Merhaba arkadaşlar,
Bende şubat başında aldım Xmax 250 Abs modelini ve 1 hafta kadar önce ilk rodajı (1000 km) tamamladım
Ne kahır bela bir şeymiş bu Xmax 250 rodajı. Motoru almadan önce böyle bir şeyden çokta haberim yoktu. 3 haftalık yıllık iznimde doya doya binerim diye aldım ama 2 haftasını rodaj yedi :D
Kuşadasında havalar Şubat ayında bile çok soğuk olmadığı için, Kuzeye doğru Seferihisar, güneye doğru Bodrum arasında güneş altında bitti gitti rodaj ama düşük sürat fena baydı (Hele yolda bütün ağır vasıtalara geçilmek
)
Daha önce 110cc Honda Spacy vardı ve servis rodaj hakkında uyarmamıştı, benden daha ağır kız arkadaşımla tapa gaz basa basa kullandıydım ve bunun etkisi varmı bilmiyorum eski motorum diğer bütün Spacy'lerden bariz şekilde daha az sürate ulaşıyordu.
Bu sebeple serviste söylenen ve kitapçıkta yazan "ilk 1000 km'de 4000 deviri geçmeyin" olayına aşırı dikkat gösterdim.
Forumu baştan sona okumadım ama bir kaç kişi "henüz 30 km'de 4000 devire ulaşıyor bu motor, nasıl bitirecez rodajı?" demiş. Burada atlanan şey, biraz daha gaza yüklenince motor vites atıyor sanırım ve 3'üncü vites atışından sonra düz yolda 59-61 km aralığında tam 4000 devire gelmiş oluyor.
1600 km kadarda 6000 devirde gidin diyorlar, bu ilk rodaj kadar çok önemlimi bilmiyorum ama sanırım bunada uyacam (inşallah)
Siz daha tecrübeli arkadaşlara 2 sorum olacak ?
1-) Bugün kafama takılan birşey oldu, ışıklarda kalktıktan sonra dümdüz yolda gazı kökledim ve motor 117 km sürate ulaşıp sabitlendi. Devir saatide 6200 civarında kaldı ve dahada hızlanmadı motor. Bu şekilde bi 3-4 saniye daha gittim ve diğer ışıklara gelince durmak zorunda kaldım. Böyle birşey olması normalmi ? Motorda herhalde 1600 km'ye kadar 6000 deviri geçmesin diye otomatik bir kesici felan yoktur diye düşünüyorum ?
Yarın İzmir otobanında bir daha deneyecem sanırım.
2-) Kuşadası servisi benden totalde 150 tl ücret aldı (70 TL yağ, 80 TL servis). Motoru aldığım İzmir İz-Moto'yu aradığımda da aynı fiyatı verdiler. Ege'ye özgü bir fiyatmı bu
Diğer bölgelerdede aynı ücretmidir acaba ?
Arkadaşım Honda'da 250CBR modelini ilk servisine soktuğunda 75 Tl ödedi, ben aynı şekilde 110cc Spacy scooter'ımı 4 senedir Hondada servise sokuyorum ve henüz 80 TL'den fazla ödemedim. 30-45 dk civarı süren basit ilk bakım için 150 TL çok fahiş bence
Not : Motoru çok beğenerek aldım ama Kuşadasında metrekareye 2 adet Xmax düşüyor :/ O kadar çok varki moralim bozulmadı değil
Almadan önce farketmemiştim ama şimdi gözüme batıyor. İnsafsızların hepside Matt Gray almış, aynı motordan sanırım 1000 tane felan oldu şehir içinde