Çok fazla kullanmadım mt25'i ancak yakıttan etkileniyor hocam motorlar. Yakıt aldığınız yeri degistirdiyseniz başka marka falan olabilir. Şuan ki motorum da tek türk petrolden aldigimda bu sorunu yaşadım.
Çok fazla kullanmadım mt25'i ancak yakıttan etkileniyor hocam motorlar. Yakıt aldığınız yeri degistirdiyseniz başka marka falan olabilir. Şuan ki motorum da tek türk petrolden aldigimda bu sorunu yaşadım.
kancaları grenaja ve ayaklıklara sabitleyin bir sıkıntı olmaz ben daha önce mat tulum ve çadır birde çantayı o şekilde Mt ye artçı selesine hepsini bağlamıştım istanbul sakarya pürenli yaylasına kamp atıp geri dönmüştüm.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:13 ----------
akü kutup başını, marş motoru ve otomatiği kablosunu kontrol edin gevşeme yapmış olabilir.
merhabalar.
ben de cumartesi günü motorumu bayiden teslim alarak aranıza katılmış olacağım.
Ufak scooter kullanıyorum 6 aydır. Bu daha büyük bir motor. açıkçası korkularım var ve umarım kısa zamanda aşarım bunları.
Merhaba Macit250
Uzun yol için sana nacizhane tavsiyem sırt çantasını mümkün mertebe hafif tut. Zira uzun yolda çok daha yorucu oluyor. Ben çantayı arka seleye ahtapot lastik ile sabitleyerek 350 km' nin üzerinden yol yaptım hiç bir sorun yaşamadım. Eğer elinde ahtapot lastik yoksa normal kancalı lastikleri (en az 2 tanesini) birbiri içinde geçirip iki ucunu artçı ayaklığına 2 ucunu ise arka selenin oradan veya plakalığın oradan dolandırıp uç uca bağlayabilirisin.
Ayrıca çantan su geçiriyorsa çantanı bir çöp poşetine sararak arka seleye bağlayabilirsin. Böylece hem ıslanmaz hem de yolun çamuru tozu çantanı kirletmez.
O bir "Çayır Manyağı"...
www.cayirmanyaklari.com
merhabalar forumu takipteydim ama yeni üye oldum
uzun süredir ehliyetim var ama çeşitli sebeplerden bir türlü motor almaya tam karar verememiştim. artık kararımı verdim ve bir mt25 alacağım kısmet olursa. ama önemli bir sıkıntım var. vanda yaşıyorum ve burada bayi olmadığı için öncelikle motoru bir şekilde buraya getirteceğim ama asıl sorunum kışlar sert geçiyor burada ve motoru koyabileceğim bir kapalı garajım yok. aklıma şöyle bir fikir geldi motoru kışın evden eve eşya taşıyan şirketlerin asansörüyle eve çıkartma fikri mantıklı mı sice de? ayrıca motoru bu şekilde çıkartabilmek için nasıl sabitleyebiirim güvenli şekilde ? fikirlerinize ihtiyacım var.
ayrıca motoru kışın saklamam için alternatif önerilerinize de açığım
şimdiden teşekkürler
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:55 ----------
kapalı bir otoparkla anlaştım gibi. en iyisi böyle olacak gibi
günaydın.
internetten alacağımız camı kendimiz katabiliyor muyuz?
Merhaba,
Kendimiz takabiliryoruz. Ancak cam ile beraber gelen vidalar uzun olabiliyor. Bu yüzden orijinal vidaları ile yeni camı takmanı tavsiye ederim.
Zira vida yerinin arkasından göstergeye giden kablo gurubu geçiyor. Camı takarken dikkat etmezsen kabloyu delebiliyorsun (benim başıma geldi )
O yüzden orijinal vidaları ile takarsan iyi olur.
Kazasız belasız sürüşler
O bir "Çayır Manyağı"...
www.cayirmanyaklari.com
Merhaba İhsan34,
Orijinal vida derken kastettiğim şu: MT25 lerin üzerinde fabrika çıkışı kısa bir cam var. O camı tutan 2 adet alyan vida vardır üzerinde. O vidaları söktüğün zaman kısa cam çıkar.
Camla beraber o bölgeyi suya ve toza karşı korumak için konulmuş lastik bir parça da çıkacaktır.
O parçayı yerine (zaten üzerinde delikler var. O deliklere göre yerine yerleştirmek gerekiyor) yerleştirip yeni aldığın uzun camı koyup, üzerinden çıkardığın o 2 adet alyan (nikelajlı) vidayı tekrar yerine takacaksın.
Bu şekilde halledebilirsin. Eğer tereddüt edersen serviste de takarlar.
Kazasız belasız sürüşler
O bir "Çayır Manyağı"...
www.cayirmanyaklari.com
Hocam dediğiniz gibi son çıkan mavi rengi bendede var ama hep silver send rengi var piyasada o çok satıyo galiba ama benim maviyi kaldırıma bırakınca gelip geçen cbr ler dönüp benim makinayı inceliyor nazara gelecez valla lastik konusuda michelin pilot strim var bende 3 gün önce 60 la giderken ani fren yaptım lastikler tuttu tuttu bıraktı 3 metre içinde durdu makina irc olsa idi heralde pert olmuştum
CBR 250 motosikletimi 1600 KM'de satıp MT-25 alarak aranıza katılmış bulunmaktayım. Aldığım ilk gün 300 km'lik uzun yol yaptım ve çok ciddi bir popo ağrısı yaşadım. Rodajdan dolayı yavaş gitmekten kaynaklı yorgunluk da olabilir tabi ama bana sele sert gibi geldi. sele konforu için tavsiyenizi alabilir miyim?
merhaba arkadaşlar. geçen hafta ben de cbr 125 imi satıp mt-25 alarak aranıza katıldım.
Selam,
2016 mayıs ayı aldığım bir MT-25 im var. En kötü yanı IRC lastikleri.
Fren performansı çok kötü düşük süratte bile anında kitleniyor hiç güven
vermiyor. Ve tabiiki en önemli eksiği ABS olmayışı. Ancak ABS li olsa idi
bu fiyatlara olmayacaktı. Zira yeni çıkan BMW G310 GS ABS li bir motor
ancak çıkış fiyatı 25.000 tl. Hele birde yenilerden Kawasaki Versys-x300
var ABS li olarak ama o da 7500 avro (düşük hacimli motorlar olduğundan
bunları örnek veriyorum.)
Bizim motor ayarında ikinci el ABS li alınası motor kanımca Kawasaki Z300
olabilir gibi duruyor.
Bizim motorun önüne bir cam şart, rüzgar adamın içine işliyor.(hele bir de
kıyafetleriniz yazlıksa)
Saygılar.
H4 Far Ampulu degistiren var mi. kafa kismini sokmek mi gerekiyor?
Dostlarhepnize merhaba,
Bende bir mt-25 kulanıcısı olarak yaklaşık 3 aydır bu foruma üyeyim. Ve 1 hafta önce bir youtube kanalı açtım. Göz atmak isteyeniniz olursa kanalın linkini aşağıya yazıyorum. Öyle kendi çapımda bir vlog kanalı. Lütfen ön yargılı olmayıp kanalıma göz atıp beni desteklerseniz çok sevinirim. Hoşçakalın.
Fakir Motovlog
https://www.youtube.com/channel/UCRdAKp0aGCB6mC9W-Ekr5Cg
Gencler selam.
Su deve bayiltan sicaklarinda yoldan gelip motoru kapattiktan sonra harareti kontrol edeniniz oldu mu?
Giderken hic bir sikinti yok, 3'u hic asmadi bugune kadar, bu sicaklar da dahil, ama ne zamanki durup motoru kapatirsam (viteste ayaklikla kapatirim hep, elektrik gelmeye devam eder) bi 5-10 saniye sonra fan devreye giriyor ve bir iki dakika kadar sureyle hararet yukseliyor, hemen dusuyor geri.
Tum motorlarda stop edince su biraz isinir yagdan oturu, bu normal, ama 4-5 centige cikacak kadar isinmasi normal mi bilemedim. Muhtemelen problem yok zira giderken asla yukselmiyor, ancak yine de merak ettim dikkat edip benzer durumla karsilasan var mi?
Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)