Ayak marşını yakın zamanda kullandıysanız ses muhtemelen ayak marşından geliyordur. Motor yan ayakta çalışırken ses daha belirgin çıkıyorsa ve dikleyince bir miktar azalıyor mu bir kontrol eder misiniz?
2 ay önce benim motor da tak tak diye ses çıkarmaya başlamıştı, önce subaplardan geliyor sandım dikkatli dinleyince alt kısımdan geldiğini farkettim.
Yağ değişim zamanına 50 km kalmıştı usta sesi güzelce dinledikten sonra motoru açtı ayak marşının muhatap olduğu dişlileri kontrol etmeye başladı ve dişlilerin arasındaki bir metal pulu eline alarak ses bundan geliyor dedi, yenisini takmadı pulu düzeltti mi yuvasına mı oturttu ne yaptı bilmiyorum, yan kapak açıkken çok kısa süreli sesi dinlemek için motoru çalıştırdı, ses kesilmişti. İstersen parça sipariş edeyim gelene kadar ayak marşı sökülü dursun dedi akü sıkıntılı olduğu için kabul etmedim.
Motoru toplayıp yağı yeniledi, ben de tekrar bir kontrol edeyim dedim ve motoru çalıştırdım motor dik konumdayken ses yok yan ayaktayken biraz daha azalmış şekilde tak tak diye devam ediyordu. Usta sorun yapmaz dedi, bende yağ değiştiği için motoru tekrar açtırmak istemedim. Sonraki yağ değişiminde parça değiştirilecek, havalardan dolayı km yapamıyorum o yüzden benim iş bahara kaldı.