Yamaha X-Max 250 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
01 Haziran 2016, 22:57
herkese kazasız belasız sürüşler dilerim.yeni aldığım motorumu değiştimek istiyorm.yamaha x max takasta ilk terciğim.düşünen olursa yardımcı olurum..
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-benelli-benelli-tnt-250-cift-silindir-305936915/detay/
Reklamlar
-
02 Haziran 2016, 18:30
Mirable adlı üyeden alıntı
Hocam kullanmaya devam etmiyorum. Belki uzun yolda kullanırım. Klipsi olduğu için tıngırdama var evet ve zgarı ciddi anlamda kesiyor. Pinlock olmayan kaskım çeneden hava alamadığı için buğu yapıyordu hatta soğuklarda.
Ben en dik pozisyonda kullanıyordum, belki ondan olacak ki cam yükseldiğinden dolayı görüşüm bozulduğu için ayrıca sıkıntı yarattı. Kullanmamamdaki en büyük neden o. Belki başka pozisyonlarda daha efektif bir kullanım sunabilir, denemek lazım.
İstersen bir kaç günlüğüne bendekini al, dene. Beğenmezsen paran boşa gitmesin.
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:27 ----------
Bu arada benim motor 10 bini devirdi ancak bakım ile ilgili bir yazı çıkmadı ekranda. 7000 de iken çıkmıştı. Oil göstergesinde 2900 küsür km sonra gösteriyor. Motora mı inanmak lazım 3 binde bir gelen diyen servislere mi bilemedim.
Garantim de bitti, yetkili olmayan güvenebileceğimiz bir servis bilen var mıdır?
Merhaba;
Istanbulda daha once Kurucesme Daytonadakı ustanın actıgı bır servıs var benım aracım garantıde olmasına ragmen kendısıne gıdıyorum her konuda bılgılı ve tecrubesı cok yuksek tavsıye edebılırım,ıletısım bılgılerını ıstersenız mesaj ıle sızınle paylasabılırım.
-
02 Haziran 2016, 19:11
baromer adlı üyeden alıntı
Merhaba;
Istanbulda daha once Kurucesme Daytonadakı ustanın actıgı bır servıs var benım aracım garantıde olmasına ragmen kendısıne gıdıyorum her konuda bılgılı ve tecrubesı cok yuksek tavsıye edebılırım,ıletısım bılgılerını ıstersenız mesaj ıle sızınle paylasabılırım.
Hocam özel değilse burdan paylaş. Daha sonra birilerinin işine yarar belki. Ustaya da ekmek çıkmış olur
-
02 Haziran 2016, 19:55
18.5 kuruş yakıyor şehir içi hocam yanlış mi hesaplama yaptım ?
-
03 Haziran 2016, 17:32
Merhaba arkadaşlar. Bugün xmax 250 min 1000 bakımını yaptırdım yamalube 10 40 tam sentetik ve gl4 şanzıman yağı kullanıldı 120tl ödedim. Arabamın bakımının 15000 de bir olduğunu düşününce hiç de ucuz gelmiyor ama kim dedi motorsiklet ucuz uğraş deyu :D
-
04 Haziran 2016, 11:25
merhaba,
smtknc ve eminemre nickli forumdaslara hitaben yaziyorum. linkini eklemeye calistigim resmdeki cami kisin motorumla beraber aldim ve kullandim. memnun kaldim. nereye kadar geldigini resimlerden tahmin edebilirsiniz. orjinal camdan biraz uzun tur camindan kisa. rengi tam transparan degil fakat cok koyu da degil. bilginize
iyi forumlar
-
04 Haziran 2016, 12:02
MASTER_10 adlı üyeden alıntı
merhaba,
smtknc ve eminemre nickli forumdaslara hitaben yaziyorum. linkini eklemeye calistigim resmdeki cami kisin motorumla beraber aldim ve kullandim. memnun kaldim. nereye kadar geldigini resimlerden tahmin edebilirsiniz. orjinal camdan biraz uzun tur camindan kisa. rengi tam transparan degil fakat cok koyu da degil. bilginize
iyi forumlar
Merhaba, bilgilendirme için şahsım adına çok teşekkür ederim. Ben maalesef gidip pahalı olduğunu ve alternatif çözümlerin olduğunu bilsem de orijinal tur camını aldım. Dün akşam montajını yaptım eve dönüş yolunda 110-120'li süratlarde gayet rüzgarsız bir şekilde seyahat edilebiliyor. En azından beklentimi karşıladığı için fiyatını görmezden gelmeye çalışıyorum.
Cam konusu dışında bugün başıma epey ilginç bir olay geldi. Başka karşılan var mı merak ediyorum. E-5'de gayet normal bir hız ile (50-60 KM arası) motorun hiç zorlanmadığı devirlerde gidiyordum. Birden gaz hissi kayboldu ne olduğunu anlamak için göstergeye baktığımda tüm göstergeleri kapalı gördüm. Hızım 50-60 arasında olduğu için önce ne yapacağımı da bilemedim. Hiç bir uyarı vb. bir lamba da yanmıyordu. Sakince yavaşlayıp öyle E-5 ortasında mal gibi kaldım.
Kontağı kapatıp açtım hiç bir şey olmamış gibi motor çalıştı ve devam ettim. Böyle bir durum neyden kaynaklanır? Viraj dönerken veya başka bir hızlı anda böyle bir şey yaşamak kazaya sebep olabilir gibi geliyor. Güvenlik problemi oluşturabilir bir durum olduğundan kafama takıldı açıkçası.
-
04 Haziran 2016, 23:24
Arkadaşlar selam,
motorum 20bini devirdi ve kayış değiştirme zamanı geldi, şuan neredeyse 21bin km'de, fakat İstanbul'daki hiçbir serviste X-max için kayış bulunmuyor, hep sallıyorlar önümüzdeki hafta gelecek diye.
Malum yaz ayı geldi, yakında 2bin km tutacak bir tura çıkacağım İstanbul - Kuşadasında bitecek. Şuandaki kayış bu yolculuğu kaldırır mı? Orjinal kayış dışında birşey taktırmamı önerir misiniz, jcosta ların falan kayışları var mı, tabi orjinal kayışın 2-3 katı fiyatı olmaması da lazım Fikirlerinizi ve önerilerinizi bekliyorum
-
05 Haziran 2016, 05:36
merhaba,
ben motorumu aldigimda ironmax daha cok yeni gelmisti ve kullanma klavuzu henuz bayiide yoktu edinemedim. sonrasinda ben yurtdisina cikinca ugrayip alamadim. elhasil, ironmax e ait kullanici klavuzu ve servis manuali (turkce yada ingilizce farketmez) ariyorum. uygun formatta mail ile iletebilecek yada varsa linkini gonderebilecek forumdaslarin yardimci olmasi dilegiyle
iyi forumlar
-
05 Haziran 2016, 09:24
Gold_ adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar selam,
motorum 20bini devirdi ve kayış değiştirme zamanı geldi, şuan neredeyse 21bin km'de, fakat İstanbul'daki hiçbir serviste X-max için kayış bulunmuyor, hep sallıyorlar önümüzdeki hafta gelecek diye.
Malum yaz ayı geldi, yakında 2bin km tutacak bir tura çıkacağım İstanbul - Kuşadasında bitecek. Şuandaki kayış bu yolculuğu kaldırır mı? Orjinal kayış dışında birşey taktırmamı önerir misiniz, jcosta ların falan kayışları var mı, tabi orjinal kayışın 2-3 katı fiyatı olmaması da lazım
Fikirlerinizi ve önerilerinizi bekliyorum
Dayco yada mitsuboshi takabilirsin sorun olmaz biraz arastirin kayisi
-
05 Haziran 2016, 14:00
MASTER_10 adlı üyeden alıntı
merhaba,
ben motorumu aldigimda ironmax daha cok yeni gelmisti ve kullanma klavuzu henuz bayiide yoktu edinemedim. sonrasinda ben yurtdisina cikinca ugrayip alamadim. elhasil, ironmax e ait kullanici klavuzu ve servis manuali (turkce yada ingilizce farketmez) ariyorum. uygun formatta mail ile iletebilecek yada varsa linkini gonderebilecek forumdaslarin yardimci olmasi dilegiyle
iyi forumlar
merhaba, yamaha sitesinden ulaşılabiliyor bütün modellere. http://cdn.yamaha-motor.eu/owner-manuals/Scooters/YP250R%20(X-Max)_Kullanici_El_Kitabi.pdf
-
05 Haziran 2016, 16:48
merhaba,
linkten ulastim ilginize tesekkur ederim
iyi forumlar
-
05 Haziran 2016, 23:11
smtknc adlı üyeden alıntı
Merhaba, bilgilendirme için şahsım adına çok teşekkür ederim. Ben maalesef gidip pahalı olduğunu ve alternatif çözümlerin olduğunu bilsem de orijinal tur camını aldım. Dün akşam montajını yaptım eve dönüş yolunda 110-120'li süratlarde gayet rüzgarsız bir şekilde seyahat edilebiliyor. En azından beklentimi karşıladığı için fiyatını görmezden gelmeye çalışıyorum.
Cam konusu dışında bugün başıma epey ilginç bir olay geldi. Başka karşılan var mı merak ediyorum. E-5'de gayet normal bir hız ile (50-60 KM arası) motorun hiç zorlanmadığı devirlerde gidiyordum. Birden gaz hissi kayboldu ne olduğunu anlamak için göstergeye baktığımda tüm göstergeleri kapalı gördüm. Hızım 50-60 arasında olduğu için önce ne yapacağımı da bilemedim. Hiç bir uyarı vb. bir lamba da yanmıyordu. Sakince yavaşlayıp öyle E-5 ortasında mal gibi kaldım.
Kontağı kapatıp açtım hiç bir şey olmamış gibi motor çalıştı ve devam ettim. Böyle bir durum neyden kaynaklanır? Viraj dönerken veya başka bir hızlı anda böyle bir şey yaşamak kazaya sebep olabilir gibi geliyor. Güvenlik problemi oluşturabilir bir durum olduğundan kafama takıldı açıkçası.
Hocam bilgi ve paylaşım için çok teşekkür ederim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:09 ----------
smtknc adlı üyeden alıntı
Geçmiş olsun, bayağı tehlikeli bir durum. Hiç başıma gelmedi ama elektriksel bir durum gibi geldi. Herhangi bir sebepten dolayı beyin yada elektrik aksamı kapanmış olmalı.
En iyisi durumu herhangi bir servise anlatıp fikir almak. Ben de merak ettim.
Piaggio Carnaby 200
Yamaha XMax 250 Ironmax
-
06 Haziran 2016, 19:58
1.60 boy ile x max artcili rahat kontrol edebilirmiyim sizce ? Ortalama sehir ici ve disi yakit sarfiyati nedir.
-
06 Haziran 2016, 21:31
eXcitinG adlı üyeden alıntı
1.60 boy ile x max artcili rahat kontrol edebilirmiyim sizce ? Ortalama sehir ici ve disi yakit sarfiyati nedir.
Hocam bacak boyunuz önemli ama, biraz sıkıntı çekebilirsiniz. Gerçi motor hakimiyetüniz de önemli. Ama daha rahat etmek için sym bakabilirsiniz?
Şehiriçi 3.5-4.0 civarı, uzun yol 2.5-2.8 ortalama bir kullanımda.
Piaggio Carnaby 200
Yamaha XMax 250 Ironmax
-
08 Haziran 2016, 13:01
eXcitinG adlı üyeden alıntı
benim boy 1,63 tekken çok rahat kullanıyorum ayaklarımın parmak uçları yere temas ediyor ama artçı varken biraz zorlanıyorum açıkçası dururken ya da aralara girerken ama çokta zor değil tecrübeyle daha da ileri seviyeye ulaşılabilir. benim motorum ş.içi 3,6-3,5 yakıyo artçılı kullanıyorum %70 ş.dışı 3,3-3,1 inebliyor. sakin kullanıcıyım =)
-
08 Haziran 2016, 18:39
selamlar 2013 xmax 400 de kullanılan topcase demiri ve çanta satın alıcam. kendi motorum 2015 xmax 250. servisler ve kullanıcılar kafamı karıstırdı. demirler birbirine uyarmı fikir verebilirmisiniz?
-
08 Haziran 2016, 19:59
zahiradam adlı üyeden alıntı
selamlar 2013 xmax 400 de kullanılan topcase demiri ve çanta satın alıcam. kendi motorum 2015 xmax 250. servisler ve kullanıcılar kafamı karıstırdı. demirler birbirine uyarmı fikir verebilirmisiniz?
2013 xmax 400 ile 2014-2015-2016 xmax 400 birebir aynı kasa olduğundan 2014 ve üstü xmax 250 ye çanta ve demiri uyar aynı kasa çünkü,,ancak 2013 xmax 250 ninki eski kasa olduğundan olmaz,,
yani anlıyacağın çantasını ve demirini alacağın xmax in kasası senin xmax ile aynı kasa ise problem çıkmaz,alıp takabilirsin
-
08 Haziran 2016, 20:12
üstad şu durumda uyuyor diyebiliyoruz anladıgım kadarıyla? değilmi
-
08 Haziran 2016, 20:43
zahiradam adlı üyeden alıntı
üstad şu durumda uyuyor diyebiliyoruz anladıgım kadarıyla? değilmi
aynen al tak
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 12 kullanıcı var. (0 üye ve 12 misafir)
Bu Konudaki Etiketler