Yorumunuz için teşekkür ederim. Bugün biraz cesaretlenip işe geldim motorla, bu 2. gelişim. Aslında bu işe başlarken esas amacım motorla gidip gelmekti ama çekiniyorum sanırım hala Biraz alışmayı deneyeceğim ama aklımda olan bir motor Nmax, denk gelirsem belki hemen bile değiştirebilirim. Yüksek sürat yapacağım bir güzergah kullanmadığım için biraz pişman oldum açıkçası pulsar aldığıma, gazlayacak viraj yapacak yaşı geçtiğimiz için biraz hamallık gibi geliyor bana şuan.
Geçenlerde park halindeki taksici trafikte kapıyı açınca kontrayla sola doğru kaçış manevrası yaparak artçıyla birlikte taksinin kapısına sürttüm. O an devrilmediğim ve motorda da görünürde birşey olmadığından (sadece dikiz aynamın ve el rüzgar korumasının yamulduğunu gördüm) motorun üzerinden inmeden sağına soluna bakıp basıp gittim. Fakat sonradan gördüm ki, sağ artçı ayaklığı çarpmanın şiddetiyle alttan kırılmış (üst tarafı hala tutuyor fakat artık kapanmıyor ve sürekli oynuyor) ve artçının metal plakalı dizliğin küçük bir kısmı içine çökmüş. Bir de artçı ayaklığının olduğu kısımda gövde üzerindeki boya çıkmış. Neyseki artçıya kask haricinde dizlik ve dirseklik taktırmıştım (dizliğin metal plakalı olması da avantaj olmuş burada) yoksa motor yerine dizine bir zarar gelebilirmiş.
Esas konuya gelecek olursak. Ben bu artçı ayaklığını Bison marka epoxy metal yapıştırıcısıyla yapıştırdım. Bir süre tuttu fakat sonradan aynı yerden yine ayrıldı. Bugün Yamaha Baydar'a gidip sorduğumda parça fiyatı + işçilik 140 TL para istedi. Sizce çok değil mi bu fiyat bana fazla geldi yaptırmadım. Şimdilik kırık bir şekilde öyle idare ediyorum.
Merhaba arkadaşlar. Ben de nmax düşünüyorum. Bu motosiklet scıoterlar arasında ş.dışı için ideal midir? Maxi istemiyorum. Son hızda tapagaz ne kadar yakar bilgi verebilirmisiniz? Teşekkürler
max 120 gördüm ancak bu motorun ideal max hızı 90-100.
merhabalar...motor çalısırken gidondaki titreşim sizdede varmı yok benım nmax damı hata var yardımcı olursanız sevınırım..
Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim...1000km bakımı gelince kendine gelir inş
Merhaba arkadaşlar. Bende bu akşam nmax ailesine katıldım. Daha önceleri çoğunlukla cross kullanmış biri olarak vitesli motordan sıkıldığım için ikinci el bir xmax alma arefesindeyken ani bir kararla nmax aldım. Tabi bu kararı vermemdeki en büyük etken daha önceki mmotosikletlerimi hep ikinci el almış olmam ,parça - servis ve yakıt sıkıntısı çekmemdi.
Bütçe yüzünden Xmaxi de ikinci el alacaktım.Ancak daha önceki kötü tecrübelerim yüzünden ikinci el bir xmax yerine sıfır bir nmax almanın daha iyi olacağını düşündüm.Çünkü ikinci el olayı bana göre biraz kısmet işi.Neyse yeni Nmaximle Şimdilik sadece 9 km. deyim. Süspansiyonların ve selenin sert olması eski bir crossçu için hiç sıkıntı yaratmadı.Frenler mükemmel.Tabi uzun süre vitesli motosiklet kullanınca sağ ayağım freni ararken sol elimde arka frende debriyajı arıyor;) Alışırız zamanla...Motosikleti alır almaz shad39 çanta,sırt dayama taktırdım.Ön cam siparişide verdik.Bakalım hayırlısı kullandıkça kendimce artılarını,eksilerini buradan paylaşırım.Herkese kazasız belasız sürüşler...
Hayırlı olsun kardeşim. Sıfır aracın hali her zaman başkadır. İnşallah memnun kalırsınız.
Teşekkürler ynyss .Kesinlikle haklısın.Şimdilik 200 km. lere geldik.Gayet keyifli bir motosiklet. Şimdilerde rodajda olduğu için zorlamıyorum.Nmax'in ivmelenmesi,şekli şemali,az yakması,lastikleri ve abs'sinin oluşu bu motosikleti benzerleri arasında farklı kılıyor(en azından bana göre)
Yakında uzun yola çıkmayı düşünüyorum bakalım uzun yol performansı nasıl olacak...İzlenimlerimi buradan paylaşırım.Herkese kazasız belasız sürüşler...
Arkadaşlar ben de ilk motor olarak nmax tercih ettim, 500km falan oldu, gayet memnunum motordan, doğru tercih yapmışım gibi duruyor. Ancak süspansiyonlar biraz sert, yumuşatmayı deneyen oldu mu?
Arkadaşlar merhaba
2016 model, 4000 km nmax, ön camlı, topcaseli İçin 8500 TL Nasıl sizce fiyat olarak?
Bence de fiyat gayet uygun.Alınabilir.
Arkadaşlar Merhaba ,
Bugün işe gitmek için motosiklete bindiğimde ön lastiğin inik olduğunu gördüm. Daha sonra benzin istasyonunda lastiği şişirmeye çalıştım ama başaramadım daha sonra lastiği kontrol ettim ve bir vidanın girdiğini gördüm malum istanbul bir şantiye alanı. Bayileri aradım orjinal ön lastik için ama bayilerde yok Yamaha türkiyeyi aradım onlarda lastiklerin yedek parça olarak getirilmediğini söylediler.
Ben şimdi ornijal bir dunlop ön lastik bulabilirmiyim eğer bulamazsam michalen city grip alacağım ama bu seferde ön ve arkayı aynı anda değiştirmem lazım buda 450 Tl. masraf. Sadece ön lastiği city grip taksam sizce olurmu yada bir yerlerden dunlop orjinal lastiği bulabilirmiyim.
Şimdiden teşekkür ederim.
Lastiği neden değiştiriyorsun, bir lastikçiye götür fitil yapsınlar 5 liraya.
Şu an bu konu içerisinde 5 kullanıcı var. (0 üye ve 5 misafir)