Hayırlı bayramlar dilerim kıymetli arkadaşlar. Xmax için İstanbul'da bulabileceğim bayilere isim yazdırmaya çalışacağım, sıra gelmese de en azından ismim olsun düşüncesi ile. Zira bir şekilde karaborsa yapan kişiler, sarı sitede, bayinin verdiği aksesuarlı fiyatın bile üzerine en az %20-30 gibi fahiş fiyatlara koyup satmaya çalışıyor ve ne yazık ki alanlar da olduğu için bu paradoks katlanarak devam ediyor. Hem onlardan almaya zaten bütçem uygun değil hem de nakit param olsa dahi kesinlikle motorsuz kalır, yine de onlardan almazdım. Zira taşıt kredisi ile almaya çalışacağım. Bu taşıt kredisi, Motosikletleri de kapsıyor herhalde. Ev ile işim arası otoban kullanmıyorum, cadde ve sokak. O da git-gel 10km'yi de geçmiyor. Ama asıl km'yi yaparsam hafta sonu gezmeleri ile yaparım. Bu noktada şimdiden size sorup öğrenmek istediğim 3 sorum var:
1-) 2023 model X-Max 250 ile X-Max Tech Max arasında sadece görünüm farkı mı var? Yazılmışken hangisine yazılayım yani. Aradaki fiyat farkına değer mi?
2-) Bayi, aksesuarsız satmayacağı için çanta olarak 39 Lt mi yoksa 50 Lt mi önerirsiniz? Bir şey taşıyan birisi değilim, sadece hafta sonları il içi gezmeye çıkarım hepsi o. Ama almışken 50 Lt'mi alınmalı sizce, ileriye dönük olarak.
3-) Sarı sitede fahiş fiyatlara satılan aksesuarlı 2023 Xmax'lerin aksesuar içeriği aşağıdaki gibi. Bu aksesuarların aynısını her bayi birebir yaptırıp öyle satıyor doğru mu ve eğer aksesuarsız satan bir yer denk gelse idi tüm bu aksesuarları kendimiz yaptırmak, bayiden aksesuarlı almaktan daha ucuza gelir miydi? Ve bu aksesuar içeriğinde tam koruma demiri yok sanırım, bayiler, xmax 250 için tam koruma demiri yapıyor mu onu da sorayım.
https://i.hizliresim.com/f2wgjmf.JPG
4-)Son sorum ise sizce seçimden önce bu stok (karaborsa!) sorunu çözülür mü yoksa hiç bir şey değişmez mi zira eğer çözülür ise ben, seçimden önce sıra hasbelkader (sırası gelen biri almaktan vaz geçer vs) bana gelir de aksesuarlı ve liste fiyatı üstü bir fiyata bayiden aldığım için pahalıya almış olup pişman olur muyum? Zaten herkes seçimden sonra stok sorununun çözüleceği kanısında olur ise belki sırası gelen bir kaç kişi vaz geçer ve sıra bana gelir lakin o vakit ben "sırası gelenler neden vazgeçti" düşüncesi ile almaktan çekinebilirim herhalde. Yani bu alım süreci, sıra gelse dahi seçimden sonraya mı bırakılmalı, sizin bu konudaki ön görünüz nedir?