Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Kawasaki ER5 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    ayvazdeniz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CB 500F
    haklısınız..yedek depo koltuğun altında..ama ben komple boşaltmak ve yeniden antifiriz koymak için depoyu kaldırmak istiyorum..klavuzunda radyatör kapağında iki adet valf olduğundan bahsediyor..eğer radyatörde su azalırsa..küçük valf açılıp yedek depodan su ekliyor radyatöre..kararsız kaldım su pompasının oradaki su tahliye cıvatasından boşaltsam ve yedek depodan eklesem sonra tüm suyu diye..tedirgin etti bu şeklide yapmak..vazcaydım birde buji değişimi içinde deponun alınması lazım..iki işi birden yaparım diye düşünmüştüm..
    Motosiklet...Aşktır..Görmesen..Sesini duymasan..Dokunmasan...Olmaz...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    vlad1462 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    var bişeyler
    komple suyu boşaltmak istiyorsan depoyu sök. motor soğukken radyatör kapağını aç ve su pompasının ordaki civatadan suyu boşalt. yedek depoyuda boşalt. sonra tapayı kapatıp antifriz koyup motoru çalıştır. termostat açılıp tam devirdaim yapana kadar çalışsın. sadece yedek su kabından antifriz değişmez. radyatör kapağının oradan koyman gerekiyor.
    depoyu sökmek zor değil. yan kapakları söküp birde 12 lik deponun civatasını söcünce hafiftende kendine çektinmi çıkıyor. yanlız yan kapaklara dikkat et. er-5 lerde hastalıktır o kapakların ayaklarının kırılması.
    buji değişimi için depoyu sökmeye gerek yok, alet çantasında buji anahtarı var. biraz uğrştırıyor ama sökülebiliyor. bujiyi 40.000 km de iken orjinaliyle değiştirmiştim. piyasada çok aradım ama bulamadım. z-moto da çiftini 20 tl ye aldım. maslakta süleyman memnun servisinde çiftine 50 tl fiyat çekmişlerdi,ellerinde yoktuda almadım çok şükür.

Arjantinli69 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SUZUKİ GSF 600 S BANDİT
    bu PRİ Olayı aslında yatan motoru ve ya soguk kış günlerinde bir kaç gün kullanmadığımız motoru ilk çalıştırma anında karbüratör haznesini yakıt ile doldurup motor normal musluk konumunda iken vakum ile emiş yaptığından ilk çalışmadaki gecikmeyi önlemek için kullanmamız gereken bir konum.
    aslında PRİ konumunda iken karbüratörün benzin haznesinin dolup şamandranın taşırma yapmaması lazım,şamandra jetleri görevini yerine tam getiremediği için taşırma yapıyor ve piston kafasına dolan yakıt oradan süzülerek yağa karışıyor.
    aynı durum benimde bir kere başıma gelmişti,ustaya karbüratörü söküp baktırdığımda; jetlerin normal görevini yerine getirdiğini ama haznede pislik oldugunu ve jet'in görevini yapamadığını söyledi ve araya oto benzin filtresi takı verdi.
    ondan sonra 10 dk'lığına PRİ konumunda bıraktım muslugu sızma filan yapmadı.
    birde hava filtresinin alt tapası normalde kapalı bende o tapanın ortası şu an 4 mm çapında delik ne olur ne olmaz işi şansa bırakmamalı.

başından bu tarz benzin taşırma işlemi geçen arkadaşlara tavsiye depo filtrelerini kontrol edip güzelce temizlemek ve musluk çıkışına ek olarak ilave filtre taktırmanız ve ya takmanız..

hayırlı sürüşler....
    Hızlı bir Rider olmak için hızlı bir motor yetmez! o hızı yapabilecek (g..) yürek te lazım.. GHOST RİDER

conquista - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    kawasaki Z750S
    slm arkadaslar 2004 model er 5 almayı düşünüyorum yıllardır motor kullanıcısıyım en son cbr 125 kullandım bu ilk yüksek c li motorum olacak... tavsiyelerinize değerli bilgilerinize ihtiyacım var benı bılgılendırırsenız sevınırım...

ilkantek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    21’Honda Dio,22’NC750X,22’CL-X250,22’CL-X700
    Alıntı conquista adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    slm arkadaslar 2004 model er 5 almayı düşünüyorum yıllardır motor kullanıcısıyım en son cbr 125 kullandım bu ilk yüksek c li motorum olacak... tavsiyelerinize değerli bilgilerinize ihtiyacım var benı bılgılendırırsenız sevınırım...
    O zaman biz sana konuyu okumanı ve bilgi sahibi olmanı tavsiye ediyoruz.Kafana takılan birşey olursa cevaplarız.
    4 TEKER BEDENİMİ 2 TEKER RUHUMU TAŞIR ! 93>XT600 - 08>CBF150 - 04>GS500 - 99>GS500EX - 05>ER5 - 98>XT600 - 02>XT600E - 05>ER5 -04 >GS500 - 04>FZS1000EXUP - 05>KAWASAKi ER5

Motosikleti
    kawasaki Z750S
    konuyu vaktım oldukça okuyorum zaten... herkes yakıt tüketiminden bi de arka frenden şikayetçi... bende biraz agresif kullanırım motoru o kafama takılı şu anda

Motosikleti
    Performanslı kullanım için 500cc sınıfında tek tavsiyem ER5 zaten.
    Devri yükselttikçe makinanın altında coştuğunu hissettiriyor.Gs'de ve CBF'te bu şekilde bir hissiyat yok.
    Tabiki her artı gibi eksileride mevcut.Aşırı yüklenirsen çok yakması doğal.Kii tüm makinalarda aynı şekilde.
    Arka frenin hissiyatsız olduğu yalan değil.Daha optimum bir fren için orjinal veya ebc fren balatası öneriyoruz.
    Er5 kompresyonu kuvvetli olan bir makina.Motoru kompresöre bırakınca ciddi oranda yavaşlama sağlıyor zaten.Buna nazaran ön frenin dozlamasıda gayet iyi.
    Fakat genelleme yapacak olursak tam bir risk makinasıdır Adrenalini üst düzeylerde yaşatır.Hatanın telafisi azdır.Kontrolü tamamen kullanıcısına bırakan bir makina.
    Sağlam lastik,kaliteli fren tertibatı,güzel pilotaj ile vazgeçilmez bir makina olmaya adaydır.
    4 TEKER BEDENİMİ 2 TEKER RUHUMU TAŞIR ! 93>XT600 - 08>CBF150 - 04>GS500 - 99>GS500EX - 05>ER5 - 98>XT600 - 02>XT600E - 05>ER5 -04 >GS500 - 04>FZS1000EXUP - 05>KAWASAKi ER5

Motosikleti
    kawasaki Z750S
    o zaman bu makina tam benlik.... pek fren kullanan bi sürüşüm yoktur etrafımı sürekli gözlemler mümkün oldukça kompresörle yavaşlamayı tercih ederim...
    bişey daha aklıma geldi mesela cbr 125 kullanırken arkada birisi daha olduğunda frene basınca oturuuş pozisyonundan kaynaklandığını tahmin ettiğim bi durum vardı.bileklerim kırılacak gibi oluyodu bu motorda öyle bir durum söz konusu olur mu

Motosikleti
    o zaman bu makina tam benlik.... pek fren kullanan bi sürüşüm yoktur etrafımı sürekli gözlemler mümkün oldukça kompresörle yavaşlamayı tercih ederim...
    bişey daha aklıma geldi mesela cbr 125 kullanırken arkada birisi daha olduğunda frene basınca oturuuş pozisyonundan kaynaklandığını tahmin ettiğim bi durum vardı.bileklerim kırılacak gibi oluyodu bu motorda öyle bir durum söz konusu olur mu
    Bencede ER5 size göre.Bahsi geçen pozisyon vücut ağırlığınız kollarınıza ve oradan bileklerinize yüklendiği için oluşuyor.ER5'Te de bu olayı yaşayabilirsiniz fakat bir süre sonra bilekleriniz kuvvetlenir ve hissetmezsiniz

Motosikleti
    kawasaki Z750S
    işin kötü tarafı motor şu anda ankarada... yarın sabah bınıp manısa ya gelmeyı düşünüyorum günlük 500 km tecrübem var hemde cbr 125 bakalım bu sefer nasıl olcak... afyon civarında donmazsam manısa ya gelebılırım diye düşünüyorum

trgy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HD xl 883
    işin kötü tarafı motor şu anda ankarada... yarın sabah bınıp manısa ya gelmeyı düşünüyorum günlük 500 km tecrübem var hemde cbr 125 bakalım bu sefer nasıl olcak... afyon civarında donmazsam manısa ya gelebılırım diye düşünüyorum
    otobüse yüklemeyi düşündünüz mü hocam ? hava koşulları malum ,mesafe de az sayılmaz, bir düşünün derim.

Motosikleti
    Alıntı trgy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    otobüse yüklemeyi düşündünüz mü hocam ? hava koşulları malum ,mesafe de az sayılmaz, bir düşünün derim.
    +1 mantıklı

Motosikleti
    pcx 125 / 2018
    motorun hayırlı olsun dostum...

kendi tecrübelerimden aktarmam gerekirse er-5 yüksek devir aralığında kullanımı zevkli, hatayı çok tolere etmeyen,özellikle 2-3-4.viteslerde ivmelenmesi ok gibi olan (ki cbr 125 ten sonra sana nasıl keyfli gelecek göreceksin) , arka fren hissiyatı olmayan fakat bu sorunu motor freni yani kompresörle birlikte frenaj yapınca egale edebileceğin,ön freni yeterli güçte ve gazı kestiğinde yavaşlayan (yüksek kompresöründen dolayı) virajlarda çok hakimiyeti olmayan, yüksek süratlerde kullanıcısının en ufak vücut hareketine duyarlı çigisinden şaşmayan leziz bir makinadır...biraz çok yakar bundan dolayı rezerve çabuk düşersin ama rezervi çok sevmez sana tavsiyem benzin göstergen kırmızıya inmeden yakıt ikmali yapman.bide en keyifli kullanım ı120-160 kmh arasıdır. bu hızlarda 4-5-6 viteslerde oynamak çok keyflidir.

Motosikleti
    kawasaki Z750S
    OTOBÜS BENIMDE AKLIMDA AMA HAYATIMDA ANKARA İLE OLAN ALAKAM SADECE POLATLI DA ASKERLIK YAPMAMDAN İBARET TANIDIK BIRILERI OLMASI GEREKİYO.. YOL BİLMEM İZ BİLMEM Bİ ARKADASIMA ER6 GÖNDERDIM BURSADAN RIZE YE OTOBUSLE ŞÖFORU IKNA EDENE KADAR GÖBEĞİM ÇATLADI ACIKCASI.. AYRICA KENDIM VETERINER HEKIMIM BUTUN GUN ÇİFTLİKTE HAYVANLARLA UĞRASIYORUM GUNLUK EN FAZLA YAPACAGIM KM 5 10 DUR.. AYDA YILDA BIR İŞLERDEN FIRSAT BULURSAM 80 KM UZAKLIKTA İZMİR MERKEZ VAR ANCA ORAYA GIDERIM YAKITINDA O KADAR İNCİTECEĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUM..

Arjantinli69 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SUZUKİ GSF 600 S BANDİT
    500 cc sınıfın'da tek geçerim ER 5'İ
    kompresyon olsun,ani ivmelenme olsun,gazı açtıgındaki tork olsun.
    5'ten aşagı vites degiştirmelerde dikkat etmeli hızlı vites düşerseniz arka teker'in yanınıza gelmesi an meselesi

ben çok zevk alarak 1.5 sene 42500 km kullandım ER 'i ve 500 cc alacak olanlar başka markaya bakmasın alsınlar bir tane ER '5 motosikletin zevkini çıkarsınlar bu arada ER'5 piyasası canlansın
    Türkiye'de Kawasaki'nin arkasında z-moto degilde sağlam bir başka distrübitör olsaydı şimdi kawasaki'yi kimse tutamazdı bu durumdayken bile tutulmuyorken
    ER'5 ile bütünleştiginiz'de amörtisör ve fren olayı tamamen ortadan kalkıyor.
    defalarca uzun yolda 215 km sürate çıktım banamısın demedi maşallahı var,tek sıkıntı ön camı söktügüm için 180 km den sonra rüzgar olayı O kadar'da olsun artık
    diger arkadaşlar gibi benimde tavsiyem ;

rezerv(yedek depo ) 'da kullanmamalı
    fren balatalarını iyi marka almalı ( özellikle ön fren )
    motor yağ seçimini iyi yapmalı
    ani hızlanıp-frenaj yapmamalı (egzantrik zinciri ömür açısından )

başka'da sıkıntı çıkarmayan sorunsuz makinalardan birisi zaten ER'5
    geriye sadece bol bol gazlaması kalıyor
    yolunuz açık olsun kazasız belasız sürüşler.

her ne kadar ER'5 imi satmış olsamda çok sevdigim bir motosiklet'ti
    sıralı 4 silindire tekrar geçmek için satmış bulunmaktayım,4 silindir motosiklet ayrı bir zevk veriyor herkese tavsiye ederim
    kısmetse şu sırlalar suzuki bandit ile flört aşamasındayız
    geçici olarak 2011 hyousung GT 250 R kullanıyorum ama hiç kesmiyor desem yeridir
    Hızlı bir Rider olmak için hızlı bir motor yetmez! o hızı yapabilecek (g..) yürek te lazım.. GHOST RİDER

Motosikleti
    Hayırlı olsun Tamer Bey sattığınıza sevinelim mi üzülelim mi bilemedim.
    Mutlu haberlerinizi bekliyorum.

Motosikleti
    HD xl 883
    Tamer Abi'nin gözü gibi baktığı motoru yabancıya gitmedi =) inşallah kazasız belasız uzun bir süre güzel vakit geçirmek nasip olur,tertemiz harika bir makine,hava şartları nedeniyle henüz tam manasıyla test edememiş olsamda sabırsızlanıyorum bir an önce yol yapmak için, herkese kazasız belasız keyifli sürüşler.

Motosikleti
    O zaman üzülmeye gerek yok buralarda kaldı demekki motor Hayrını görün kazasız belasız günlerde kullanın inşallah...

Motosikleti
    HD xl 883
    Teşekkürler İlkan hocam hep birlikte inşallah .
    ilkantek bunu beğendi.

Motosikleti
    pcx 125 / 2018
    hayırlısı olsun...

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)

Bu Konudaki Etiketler