Ve sonunda 40.000 bakımımı Premium Motosiklet'de yaptırdım, ek olarak fren hidroliği değiştirttim.
Her şey güzeldi Cumartesi günü için saat 10:00 da randevu aldım, işlemin 4 saat süreceğini söylediler bende hadi 1 saatte yemekleri olsa 15:00 de çıkarım servisten dedim ama olmadı 16:00 da çıktım
Adını yanlış hatırlamıyorsam Semih diye bir arkadaşın gelmesi ve servis çalışanlarının yarıya yakınının işi gücü bırakıp! kendisi ile muhabbete başlaması,
1 saat kadar süren uzuuun motor yıkaması,
özel yapılmış plakalığımın sökülüp yerine kendi plakalıklarını takarak reklamlarının zorla yaptırılması(hadi başka servis adı yazsa onu değiştirseler yine tamam ses çıkarmayacağım)
ve benim gözüm gibi baktığım motoruma test sürüşü yapan arkadaşın geldikten sonra soldan ayaklığı açıp motorun sağından atlayarak tüm ağırlığın ayaklığa bindirilmesi gibi durumlardan hoşnutsuz kaldım.
Servisten aldıktan sonra 500 km kadar kullandım yapılan işçilikte bir sorun yok, motorum daha da rahatlamıştı ama 140 ı geçememe gibi bir problemi var sanırım tam deneyemedim son süratimi.
Gördüğüm durumları servisle paylaştım(özellikle o plakalık gelecek! ) ama bir başka giden olur ise bunları yaşayabilir diye sizlerle paylaşmak istedim.
Haklısınız ödenen çok çok yüksek bir masraf. Bundan sonrası özel servis olacak.
Dediğim gibi aslında durumla alakalı değil, sadece aklımda "acaba eski sahibi kayışı yıpratmış mıdır, yolda kalır mıyım, buji ne durumdadır, bagalar takılı kalır mı, gidon rulmanı kilitlenir mi vs.vs." sorular olmaması için ödedim. Eskiden ikinci el araba aldığımda da ilk iş kayış, balata, gerekiyorsa disk, filtreler ve yağını mutlaka değiştirtirdim.
İpler çıkmaya başlamış durumda idi. Tabi ben de acemiyim benden ötürü mü eski kullanıcıdan ötürü mü o kısmı bilemiyorum
Bu arada servisin Ducati İstanbul yazılı plakalığıma verdiği cevap:
"Biz onu başka servis sanıp değiştirdik."
Türkiye'de kaç tane Ducati servisi Yamahaya bakar nasıl bir bilinçsizlik dediğimde,
"Verecek cevabım yok."
yav sayfayı yukarı kaydırcıkca fiyatı görüyorum sinir oluyorum hele o hidrolik değişim işçili ayrı yazılmış ya çıldıracam.
ben 25 liraya bosch 500ml dot 4 hidrolik alıyorum 5-6 ayda bi canım sıkıldıkca evin önünde hidrolik değişiyorum
bakkaldan maden suyu filan alıyorum işi uzata uzata keyifle değişiyorum o kadar basit ki yani 50 lira bile etmez.
neyse ben daha bu sayfaya girmiyim sinirim bozuluyor
Servislerin sormadan plakalık değiştirmesine ben de uyuz oluyorum. Yaa önce bi sor belki tamam diyeceğim, ama sormadan yapmaları direkt suç aslında. Yani hukuk işleyen bir ülkede olsak sapasağlam plakalığımı kendi reklam plakalığını takmak için söktü malıma zarar verdi diye mahkemeye verilse yeridir. Ama burada hiç kimsede kişisel olana saygı falan kavramları olmadığı için otomatik olarak eskisini çatur çutur söküyorlar bir de.
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:49 ----------
Bu fiyatları gördükten sonra gözüm korktu.
Benim motorun da bütün sıvıları değişmesi gerekiyormuş süresi geçtiği için. fren hidroliği, amortisör yağları, soğutma sıvısı falan daha bir sürü şey daha bulurlar, servis beni de fena öpecek gibi.
Garanti bitti, motorum 2016 model, 2016 Aralık başında almıştım, ilk sahibiyim.
Ama işte bu işlemler uzmanlık istiyordur düzgün yapılsın derdindeyim de düzgün yapılsın diye de kazıklanacak değilim hem servis diye düzgün yapılacağından da emin olamıyorum.
Bu dediklerim işlemler için nereye götürsem motoru? Zaten bu aralar çok binmiyorum, bu ay lastikleri buz motorda değiştirtecem, bu işlemler de gelecek aya kalacak artık.
selamlar arkadaşlar,
ben de 2020 tech max aldım.. 13.000'de motor şu an. ama ne bakım yaptırdım ne bir şey. benden önceki sahibi de servisin fahiş fiyatlarından yakınarak ya kendisi ya da özel serviste yaptırdığını söyledi. yani motorun garantisi de heba oldu sanırım.
Avrupa yakasında güvenilir bir ustaya götürmek istiyorum. Yola çıkmadan önce içim rahat olsun ne gerekiyorsa yapılsın.
var mı bir önerisi olan?
Motosiklet 2020 model, 1 ve 5'i serviste yaptırdıysa sadece 10'u atladıysa servisle bir görüşmekte fayda var. 10.000 kaydı açarlar belki rica eder, bir yağ bakımı yaptırırsanız. Mototaş ve Yıldız'da bir deneyin derim. Telefonla arayıp sormayın terslerler muhtemelen. Garantiyi devam ettirecekseniz bakıma geldim gibisinden gidin. 3000km hiçbir şey değil Avrupa'da zaten 10.000'de bir sanırım bunların bakımı.
Şu an bu konu içerisinde 7 kullanıcı var. (0 üye ve 7 misafir)