kizilok adlı üyeden alıntı
Bilindiği üzere TVS yi artık İsotlar değil Uma getirtiyor! Bunun sonuçlarından da biz kullanıcılar etkileneceğiz.
TVS JUPITER Sağlam motor buna laf etmiyorum!!!
Çinlilerden fiyat/performans olarak 10 kat daha iyi diyebilirim.
Ama....
Eğer motor tamirinden anlıyorsanız, yada
ben parasını verip istediğim servise yaptırırım diyorsanız, yada
Türkiyede zaten Garanti diye bir şey yok diyorsanız.
TVS Jupiter / Wego /... alın , bile bile lades deyin!
Çünkü bu Markanın motorları artık Mondial servisleri tarafından bakılıyor, ayrıca
Motoru servise Garanti kapsamında götürdüğünüzde, servis İş Emri Kaydı açmamak için elinden geleni yapıyor, diyelim İş Emri Kaydı açtı, neticelenmesi/onaylanması için 20 iş günü süresi varmış, onaylanırsa ve parça ellerinde yoksa , parçanın temin edilmesi beklenecek.
Bu şartlarda TVS alıcaksanız alın.
Yaşanan Örnek te vereyim;
4 Kasım 2022 Bayiden Sıfır Jupiter aldım, 1 hafta sonra eksozun yanlış yöne baktığından dolayı arka çamurluğu eritiğini fark ettim.
Hemen aldığım yere götürdüm, bize değil servise götür dediler,
1.Servis: Götürdüm 500 bakımına getirdiğinde bakarız şimdi yoğunum dedi
2.Servis: Resim çekti, tamam bilgi verdim ver telefonunu haber vericem dedi, 1 hafta bekledim haber vermedi, gittim varmı bi haber dedim, bu saate kadar bilgi gelmediyse, artık gelmez dedi
3.Servis: Resim çekti Bölge müdürüne gönderdi, yarına kadar haber gelir dedi, 2 hafta oldu hala haber yok ��
4. UMA yı aradım başıma gelenleri anlattım, bana yakın olan 2.servisin beni arayacağını söylediler. 2.servis aradı getir motoru bırak ben müsait olduğumda bakacağım dedi, bu işler UMA yı arayarak olmaz dedi.
5.Servis: Garanti işlemi için rapor tutmalarını istedim, İş Emri oluşturup banada numarasını verdiler, ilk başta 1 haftada sonuç çıkar diyen UMA şimdi 20 iş günü sürebileceğini söylüyor
Bu arada Önemli başka bir nokta var, Servis motoru detaylı incelemeden eksoz ve çamurluk siparişi verdi Garanti kapsamında, Bu parçalar değişince eksozun düzeleceğinden emin de değilim, çünkü daha önce aynı problem i kendi başına çözen bir arkadaşımız, Motor Askı Aparatını değiştirerek çözüm bulmuştu.
Buraya kadar sıkılmadan okuduysanız, artık TVS alırken neler yaşayabileceğinizi biliyorsunuz demektir.
SAYGILARIMLA
Not: TVS Sıfır araçları UMA, TVS Yedek Parçaları İSOTLAR dan temin ediliyormuş, ne kadar doğru bilmiyorum.