2 sene önce 70 TL vermiştim.Fiyat normal gibi 50 tl yağ olsa 2 kutu açılıyor... 15-20 tl şanzuman yağı olsa kalanı da işçiliktir...
Bir sonraki 4000 bakımında tek yağ parası öde ilk bakımdan yağ alacağım vardı dersin...
2 sene önce 70 TL vermiştim.Fiyat normal gibi 50 tl yağ olsa 2 kutu açılıyor... 15-20 tl şanzuman yağı olsa kalanı da işçiliktir...
Bir sonraki 4000 bakımında tek yağ parası öde ilk bakımdan yağ alacağım vardı dersin...
Ankara Baydar ticarette 110 tl'ye yapıyorlar 1000 bakımını. Ankara'da tek olmasından dolayı pahalı. 4000 bakımı gelince araştırıcam Ankara'ya yakın bir yere gidip yaptırıcam. Hem de gezmiş olurum. Tekim diye bu kadar da fırsatcılık olmazki canım.
Maltepede Tuna motor var, 1000 bakımını 50 liraya yaptırdım orada. ( Motor yağı ve diferansiyel yağı değişti(Yamalube), Filtreleri temizledi, motoru nemli bezle komple temizledi )
Don't ride faster than your angels can fly
Fejolerli; aynaları nerden yaptırdın? Bir de maliyeti ne oldu?
sağolun cevapladığınız için ama ekstra bişi olmadığı sürece bu periyodik bakım fiyatlarının standart olması gerek diye düşünüyorum.Bunu yamaha türkiye'ye yazıcam.herkes yazarsa belki bayileri daha sıkı kontrol ederler.
Özgür , Tuna Motor istanbul maltepe'de.
Bi sorum daha var arkadaşlar.Ön panelde göstergelerin sağında ve solunda iki tane üçgen kapağa benzeyen parça nedir? Acaba içi boş mu,müzik tesisatı vs için mi kullanılıyor? Servise soracaktım unuttum.Eğer o kapaklar cıkıyorsa ekstra iki tane cep olabilir mi? su,cüzdan ,telefon vs için çok uygun olabilir.
Kazasız sürüşler dilerim.
ben de yaptırdım 1000 km bakımı. yamalube yerine Castrol bayisi olduklarından o yağı koydular. motoru yıkadılar. filtre ,vs başka bir şeyine bakmadılar.acaba eksik bakım mı yapıldı? sonraki bakım kac km'de, kitapçıkta bulamadım.
Istanbul maltepe
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:28 ----------
Bir sonraki bakim 4000 de ayrıca hava filtrelerini açıp temizlemeleri gerekirdi
Arkadaşlar selam
Bugün itibarıyla artık ben de bir Xmax (2013 ABS, beyaz) sahibiyim. Kendinisi Maltepe Tuna Motor'dan aldım. İstanbul'un hiçbir bayisinde Xmax yokken, tüm umutlarım hazirana kalmışken, mutlu haberi Kaan Bey verdi. Ve ben de ışık hızıyla gidip işlemleri tamamladım. İşlemleri tamamlarken de CBR 250 R nickli yine Xmax kullanıcılı arkadaşla karşılaştık. O da 4000 km bakımını yaptırıyordu. Yandaki kırmızı şeritleri de fenaydı. ; )
Şimdi hemen sigorta, plaka, vs. işlerini halletmeye çalışacağım. Çarşamba, en geç perşembe günü üstündeyim : )
Yorumlarını eksik etmeyen tüm arkadaşlara ve Kaan Bey'e teşekkürlerimi bir borç bilirim.
Ankara'da, Yıldız'da Yamaha tabelası olan bir motosiklet dükkanı gördüm. Gidip soramadım ama bakıcağım haftasonu filan gidip. Umarım yetkili servis veya bayidir de sayısı en azından 2 olur Ankara'da. Baydar cidden Yamaha gibi büyük firmaya ilgisizmiş de sanki markasız Çin malı abuk motorlar satıyormuş gibi bakkal stili çalışıyor ve verdiği hizmeti haketmeyen, başka illerdeki muadillerine göre yüksek paralar istiyor. (misal standart 1000 km bakımı 50 TL'ye İstanbul'da yapılıyor bakım burda 100 TL verdim)
Bu arada Yamaha TR ya da EU'ya filan şikayet edemiyor muyuz bu durumu acaba (şikayet edip olumlu dönüş alan var mı acaba bu tip konularda Yamaha'dan?), iki yetkili servisin aynı hizmet için birbirinin 2 katı fiyat isteyebilmesi pek mümkün olmaması gereken bir durum gibi...
Merhaba, aynalar 100 tl ye mal oldu + 15 tl cnc de vida yaptırdım çünki sağ ayna ters dişli. ama elektronik bağlantısını ben yapıyorum .elektrik teknikeriyim .zaten liseden elektronik teknisyeniydim. ister sinyallere ister parklar bağlıyorum. işte bugünki çalışmalarımdan resimler. arka çantamı daha görünür yaptım .park artı stop koydum. silikonlu kırmızı renk şerit ledlerle. gece daha görünürüm.
burda soketi 7 tl ye gg yordan sipariş verebilirsiniz erkek dişi şeklinde 4 pin soketli kablo diye aratın hemen çıkıyor..
burda
siyah şase (notr) - uc 12 volt
kahverengi park
sarı yeşil stop fren lambası.
zırh kullanıyorum .ve içindede 3 renk kabloyu koruyan 3 mm daralan makoron var. (makaron tek siyah bir ısıya duyarlı esnek plastik koruma ve kısa devre için en güzel yalıtım malzemesi siyah elektrik bantı kullanmayın derim.
ve işte sonuçlar.
park hali
frenleme..
soru sormak isterseniz her zaman yardımcı olurum..
ESKİDEN KARAŞİMŞEK İZLERDİK
Ya koskoca Ankara, başkent yani 1 tane bayi mi olur arkadaş? Ben Etimesgutta oturuyorum, bayi çankayada arada 40 km var böyle şey olurmu arkadaş nerde kaldı rekabet?
Arkadaşlar merhaba, dün 4000 bakımı için maltepedeki tuna motora gittim. 2500 devirde küçük bir titreme ve vuruntuyla beraber varyatörün bulunduğu bölümden ses geliyordu bu problemi de belirttim. debriyaj bakımı yaparız dedi usta. Özet geçeyim;
-Hava filtrem çok kirliydi, çamur gibi olmuştu, yeni hava filtresi taktı (üst taraftaki büyük olan) 33.89TL +KDV
-2 litre 10W-40 tam sentetik yamalube (yağın geri kalanını 7000 bakımında kullanılmak üzere orada bıraktım) 50TL +KDV
-sarf malzeme ( sanırım kullanılan temizleyici, yağ falan filan ) 12TL +KDV
-İşçilik ( motorumu yıkattım, yıkatma parası ücrete dahil ) 32.50TL +KDV
TOPLAM=150TL
Debriyaj mükemmel oldu motor çok daha yumuşak gidiyor, hiç titreşim yok.
0-40 hızlanmasında gözle görülür bir iyileşme var, sebebini ben de bilmiyorum
4000 bakımında diferansiyal yağı dediğimiz arka jantın hemen yanındaki bölümde yağ değişimi olmuyormuş, 7000 de değişecekmiş.
7000 bakımında arka balataları değiştireceğiz dedi.
Ben Tuna motorun servisinden iki oldu çok memnun kaldım, tavsiye ederim. Sıra beklemeden hemen seninle ilgilenmeleri de cabası.
Bakım bittikten sonra İpsala/Edirne'ye döndüm. İstanbul içerisinde 2 tane motor kazası gördüm, bir tanesi gözümün önünde oldu;
Evet tahmin ettğiniz gibi motosikletleri önemsemeyen bi zihniyetsiz sinyal vermeden sağa doğru motorun üzerine kırdı direksiyonu adamcağız da kaçamadı önce arabaya ( Beyaz Mercedes Vito ) daha sonra bariyerlere vurup düştü. İşin ilginci, ben arkadan gidiyordum tam arabanın yanına geldiğimde şoför arabadan inmeye çalışıyordu ve GÜLÜYORDU. Zihniyet bu işte.
SAYGILARIMLA...
öncelikle yeni bakımınız hayırlı olsun. Tamyakın dediği gibi motorlar 4000-5000 km den sonra biraz daha açılıyor galiba ondan olabilir. Yada debriyaj bakımı iyi gelmiş.
Kaza önümde oldu dediniz. Durup yardım ettiniz mi, yada kazaya sebebiyet veren şahıs aleyhinde görgü tanıklığı yaptınız mı ?
Teşekkürler.
yanına gidip motordan indim birşeyi yoktu ayağa kalkmıştı korumaları tamdı motor sürücüsünün, birşeyiniz var mı diye sordum yok dedi. Polislik bir durum olmadığı için şahit falan olmuyor biliyorsunuz.
Mercedes in şoförü zaten kabul etti hata yaptığını ama o gülüşü hiç unutmuyorum, çok sinir oldum.
Az evvel yamaha turkiyeyle görüştüm.bayilerin periyodik bakım fiyatlarının standart olduğunu söylediler.farklı fiyatları söylediğimde tuna motorun yeni olduğunu ve kampanya yaptığını düşük fiyat için kendilerini sorgulayamayacaklarını söylediler.bunu söyleyen mehmet ali bey diye birisiydi.yüksek olan fiyat içinde kullanılan yağla ilgili olduğunu söyledi.%50 fiyat farkının normal olduğunu söyledi.bana geri dönüş yapmamaları ile ilgili hiçbir yorum yapamadı.özür bile dilemedi.sonuc olarak fırcalamayı düşündüğüm firma yetkilisine küfür etmemek için kendimi zor tuttum.anlaşılan yamaha türkiyede müşteri memnuniyeti diye bir kavram oluşmamış.bu arada servislerin kampanyaları onları ilgilendirmezmiş.vs.vs.
[QUOTE=takmad;3047125]Demek ki öyle.[/QUOTE
ya aynen öyle arkadaş..bunlar tok satıcı..
arkadaşlar günaydın daha önce yazdığım ön panelde,göstergelerin her iki yanında bulunan üçgen cebe benzeyen kapaklarla ilgili bilgisi olan yok mu?
Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)