Yamaha MT 25 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
-
Arkadasla bundan 3-4 sene once esimle cok ciddi bir kaza atlattim esimi kamyonun altindan cikardim ve Allaha cok sukur ki sadece koprucuk kemiginin kirilmasiyla atlattik sonra motorumu sattim ve uzun bir aradan sonra bugun hic dusunmeden arastirmadan cok hizli bir bicimde mt 25 i satin aldim bi gun biri cikip deseydi 1 saatte motor almaya karar verecek ve 15000 liraya sormadan etmeden bi motor alacaksin. Guler gecerdim ama oldu. cumartesii gunu motorumu teslim alacagim umarim dogru bir tercih yapmisimdir. Tecrubelerimi sizlere aktaracagim rabbim sizlere de bana da kaza bela gostermesin.
Reklamlar
-
pitoresk35 adlı üyeden alıntı
Arkadasla bundan 3-4 sene once esimle cok ciddi bir kaza atlattim esimi kamyonun altindan cikardim ve Allaha cok sukur ki sadece koprucuk kemiginin kirilmasiyla atlattik sonra motorumu sattim ve uzun bir aradan sonra bugun hic dusunmeden arastirmadan cok hizli bir bicimde mt 25 i satin aldim bi gun biri cikip deseydi 1 saatte motor almaya karar verecek ve 15000 liraya sormadan etmeden bi motor alacaksin. Guler gecerdim ama oldu. cumartesii gunu motorumu teslim alacagim umarim dogru bir tercih yapmisimdir. Tecrubelerimi sizlere aktaracagim rabbim sizlere de bana da kaza bela gostermesin.
Haydaaa hayırlı olsun. Bence güzel motor .
-
pitoresk35 adlı üyeden alıntı
Geçmiş olsun öncelikle.Sonra da hayırlı olsun pişman olmayacaksınız :D Ben de sizin gibi çok ani aldım.Sadece motorlara bakmaya girmiştim ertesi gün kendimi kredi çekerken buldum )
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:57 ----------
Bu motoru alıp lastikleri değiştiren var mı ?
http://www.motolastik.com/pirelli-di...7-66h-pmu30191
Bunları takmayı düşünüyorum yakın bir zamanda ne düşünüyorsunuz ?
-
Arkadaşlar merhaba herkes bir günde karar veriyor almaya galiba 😃 marmaris den katılıyorum aranıza.
-
mt 25 e orta sehpa taktırabiliyormuyuz?
-
Orta sehpayi bende dusunuyorum eger takilabiliyorsa bu arada motoru kullanmaya basladim ilk olarak
sesi beklentilerimi tam olarak karsilamasa da hafiften bir ic gidiklamasi var guzel yani.
dizayni ve surusu tam benim istegime cevap veriyor tek kisilik... kazadan sonra ikinci bir can in sorumlulugunu kesinlikle istemiyordum. Surus rahatligi vites gecisi yol tutusu manevra kabiliyeti frenleri gayet guzel suspansiyon da iyi titresim zaten yok
performans olarak birsey yazmak icin cok erken henuz rodajdayim
camurluk berbat!!! zira butun camur ve su arka koltukta
aydinlatma orta duzeyin bi tik ustunde.
Simdilik izlenimlerim bu tecrubem arttikca paylasmaya devam edecegim.
-
Yaklaşık 10 gündür kullanıyorum kaya kaya bi Hal oldum her vjrajda kayiyorum bu kadar dandik lastik takilirmi arkadas surus vites geçişleri güzel 6 bin devirin üzerine pek çıkamıyorum bazen kacamak yapıyorum 😛 o kadar rodaj bitsin daha detaylı bilgileri burdan paylasiminiza sunacağım bide 500 km ve de 1000 km yağ değiştirmeyi düşünüyorum bu konuda farklı düşüncesi olan varsa paylasirsa sevinirim...
-
Bugun 1000 bakimda speedol denedik bir arkadasimizin MT-25 icin. Vitesler ve gecisleri harika oldu.
-
Arkadaslar izmirde bakim icin izmoto haric yetkili servis varmi
-
Herkese selamlar arkadaşlar
Tekeriniz düz bassın
Ben de MT25 i alalı bayağı uzun zaman oldu ama videolarla uğraşmaktan forumları karıştırmaya vakit bulamadım
Sj's adlı üyeden alıntı
Bu arkadaşınızla iletişime geçme şansımız var mı acaba o demirleri nerede taktırmış?
-
MotorHavası adlı üyeden alıntı
Herkese selamlar arkadaşlar
Tekeriniz düz bassın
Ben de MT25 i alalı bayağı uzun zaman oldu ama videolarla uğraşmaktan forumları karıştırmaya vakit bulamadım
Bu arkadaşınızla iletişime geçme şansımız var mı acaba o demirleri nerede taktırmış?
Facebook Yamaha MT-25 Türkiye sayfasında da bir arkadaş paylaşmış ve şu yorumu yazmış fotoğrafla birlikte 'Mt 25 koruma takozu radyatör koruma yan ve arka çanta taşıma demirleri. Expo moto bike da salon 11 f27 nolu standda sizleri bekliyor.' istiyorsan facebooktan o gruba katılıp arkadaşa danışabilirsin.
-
Merhaba arkadaşlar,
Bende istanbuldan aranıza katılıyorum. Birçoğunuzun aksine benim ilk motorum mt-25 ve ilk bindiğim andan itibaren yeni başlayan için hiç şakası olmayan bir makine olduğunu anladım. Biraz ürksem de dikkatimin yüksek olduğu, fiziki ve zihinsel olarak kendimi uygun hissettiğimde günde yarım saat - 1 saatlik seanslar halinde fazla trafiğe girmeden pratik yapmaya çalışıyorum.
Honda ve yamahanın eğitimlerine katılmak istiyorum fakat eğitimler ya h.sonu değil ya da gruplar dolmuş. Oturduğum yerde rahat pratik yapabileceğim bir yer de yok, bu durum bayağı canımı sıkıyor açıkcası. Bu motor üzerinde hakimiyet arttırmak için önerebileceğiniz pratik çalışmaları varsa paylaşırsanız sevinirim. Ek olarak kitap ve videolar da işimi görebilir
-
sven adlı üyeden alıntı
Merhaba arkadaşlar,
Bende istanbuldan aranıza katılıyorum. Birçoğunuzun aksine benim ilk motorum mt-25 ve ilk bindiğim andan itibaren yeni başlayan için hiç şakası olmayan bir makine olduğunu anladım. Biraz ürksem de dikkatimin yüksek olduğu, fiziki ve zihinsel olarak kendimi uygun hissettiğimde günde yarım saat - 1 saatlik seanslar halinde fazla trafiğe girmeden pratik yapmaya çalışıyorum.
Honda ve yamahanın eğitimlerine katılmak istiyorum fakat eğitimler ya h.sonu değil ya da gruplar dolmuş. Oturduğum yerde rahat pratik yapabileceğim bir yer de yok, bu durum bayağı canımı sıkıyor açıkcası. Bu motor üzerinde hakimiyet arttırmak için önerebileceğiniz pratik çalışmaları varsa paylaşırsanız sevinirim. Ek olarak kitap ve videolar da işimi görebilir
keşke MT25 ile değil de MT125 ile başlasaymışsınız. Ama yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla ağırbaşlı bir insansınız kalkıp da sürat denemiyorsunuz. size eğitim olarak Rahmi Barutçu hocayı önerebilirim. honda ve yamahada yer yoksa Rahmi hocadan özel ders alabilirsiniz. Bunun haricinde GIS akademiyi de tavsiye ederim. 2sinden birine gidip pistte öğrenin motor işini. trafiğe bir süreliğine çıkmayın hiç.
Bir de youtubedan twist of wrist filmini izleyin. bileğin dansı diye türkçe altyazılı versiyon da yapmışlar. o video da size yardımcı olacaktır.
-
sven adlı üyeden alıntı
Merhaba arkadaşlar,
16,000km maxi scooter dan sonra mt25 için sıraya girdim. Honda seviye 1 eğitimi almama rağmen hala kullanmak için çekiniyorum. sizde iyi cesaret varmış.
-
Dun ve dunden onceki gun binecektim cumartesi yerler islak ti geceden yagmur cok yagmisti camur yapmak istemedim pazar gunu de hanim saolsun koltuk bakalim dedi araba kullandik motor 70 km de bahcede uzerine binecegim gunu bekliyo tam 1 hafta oldu mars a basmadim simdilik sadece bakiyorum
-
MotorHavası adlı üyeden alıntı
keşke MT25 ile değil de MT125 ile başlasaymışsınız. Ama yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla ağırbaşlı bir insansınız kalkıp da sürat denemiyorsunuz. size eğitim olarak Rahmi Barutçu hocayı önerebilirim. honda ve yamahada yer yoksa Rahmi hocadan özel ders alabilirsiniz. Bunun haricinde GIS akademiyi de tavsiye ederim. 2sinden birine gidip pistte öğrenin motor işini. trafiğe bir süreliğine çıkmayın hiç.
Bir de youtubedan twist of wrist filmini izleyin. bileğin dansı diye türkçe altyazılı versiyon da yapmışlar. o video da size yardımcı olacaktır.
Birçok yeni başlayana göre bilinçliyim bu konuda 3-4 senedir araştırıyorum. Teorik olarak çok şey öğrendim fakat pratik yapamadım hiç. Reşat Arbaş'ın motosiklet teorisi kitabı da epey faydalıydı.
Rahmi hoca'yı videolarından biliyorum, bir araştırayım eğitim tarihleri uyarsa honda eğitimlerinde sıra buluncaya kadar o eğitimi alabilirim.
zuluman adlı üyeden alıntı
16,000km maxi scooter dan sonra mt25 için sıraya girdim. Honda seviye 1 eğitimi almama rağmen hala kullanmak için çekiniyorum. sizde iyi cesaret varmış.
Açıkcası aldıktan sonra farkettim ben de, güçlü ve tepkileri hızlı. Henüz motorun tepkilere ani cevap verebilecek refleksleri edinemediğim için beni zorluyor. Hal böyleyken hemen trafiğe atılma taraftarı değilim zaten. Tek sıkıntım oturduğum yerde pratik yapabileceğim bir yer(düzlük, açık alan vb.) de olmaması.
-
Merhaba abilerim ve kardeşlerim motorsikleti kiralayıp 1 gün kullanıp tecrübe edinme şansım oldu sorularınızı seve seve cevaplayabilirim.Öncelikle görüntü olarak resimlerden daha kaslı ve dikkat çekici motorsiklet 7 bin devrin altında torku düşük fakat 7 binden sonra tork canavarına dönüşebiliyor diyebilirm aydınlatması orta seviyeden ilerde frenler oldukça iyi rakiplerine göre lastikler kötü çabucak kayıyor 160 km hıza çok rahat çıkıyor daha gider fakat ben yol bulamadım.Arka sele çok rahatsız edici çok sert.
-
sarıderler adlı üyeden alıntı
Merhaba abilerim ve kardeşlerim motorsikleti kiralayıp 1 gün kullanıp tecrübe edinme şansım oldu sorularınızı seve seve cevaplayabilirim.Öncelikle görüntü olarak resimlerden daha kaslı ve dikkat çekici motorsiklet 7 bin devrin altında torku düşük fakat 7 binden sonra tork canavarına dönüşebiliyor diyebilirm aydınlatması orta seviyeden ilerde frenler oldukça iyi rakiplerine göre lastikler kötü çabucak kayıyor 160 km hıza çok rahat çıkıyor daha gider fakat ben yol bulamadım.Arka sele çok rahatsız edici çok sert.
160 km hıza çok rahat mı çıkıyor ? Benim motor bozuk o zaman
-
Yani seri şekilde çıkıyor motorunuz kaç km de ki? Ben gözlerimle gördüm çıktığını ama belki açılmamıştır daha motorunuz yada kıyamayıp yeterınce basmamışsınız dır ?
-
sarıderler adlı üyeden alıntı
Yani seri şekilde çıkıyor motorunuz kaç km de ki? Ben gözlerimle gördüm çıktığını ama belki açılmamıştır daha motorunuz yada kıyamayıp yeterınce basmamışsınız dır ?
Henüz 600 km'de rodajdayım zorlamadım zaten ama 130'dan sonra yavaş ilerliyordu rahat çıkacak gibi durmuyor. Youtube'dan videolara da baktım çok rahat çıkmıyor gibi duruyor 160'lara.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)