TVS Apache RTR 200 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
coskun913 adlı üyeden alıntı
Teşekkür ederim tvs nin kalitesini biliyorum 2011 yıllarında iki adet rtr 150 geçti elimden. Sonrasında büyük hacimli motorlar ve en son olarak 3 adet pulsar dan sonra malum fiyatlardan sonra rtr 200 aldım gerçi ödemesini yaptım yarın teslim edilecek. Bakalım artık hayırlısı..
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:23 ----------
iyiki dün kapmışım bitane. bugün 42.900 oldu okkalı bir zam yedi..
hayırlı olsun, üstünden biraz zaman geçmiş. acaba pulsar ile ne gibi farklar var yazabilir misin? benim de iş için bir motosiklet ihtiyacım olacak ve fiyatlar gerçekten de uçmuş. pek seçenek kalmıyor bu durumda. bugün bayide baktım ve kalıplı motor. artı ve eksileri nelerdir?
Reklamlar
-
coskun913 adlı üyeden alıntı
Teşekkür ederim tvs nin kalitesini biliyorum 2011 yıllarında iki adet rtr 150 geçti elimden. Sonrasında büyük hacimli motorlar ve en son olarak 3 adet pulsar dan sonra malum fiyatlardan sonra rtr 200 aldım gerçi ödemesini yaptım yarın teslim edilecek. Bakalım artık hayırlısı..
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:23 ----------
iyiki dün kapmışım bitane. bugün 42.900 oldu okkalı bir zam yedi..
Başkan hayirli olsun,memnunmusun rtr200 den,aktif kullaniyormusun?var mi kronik sorun,ariza vs?
-
02 Nisan 2022, 21:20
levend84 adlı üyeden alıntı
Başkan hayirli olsun,memnunmusun rtr200 den,aktif kullaniyormusun?var mi kronik sorun,ariza vs?
Hayırlı olsun bende merak ediyorum.
mesajıda yanlış alıntıladım kusura bakmayın :D
-
02 Nisan 2022, 23:41
Tecrübeli bir arkadaşımız açıklarsa kafamdaki bir çok soru işareti cevap bulacak. Bende merak ediyorum eğer uygun olursa alırız bir tane.
-
05 Nisan 2022, 11:21
2 yıldır bu motoru aktif olarak kullanmaktayım gerek uzun yol gerek şehir içi 16.000 km yol yaptım. NS 200 kullanmadım o yüzden yorum yapamıycam. Sadece kendi tecrübelerim;
Artıları
* Ortalama yakıt tüketimim uzunyol, şehir içi 100km/3,2~3,7lt
* Kışın karlı hava da dahil tek marşta çalışıyor
* Fren ve yol tutuşu çok iyi
* Malzeme kalitesi iyi motor heybetli duruyor
* Bildiğim ve karşılaştığım kronik sorunu yok
* Servis ve parça sıknıtısı yok
Eksileri
* 5 vites olması
* Piyasasının ve aksesuarının olmaması
Bu bütçeler de sıfır motorsiklet alıcak olsam şahsi fikrim;
Uzun yıllar kullanıcaksam RTR 200 acil nakit lazım olacak ve hemen satmam gerekecekse NS 200.
05.04.2022 tarihi itbari ile güncel durum;
NS 200 54.500 TL
RTR 200 51.900 TL
-
05 Nisan 2022, 16:36
mesyen47 adlı üyeden alıntı
2 yıldır bu motoru aktif olarak kullanmaktayım gerek uzun yol gerek şehir içi 16.000 km yol yaptım. NS 200 kullanmadım o yüzden yorum yapamıycam. Sadece kendi tecrübelerim;
Artıları
* Ortalama yakıt tüketimim uzunyol, şehir içi 100km/3,2~3,7lt
* Kışın karlı hava da dahil tek marşta çalışıyor
* Fren ve yol tutuşu çok iyi
* Malzeme kalitesi iyi motor heybetli duruyor
* Bildiğim ve karşılaştığım kronik sorunu yok
* Servis ve parça sıknıtısı yok
Eksileri
* 5 vites olması
* Piyasasının ve aksesuarının olmaması
Bu bütçeler de sıfır motorsiklet alıcak olsam şahsi fikrim;
Uzun yıllar kullanıcaksam RTR 200 acil nakit lazım olacak ve hemen satmam gerekecekse NS 200.
05.04.2022 tarihi itbari ile güncel durum;
NS 200 54.500 TL
RTR 200 51.900 TL
Kaza bela gelmesin,agiz tadiyla kullanin.
Rtr200 resimlerde çelimsiz duruyor ama canlida gercekten heybetli.
Aksesuar olayi cidden sorun,bende 180 lik var,tur cami takacagim profilden ayak yapmam lazim.
Ns200 den artisi kaydirmali debriyaj,dual abs,kaliteli suspansiyon.
Fren balatasi alacaginiz zaman rtr180 balatalarida uyuyor.
Ns 200 ile arasinda 2.600 tl var cidden kafa kariştirir.
Tvs kullanicisi olarak ben bile acaba ns 200 mu alsam derim.
-
05 Nisan 2022, 20:53
Uma rtr200 un yeni kasalarini getirirse, gercekten sahane olur. Yeni kasasi cok guzel olmus.
-
06 Nisan 2022, 10:08
Mr.wind adlı üyeden alıntı
Uma rtr200 un yeni kasalarini getirirse, gercekten sahane olur. Yeni kasasi cok guzel olmus.
Yeni kasasi on numara
Ekran degisti,
Showa suspansiyon geldi
Kafa degisti
Atesleme haritasi guncellendi
Tvs cidden her makyajda saglam yenilik yapiyor,muadili markalar gibi oyle koftiden grafik,renk ile göz boyamiyor,adam gibi guncelleme yapiyor
-
06 Nisan 2022, 10:48
levend84 adlı üyeden alıntı
Yeni kasasi on numara
Ekran degisti,
Showa suspansiyon geldi
Kafa degisti
Atesleme haritasi guncellendi
Tvs cidden her makyajda saglam yenilik yapiyor,muadili markalar gibi oyle koftiden grafik,renk ile göz boyamiyor,adam gibi guncelleme yapiyor
Baktım şimdi de gerçekten güzel olmuş, yalnız çok ciddi bir sıkıntı var: 90/90/17 ön ve 130/70/17 arka iyi lastik bulmak sıkıntı. Metzeller'de yok, Pirelli'de yok, Anlaş'a baktım öne 100/80/17 takarsan ancak Tournee oluyor falan. Bu ufak ucuz motosikletlerin lastik sıkıntısı kötü ya. Sırf bu iyi lastik bulamama olayı yüzünden 17 jant için 120/160'tan küçük takımı olan motosikletler benim için yok hükmünde.
-
06 Nisan 2022, 10:54
Cyan adlı üyeden alıntı
Baktım şimdi de gerçekten güzel olmuş, yalnız çok ciddi bir sıkıntı var: 90/90/17 ön ve 130/70/17 arka iyi lastik bulmak sıkıntı. Metzeller'de yok, Pirelli'de yok, Anlaş'a baktım öne 100/80/17 takarsan ancak Tournee oluyor falan. Bu ufak ucuz motosikletlerin lastik sıkıntısı kötü ya. Sırf bu iyi lastik bulamama olayı yüzünden 17 jant için 120/160'tan küçük takımı olan motosikletler benim için yok hükmünde.
Motosikletin kendi pazarin da(hint)
alternatif lastik çok
Remora
Pirelli india özel seri
Dunlop
Michelin india
Vb.
Euromina isminde malezya marka lastik aldim,istanbuldan 1 senedir kullaniyorum,cidden islak kuru tutus iyi.
Lastik 8 katli,çift yanak takviyeli,hamuruda guzel.
Benim lastik kriterimde şu var,
Sert frenlemede kuru asfaltta lastik ciyaklamasi lazimhamur kalitesi,kisa surede isinmasi vb.
Bu durum olmuyorsa lastik iyi yol tutmuyor diyorum.
-
07 Nisan 2022, 05:16
Bende apache macerasından sonra artık Sym wolf 250 ye geçtim. Ns200 ve wolf arasında çok kararsız kaldım. 40 bin civarına wolf aldım. Sıfır sayılır.
-
24 Nisan 2022, 14:20
Arkadaşlar bu motoru tr de ilk alanlardan biri benim. Ne yazık ki kronik sorunu 5. Vitesi. yüksek devirlerinde yağ kaçırma. Ama araştırdığım kadarıyla herkesde olmamış. Bellki sonradan üretilenlerde bu sıkıntını olmamıştır. Onun haricinde hiç bir problem görmedim. İki kişi 1500 km yol yaptık banamısın demedi.
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:08 ----------
Bir de motoru aldıktan sonra lastiğini değiştiren ya da değiştirmeyi düşünen, veya elinde hali hazırda orjinal fabrika lastiği olup da satmayı düşünen varsa almak istiyorum. Malum ben motoru 2019 da aldım şu an ortalama 22 bin km de artık lastikler görevini tamamladı gibi hissettiriyor.
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:10 ----------
Hocam aynı durumu ben de yaşadım. Vida falan sıkınca azalıyor tabi am çözüm değil. Aradaki keçelerinn değişmesi tek çözüm. Ben bu sorunu bilinçli olarak düzellttirmedim çünkü benim için 110 limitini geçmemem için bahane oluyordu hep. 120 den sonra genelde sızdırıyor. Onun haricinde stop etme problemi hiç olmadı sadece bir kez uzun yolda bilinmedik bir markadan benzin aldım muhtemelen o benzin filtresini ya da enjeksiyonu tıkadı. O da zaman içinde kendi kendine temizlenice düzeldi. Motoru katır gibi kullandım ilk aldıktan sonra yap kaçırma problemini görünce resmen üvey evlat muamelesi yaptım motora ama o ABS leriyle beni kaç kez hayata tutundurdu. Hiç ilgilenmediğim halde banamısın demedi. Yine olsa yine alırdım ama yağ kaçırmadığına emin olduğum bi tanesi olursa. Şimdilik ya ölünceye kadar ya da ben ölünceye kadar binecem. Bir ğst model gelirse ancak satar üzerine ekler alırım ya da artık arabaya geçerim.
-
24 Nisan 2022, 14:50
hokka adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar bu motoru tr de ilk alanlardan biri benim. Ne yazık ki kronik sorunu 5. Vitesi. yüksek devirlerinde yağ kaçırma. Ama araştırdığım kadarıyla herkesde olmamış. Bellki sonradan üretilenlerde bu sıkıntını olmamıştır. Onun haricinde hiç bir problem görmedim. İki kişi 1500 km yol yaptık banamısın demedi.
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:08 ----------
Bir de motoru aldıktan sonra lastiğini değiştiren ya da değiştirmeyi düşünen, veya elinde hali hazırda orjinal fabrika lastiği olup da satmayı düşünen varsa almak istiyorum. Malum ben motoru 2019 da aldım şu an ortalama 22 bin km de artık lastikler görevini tamamladı gibi hissettiriyor.
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:10 ----------
Hocam aynı durumu ben de yaşadım. Vida falan sıkınca azalıyor tabi am çözüm değil. Aradaki keçelerinn değişmesi tek çözüm. Ben bu sorunu bilinçli olarak düzellttirmedim çünkü benim için 110 limitini geçmemem için bahane oluyordu hep. 120 den sonra genelde sızdırıyor. Onun haricinde stop etme problemi hiç olmadı sadece bir kez uzun yolda bilinmedik bir markadan benzin aldım muhtemelen o benzin filtresini ya da enjeksiyonu tıkadı. O da zaman içinde kendi kendine temizlenice düzeldi. Motoru katır gibi kullandım ilk aldıktan sonra yap kaçırma problemini görünce resmen üvey evlat muamelesi yaptım motora ama o ABS leriyle beni kaç kez hayata tutundurdu. Hiç ilgilenmediğim halde banamısın demedi. Yine olsa yine alırdım ama yağ kaçırmadığına emin olduğum bi tanesi olursa. Şimdilik ya ölünceye kadar ya da ben ölünceye kadar binecem. Bir ğst model gelirse ancak satar üzerine ekler alırım ya da artık arabaya geçerim.
Bilgiler için teşekkürler hocam
-
24 Nisan 2022, 22:18
@hokka
Yağ kaçirma blok yaninda mi,üst kapaktami?
Kaçirma,terleme şeklinde mi oluyor?yoksa sizma şeklinde mi?
Blok çevresindeki civatalar torklandi mi?
Kullandiginiz yag 10w30 mu?yoksa kalin bir yağ mi?
Yabanci bir forumda karter havalandirma hortumunun ezilip(sıkışıp,boğulup) blogun yeterince hava almasi engellenince conta arasindan terleme yaptigi olayini okumuştum.
Yağ kaçirma olayini merak ediyorum,blok tarafinin bir fotosunu eklermisiniz?
Kazasiz suruşler..
-
25 Nisan 2022, 01:35
Yağ 10 40 kullandım hep. Torklu sıkmadılar açıkçası. Ölçüsüz bir şekilde sıkmışlardı sızıntı biraz daha azalmıştı ama kesmedi tabi. Nedeni ne olabilir bilmiyorum. Evet contadan sızıyor. Ben de yabancı forumda bu contayı değişerek çözüm ürettiklerine şahit olmuştum ama servis üst kapağı söküp hallederiz dediği için ve ben de motorun sökülmesini istemediğim için böyle kullanmaya devam ettim bu zamana kadar. 110 geçmediğim sürece sıkıntı yok zaten. Bir gün sizin için 110 geçip foto atarım
Bu arada bu yağ problemi dışında motor on numara. Şu anki motorumu satıp tekrar sıfır alıp binecek kadar seviyorum )
Size de kazasız sürüşler
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:28 ----------
seyfi0 adlı üyeden alıntı
Ne demek. Teker aradığım için girdim, girmişken bir bakayım dedim geçenlerde 3 sene doldu ilk muayenesinden kusursuz geçti maşallah canavar. Herkese iyi sürüşler
Kullanılmamış fabrika çıkışı lastiklerini satan varsa talibim bu arada. Ben çok memnun kaldım. Daha önce tvs 150 de Michelin lastik kullanmıştım ama yol tutuşu bu tvs 200 orjinal lastikleri kadar iyi değildi.
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:34 ----------
Ne demek. Teker aradığım için girdim, girmişken bir bakayım dedim geçenlerde 3 sene doldu ilk muayenesinden kusursuz geçti maşallah canavar. Herkese iyi sürüşler
Kullanılmamış fabrika çıkışı lastiklerini satan varsa talibim bu arada. Ben çok memnun kaldım. Daha önce tvs 150 de Michelin lastik kullanmıştım ama yol tutuşu bu tvs 200 orjinal lastikleri kadar iyi değildi.
-
25 Nisan 2022, 01:44
hokka adlı üyeden alıntı
Yağ 10 40 kullandım hep. Torklu sıkmadılar açıkçası. Ölçüsüz bir şekilde sıkmışlardı sızıntı biraz daha azalmıştı ama kesmedi tabi. Nedeni ne olabilir bilmiyorum. Evet contadan sızıyor. Ben de yabancı forumda bu contayı değişerek çözüm ürettiklerine şahit olmuştum ama servis üst kapağı söküp hallederiz dediği için ve ben de motorun sökülmesini istemediğim için böyle kullanmaya devam ettim bu zamana kadar. 110 geçmediğim sürece sıkıntı yok zaten. Bir gün sizin için 110 geçip foto atarım
Bu arada bu yağ problemi dışında motor on numara. Şu anki motorumu satıp tekrar sıfır alıp binecek kadar seviyorum
)
Size de kazasız sürüşler
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:28 ----------
Ne demek. Teker aradığım için girdim, girmişken bir bakayım dedim
geçenlerde 3 sene doldu ilk muayenesinden kusursuz geçti maşallah canavar. Herkese iyi sürüşler
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:34 ----------
.
Sonunda aradığımı buldum hocam. Beni üzmeyecek bir şey, yedek parça olsun performansı olsun yolda bırakmayacak bir şey vs vs. En sonunda rtr yi buldum. Çok yorumlarını okudum araştırdım ve şaşırdımda doğrusu. Bir kere alıp çok uzun bir süre kullanabileceğim bir model nasipse inşallah. Yakın zamanda bende aranızdayım diyeceğim.
-
01 Mayıs 2022, 22:07
Sonunda aradığımı buldum hocam. Beni üzmeyecek bir şey, yedek parça olsun performansı olsun yolda bırakmayacak bir şey vs vs. En sonunda rtr yi buldum. Çok yorumlarını okudum araştırdım ve şaşırdımda doğrusu. Bir kere alıp çok uzun bir süre kullanabileceğim bir model nasipse inşallah. Yakın zamanda bende aranızdayım diyeceğim.
Hayırlı uğurlu olsun. Kazasız sürüşler. Gerçekten sizi üzmeyecek bir marka TVS. Dediğim gibi bir kaç sıkıntı patlak verebilir ama çözümü basit şeyler. Son zamlardan sonra artık fiyat performans dengesi şaştı ama performansı her daim harika olan bir motor. Ben de yeni modellerini bekleyeceğim, hali hazırda çıktı mı çıktıysa d Türkiye'ye geldi mi bilmiyorm gerçi. Şu anki motordan her ne kadar memnun olsam da o yeni sıfır motor alıp binme duygusunu yeniden yaşamak istiyorum :D
-
16 Mayıs 2022, 21:26
Selamun aleyküm, bende 2 gün önce sıfır rtr 200 alarak aranıza katılmış bulunuyorum. Bu sıfır olarak aldığım 3. Motorum. Bundan önce 20 bin km pulsar ve tvs den öncede 17 bin km rks titanic 150s kullandım. Son olarak ta fiyat performans açısından tvs yi çok kendime çok yakın gördüm ve aldım. Motor malzeme kalitesi olarak gerçekten çok güzel, frenler mükemmel abs güzel çalışıyor. Daha rodajda olduğu için çok sıkıştırmıyorum tabi ama alt devirlerde tork güzel. Araştırdığım kadarıyla kronik sorunu hiç yok biliyordum ama 2 kere rolantide stop etme ve silindir kısmında yağ kaçağı gördüm. Büyük ihtimal kronikler bizede denk geldi. İlerleyen kmlerde yine bilgi paylaşımı yapmaya çalşıcam
-
16 Mayıs 2022, 22:01
Hayirli olsun,kazasiz belasiz kullanin.
-
16 Mayıs 2022, 22:50
Teşekkür ederim amin inşallah cümlemize
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)