Bende de 2015 model var. İlk yazacağım şey sana denilen hiç bir şeye inanma satan kişiden. Yüzde 80'i yalan.
Motul expert kullanmadım ancak adı üstünde motul iyidir. Kullanmamamın nedeni sahtesinin çok olması ve benim bahtsız bedevi olmam. Dikkat et.
yamalube 10-40 dişli (şanzıman) yağı 1 LT aynısını kullanıyorum. Ben 3 yağ değişimde bir şanzıman yağınıda değiştiriyorum. 20000 beklemiyorum kısacası. Kenarda duracağına motorda dursun.
Soğutma sıvısı yanlış hatırlamıyorsam 1lt bana yetmemişti. Motordan çıkanı üzerine eklemiştim.100-200ml tam hatırlayamadım. Aynı renk diye çıkanı eklemiştim.
500ml hidrolik fren yağı yeter artar bile.DOT4 olmasına dikkat et.
Hava ve debriyaj filtrelerini hiflo kullanıyorum. https://www.motosikletyp.com/reyon/yedek-parca?manuid=23310&modelid=8945&carid=14981 bu siteden almıştım.
Buji koltuğun altında sök bak görünüşünden anlarsın. İçin sinmezse değiştir.
Akün zayıfsa zaten göstergede görürsün.
Amortisör yağını değiştirebilirim diyorsan bence hiç düşünme değiştir. Benimde değiştirmeye niyetim var yabancı sitelerden araştırmıştım. 15w fork oil kullanılıyormuş, 195ml(tek amortisör için) Keçelere bak istersen çatlak ya da yağ kaçağı var mı? Yeni fiyat aldım toz ve yağ keçesi 1300 liraya mal oluyor takım olarak :(
Bence asıl önemlisi baga , kayış ve debriyaj balatalarının kontrolü. Ben 2 yağ değişimde bir tüm baga, kayış debriyaj balatalarını,kasnakları komple söküp temizliyorum. Çıkan tozu yağ artığını görünce şaşırırsın. Isıya dayanıklı gres(Esoil HT 600) ile yağlanması gereken tüm yerleri yağlıyorum. Ruhi ustanın kanalında detaylı varyatör temizliği var. Gerçekten yapınca motor kendine geliyor. Unutmadan ben debriyaj ve varyatör vidalarını sökmek için einhell cc-iw 450 aldım işimi görüyor. Bu alet yerine aparatlarıda var. Google'dan bak debriyaj sökme aparatı kullanırım dersen ücretsiz gönderirim. Boş boş duruyor alet çantasında.(kargo alıcıya aittir
)
Kamuoyunun Dikkatine: Bu konular hakkında uzman değilim kendi fikrim, yanlışlarım olabilir. Tüm tecrübem kendi motorum üzerinde ve youtubeden gördüklerime dayanmaktadır.
Dipnot: Türkçem için kusura bakma, 12 saatlik nöbetten çıktım