Yamaha MT 25 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
01 Temmuz 2019, 22:45
Nahre adlı üyeden alıntı
Ankaralı Mt25’ci arkadaşlar, Ankara’da tavsiye edebileceğiniz iyi ve güvenilir bir usta-servis ve aksesuar mağazası bakıyorum, tavsiye edebileceğiniz yerler yok mu?
Kazım karabekir girişinde moto show diye tamir dükkanı var mutlu ustanın. Aksesuarını alıp gidersen takar. Bilgi işçilik konusunda da gayet iyidir sohbeti güzeldir. Çok bilgi edinmişliğim var. Ne motor alırsam alayım mutlaka uğrarım yanına. Bi uğramanı tavsiye edebilirim. Ama öyle kurumsal bi yer bekleme bildiğin tamir dükkanı.
Reklamlar
-
02 Temmuz 2019, 20:50
impetum adlı üyeden alıntı
Kazım karabekir girişinde moto show diye tamir dükkanı var mutlu ustanın. Aksesuarını alıp gidersen takar. Bilgi işçilik konusunda da gayet iyidir sohbeti güzeldir. Çok bilgi edinmişliğim var. Ne motor alırsam alayım mutlaka uğrarım yanına. Bi uğramanı tavsiye edebilirim. Ama öyle kurumsal bi yer bekleme bildiğin tamir dükkanı.
Çok teşekkür ederim kardeşim. Uğrayacağım.
-
13 Temmuz 2019, 08:54
Selamlar,
29 yaşındayım ve uzun süre bu işe girişsem mi girişmesem mi beyin fırtınasını yaptıktan sonra 2 hafta önce mt 25 alarak ilk kez motosiklet sahibi oldum. 250 km kadar şehir içinde kullandım. 2 hafta sonra ehliyet sınavım var inşallah geçeriz. Size sormak istediğim zincir yağlamak ve bakım için tekeri kaldırmamızın pratik yolu var mıdır yoksa illa servise gidip gerekli montajı yaptırıp o arka sehpadan mı almak lazım? Tecrübesiz olduğum için yardımlarınızı bekliyorum.
Teşekkürler.
-
13 Temmuz 2019, 22:38
Hayırlısı olsun, bu video günü kurtarmak için işinize yarar belki. https://youtu.be/Q8_pEVBjfT4?t=191
-
14 Temmuz 2019, 09:20
Teşekkür ederim bi deneyeyim. Motokrikoyu önermişler ön sayfalarda ona da bakacağım.
-
15 Temmuz 2019, 00:43
30cm lik bir odun bul veya 2 tuğla işini görür
-
16 Temmuz 2019, 22:36
2019 mt 25 ile 300 km yi bitirdim. Benzin göstergesi son çubuktayken 10 litre benzin aldım. 100 km’de 3 litre ortalama gösteriyor. Rodaj dönemindeyim, yumuşak kullanıyorum. 6000 deviri geçmiyorum. Sadece şehir içinde kullandım.
İlk kez motora bindiğim için dönüşlerde zorlanıyorum. Lastik kayar korkusundan cesaretle motoru yatıramıyorum. Lastik kolay kayan bişe mi rahatlatırsanız sevinirim Rampa yukarı kalkmalarda zorlanıyorum. Yamaha eldiven aldım motoru aldığım yerden ancak pek alışamadım. Acaba bu eldivene mi özel yoksa genel olarak eldivenlerin verdiği bi hissiyat mı karşılaştırma yapamıyorum.
Onun dışında bi sorun yok. Henüz motoru yatırmadım ama ağır geldi bana daha hafif olsa iyi olurdu ilk kez motor kullandığım için zorlanabiliyorum.
-
16 Temmuz 2019, 23:28
https://www.youtube.com/watch?v=MMKX...kx0J49AgZV6rIQ <-- Bu video serisinin tamamını izlemeni tavsiye ederim daha sonrasın da kanal daki diğer videolara bakman aklındaki bir çok soru işaretini aklından kaldıracak.
AEA https://www.youtube.com/channel/UCef...YllBZ955fCfa9A
M2 https://www.youtube.com/user/MotorcuMuhabbeti
Bu iki kanalı takip etmeni öneririm faydalı bilgiler var.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:12 ----------
Fırtına gibi adlı üyeden alıntı
Yamaha eldiven aldım motoru aldığım yerden ancak pek alışamadım. Acaba bu eldivene mi özel yoksa genel olarak eldivenlerin verdiği bi hissiyat mı karşılaştırma yapamıyorum.
İlk başlar da dediğin gibi tuhaf geliyor sonra alışıyorsun( eldivene alıştıktan sonra çıplak elle sürmekte zorlanacaksın onu gör bir de ) Eldivenin iç kısımı elini açmana çok engel oluyor mu? Yukarı da yazdığım AEA ve Motorcu Muhabetinin(M2) kanalın da ekipman videolarına bakman ekipman konusun da fikir verecektir.Yazarak aklımdakini tamamen anlatamayacağımı düşündüğüm den dolayı video öneriyorum.
Bu arada arka sehpa olayını ne yaptın ben de yakın zaman da tahta dan yapacağım dikkat edilmesi vb. benzeri şeyleri varsa senden duymak öğrenmek isterim.
-
17 Temmuz 2019, 00:29
zincir yağlamak için tekeri kaldırmana gerek yok açıktaki kısmı yağla motoru biraz itip tekrar yağla böyle böyle 5dk sürmez tüm zinciri yağlaman. sprey yağlardan alırsan daha pratik olur.
-
17 Temmuz 2019, 10:01
Siluet... adlı üyeden alıntı
https://www.youtube.com/watch?v=MMKX...kx0J49AgZV6rIQ <-- Bu video serisinin tamamını izlemeni tavsiye ederim daha sonrasın da kanal daki diğer videolara bakman aklındaki bir çok soru işaretini aklından kaldıracak.
AEA
https://www.youtube.com/channel/UCef...YllBZ955fCfa9A
M2
https://www.youtube.com/user/MotorcuMuhabbeti
Bu iki kanalı takip etmeni öneririm faydalı bilgiler var.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:12 ----------
İlk başlar da dediğin gibi tuhaf geliyor sonra alışıyorsun( eldivene alıştıktan sonra çıplak elle sürmekte zorlanacaksın onu gör bir de
) Eldivenin iç kısımı elini açmana çok engel oluyor mu? Yukarı da yazdığım AEA ve Motorcu Muhabetinin(M2) kanalın da ekipman videolarına bakman ekipman konusun da fikir verecektir.Yazarak aklımdakini tamamen anlatamayacağımı düşündüğüm den dolayı video öneriyorum.
Bu arada arka sehpa olayını ne yaptın ben de yakın zaman da tahta dan yapacağım dikkat edilmesi vb. benzeri şeyleri varsa senden duymak öğrenmek isterim.
AEA’yı aylardır seyrediyorum ancak öteki arkadaşı bilmiyordum teşekkür ederim.
Sehpa,takoz henüz bişe denemedim ama 300 km oldu yakında denemem lazım. Tecrübelilerden öğrenmeye geldik buraya siz öğreteceksiniz
-
17 Temmuz 2019, 10:06
AEA'ı bildiğine ve izlediğine sevindim
Öğreteceksiniz kısımı yanlış oldu yalnız :D ben de aşa yukarı 6-7 ay önce ilk motorumu aldım aynıyız yani beraber öğreneceğiz tecrübeli arkadaşlardan-abilerden :D
-
17 Temmuz 2019, 14:23
odun vs gerek yok, uyumlu bir arka teker aparatı ile halledebilirsiniz.
şu konuyu incelemenizi tavsiye ederim:
https://www.motosiklet.net/forum/mot...-hakkinda.html
*
bu arada "gerek yok sprey yağ ile yapabilirsiniz" diye bir şey gördüm; yan ayak ile (yani arka teker yerde iken) ve sprey yağ ile yaparsanız ne kadar dikkatli olursanız olun, sprey yağ eninde sonunda arka tekere de geliyor. çook dikkatli olmak lazım. bir anda, kaygan bir arka tekeriniz olabilir.
-
29 Temmuz 2019, 03:33
arkadaşlar merhaba, öncelikle forumda yeniyim.
29 temmuz 2019 tarihi itibari ile malum sitede istanbulda cb 250 r 2019 en düşük 24.600e ilan var iken mt-25 abs 2019 26.190tl'ye var ve yamaha için istanbulda ilan yok (bayilere gidilse bulunur tabii) . sizce hangisini almak daha mantıklı olur? yakıt, aksesuar, konfor vb. konularda cevaplarsanız sevinirim.
ayrıca 250cc motor alıp, ihtiyaç halinde kolay satabilmek isteyen birisi için önerileriniz denir? (gönlüm tasarımı için honda cb250r) şimdiden teşekkürler.
-
30 Temmuz 2019, 10:05
arkadaşlar merhaba,
nakit ihtiyacımdan dolayı motorumu satmam gerekiyor ama fiyat konusunda kararsızım çok mu düşürdüm diye. sizin fikriniz nedir?
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-yamaha-acil-satilik-dusuk-kilometreli-2017-model-mt-25-711864946/detay
-
30 Temmuz 2019, 10:17
samyalcin adlı üyeden alıntı
arkadaşlar merhaba, öncelikle forumda yeniyim.
29 temmuz 2019 tarihi itibari ile malum sitede istanbulda cb 250 r 2019 en düşük 24.600e ilan var iken mt-25 abs 2019 26.190tl'ye var ve yamaha için istanbulda ilan yok (bayilere gidilse bulunur tabii) . sizce hangisini almak daha mantıklı olur? yakıt, aksesuar, konfor vb. konularda cevaplarsanız sevinirim.
ayrıca 250cc motor alıp, ihtiyaç halinde kolay satabilmek isteyen birisi için önerileriniz denir? (gönlüm tasarımı için honda cb250r) şimdiden teşekkürler.
Bu devirde sıfır motosiklet almak satarken zarar demek. İkinci el düşük km mt25 bakın
-
03 Ağustos 2019, 21:46
Soket
Arkadaşlar, koltuk altında 4 uçlu boş soketin bağlantılarını bilen var mı?
-
23 Ağustos 2019, 00:09
YARDIM
öncelikler herkese selamlar abilerim ablalarım beniz size bi sorum olucak ben 18 yaşında 165-170 boy arsı 60 kilo birisiyim bu ay nasipse inşallah ehilyetimi alıcam ama ilk motor olarak mt25 düşünüyorum daha öncelerdende tecrüben var ama benim merak etttiğim konu şu ben mt25 in fabrikadan çıkış halini pek beğenmiyorum mesela alırsam arka plakalığı söküp katlanabilir küçücük bişey yapıcam çünkü uzun pek hoş durmuyo arka lastiğe 160 lık rosso 2 ler takıcam (iyice araştıredım artılarını eksilerinin bilincindeyim) sizce nasıl olur bide benim boyumda birisi için mt25 i kullanmak çok sırıtırmı hepinize şimdidem teşekkürler[COLOR="Silver"]
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:07 ----------
-
23 Ağustos 2019, 11:13
Mt-09 kafası da taktınmı ateş eder.
-
23 Ağustos 2019, 12:31
dejavoo adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar, koltuk altında 4 uçlu boş soketin bağlantılarını bilen var mı?
Pin A = can (J-2234) low
Pin B = can (J-2234) High
Pin C = +12v
Pin D = ground
bağlantı kuracaksan
Bluetooth OBDII readers ve cep uygulaması
Yamaha 4-pin to OBD2 Diagnostic Plug lazım.
-
31 Ağustos 2019, 14:42
zuluman adlı üyeden alıntı
Eyv. Çok teşekkürler, sis lambaları için hat almayı düşünmüştüm
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)