delinin biri kuyuya taş atmış 1000 kişi çıkararamamış,aptalca konuşmuş orda,,abs kumlu zeminde durmuyormuş,lan tabi hemen duramaz çünkü zemin kumlu olduğundan abs motoru kontrollü durdurmak için tekeri kitlemiyor kontrollü bir şekilde yavaşlatıyor,yerde kum var tekerlek yere tutunamıyor,zaten olması gerekende bu,motorun kitlenip düşmesini önleyerek kontrollü durdurmak,
orda abs siz motor olsaydı tabiki daha çabuk dururdu ama motor ve sürücüsü yere yapışıp kumları yalayarak
benim önceki motorum x max 250 momo desing idi ama abs yoktu,,kumlu yol olsun kaygan zemin olsun yağmurlu ıslak zemin olsun,özelliklede ani panik fren olsun,sayısız defa kayıp yere yapışma tehlikesi atlattım,hele biraz yağmur yağınca motor kayacak diye korka korka gitmekten paranoyak olma derecesine geldim,
ve son olarak ahtettim bunu sattığımda alacağım motor ne olursa olsun abs li olacak dedim,ve satıp xmax 400 momo desing abs li modeli aldım ve iyikide abs li aldım diyorum,bu güne kadar yaşadığım kayıp düşeceğim işkencesi tarih oldu,,
bunu satarsam ne alırsam alayım kesinlikle abs olacak,ben ikisinide kullandığım için farkı çok iyi anlayabiliyorum,hele şehir içinde kullanıyorsanız önünüze sayısız davar atlıyor ve birazda hızınız varsa ister istemez panik fren yapıyorsunuz ve fark orada meydana çıkıyor
benim abs li aracım var o 4 teker olduğundan pek ihtiyacım olmadı bugüne kadar ancak motorsiklet 2 teker olduğundan kesin ve kesinlikle can alıcı öneme sahip kesinlikle abs şart,,sende en iyisini yapıp abs li almışın,,eger fırsatın olursa abs siz motora binip panik fren yap bak ozaman farkı anlarsın aşağıda abs li abs siz scooter farkı var ,sarı abs li beyaz abs siz
https://www.youtube.com/watch?v=2j32...n0Yy8_DWpZCH8g
alttaki videoda fark çok açık
https://www.izlesene.com/video/motos...-farki/7027308
çanta demiri olarak en güzel ve motora en yakışanı yamahanın orijinal demiridir,onada her çantayı bağlayabilirsin,başka tip demirler çok uyduruk duruyor,resmen ben uydurmayım diye bağırıyor,tavsiye etmem,,uydurma demire 200 verene kadar orjinaline 380 ver al derim,motorun orjinalliğini bozma