hocam merhaba,
Motor kaç km'de iken yağ değişimine götürdünüz? Bakım kitapçığında yer alan 6 hafta süreyimi göz önünde bulundurdunuz?
Bende aynı durumdadayım,yılbaşında aldığım motor ancak 300km oldu,ama toplamda 12-13 hafta süre geçti, götürüp yağı değiştirsem mi değiştirmesem mi bilemedim.
Hocam süreye çok takılma, biraz daha km yap, rodajını km olarak tamamla ve öyle git servise. Bende sıfır R25 alınca aynı durumla karşılaşmıştım. Şubat sonu ilk gelen partiden almıştım motoru. Her yer kar, motoru koydum garaja neredeyse 1 ay çıkaramadıydım dışarı
Servisi aradım ve bu durumu direkt bakımı yapan ustaya sordum: "Km olarak rodajı tamamlayıp gel, süreye çok takılma" diye söylemişti. Garantiden çıkma vs de olmuyor.
Yeni motorun hayırlı uğurlu olsun bu arada.
Ben fuarda gezerken servisin ustasıyla karşılaşmıştım. Kardeşimin sürekli motorunu götürdüğü servis olduğu için o tanıyordu, orada yakalamışken sorduk, daha o zaman motor 120km yolu anca yapmıştı. Servis zamanı gelmiş ama 120km de çok az, 500km olsun öyle getirin demişti. Biz de 500km'yi biraz geçince getirdik.
İsterseniz bir telefon edip bilgi alabilirsiniz. Yan bacak koruma parçalarına fiyat almak için ve randevu almak için telefonla aramıştık zaten.
300 km mi?? ciddimisin sen,,ayda 100 km bile yapmamışsın
motoru çatala kalkık vaziyette 3 günde bir durduğu yerde 5 dakika bile çalıştırsan,tekerin boşta havada dönmesiyle o km yi yapar yaw
neyse servis haftaya bakmıyor 1000 km doldur git,,gitmeden bir hafta önce arayıp randevu al ,öyle istediğin zaman gidip bakım yaptıramıyorsun haberin olsun full dolu oluyorlar
Ben de Kasım sonunda aldığım motorum henüz 580km'de.
Kar kış derken ehliyet kursuna geç yazıldım, ancak bu ay ehliyet eğitimlerine başladım. Bu arada kapalı otoparkı olduğu için kardeşimde kaldı motor. Haftada bir çalıştırıp otopark içinde bir tur attı o kadar. Arada hasanpaşadan modaya kahve içmeye falan gitmiştir iyi havada ama zaten kendi MT7'si ve yine ona emanet BMW F800 varken elinin altında benim ufak karakaçanla fazla gezemedi.
Ehliyeti ve ekipmanları tamamlamadan trafiğe çıkmayacağım diye karar vermiştim, uymaya çalışıyorum. Ekipmanlar tamam, ehliyet sınavı da bu ay sonunda. Ehliyeti alana kadar kendi motoruma artçı olarak biniyorum.
Ama yaz sonuna kadar 3bin km geçer diğer bakımın da zamanı gelir. Kardeşim kendi MT7sini sattı geçen hafta. Tracer 900 alacak ama 2017 modelleri hazirandan önce gelmez demişler, o zamana kadar benim motorla gezecek. Kış bitti, çok gezer.
benim ehliyet OK, ekipman OK, sadece havaların ısınmasını bekliyorum, özellikle yazlık mont almıştım,soğuk havalarda istanbulda üşütüyor..:(
Doğru bir öneride bulunmuşsunuz. J.Costa hakkında iyi şeyler söyleyen kadar söktürüp orijinale dönen var. O yüzden hiç düşünmedim. Dr.Pulley bu işin doktoruymuş. Motorun gidişi çiçek gibi oldu. Uzun yola çıkacağım günü dört gözle bekliyorum. Şimdi "10 gr. baga ile nasıl olur?" sorusu var kafamda. Dr.Pulley baga greslenmez dediler. Gres sürmediler. Sizin uygulama da gressiz mi yapıldı?
yaw yazmiyim diyorum ama dayanamıyorum
dr pulley bağaların performansta ne avantası var anlamıyorum,,bu bagalar orijinal varyatöre takılıyor ve 6 adet
ancak j-costa ise varyatör komple kendine özgü ve bağaları 12 adet,,bundan ötürü tepkimesi ve kavraması çok çok üstün zaten orjinalde olan kalkıştaki titreme dr pulley baga takıncada aynen devam ediyor ama j-costada 12 bagadan dolayı titreşim neredeyse sıfıra iniyor
hadi bunu geçtim her ikisininde xmax e takıldıktan sonraki 0-100 hızlanmalarının videoları aşağıda
dr pulley j-costa karşısında kağnı gibi kalıyor,,buyurun video aşağıda ,,benmi yanlış görüyorum acaba
ama fiyat olarak arada uçurum var,oda normal çünkü birinde sadece bağalar değişiyor j-costada komple varyatör sistemi kökten değişiyor
amacım dr pulleyi kötülemek değil yanlış anlaşılmasın ,sadece söylenilen performans nerede onu merak ediyorum
dr pulleyde olduğu gibi j-costadada istenilen ağırlıkta baga var bu videoda her ikiside aynı
https://www.youtube.com/watch?v=K8Dfq0wuGhE
https://www.youtube.com/watch?v=rvQvtA-HUPU
buda yeni kasadaki 0-100
https://www.youtube.com/watch?v=LT43qzkZlMU
dr pulley her türlü hızda çuvallamış
buda j-costa varyatör çalışma şekli
https://www.youtube.com/watch?v=DtJ7wvf6lCk
bende yazmiyim yazmiyim dedim ama dayanamadım..
osmanlı döneminden kalma xmax videosu bulmuş çamur atıyosun.
arkadaş adama önerdim adam aldı taktı senin gibi milyonlar harcamadan mutlu mesut yaşıyor.
al buda video izle izle dur
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:21 ----------
bu arada dr pulley bagalarını merak eden arkadaşlar bu videoyu izleyebilir
yanı kısacası jcosta gibi normal misket top kullanılmıyor köşeli baga daha fazla açılıyor hafifletip seri kalkış yapabilirsiniz yada ağırlaştırıp daha yavaş kalkış son hız arttırabilirsiniz.
jcosta tamamen reklamdan kazanıyor.aea videosunda motor son hızda 140 ı geçemedi izlediyseniz görmüşsünüzdür ayrıca egzoz da takılmıştı.
zamanında bu işlere ilk girdiğim yıllarda bende yanılıp jcosta almıştım daha sonra bu işleri biraz araştırınca jcostanın bi halta yaramadığını anlayıp hemen sattım (bu arada jcosta kolay satılıyor)
sözün özü paranız kıymetliyse boşa vericek param yok diyen adam için dr pulley diyorum.
ırak kardeşim bak ,körü körüne bişeyler geveleyip duruyorsun
verdiğim videolardaki motorların 2 side 2008 xmax ve birinde dr pulley diğerinde j- costa var,yani motorların ikiside eski model,burda senin tezin çürüyor birdefa ,bunun Osmanlısı bizansı yok,burda senin mal çuvallamış
gelelim senin koyduğun videoya ,,ALLAHINI seversen bu videoda neyi gösteriyorsun bana,,0-60 yok 0-100 yok 0-130 yok,son hızı göstermiş ve karşılaştırma gibi bişeyde yok
o son hızı bende 250 xmax varken ben orijinal haliyle gördüm,j-costa ile o son hızıda geçerki
baga ağırlığıyla oynama olayını yukarda yazdım zaten her ikisininde çeşitli ağırlıkta bağaları var ,,verdiğim videoda her ikisindede 12 gram yani aynı ağırlıkta baga kullanılmış
madem öyle varsa bana dr pulleyin yeni kasa xmaxta j-costa yı geçen 0-60 0-100,0-140 gibi videosunu göster elini öperim
hadi ben burdayım
ama istersen ben arar bulurum j-costanın dr pulleyi nasıl ezdiğini gösteren videoyu
benim demek istediğim orijinal bagadan ne farkı var dr pulleyin aksine 0-100 dahada yavaşlamış
ama şunu belirteyim j-costa pahalı onda hemfikirim,ancak karşılığında sana bişeyler veriyor
dr pulley ucuza kaçanların çözümü bukadar basit
arkadaş ve sen almışsınız kullanıyorsunuz bişey diyemem güle güle kullanın ama bir j-costa ile mukayesede etme ama
he he iyi he
ben zaten senle pek muhattap olmucaktım gerek yok zaten bişeyi anlamassın.
senden tek istediğim burda milleti boşa masrafa sokup jcostayı öve öve konuşma
ALLAH iyiliğini versin yaw ırak,vallahi bak seni küçük düşürmek gibi bir niyetim yok,,insan gibi yazışıyoruz gerçeklerin ortaya çıkmasını sağlamaya çalışıyorum sadece
ama sen körü körüne iddaa ediyosun o yüzden ters düşüyoruz,,ben delillerle geliyorum açıkça sen bana kızıyosun
yaw neden kızıyosunki
yemin olsun dr pulleyin j-costadan daha iyi olduğunu ve titreşimi yok ettiğini gösteren açıklayıcı video görsem ,anında j-costayı söker onu takarım
ama öyle bişey yokki
tamam bak yine yazıyorum j-costa pahalı, alırken çok acıttı beni ama iyiki almışım diyorum,,hatta ben 2 takımda farklı ağırlıkta bağada aldım yedekte duruyor
j-costa performans ve titreşimden şikayeti olanlar için o kadar para verip alınabilir,,sadece performans için 250 xmax e değmez,1-2 saniye daha hızlanması pek farketmiyor ,her haliyle trafikte gazı açtığında sizi geçemeyen araba yok gibi bişey
ama xmax 400 e kesinlikle değer
ırak kardeşim bana kızma bak xmax kardeşiyiz biz,,,iyi geceler
çok şükür kimse olumsuz geri dönüş yapmadı dr pulley için
iyi tamam tamam dr pulleyde iyi fiyat performans açısından
seni gerçekten yakından tanımak isterdim ırak,,çok alıngansın yaw
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:42 ----------
hadi yat uyu yarın iş var sabah kalkamazsın,,2 motorununda ödenecek borçları duruyo
"Her şeyde bir hayır vardır" demişler. Bu lüzumsuz tartışmadan bile bir şey öğrendim. Ben baga hafifledikçe son hız artar diye biliyordum. Bu nedenle 1 gr daha hafif baga tercih ettim. @IRau Yanlış okumadıysam tam tersiymiş.Şimdi üzüldüm işte. Nasrettin Hoca gibi eşşeğe ters binmişiz. Fakat örneğin 130km/h ile giderken motorun sesi eskiden 120 km/h ile giderken çıktığı kadar çıkıyor. Anlamadım şimdi?
J.Costa- DR. Pulley meselesine gelince. J.Costa taktırıp vazgeçen, memnun olmayan, zamanla hasara neden olduğunu iddia eden yazılar okudum.(muhtelif forumlarda) Bu nedenle uzak durmayı tercih ettim. Kötüdür diyemem. Dr. Pulley ise daha çok yeni. Çok hoşuma gitti. Fakat ilerleyen zaman içinde göreceğiz. Uzun lafın kısası. Herkes halinden memnunsa mesele yoktur.
Kazasız belasız sürüşler...
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)