mehmetenis adlı üyeden alıntı
Üstat,dediğinde haklı olabilirsin ama bütçesi uygun olmayan arkadaşlar tercih edebilirler,
Tamamen kişisel bir tercih.
Ben mesela orjinal çantasının tek anahtarla açılmasının haricinde hiç bir avantajını görmedim,yolda giderken ses yapıyor neden çünkü tablası yok direkt demirin üstüne oturuyor,plastiği çok zayıf,çantayı bavul gibi yanınıza alıp götüremiyorsunuz çünkü tutma yerinden elinize aldığınızda kapak kilitlenmiyor,ben şimdilerde Shad sh 50 bakıyorum,sh50 ile yamahanın orjinal çantasını kıyaslıyorum arasında dağlar kadar fark var,shad bariz şekilde kaliteli mesela benim çantanın fitili her açıp kapadığımda düşüyor tekrar yerine otutturmak zorunda kalıyorum,yağmurda falan denk gelsem içindekiler sırıl sıklam olacak.
Çok zayıf bir plastikten yapılmış 2 kask alıyor ama benim kaskımda intercom takılı olduğu in iki kaskı koyamıyorum özellikle shark marka kasklar hele ki intercom takılıysa hiç girmiyorlar,
Büyük ihtimalle ben çantamı shad sh 50 ile değiştirecem bundan önceki motorlarımda hep shad markasını kullandım sağnak yağmurda da kullandım içine 20 kg yük koyduğumda oldu banamısın demedi,shad gerçekten kaliteli bir marka,
---------- Mesajlar birleştirildi - 03:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:04 ----------
dostum çantayı bavul gibi taşıyabiliyorsun ve kapakta kilitleniyor,,sen yapamıyorsan olmuyor deme,,ben defalarca söküp bavul gibi taşıdım,,çanta ses yapıyorsa ki bende öyle bir sorun yok çantanın demire basan yerlerine küçük lastik veya şamyel yapıştırırsın sorun biter,,ayrıca arka çanta 50 lt bahsediyorum,yanlamasına geniş olduğundan motoru es kaza yatırınca yere ilk değen yer olduğundan motoru koruyor ve ayrıca diz korumada takarsan ikisi birlikte motoru tamamen koruyor yan yatınca,zaten çantanın bu şekilde yapılış amacıda bu
çantanın içindeki fitil konusunda bende aynı sorunu yaşıyordum,geçende fitilin geçtiği kanala bir sıra dayson adlı siyah çekomastik çekip fitili yerine geçirdim ve çantayı o şekilde kapattım,,ertesi gün bu sorundanda tamamen kurtuldum,fitili çıkarman için yırtarak koparman gerekiyor okadar sağlam oldu,,kask olayında ben iki kaskıda koyabiliyorum,kaskları altları birbirine bakacak şekilde yan olarak koyacaksın,,açık kaskları zaten hertürlü alıyor,kaldıki kaskların yeri koltuk altıdır zaten..
son olarak 14-15 binlira verip motor alan adam 200 tl den kaçıp uyduruk arka demir alıyorsa diyecek bişey bulamıyorum,,yan sanayi demir ve çanta alıp sırıta sırıta kullansın,,ben motoruma uyduruk hiçbişey takmam,takanada bişey diyemem
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:14 ----------
x max in radyatör kapağı nerde yaw,suyu eksikmi diye bakayım dedim bulamadım,kullanma klavuzuna bakıcaktım ama oda yanımda değil bakamadım
birde dün bugün yağmurda dolaştım,arka teker çantanın kilit bölümünü mahfetmiş çamur pislik içinde anahtar yeri,uyuz oldum,paçalık gibi bişey varmı acaba bizim motorlara