Farları taktırıp test etme fırsatı buldum. Aydınlatması ile ilgili değiştirme fikri olan arkadaşlar için tecrübelerimi paylaşmak istiyorum.
Hali hazırda motorum da MST Tech'in çok modüllü Led sis farları da mevcut. H7 LED'leri takmadan önce, Led sislerin ne kadar mükemmel aydınlatması olduğunu düşünüyordum
fakat bu farlar bambaşka bir dünya. Sırf farlar yüzünden dün gece çıkıp motor sürdüm. Kesinlikle hiç bir halojen (%130 olan phlips vb.) ile kıyaslanamaz bile. Halojenler gibi ısınarak aydınlatma durumu yok. Uzun far için konuşuyorum, selektör tetiğine dokunduğunuz anda her yer bembeyaz
Kısacası selektör tuşu artık sizin varlığınızı kanıtlayacak bir ateş düğmesi
Öte yandan insanları normal şartlar altında rahatsız etmeyi hiç istemediğimden, kısa farların xenon gibi çok dağılıp normal seyir halinde ön tarafı rahatsız etmesinden korkuyordum. Benim aldığım ledler tek yönlü ve deneye deneye en güzel çözümü her ikisini de far tasının altına bakacak şekilde konumlandırarak bulduk. Uzun far yanmadığı sürece rahatsız olan yok.
İlk defa dün akşam 3500KM'dir kullandığım motora yolların açıldığını hatta iki araba arasının bile açıldığını gördüm.
Son olarak motorun, şu haliyle, arabamın bi-xenonlarından bile daha iyi aydınlatması olduğunu düşünüyorum
(ilk 50-100 metre mesafede).
Aydınlatma ile ilgili düşüncesi olan varsa dünyasının değişmesi için bu farları kullanabilir.
dipnot: bu yazı fazla memnun bir kullanıcı yorumudur taraflı olabilir
Sağlıcakla kalın.