Arkadaşlar merhaba aranıza bugün aldığım TVS Jupiter 125 cc lik scooterimle katılmış bulunuyorum sizlere motosikletimin iyi ve kötü yanlarını buradan yazarak tanıtacağım,öncelikle motosikletimi bugün teslim aldım ve ilk 5km lik sürüşümü yaptım öncelikle ilk izlenimlerimi paylaşayım, motosiklet dengeli ve atik, açıkçası daha önce kullandığım çin malı scooterlere göre kalkış ve hızlanması daha iyi,start stop özelliği gerçekten güzel durduktan yaklaşık 5-6 sn sonra stop ediyor , freni sıkarak gaz kolunu bir kez açıp kapadıktan sonra tekrar motor çalışıyor,bir çok kişi freni sıkmadığı için start stopun çalışmadığından yakınmış oysa frenin sıkılı olması gerekiyor,kullanımım arttıkça sizlerle tüketim ve diğer şeyleride paylaşacağım
Hayırlı olsun Tolme, Allah kaza bela vermesin.
Hayırlı olsun güle güle kullanın
iyi dilekleriniz için teşekkür ederim arkadaşlar
Motorunuz hayırlı olsun, güle güle kullanın.
Bunların bir elektrikli versiyonu çıkmış 150km menzilli, onlar gelecek mi acaba?
Motosikletim hakkında kısa olumlu ve olumsuz bulduğum bilgiler vereceğim ve bazı karşılaştırmalar yapacağım, senelerdir on kadar farklı motora bindim , çin, japon, italyan ve ilkkez bir hintli, doğruyu söylemek gerekirse en sağlam kaporta bunda plastik kısımları bile saç hissi veriyor kaliteli ve kalın, almadan önce YouTube da bir sürü video izledim, bazıları Jüpiteri yerden yere vurdu, yok efendim montaj hataları öyle kötü böyle kötü, bunu diyenler hayatında hiç Çinli motora binmemiş, ben Yamaha xcityi bayiden sıfır aldım daha 1000km deyken yolda kaldım, yetkili servis sebebini bulamadı, en son montaj hatasından kaynaklı ateşleme ye giden kablonun sürtünme ile aşınıp koptuğunu test ettik, bu tip hatalar bütün motorlarda var, kendimde dedim ve sökelim kontrol edelim bakalım tvs de kim var kim yok, önce ön göğüsü açtım herşey yerli yerinde kabloları düzgün geçirilmiş kelepçeler yerinde , orada bir etiket gördüm 180424 şeklinde büyük ihtimalle üretim tarihi, ilk iş sinyal buzzerinin fişini çekmek oldu, arkadaşım o nasıl bir ses, fare ciyaklaması gibi, sinyal verdiğimde bütün sokak size bakıyor biran önce dönsede gitse şeklinde, açıkçası sesini azaltmayı bile denemedim ses fena gerçekten,daha sonra sele altını açtım, kabloları yerli yerinde hatta geçme yerlerini bile oturmuşlar sadece bir kaç kelepçeyi biraz daha öne aldım okadar, sanırım uma gelen şikayetler üzerine üretim bandında çalışan arkadaşları değiştirmiş yada eğitime almış videolarda bahsedilen montaj hatalarına genel olarak rastlamadım, boş bir vaktimde varyatör kısmını da söktürüp kontrol edeceğim, şimdi uyuz olduğum bir konu daha nedense çok az bahsedilmiş ama aynalar berbat hatta bozuk ilk fırsatta değiştireceğim, birde vakit bulursam benzin şamandırasına ayar çekeceğim, seviyeyi düşük gösteriyor, gelelim kalkışa gidişe, kalkış gerçekten güzel 20-30km civarında hafif bir titreşim var ama zamanla düzeleceğine inanıyorum çünkü kayış ve aktarma organları birbirine uyum sağlamış değil, çok güzel hızlanıyor ve 60 km sürate hemen ulaşıyor rodaj da olduğum için daha üstünü denemedim, şimdilik gördüklerim bunlar sizlerde tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim, görüşmek üzere
Şehir içi ve kısa mesafe için ideal, sele altı geniş, ilk işim lastikleri değiştirmek oldu, kışın kullanımı rahat, önceki modelini kuryelik zamanı kullanmıştım, rahat sessiz sakin gidiyor, depo kapağı yeri kullanışlı, siperlik olarak dio camı kullandım, düzgün takamadım ama iyi iş görüyor.
Montaj hataları var ama dert değil, bazılarını düzelttim, parçaları naylonları ile montaj yapmışlar,o saçma olmuş, ön kısmı parça parça söküp naylonları çıkardım, sol farın altı gıcırdıyor şimdi
Aşklar biter yollar bitmez dedim, ne aşk bitti ne de yollar..
Yukarıda arkadas deneyimlerini yazmis bende yazayim. Motorun en buyuk sorunu montaj durumu ve servislerin bilgisiz olmasi. Ozellikle servisleri sizi motordan sogutmaya yetiyor. Ben 2024 mart ta aldim. Arka stop takili kaliyor, her bakimda soylememe ragmen yapilmadi. Ön teker kismindan bir surtme sesi geliyor. Tekeri elle cevirdiginizde, yavaslamaya yakin hafif on frene dokundugunuzda ve ozellikle 60km hizdan sonra siddetli bir sekilde hissediliyor. Muhtemelen disk yamuk servis normal oldugunu alisacagini soyluyor. Alakasi yok sadece basindan saviyor. Tutumuda cok agresif. Yukaridaki arkadasin dedigi gibi jelatinleriyle beraber montaj yapilmis. Ozellikle arka stop kismi ve on taraf montaj hatali, gicirdiyor, ve yerine tam oturmamis parcalar var. Aynalar cok kotu, ayrica benimkinde sifir aldigim motorun aynalari iceriden kararmis vaziyette. Sifir alinan bir motosikletin kaportasina, butun elektrik aksamina kablolarina vs. Mudahale etmek, oturmayan parçalarini sokup tekrar montajlamak, hatta varyatorune mudahale etmek ne zaman normal oldu. Bizler bunlari kabullenince serviste hic birseye dokunmayip her gittiginde basindan savmayi kendine hak goruyor haliyle. Ben bu butun çan çin çonlara bakan bayilerin sattigi motorlari almamaya yemin ettim artik. Yarin bu sorunlar icin tekrar servise gidecegim bakalim ne olacak
Haklısın.
normal değil ancak başımın ağrımasından, sinir stres sahibi olmamdan iyidir diyip, yetkili servise gitmiyorum, kendim forumdan bakım çözüyorum, yapamadığım bir şey olursa tanıdığım iyi tamirciler var onlar yetiyor, garanti umurumda değil, çok lazım olursa taksitle vs alırım parçaları.
Kalite konusunda, marka ve o markanın orta üst segment ürünlerini tercih edebilmek, güzel olurdu ve şehrinde çok iyi servisleri falan olsaydı...
Aşklar biter yollar bitmez dedim, ne aşk bitti ne de yollar..
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)