Arkadaslar gazıantep RKS-KUBA ıle yaptıgım gorusmede rn180 modelının TEMMUZ 15 de satısa sunulcagını ve FIYATInın 7200-7300 cıvarında olacagını soyledıler.
Fuarda 6500 denılen motosıklet yıne herzamankı dedıgım gıbı kendısını kanıtlamadan pıyasaya yuksek fıyattan gırıyorlar.
7300 u çinde uretılıp parcalarının gazıantepte bırlestırıldıgı servıs agının genıs olmadıgı rks ye vermektense herkes yıne japon markalara yonelcek dıte dusunuyorum.
Motosıkletın seklı de olursa olsun parca kalıtesı ınsana guven verır. Bu sebeple bu fıyatta rn 180, 7300 satısa sunulursa, uzerıne 2000 daha eklenrse bajaj ns150-200, pcx, msx125, ybr, ktm duke200( 2. El) duke 125(2. El) alınabılır.
AYRICA marka kotulemek yada reklam amacım olmadan yazdıgım gıbı sunuda belırtmek ıstıyorum. FUARDA 6500 denılen veee Abs'SİZ gelcek olan bu model yıne ısten anlamazlar yuzune 7300 e cıkmıs durumda. 6000 e ınceleyıp aklıma yatarsa tık pesın alırım dedıgım bu modelı 7300 verırsem her drdgum yerde ONCE vayy ıyıymıs derler sonra cın ısı deyınce """seklı guzel ama bu paraya yda sabredıp 1000-2000 daha eklenıp guzel bı japon alınır"" demezlermı ınsana.
Üstat yanlışım varsa düzelt ama Rn 180 herkese hitap eden bir model değil,sınırlı bir kesimi ilgilendiriyor bence, Msx 125'i beğenen bunu da beğenir ama pcx, Duke ya da Pulsar apayrı kategoride motorlar. Ufak, oyuncak gibi motor severler Rn 180'i beğenecektir ama normal, standart Commuter veya Naked tercih edecekler zaten Rn 180'e bakmaz. Ha fiyat konusuna gelince keşke her motor daha makul fiyatlarda olsa.
Haklısın her motorun uygun fiyata gelmesini isteriz bizler fuarda inceleyenlerdne duyduğum kadarı ile ufak tefek parça kalitesi iyi bi motor dediler fiyatına gelince görmeden bir şey demek çok mantıklı değil ayrıca fiyat kesinde değil temmuzda gelecke ise fiyatının açıklanmış olması lazımdı kesin olarak.
Arkadaslar dogru soyluyorsunuz aslında. Bn msx125 hayranıyım bu rn180 bıraz dha kalıplı yukseklıgıde ıyı boy 1.80 bnm. Tek sınırlendıgım nokta parca kalıtesını tam ıspatlamadan 7 bın kusurlerde fıyat soylemelerı. Tutar yuksek olunca ıster ıstemez model farklıkıgına kacıyor ınsan. Ama bekleyelım. Sehır ıcı pratık olacagını dusunuyorum. Tıtanıc 150 cı arkadaslarda kusuruma bakmasın konuyu dagıttıgım ıcın. Kazasız belasız surusler herkese.
RN180'e bir daha baktım da, o jant kollarının inceliği nedir öyle ? Muhtemelen bir yere çarpma durumunda jant kırıyor muhabbetleri dönecektir. Tabi resimlerden genişliğini tam göremiyoruz, belki de kollar ince ama geniştir. Bir de motor karbüratörlü olduğundan Euro 4 motor değildir. Bu aralar Euro 4 olamayan modellere temkinli yanaşmakta fayda var çünkü bir sene içerisinde piyasadan kalkabilirler.
Temmuz ayında gelirse incelemek için bayilere giderim ufak tefek güzel bişey MSx 125'ten daha yakışıklı ve iri duruyor umarım gerçeğide öyledir.
Tommygun sen motoru ne kadar almıştın dostum ve satmayı düşünüyor musun ?
Ben sıfır 4500 TL.ye almıştım memnunum keratadan, satmasına satarım da yeni motor alacak parayı bulamadım henüz. Tnt 250'ye niyetlendik bakalım nasıl olacak
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:16 ----------
Egzoz korumaya yeni civata uydurdum, far ampulünü değiştirttim, benzin hortumunu da geçici süreliğine çatlak kısmı keserek tamir ettim ama bu hafta yeni hortum alayım da eksik iş yapmamış olalım. 5000 km.de hava filtresinin değişmesi gerekiyormuş, onu da değiştirttik. Yarın da kısmetse motoru bir yıkar temizler, zincirini yağlarım.
Merhaba arkadaşlar; motosiklette bikaç zamandır titreşim artışı ve 4000-5000 devirlerde başlayan üst devirlerde de olan bi titreşim peydah oldu.Titreşimden ziyade, böyle iki metal plaka birbirine sürtüyormuş gibi metalik bir zırıldama ve elciklerde de hissedilir, peglerde de hissedilir titreşimle beraber bir zırıltı..
Bu arada motorun kaplin lastiğinin değişmesi de gerekiyor dağılmış gibi bir boşluk var arkada, bilhassa virajda falan tehlike yaratmasından korkuyorum,dağılmış kaplin lastiği zırıldama ve titreşime sebep olur mu? başka yerden midir? Benzer sorun yaşayan oldu mu, nasıl çözdünüz..Motor 10 000 küsurlarda..S Değil, rks150r olan, fark olmadığından buraya da yazdım..Bu titreşim can sıkıcı oldu, hadi kaplini değiştirecez de şehir dışı yolculukta bile elcikte titreşim ve zırıltı neredeyse yokken beş kat bi artış oldu,bilen duyan?
Değil hocam sağol, ne motorda ne tekerlekte civatadan değil gibi.Aşırı kompresyon kullanıyordum,bazen de viteste indiriyordum orta sehpadan o yüzden kaplin çabuk dağıldı sanırım, hele bi onu değiştireyim belki ordandır, sonra motor v.s. kısmına odaklanıcam, yalnız çok bariz titreşim ve zırıltı var:(
Şu an bu konu içerisinde 10 kullanıcı var. (0 üye ve 10 misafir)