Arkadaşlar Herkese Merhaba;
Bende aranıza yeni katıldım. Nmax ile ilgili yaşamış olduğum deneyimler hakkında sizleri bilgilendirmek istiyorum.
Makine kesinlikle yakıt cimrisi
Ben motoru sıfır km aldım ve ilk 1000 km rodaj döneminde yakıt biraz fazla yakabilir dediler. Ancak 70 km ortalama hızda 1 depo benzin ile toplam 241 km yol yaptım. Deposu Haziran 2016 itibari ile 29 TL'ye doldu.Bu durum beni açıkçası çok şaşırttı, çok memnun kaldım. Zira bende ki araca aylık verdiğim yakıt parası ortalama 600 TL civarında idi
Ürün kesinlikle çok başarılı, yeni başlayacaklar için kesinlikle tavsiye edebileceğim bir motor. Gerek 125'lik olması, gerek çok ağır olmaması (127 kg ) motoru çok daha hızlı kavramanızı sağlamaktadır. Şehir içi trafiği öğrendikten sonra 250 veya 400'lük scotter tercih edilmesi çok doğru bir adım olacaktır. Ayrıca hangi motoru alırsanız alın daha önce bir deneyiminiz yok ise eğitim almanızı tavsiye ederim. ''Ne varki bunda'' şeklinde olaya yaklaşmayın çünkü ufak ayrıntılar atlandığında ölmezsiniz ama sakatlık baki kalır. Çok dikkat edilmesi gerekiyor.
Ürün sadece biraz pahalı. Devlet politikaları maalesef motosiklet teşviki konusunda çok yetersiz. Gerçi vergiler ile yönetilen bir ülkede aslında bu konuda konuşmak sanırım biraz anlamsız. Ama yamaha çeyrek altın gibi. aldığınız motor çok fazla değer kaybetmiyor.
Kask olarak kadıköyde çok dolaştık, bir çok yorum ve öneri aldık. Ama en önemlisi yarım açık kask modellerini hiç kimsenin tavsiye etmemesi oldu. Vitrinlerde bir çok model yer alıyor ama kimse tavsiye etmiyor ben satmam abi sana şeklinde öneriler aldık. Full face kask almakta karar kıldık. Ancak full face kask hayatımda daha önce hiç deneme fırsatı bulamadığım bir güvenlik aksesuarı idi. Taktığımda ''mümkün değil ben bu kaskın içinde boğulurum dedim'' ve açık kasklara bakmaya başladım. Sonrasında ise kötü bir deneyim yaşayan arkadaşımız, yolda giderken taş sıçramasından ötürü 6-7 dikiş çenesine atılmış. Baby face bir yüzünüz var ise dikkat
Yok ben at hırsızıyım suratım eşek derisi diyorsanız tabi sizin bileceğiniz bir iş
)
Ama genel yorumlar; abi 125'lik scotter kullanacaksın taktığın kaska bak, yarım açık alsana şeklinde oldu. Tabi insanın başına daha önce kötü bir deneyim gelmediğinde bol keseden atan çok oluyor.
Motoru ilk aldığımdan bu yana plastik şeklinde bir koku geliyor. Sanırım rodaj dönemine kadar bu normal bir durum.
Dijital göstergeleri gayet yeterli ve çok keyifli görünüyor.
Motoru çok hızlı bir şekilde kavrayabiliyorsunuz , çok hızlı kalkışları var. Çok atik bir motor.
Aynaları benim için berbat. Boy ile doğru orantılı maalesef. bizde boy 1.87 aynaları düzgün kullanamıyorum. Bombe aynalardan alıp extra takacağım. 1.80 üzeri boyu olanlar için aynalar sıkıntılı olacaktır.
M beden bir kask ve ince bir mont sele altına sığıyor.
Dediğim gibi güzel bir motor, yeni başlayanlar için mükemmel bir deneyim olabilir. 3-4 ay yani sezonda full trafikte kullanan birisi diğer scootter modellerini çok rahat korkusuzca kullanabilecektir.
Herkese keyifli sürüşler.