Yamaha X-Max 250 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
-
28 Ağustos 2021, 17:35
espresso adlı üyeden alıntı
Elim yatkın değil hiç yapmadım daha önce. Hem servise gitmişken bir kontrolden geçsin, uzun süre yattı motor nesi var nesi yok baksınlar servise girmişken.
Motoru alalı 4 buçuk yıl oldu ama daha uzun süre binerim zaten çok sürmeye fırsat olmuyor pandemi yüzünden. Bakımlarını aksatmayayım da rahat bineyim.
xmax fan club de facebook ta performans motor diye bi yer görüyorum şirinevler de çoğu kişi memnun
bence bi görüşüp fiyat alın derim
Reklamlar
-
28 Ağustos 2021, 20:51
Arkadaşlar merhaba,
2020 XMax 250 Tech Max aldım.
Ancak farkettim ki far butonunda problem var. Uzunları yakıyorum, temassızlık yapıyor. Sellektor yapıyorum geri gelmiyor sanki uzun yakmışım gibi.. ama onda da bir temassızlık var.
Butonu değiştirsem düzelir mi ya da bilgisi olan başına gelen var mı?
Eğer butonu değişecekse nereden temin edebilirim?
teşekkürler şimdiden...
-
28 Ağustos 2021, 21:17
jacks0n adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar merhaba,
2020 XMax 250 Tech Max aldım.
Ancak farkettim ki far butonunda problem var. Uzunları yakıyorum, temassızlık yapıyor. Sellektor yapıyorum geri gelmiyor sanki uzun yakmışım gibi.. ama onda da bir temassızlık var.
Butonu değiştirsem düzelir mi ya da bilgisi olan başına gelen var mı?
Eğer butonu değişecekse nereden temin edebilirim?
teşekkürler şimdiden...
butonda problem olduğunu düşünüyorsan kenarlarından içine wd40 sık. ben ayda bir direksiyondaki tüm işlevsel düğmelere, manetlerin hareket noktalarına filan wd40 sıkıyorum.
-
28 Ağustos 2021, 21:56
aLoneman adlı üyeden alıntı
butonda problem olduğunu düşünüyorsan kenarlarından içine wd40 sık. ben ayda bir direksiyondaki tüm işlevsel düğmelere, manetlerin hareket noktalarına filan wd40 sıkıyorum.
Problem büyük ihtimalle butondan diye düşünüyorum. İnternette de baya aradım ama buton satan bir yer bulamadım :/
Dediğin gibi bir WD40 ile deneme yapayım. teşekkür ederim fikir için
-
31 Ağustos 2021, 07:40
IRau adlı üyeden alıntı
valla onu bilmiyorum da bende şöyle olmuştu
freni sıkıyosun sona doğru gıcırdama gibi sanki bişi eziliyomuş gibi oluyodu hemen değiştim hidroliği geçti
Tam olarak bu "gıcırdama" denen şeyle başladı her şey onu yazmayı unutmuşum. Ben hava vs. vardır diyordum ama gittikçe frenleme mesafem uzuyor.
Balatalara bakıyorum idare eder, diske bakıyorum ortadan biraz kalın. Demek ki hemen yağ değiştiriyorum
-
01 Eylül 2021, 02:54
herkese selamlar.. 5 bin km dir 2017 ironmax kullanıyorum.. kullandıgım da en rahatsız motosiklet olabilir kendisi
280 kusur sayfası okumadım tek tek ama bu rahatsızlıgı nasıl giderebilirim? ufacık asfalt catlagından gecmek istemiyorum artık.. kasis falan sölemiyorum bile
-
01 Eylül 2021, 08:21
nvrmnd adlı üyeden alıntı
herkese selamlar.. 5 bin km dir 2017 ironmax kullanıyorum.. kullandıgım da en rahatsız motosiklet olabilir kendisi
280 kusur sayfası okumadım tek tek ama bu rahatsızlıgı nasıl giderebilirim? ufacık asfalt catlagından gecmek istemiyorum artık.. kasis falan sölemiyorum bile
Arka amortisörler ayarlanıyor ama önler için bir ayar yok maalesef.
Ancak kullandığınız bir Sport Scooter olduğundan çok fazla konfor beklememek gerek. Videolardan arka amortisörlerin yumuşatılıp sıkılaştırılmasına bakabilirsiniz.
-
01 Eylül 2021, 14:25
dreams82 adlı üyeden alıntı
Arka amortisörler ayarlanıyor ama önler için bir ayar yok maalesef.
Ancak kullandığınız bir Sport Scooter olduğundan çok fazla konfor beklememek gerek. Videolardan arka amortisörlerin yumuşatılıp sıkılaştırılmasına bakabilirsiniz.
tesekkurler inceliyim.
-
03 Eylül 2021, 07:30
Günaydınlar herkese
Yolda gelirken V-Belt uyarısı çıktı ekranda. Arızadan dolayı mı çıkmıştır yoksa bakım zamanı geldi diye mi çıkmıştır?
Bu şekilde servise kadar gitmemde sorun olur mu?
-
03 Eylül 2021, 11:44
Günaydınlar herkese
Yolda gelirken V-Belt uyarısı çıktı ekranda. Arızadan dolayı mı çıkmıştır yoksa bakım zamanı geldi diye mi çıkmıştır?
Bu şekilde servise kadar gitmemde sorun olur mu?
kayışın kmsi 20 bin oluca uyarı veriyo eğer bu 20 bin km boyunca düzgün kullanıldıysa o kayış 25 bin hatta 30 bin gider
tabi riske gerek yok değişmesi daha uygun olur
-
03 Eylül 2021, 12:25
IRau adlı üyeden alıntı
kayışın kmsi 20 bin oluca uyarı veriyo eğer bu 20 bin km boyunca düzgün kullanıldıysa o kayış 25 bin hatta 30 bin gider
tabi riske gerek yok değişmesi daha uygun olur
Ön freni sıkıp yavaş yavaş gaz versem bir şey anlayabilir miyim kayışın durumu ile ilgili?
-
03 Eylül 2021, 13:22
Ön freni sıkıp yavaş yavaş gaz versem bir şey anlayabilir miyim kayışın durumu ile ilgili?
hayır kayışın durumu ancak varyatör açılınca belli olur
belkide ter temiz kılcak çatlak bile yoktur bilemeyiz
-
03 Eylül 2021, 14:22
Anladım. Ben dikkatli dikkatli gideyim ne olur ne olmaz Kayışın son 5.000 km sini biliyorum ondan önceki sahibinin kullanışını görmemiştim.
-
03 Eylül 2021, 14:34
Anladım. Ben dikkatli dikkatli gideyim ne olur ne olmaz
Kayışın son 5.000 km sini biliyorum ondan önceki sahibinin kullanışını görmemiştim.
sorun olucağını sanmıyorum idare eder ama zaten yağ bakımıda gelmiş gitseniz iyi olur
-
03 Eylül 2021, 15:14
Servise bakım için giderseniz sormadan 20 bin bakım kitini uyguluyor kayış vs herşey değişiyor servise giderseniz 2500-3000 liralık olursunuz aklınızda olsun.
-
03 Eylül 2021, 15:24
Ozan arıcı adlı üyeden alıntı
Servise bakım için giderseniz sormadan 20 bin bakım kitini uyguluyor kayış vs herşey değişiyor servise giderseniz 2500-3000 liralık olursunuz aklınızda olsun.
Benden önceki kullanıcısını tanıyorum ancak nasıl kullandığını bilmiyorum.
Bakım kitini araştırdım en ucuz 1.600 küsür lira, onu herhangi bir yerde montaj ettirsem yine 2.000 i görürüm gibi gözüküyor.
Ne olur ne olmaz servis bir görsün a dan z ye bir bakılsın benimde içim rahat olsun diye düşünürsek aslında çokta yüksek değil gibi
-
03 Eylül 2021, 15:47
ist anadolu yakasında özel bir servis önerebilecek biri var mı acaba?
2 dir tuna ya goturuyorum ama artık özel bir servise goturiyim diyorum..
-
03 Eylül 2021, 17:56
nvrmnd adlı üyeden alıntı
ist anadolu yakasında özel bir servis önerebilecek biri var mı acaba?
2 dir tuna ya goturuyorum ama artık özel bir servise goturiyim diyorum..
Yağ,filtre değişimi, mekanik işler konusunda Göztepe Medical Park arkasında Yakup Moto var, benim hem Rks,hem Sym, hem şu anki motorumda yıllardır bakımlarımı, mekanik problemlerimi çözdürdüğüm bir yer. Sahipleri çok genç, Yakup ve Eyüp kardeşler, Süleyman diye bir kankaları da artık onlara destek veriyor. Uygun fiyatlı bir yer, kahve içmeden seni göndermezler. Es kaza yolun düşerse "Japon mucizesi Kawasaki" de, indirim yapsınlar.
-
05 Eylül 2021, 11:33
tommygun adlı üyeden alıntı
Yağ,filtre değişimi, mekanik işler konusunda Göztepe Medical Park arkasında Yakup Moto var, benim hem Rks,hem Sym, hem şu anki motorumda yıllardır bakımlarımı, mekanik problemlerimi çözdürdüğüm bir yer. Sahipleri çok genç, Yakup ve Eyüp kardeşler, Süleyman diye bir kankaları da artık onlara destek veriyor. Uygun fiyatlı bir yer, kahve içmeden seni göndermezler. Es kaza yolun düşerse "Japon mucizesi Kawasaki" de, indirim yapsınlar.
cok tesekkurler.. 500km falan kaldı bakıma.. mutlaka ugracayagım..
-
07 Eylül 2021, 18:07
bugun parça almaya premium motora gittim vay arkadaş içerisi full dolu bakım için gelenler
liftlerde bakım yapılanlar var ayrıca dışarda bekleyen 8-9 motor var çoğu xmax
kimse özel servise gitmiyo herhalde
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 11 kullanıcı var. (0 üye ve 11 misafir)
Bu Konudaki Etiketler