240-250 km gibi olmalı, 10lt ile 250km gitmelisin xmax ile, ama hava şartları da etken bunların hepsine
240-250 km gibi olmalı, 10lt ile 250km gitmelisin xmax ile, ama hava şartları da etken bunların hepsine
let it be
230 km civarlarında ışık yanıyor bende + 50 km daha gidiyorum 280-290 km civarlarını buluyor...
Ortalama 100 km de 4 lt civarı istanbul şehir içi karbüratörlü xmax için...
kuruş hesabı yerine 100km/lt oranı verirseniz daha iyi olur...Benzinin fiyatı dvmlı değişiyor malesef...
tesekkurler
tamamdır km olarak bakarım
ama senınkı masallah guzel gıdıyor
benım motorumun kayıs degısme zamanı gelmıs motorum 23800 lerde
sımdılık sehır ıcı bınıyorum ve su aralar kayıs alayamacagım ıcın ıdare edıyorum
kayısın benzın sarfıyatınla ılgısı vardır dımı
---------- Mesaj ekleme zamanı: 09:34 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 09:31 ----------
ben buraya link koymustum yanlıs oldu galıba burada yakıt hesaplamak ıcın guzel bırt sey yapmıslar
oradakı hesaba gore benım motor 100km de 5,68 lt yakıyor
http://www.olcaysurucukursu.com/tuket.htm
İnanın benim xmax sizinki gibi yaksa hemen satarım motoru
Şaka bir yana benzin tüketiminiz oldukça yüksek çünkü diğer xmax kullanıcıların çoğu benim 100km/4lt oranından bile daha az benzin tüketiyor motorları...Kayış ın bu kadar etkisi olmaz benzin tüketiminin artmasına karbüratör hava ayarına filan baktırmanız lazım..
Motorunuzu mutlaka iyi bir ustaya gösterin...
ben grenaj siparişi verdim
http://www.motoliz.com/index.php?p=s...id=276&kn=2006
bu parçadan alacam yamaha bayisine gittim
ücretini ödedim 1 haftaya elimizde dediler
27 gün oldu
Melesef , sanırım 1 seneden fazla oldu hala yamaha türkiye bişeyleri oturtmuş değil...
Daha ne kadar böyle sürücek acaba ...
anladım ama bır de su var ben marmaris'de yasıyorum,
sehır ıcınde kontagı kapatmadan gıdebılecegım en uzak mesafe 8 km ve oraya bazen aksamları gezmeye gıdıyorum durmadan gerı gelıyorum 16km
normalde kullandıgım zaman dukkandan carısıya gıtmem 1 dakıka bıle surmuyor
sız ıstanbulda yola cıktıgınız zaman uzun mesafe katedıyorsunuzdur onunda etkısı olacagını dusunuyorum
sız kayısı nereden aldınız
ben alabılrsem bunu almayı dusunuyorum
http://cgi.ebay.co.uk/Yamaha-X-Max-2...item4152707605
Yok eğer agresif bi sürüş tarzınız yoksa sizin motor çok fazla yakıt tüketiyor...
genele bakarsak istanbul da motor kullananların yakıt tüketimleri diğer illere göre fazla olur sebebe gelirsek Malesef İstanbuldaki trafik hiç bir ilde yok
Benim de işle ev arası çok kısa 2,5 km civarı...
Motorunuzu mutlaka iyi bir ustaya göstermeniz lazım...
Benim motorun kayışı mitsobishi kayış ile yenilendi zaten bildiğim kadarı ile orjinal kayışını da mitsobishi üretiyor...Malossi için çok fazla bilmemekle beraber performans kayışı ama ömrü kısa diyorlardı iyice araştırmadan almayın derim...
anladım pekı kayısdan memnunmusun
beniz yazdığım litredir 10lt, TL değil hesap doğru, yan, 36,60tl ile 240-250 km ye tekabül ediyor
---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:07 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:05 ----------
kayış konusunda pirellide oldukça uzun ömürlü ve sağlamdır, bilginize
let it be
Arkadaşlar benim motor karbüratörlü 2008. Ayar yaptırmadan önce (fark edene kadar) oldukça iyi benzin yakmış. Sonra ustaya gidip karbüratörü kontrol ettirdim. Şimdi 5.6 lt benzin (20 TL) ile 140 km gidiyor (şehir içi). Fakat bir arkadaşın da dediği gibi ben Aydın'da oturuyorum. Gittiğim mesafe zaten 3 km, 1 km motor ancak ısınıyor. Yani aldığım yolun neredeyse % 30'unu jikleli gidiyorum. Bununla birlikte şehir dışında 100 km'de 3,2 lt yakıyor (tek kişi ve ort 100 km sürat) . Çok kez denedim. 120'nin üzerine çıkarsan hesap falan kalmıyor (tahminimce 5-6 lt yakıyor). Yeni motor alacak arkadaşlar bu motorun yakıt tüketiminden korkmasınlar. Diğerleri de hiç az yakmıyor.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:23 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:15 ----------
Ben akü boşaldığında motoru laptop akümle çalıştırıyordum. Bu bir gerçek, çünkü bizzat yapan benim. Laptobun aküsünü bir gece tam şarj yapıyordum (3.6 A, 10,8 V) ve kendi geliştirdiğim bir kablo ile motorun aküsünü hiç sökmeden kutuplara bağlayıp marşa basıyordum. Bu şekilde 5-6 kez xmax'ı çalıştırdım. Ve bu denemelerde motorun aküsü o kadar bitikti ki lambalar bile zor yanıyordu. Fakat laptobu satınca iş bozuldu. Şimdi benim yaris'in aküsüyle çalıştırıyorum. Aslında bu laptoptan daha az zahmetliymiş. Ben bunu kırsalda acil durumlarda kullanılsın diye belirtmiştim. Yoksa kimseye tavsiye etmiyorum. Durum budur.
grenajım çok şükür geldi
ben çiziklerden dolayı yeni grenaj aldım kırık yada çalınma falan yokdu
fakat yeni gelen grenajda 4 çizik var birtanesi oldukça belirgin
geri verdim grenajı Yarrabim ya sen sabır ver
40 gün daha bekle şimdi
---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:28 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:00 ----------
bunların önfarları kaç w 35mi 60 mı
osram veya philips ampul alacam
birtanesi bayadır patlak
diğerleri konusunda tabiki haklısın italyanlar hatta daha fazla yakıyor,
bunun dışında bilmeniz gereken bir konu var, yola çıktıktan sonra rolantiye düşmedikçe gaz üzerinde giderken jikle diye birşey kalmaz, sadece motorun soğuk olması belki biraz fazla yakmaya neden olabilir (enjektörlüler hariç).
---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:39 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:37 ----------
farlar 35w/35w
ama ampulün tırnağını eğerek 55/60 kullanabilirsin, ancak gördüğüm kadarı ile kablolar çok ince 35W a göre çekilmiş. dilersen bende 35w çıkarttıklarım var, uçmadan kaçmadan vereyim çiftini
let it be
markası ne
ben beyaz osram veya philips alcam
bende ampülü degıstırdım
tam hatırlamıyorum ama h4 du galıba 60/55 olması lazım
ama fazla ısınıyor
park lambasının orası hafıf tavlamıs
halil bey sizdekı ampulu kaca verırsınız almak ıstesek
Slm arkadaşlar bi sorum olucak xmax ın hangi modelden sonrası enjeksiyonlu ve dış görünüşünden nasıl anlarız enjeksiyonlu olup olmadıgını.?
Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)