Selamın aleyküm 2012 model xcity için aldığım ön fren balatası uyumlu çıkmadı .
xmax balatası imiş .
634077432
Sahibinden ilan numarası fiyatı uygun tuttum işine yarayan olursa baksın
Selamın aleyküm 2012 model xcity için aldığım ön fren balatası uyumlu çıkmadı .
xmax balatası imiş .
634077432
Sahibinden ilan numarası fiyatı uygun tuttum işine yarayan olursa baksın
Merhaba arkadaşlar. Scooter alma ihtimalim var. Xmax veya Joymax alacağım. Xmaxi araştırıyorum.
Xmax 2014 ve üstü kasaların her yerde incelemesi mevcut, önceki kasalar hakkında bilgi bulamıyorum.
2014 ve öncesi arasında görsel dışında fark var mı?
Motor parçaları, bakım malzemeleri, amortisörler gibi?
En önemlisi de, 2013 ve öncesinin bagajı 2 kapalı kask alıyor mu?
Teşekkürler.
Bu en son gelen 25.000 TL olan x-max ile önceki fiyatı 28 29 olanı ile aradaki fark nedir? motor blogu ve sürüş dinamikleri olarak ???
Sa arkadaşlar 1 ay önce 2016 xmax250 sahibi oldum.hava şartlarından dolayı kullanamiyorum fakat birkaç sorum olacak.motor yağı olarak motul 4t 10w 40 5100 mu tercih etmeliyim yoksa 7100 olanı mi? Birde orjinal parçaları sağlam ve uygun olarak nereden temin edebilirim?
3.000'de bir değil mi değişimi, 7100 değmez sokağa para dökmek olur... Bunlara mineral yağ konuyor diye hatırlıyorum...
Yarı sentetik yada tam sentetik koyup parayı harcama diyor. Mineral yağda işini çok iyi görür ama 7100 full sentetik yerine çok işkilleniyorsan 5100 yarı sentetik koy.
Herhangi bir 10W40 yağ olur, fiyatına göre yarı sentetik de kullanılabilir. 5100 veya Motul Scooter Express MA da bakabilirsiniz. Ben servisten Yamalube mineral (yani sentetik olmayan) yağ kullanıyordum.
Şöyle düşün. Altındaki motor ortalama bir güce sahip. Sen buna yüksek oktan benzin koyarsan ne olur? Sadece fazla yakar, performans oynamaz. Aynı mantık. Boşuna fazla para vermiş olursun. Yararı olmaz, zararı da olmaz.
Tamam hocam çok sagolasin.sanırım en uygunu motul scooter Expert. Parçalari nerden tedarik edebilirim?
xmax 300 inceliyorum ama 250 ile arasında çok fark var mıdır acaba
Çok fark var, bütçe varsa hiç 250 düşünmezdim ben. 300'ü ömürlük kullanırsınız her şeye yeter. (Yeni seri 250'leri bilmiyorum ama... Eskiye göre yazdım.)
Arkadaşlar motorumu satıyorum, uygunda fiyat yazdığıma inanıyorum, malum sitenin ilan numarası şu;
642660727
ilgilenen olursa yardımcı olurum
Herkese iyi günler. 2013 model 15 binde bir xmax 250 sahibiyim. Ve Balıkesir de ikamet etmekteyim. Artçısız ve sadece şehir içi kullanımda depoyu fullüyorum. Her motora binmeden önce 2-3 dk ısınmasını bekliyorum ve ortalama 4-5 bin devir bandında kullanıyorum. Benzin ışığı yanıp sönmeye başladığında ortalama 220 km yol yapmış oluyorum. Sizce yakıt sarfiyatım nasıl? Bana biraz fazla gibi geliyor. Her hangi bir ayarına baktırmalımıyım? (Filtreler,yağ ve buji 13.500 de değişti)
Aynı motorlu Xcity'de 280'i rahat görüyordum. (Bazen azıcık daha fazla - benzin uyarı ışığı yanması için bu...)
280 mi arada çok fark var yahu. Sizce bu farkın nedeni ne olabilir? Filtre ve bujiler yeni , subap ayarından olabilir mi yada başka birşey?
Klasik yöntem (fulle, sıfırla, ışık yanana kadar sür, tekrar fulle, km'den ve aldığın benzinden 100km tüketimi hesapla) kullanın. 3,6-3,8 arası yakıyorsa gayet normal diyebilirim. Belki ışık yanma kalibrasyonları farklıdır, sizinki daha erken yakıyordur vs vs.
Şu an bu konu içerisinde 7 kullanıcı var. (0 üye ve 7 misafir)