YERUÇAĞI adlı üyeden alıntı
ben 1 yıl 250 lik 1,5 yılda 400 lük xmax kullandım,,her ikisinide kullanan biri olarak şunu söyleyebilirim,,alabiliyorsan 400 lük al pişman olmazsın
250 ile 400 arasında şehir içi kullanım açısından fark yok,400 biraz daha ağır ama bunu fark etmiyorsun,,400 ile aralardan kaçmak olsun ara hızlanma olsun son hız olsun açık ara üstünlüğü var
250 ile ,helede artçın varsa dip gazda yapsan aralardan kaçamıyorsun,,trafikteki en dandik arabalardan olan Albea bile gaza bastığında sizi geçebiliyor yani sizi geçmeyen araba yok diyeyim,,oyüzden artçım varken sollama yapmaya bile korkuyordum,
ben bu yüzden 250 yi satıp 400 aldım ve j-costa varyatör taktım,,hem titreşim sıfıra indi hemde motorun performansı inanılmaz arttı
yani benim tavsiyem 400 alman yönünde,,eğer ben yine alacak olsam 400 alırdım
arada yakıt farkı olarakta ahım şahım fark yok,,şöyle söyleyeyim,,ben 250 yi kullanırken km de 180-190 krş yakıyordum,akabinde satıp 400 aldığımda km de 210-220 krş yakmaya başladım ama ,ara hızlanma ve performan olarak arada çok fark var,,400 ü kullanırken zevk alıyordum
250 yi 3 binde bir bakıma sokuyorsun 400 ü 5 binde bir bakıma sokuyorsun,bu yüzden bakım aralığı uzun olduğundan 250 ye nazaran servise daha az gidiyordun,,öyle bakımı falanda 250 den farklı değil,işçilik aynı 250 den fazla olarak sadece 400 de yağ filtresi var ve 2 tane hava filtresi var okadar,,bakım aralığı uzun olduğundan uzun vadede daha avantajlı bile oluyor