Motor koruması yüksek olsun, iyi bir yağ olsun diye... Kullanım olarak ben genelde otoban sürüş yaptığım için motorum ağırlıklı 6000-7500 bandında çalışıyor. Bu devir aralığında maksimum koruma sağlamasını sağlamaktı amacım. Ayrıca yurtdıışında alışveriş yaptığım yerde bu yağı motoruma veriyor, buradaki kullancılarında kullandığını gördüğüm ve markaya karşı bir tereddütüm olmadığı için bu ürünü seçtim.
Saolasın kardeşim. Bende anlam vermedim bu duruma. Ya gerçekten böyle bir durum var, ki ben en ufak bir şüphe bile olsa bu durumu paylaşma zorunluluğu hissettim diğer arkadaşlarımız aynı zararı görmesinler diye, yada motor o kadar dandik ki zaten son demlerini yaşarken buda vesile olmuş. Servis kayıtlarıma baktım, düzenli olarak, 1000,4000, bakımları yapılmıştı akabinde ben satın aldıktan sonra 7235km, 10350, 13500, 21461, 27318, 33831, ve 39xxx civarı bakımlar hep serviste yapıldı. Bununla birlikte durumun iyi niyet garantisinden karşılanması ile ilgili talepte bulundum ve bana 4 adet bakımımın eksik olduğundan dolayı olumlu cevap verilemeyeceği söylendi. Yani özetle şunu dediler, siz motoru aldıktan sonra 38000 km için sizden 2500TL üstü para almışız ama 4 yağ değişiminizin bizde kayıtı olmadığı için birşey yapamıyoruz. Bundan sonra Yamaha mı? servismi? İmkanım var, 4K kameramla benzin döker yakarım bu motoru elimdeki servis detay ve kayıtlarıyla, youtube a koyar cümlealeme güzelce seyrettiririm. Yamaha'dan çöp almam. Ben şahsen Motul 7100 koydum diye motorun zarar gördüğünü düşünmüyorum. Ayrıca dipnot şunuda ekliyeyim, 33800deki bakımımda ben zaten 4R kullandım, ancak birsonraki değişimde yağ eksilte gördüğüm için normal yağına geri döndüm.
Teşekkür ederim.
Ben 7100 ün bu kadar özel bir yağ olduğunu düşünmüyorum dediğim gibi hala... Ancak motorumu yaptırırsam kullanma riskine girermisin dersen asla girmem
Özetle gelirsek olay şu, servis derki her şartta bana geleceksin kayıtsız şartsız,(Yağını bile ben değiştircem sen değiştiremezsin) ben sana istediğim gibi geçirecem orjinal parça ve işçilikle, akabinde birşey oldumu sana istersem %10-20 iskonto yaparım sadakat adı altında ister kullanıcı hatasına bağlarım. Olayı ben net anladım. Bizde insanlar genelde pek kilometre yapmadıkları için veya özel servis kullandıkları için rahatsız olmuyorlar herhalde ama ben aldığım malı sonuna kadar kullanırım. 2 yılda bir değiştirmem, milli servet, ama bu markalara bu servislere bir tepki koyulması şart. Böyle rezil fiyatlama böyle sırt dönme olmaz... Ne servisten içeri girerim bundan sonra, nede çöp alırım.