Yamaha X-Max 250 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
-
29 Aralık 2021, 21:43
dreams82 adlı üyeden alıntı
2018 den beri üzerinde olan aküm malum havalar soğuyunca isyan etmeye başladı ve her an çalışmayı bırakabilirim diyor
Tavsiye edeceğiniz bir akü marka modeli var mıdır?
Kardeşim Tracer 900'ün biten aküsü yerine Yamaha yetkili servisinde çok yüksek fiyat verilince Fulbat marka jel akü almıştı. Sorun çıkarmadı. xmax'a uyumlu modeli de vardır kesin.
Reklamlar
-
30 Aralık 2021, 13:13
espresso adlı üyeden alıntı
Kardeşim Tracer 900'ün biten aküsü yerine Yamaha yetkili servisinde çok yüksek fiyat verilince Fulbat marka jel akü almıştı. Sorun çıkarmadı. xmax'a uyumlu modeli de vardır kesin.
Bir araştırayım Jel Akü nasıl bir şeymiş
-
30 Aralık 2021, 16:20
Bir araştırayım Jel Akü nasıl bir şeymiş
Nereden aldığını da sorarım ama elektrikle ilgili işleri için Cemo Garaj'la çalışıyor ondan almış ya da onun tavsiye ettiği bir yerden almıştır kesin.
-
31 Aralık 2021, 16:02
Nereden aldığını da sorarım ama elektrikle ilgili işleri için Cemo Garaj'la çalışıyor ondan almış ya da onun tavsiye ettiği bir yerden almıştır kesin.
seni görmüşken dün yaptığım bakımı anlatayım o kadar zevk aldım ki resim çekmek aklıma gelmedi
şimdi dedim şu varyatörü sökeyim bi temizleyim balata tozlarını saat 11 gibi başladım kapalı garajda
varyatörü söktüm dr pulley bagaları güzelce temizledim
ardından arka debriyajı ince zımparayla zımparalayıp balata spreyiyle temizledim güzelce 2-3 kutu harcadım komple temizlik yapmak için
daha sonra yağ km si 1200 filandı dedim olmuşken bide yağ değişeyim
abartmıyorum 11 de indim garaja saat 3 olmuş zaman nasıl geçti anlamadım resmen tedavi oldum
ustasına parasını versen böyle temizlik yapmaz herhalde
umarım ilerde sende takım alıp kendin bakımını yaparsın
-
31 Aralık 2021, 16:59
IRau adlı üyeden alıntı
seni görmüşken dün yaptığım bakımı anlatayım o kadar zevk aldım ki resim çekmek aklıma gelmedi
şimdi dedim şu varyatörü sökeyim bi temizleyim balata tozlarını saat 11 gibi başladım kapalı garajda
varyatörü söktüm dr pulley bagaları güzelce temizledim
ardından arka debriyajı ince zımparayla zımparalayıp balata spreyiyle temizledim güzelce 2-3 kutu harcadım komple temizlik yapmak için
daha sonra yağ km si 1200 filandı dedim olmuşken bide yağ değişeyim
abartmıyorum 11 de indim garaja saat 3 olmuş zaman nasıl geçti anlamadım resmen tedavi oldum
ustasına parasını versen böyle temizlik yapmaz herhalde
umarım ilerde sende takım alıp kendin bakımını yaparsın
Kapalı garajım yok ki yapabileyim. Olsa takım almak da sorun değil alırdım ne lazımsa. Sırf aa ne güzelmiş, evde bulunsun diye taşlama makinası almış insanım, en son 2005 yılında mermer kesmiştim onunla, şimdi yıllardır bir kutuda duruyor. Yani çok lazım olmasa bile mantık aramam yeter ki alet edevat olsun alırdım.
Ama apartmanın önünde kaldırımda motoru söküp birşeyler yapacak yerim de yok vaktim de yok. Mecburen ustalara götürüyorum.
-
31 Aralık 2021, 19:37
Kapalı garajım yok ki yapabileyim. Olsa takım almak da sorun değil alırdım ne lazımsa. Sırf aa ne güzelmiş, evde bulunsun diye taşlama makinası almış insanım, en son 2005 yılında mermer kesmiştim onunla, şimdi yıllardır bir kutuda duruyor. Yani çok lazım olmasa bile mantık aramam yeter ki alet edevat olsun alırdım.
Ama apartmanın önünde kaldırımda motoru söküp birşeyler yapacak yerim de yok vaktim de yok. Mecburen ustalara götürüyorum.
aslında para varsa bosch marka akülü somun sökme alınıp istediğin yerde yapabilirsin
bendeki elektrikli olduğu için prize ihtiyacım oluyor bu yüzden kapalı yerde yapmak zorunda kalıyorum
-
06 Mart 2022, 01:48
Arkadaşlar merhaba, güneşten dolayı solmuş ve grileşmiş ön göğüslük, ön ve arka çamurluk için kalıcı çözüm olarak ne önerirsiniz? araştırmalarıma göre formula x adında bir kimyasal var çok etkili olduğu söylenşyor kullanan var mıdır? ayrıca ısıtma yöntemini yapmayı düşünmüyorum fakat deneyen var mıdır?
-
06 Mart 2022, 08:35
hortumcu35 adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar merhaba, güneşten dolayı solmuş ve grileşmiş ön göğüslük, ön ve arka çamurluk için kalıcı çözüm olarak ne önerirsiniz? araştırmalarıma göre formula x adında bir kimyasal var çok etkili olduğu söylenşyor kullanan var mıdır? ayrıca ısıtma yöntemini yapmayı düşünmüyorum fakat deneyen var mıdır?
selam
ben öncelikle sarp vinil parlatıcı kullandım etkili parlatıyor ama yıkadıkca çıkıyor
daha sonra geçen hafta formulax aldım fakat deneyemedim çünkü motorun üstünde hala sarp vinil var o çıktıktan sonra denicem
facebook xmax grubunda herkes memnun ve kalıcı olduğunu söylüyorlar zaten 60 lira galiba alabilirsiniz
-
06 Mart 2022, 12:45
hocam teşekkür ederim formula x gelsin deneyeceğim uzun dönemde kalıcı olup olmadığını aktaracağım.
-
06 Mart 2022, 18:29
Formula X kaliteli bir markadır. Yine de öncesinde şansınızı badem yağı gibi nispeten ekonomik bir çözümle denemenizi tavsiye ederim.
-
06 Mart 2022, 21:47
Arkadaşlar bir konu daha eklemek istiyorum. xmax 250 2016 model motorumun 20 bin bakımı gelmiş bulunmakta. serviste yaptırmayacağım bu nedenle orjinal kayışın markası nedir veya link atabilecek var mı? teşekkürler
-
07 Mart 2022, 07:09
Arkadaşlar bir konu daha eklemek istiyorum. xmax 250 2016 model motorumun 20 bin bakımı gelmiş bulunmakta. serviste yaptırmayacağım bu nedenle orjinal kayışın markası nedir veya link atabilecek var mı? teşekkürler
orjinal kayışı mitsoboshi uretiyor yamaha için üzerine yamaha yazıyor sadece
servisteki fiyatını bilmiyorum ama eğer https://www.setupmotorcycle.com/urun...aryator-kayisi
burdakinden pahalıysa bunu alın aynısı
not: yazmayı unuttum 20 bin oldu diye hemen kayış değişmeyin önce açıp bakın çatlak filan yoksa boşa masrafa girmeyin 30-40 bin gidebiliyor
eskiden kayış 300-400 liraydı daha çatlamadan 20 bin oldumu değişirdik artık o devir bitti
-
07 Mart 2022, 12:33
Ben xmax da 30K km boyunca dayco kullanmiştim,motoru artçili ve zorlayarak sürmeme rağmen bir sorun çikartmadi.
Alternatif olarak önerebilirim.
https://urun.n11.com/oem-yedek-parca...yis-P330202988
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:18 ----------
IRau adlı üyeden alıntı
orjinal kayışı mitsoboshi uretiyor yamaha için üzerine yamaha yazıyor sadece
servisteki fiyatını bilmiyorum ama eğer
https://www.setupmotorcycle.com/urun...aryator-kayisi
burdakinden pahalıysa bunu alın aynısı
not: yazmayı unuttum 20 bin oldu diye hemen kayış değişmeyin önce açıp bakın çatlak filan yoksa boşa masrafa girmeyin 30-40 bin gidebiliyor
eskiden kayış 300-400 liraydı daha çatlamadan 20 bin oldumu değişirdik artık o devir bitti
Hacim sana da oneririm dayco memnun kalirsin
-
07 Mart 2022, 17:25
gidon yukseltici ya da ayna yukseltici kullanan var mı? bir tek bana mı kısa geliyor bunun aynaları? kafamı asagıya dogru hareket ettirmem lazım aynayı gorebilmem icin..
-
08 Mart 2022, 16:44
nvrmnd adlı üyeden alıntı
gidon yukseltici ya da ayna yukseltici kullanan var mı? bir tek bana mı kısa geliyor bunun aynaları? kafamı asagıya dogru hareket ettirmem lazım aynayı gorebilmem icin..
Yükseltme de olabilir sanırım ama benim için huzur aynaları ileri taşımak oldu
-
08 Mart 2022, 17:48
bir cozum bulmam lazım valla.. yogun trafıkte giderken aynaya bakmak eziyet oluyor..
-
09 Mart 2022, 02:34
R25 aynası mı o ? Müthiş olmuş vallahi
-
09 Mart 2022, 08:39
-
10 Mart 2022, 15:04
GP kompozitin ayna yükselticilerini taktım memnunum. hem yükseldi hem açıldı.
-
14 Mart 2022, 20:40
Merhaba arkadaşlar, bir süredir MT25 Abs kullanıyorum yeni kasa. Motorumdan çok da memnunum. Fakat eşimle birlikte gezerken artçılığı çok rahat olmadığı için sırt dayaması olan bir Xmax 250 Techmax almaya karar verdim. Kısmetse bu cuma alacağım. Sormak istediğim boy konusu, 1,74 boyum var, MT de herhangi bir sorun yaşamıyorum, sele boyları aynı gibi görünsede yapıları farklı olduğu için Xmax ile sorun yaşar mıyım boy sebebi ile ?
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 13 kullanıcı var. (0 üye ve 13 misafir)
Bu Konudaki Etiketler