Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Kawasaki ER5 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Rks Titanic 200
    Alıntı babaçi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    benim anladğım eski teknoloji bir araç ama uzun yıllardır üretimde olması parça bulmayı kolaylaştırıyor.e-bay ve diğer yurt dışı satış sitelerinde her parçası var ve fiyatlar daha uygun.kolay kolay arıza çıkaran bir motor değil.gelelim performansa...110-120 km hızdan sonra bile gazı açsanız ok gibi fırlıyor sollayamama gibi bir sıkıntınız yok.yakıt 4,5 -5 litre arası ki bu performasa göre çok çok iyi.cbf 150 ile özellikle otoyolda dip gaz gittiğinizde 4 litre civarı bir sarfiyatınız olur ve eziyet dolu bir yolculuk yaparsınız.varsın 1 litre fazla yaksın babalar gibi gideyim dersiniz.
    abi eline koluna sağlık. çok teşekkürler.

120 den sonra ok gibi fırlama tabiri daha iyi anlatılamazdı heralde. Bende bu rahatlığı verecek bir motor düşünüyordum. Aradığımı bulmuş oldum, sıra para da

Zaten küçük motorla uzun yola gittiğimde gazı hep sonunda tutan biri olarak o fazladan 1 litre bende 2 litreye de çıkıyor :D

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    trgy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HD xl 883
    Alıntı makseli adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    abi eline koluna sağlık. çok teşekkürler.

120 den sonra ok gibi fırlama tabiri daha iyi anlatılamazdı heralde. Bende bu rahatlığı verecek bir motor düşünüyordum. Aradığımı bulmuş oldum, sıra para da

Zaten küçük motorla uzun yola gittiğimde gazı hep sonunda tutan biri olarak o fazladan 1 litre bende 2 litreye de çıkıyor :D
    Başkan bakıyorum hep topactasın aklına girmiş bi kere er-5 kolay kolay çıkmaz söyleyeyim =)

Motosikleti
    Rks Titanic 200
    Alıntı trgy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Başkan bakıyorum hep topactasın aklına girmiş bi kere er-5 kolay kolay çıkmaz söyleyeyim =)
    yaa sorma gitsin

bizimkinlere sözüm var bi araba. Ondan sonra alabilirim ama

şeytan " lan bırak arabayı, Al bi kawa " diyo hoşuma da gitmiyo değil ama söz verdik bi kere.

Ek gelirim var birkaç yerden, onlarla felan sıkıştırırım araya diyorum ama nasip

Motosikleti
    HD xl 883
    yaa sorma gitsin

bizimkinlere sözüm var bi araba. Ondan sonra alabilirim ama

şeytan " lan bırak arabayı, Al bi kawa " diyo hoşuma da gitmiyo değil ama söz verdik bi kere.

Ek gelirim var birkaç yerden, onlarla felan sıkıştırırım araya diyorum ama nasip
    rks yi satmayacakmısın?

Motosikleti
    Rks Titanic 200
    rks yi satmayacakmısın?
    büyük makine ile şehir içinde dolaşmak istemiyom. Çok yakar diye düşünüyorum. bi de hantal kalır diye

Motosikleti
    HD xl 883
    büyük makine ile şehir içinde dolaşmak istemiyom. Çok yakar diye düşünüyorum. bi de hantal kalır diye
    er-5 alırsan rks gözüne batmaya başlar söyleyeyim , yarım litre yakıt için değmez hadi ufak bi skutır falan olsa neyse de 500'ün yanında 200 lük motor fazla , er-5 şehir içinde gayet kıvrak ve rahattır ayrıca ,en başta biraz ağır gelse de maksimum 500 km sonra inanılmaz pratik gelir kolay alışırsın .

Motosikleti
    Rks Titanic 200
    Alıntı trgy adlı üyeden alıntı
    rks yi satmayacakmısın?
    atlamışım pardon.

RKS yi satmada kararsızım.

ama şehir içinde ER-5 ile fazla gaz açamayacağım için sorun olmaz diye düşünüyorum yakıt sarfiyatı için.

Ama küçük motordaki gibi hareket etme sorun olabilir. RKS 120-130 kilo, ER-5 180 kilo.

günlük olarak şehir içi kullanan var mı ? yakıt ne durumda şehir içinde !

---------- Post added at 18:40 ---------- Previous post was at 18:38 ----------

er-5 alırsan rks gözüne batmaya başlar söyleyeyim , yarım litre yakıt için değmez hadi ufak bi skutır falan olsa neyse de 500'ün yanında 200 lük motor fazla , er-5 şehir içinde gayet kıvrak ve rahattır ayrıca ,en başta biraz ağır gelse de maksimum 500 km sonra inanılmaz pratik gelir kolay alışırsın .
    şehir içinde 100 km 4.5 litre mi ?

gayet güzel ben hep yüksek devir kullandığım için 4 litre yakıyorum zaten.

dediğin gibi şehir içinde alışılır bir durumsa ciddi ciddi düşünebilirim.

sen satmayı düşünüyorum demiştin bi ara ne yaptın düşünüyomusun hala ?

babaçi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Comet
    Bende bir adet jinlun var 250 cc çift silindir .gelde hantallık neymiş gör.cbf 150'yi ne kadar rahat kullanıyorsam kawayıda öyle kullanıyorum.adapazarından teslim alır almaz 3 km kadar şehiriçi dur kalk trafiği denk geldi ve ardından 130 km lik otoyol.yol bitmesin istiyorsunuz.hele bir de zayıf kasasına aldanıp sizden yol istiyorlaya.....zevki ozaman çıkıyor.gazı bi açıyorsunuz arkanızda bişe yok
    makseli bunu beğendi.

Motosikleti
    Rks Titanic 200
    Bende bir adet jinlun var 250 cc çift silindir .gelde hantallık neymiş gör.cbf 150'yi ne kadar rahat kullanıyorsam kawayıda öyle kullanıyorum.adapazarından teslim alır almaz 3 km kadar şehiriçi dur kalk trafiği denk geldi ve ardından 130 km lik otoyol.yol bitmesin istiyorsunuz.hele bir de zayıf kasasına aldanıp sizden yol istiyorlaya.....zevki ozaman çıkıyor.gazı bi açıyorsunuz arkanızda bişe yok
    abi gaza getirme beni

Motosikleti
    HD xl 883
    atlamışım pardon.

RKS yi satmada kararsızım.

ama şehir içinde ER-5 ile fazla gaz açamayacağım için sorun olmaz diye düşünüyorum yakıt sarfiyatı için.

Ama küçük motordaki gibi hareket etme sorun olabilir. RKS 120-130 kilo, ER-5 180 kilo.

günlük olarak şehir içi kullanan var mı ? yakıt ne durumda şehir içinde !

---------- Post added at 18:40 ---------- Previous post was at 18:38 ----------

şehir içinde 100 km 4.5 litre mi ?

gayet güzel ben hep yüksek devir kullandığım için 4 litre yakıyorum zaten.

dediğin gibi şehir içinde alışılır bir durumsa ciddi ciddi düşünebilirim.

sen satmayı düşünüyorum demiştin bi ara ne yaptın düşünüyomusun hala ?
    Yakıt olayını öyle düşünme sen rks'yi kenarda tuttuğun sürece zarardasın o yakıt farkını her türlü amorti edersin tek motorun olursa , ben hiç ölçmedim ama şehir içi ortalama 4,5 -5 diyorlar ne akdar doğru bilemiyorum , benim ilk motorum cbr 125 di şu anda er-5 i cbr 125 i kullandığım kıvraklıkta kullanabiliyorum torku yüksek olduğu için daha kulalnışlı bile diyebilirim o kilo farkı çok önemli değil motorun ağırlık merkezi önemli olan, şehir içi şehir dışı acaba sollayabilir miyim şurdan kurtarır mı hızım geride kalırmıyım ki v.b tereddütleri yaşamayacağın bir motordur er-5 . Ben de tam emin değilim satıp satmamakta , kafama yatan bir motor bulursam o zaman satarım ancak yoksa çok memnunum .

Motosikleti
    Rks Titanic 200
    aha yenile bi tane ER-5 eklendi.

senin mi bu http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...07261676/detay

babaçi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Comet
    makseli ben senelerdir 250 cc'lik motor araştırdım.kaliteli olarak sadece cbf 250 var.onunda yedek parça ve yakıtı er-5 ten aşağı değil.o yüzden uzun zamandır 500 lükleri araştırıyordum.kısmet bu güneymiş
    makseli bunu beğendi.

Motosikleti
    HD xl 883
    aha yenile bi tane ER-5 eklendi.

senin mi bu http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...07261676/detay
    Yok başkan bu delik deşik biraz hırpalanmışa benziyor ,benim fotolar eski sayfalarda vardı .

Syanur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    DR-Zurna 400
    Vay be ne er-5 miş aldı başını gidiyor... Hayır bir tane de ben mi alsam diyorum ciddi ciddi
    #sürenadam

Motosikleti
    Rks Titanic 200
    makseli ben senelerdir 250 cc'lik motor araştırdım.kaliteli olarak sadece cbf 250 var.onunda yedek parça ve yakıtı er-5 ten aşağı değil.o yüzden uzun zamandır 500 lükleri araştırıyordum.kısmet bu güneymiş
    anladım abi. Aklımı kurcalayıp duruyordu zaten. RKS yi satayım, Edirne de de olsa alayım geleyim bi ER-5

far ve jantlar hakkında bir çalışma yaparım başka da birşeye gerek yok.

250 ile de anca şehir içi korutur makine deyince istediğin cevabı alabileceğin birşey olacak,

Alıntı trgy adlı üyeden alıntı
    Yok başkan bu delik deşik biraz hırpalanmışa benziyor ,benim fotolar eski sayfalarda vardı .
    tamam bakarım geri doğru. bu arada satmak istersen haberim olsun. RKS nin durumuna göre gapını çalabilirim

Alıntı Syanur adlı üyeden alıntı
    Vay be ne er-5 miş aldı başını gidiyor... Hayır bir tane de ben mi alsam diyorum ciddi ciddi
    hacı aslında çok mantıklı. Şehir içinde basamazsın, yüksek devir kullanamazsın ( eğer 1 ve 2. vites baarta baarta te gezme gibi bi sadistliğin yoksa ) o yüzden şehir yakıt uçup gitmez.

bizim ihtiyacımızı şehir dışında da fazlasıyla görür. hadi bakalım hayırlısı :D

Bulent78 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CB 600f Hornet
    Bizim bir arkadaşta var burda cbf 250, hatta Turgay da bilir, yakıt konusunda Er5 den daha iyi, şehiriçinde sakin kullanımda 3,5-4 arası yaktığını söylemişti yanlış hatırlamıyorsam, yani ER5 en sakin kullanımla bile buna erişemez diye düşünüyorum. Tabii aradaki yakıt farkını performansıyla rahatlıkla kapatır bana göre. Benim ilk motorum GV 250 ile şehiriçinde en az 4 litre gördüm ki biraz devirli kullanınca 4.5 litre oluyordu, şimdi ER6 ile 5 litre civarlarında geziniyorum, bence aradaki fark, almış olduğum perofrmans farkı için ödenen çok küçük bir bedel. Gerçi kışın 5 litre yakmıyor, soğuktan dolayı daha uzun süre zengin karışımla kullanıyorum, 6 yı buluyor rahat ama olsun gerek ER5 gerek ER6, düşük devirlerde verdiği torkla küçük hacimden geçince insanı mest ediyor, GV varken, Turgay ın motorunu ilk kullandığım zamanı hiç unutmam, allahhhh uçuyoruz bee derken bir baktım devir göstergesi daha 4bindeydi
    ANGARAJ
    Whatever it is, it's better in the wind.
    Only a biker knows why a dog sticks his head out of a car window.

Syanur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    DR-Zurna 400
    Alıntı Bulent78 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Gerçi kışın 5 litre yakmıyor, soğuktan dolayı daha uzun süre zengin karışımla kullanıyorum, 6 yı buluyor rahat ama olsun gerek ER5 gerek ER6, düşük devirlerde verdiği torkla küçük hacimden geçince insanı mest ediyor, GV varken, Turgay ın motorunu ilk kullandığım zamanı hiç unutmam, allahhhh uçuyoruz bee derken bir baktım devir göstergesi daha 4bindeydi
    Enjeksiyondan ötürü zengin karışım gibi bir durum neredeyse olamaz yanlış bilmiyorsam. Sensörü felan neyim var onların hep Bir de kışın soğuk havadan dolayı daha fazla hava girer motura(yoğunluk artıyor ya) o yüzden yaksan yaksan fakir karışım yakarsın, ki ona da izin vermez enjeksiyon. Motorunun değerini bil olum, gazı kesince patada gütede egzozdan ses gelmiyor ama, o zevk ayrı Senin ve genel olarak motorların kışın fazla yakmasının sebebi motorun soğukluğundan diye tahmin ediyorum. Cidden motor daha iş yerine varırkene ısınıyor, eh tabi buarada soğuk motor da benzini yeterince verimli yakamıyor, biraz çiğ olarak dışarı atıyor. Ben bu şekilde biliyorum, genel yakıt tüketiminin artmasını...

Ayrıca o 4 bin devir hikayesi aynı şekilde benim için 6bin devir olarak geçerli Orada gönlümü çalmıştı kerata Kawa bu sıradan görüntünün altına böyle eğlenceli bir motor koyarak akıllıkık etmiş, aksi taktirde topyekün hayal kırıklığı olabilirdi bu alet, performansı başarılı cidden. Ama ilk sürdüğümde sormuştum kendi kendime, aynı motoru nasıl KLE500 (enduro) de kullanabilmişler diye...
    #sürenadam

Bulent78 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CB 600f Hornet
    Haci benim motor sabahları çalıştırdığımda rahat 2 dakka otomatik jikle ile 2000 devir civarlarında çalışıyor, yani aldığım zamanda bu kadar sürmüyordu, havalar soğudukça bu süre uzuyor, demek istediğim zengin karışım mevzusu bu aslında, yani bir nevi jikle çekili gitme durumu. Onun dışında benim motor sıcak çalışan bi alet, yani çok çabuk ısınıyor sözde ama tabii dışarısı sabah 3-4 derece olunca ve benim de yolum 10 dakika olunca alet yeni yeni kendine gelmeye başlamışken ben işe gelmiş oluyorum, dolayısıyla sadece işe git gel yaparsam normale göre biraz fazla yakıyor.
    ANGARAJ
    Whatever it is, it's better in the wind.
    Only a biker knows why a dog sticks his head out of a car window.

Motosikleti
    HD xl 883
    Lütfen burayı terkedin bizi yuvarlak farlarımızla yalnız bırakın istirham ediyorum Angaralılar gidin kendi topacınıza .

Motosikleti
    pcx 125 / 2018
    Er-5 candır CAN!

Er-5 mi mart ayında sattktan sonra Er-6 N almaktı amacım sonra işler güçler sarpa sarınca kalakaldım gittim cbf-250 aldım.tabi attan inip eşeğe binmek gibi oldu ama napalım maddi yetersizlikler ve sattığım Er-5 gibi yada muadili bir motor bulamamamdan ötürü en azından şehiriçi sağa sola giderken ayağımı yerden kessin iett ve ulaşım a.ş e muhtaç olmamak adına cbf-250 de karar kıldım, nasıl pişmanım!!!Bikere herşeyden önce performans olarak Er-5 gayet tatminkar,yakıtı eh biraz fazla ama olsun çift silindir 50bg ,5.5-6sn de 100kmh a ulaşan bir alet! uzunyolda dağ tepe in çık,otobanda sol şeritte dikiz aynasındamı belirdin önündeki arabaları sağa kaçırt, ince narin ve kıvrak yapısıyla şehiriçi trafikte hertürlü manevrayı yap daha ne olsun! motorlarınızın kıymetini bilin yine bulsam temizini yorulmamış bakımlı ve orjinalini 1dk düşünmem alırım!

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler