konuyu açtım sonunda
Karbüratör temizliğini merak edenlere fikir verebilir belki
konu burda ;
http://www.motosiklet.net/forum/mt-a...temizligi.html
konuyu açtım sonunda
Karbüratör temizliğini merak edenlere fikir verebilir belki
konu burda ;
Hızlı bir Rider olmak için hızlı bir motor yetmez! o hızı yapabilecek (g..) yürek te lazım.. GHOST RİDER
evet abilerim siteyi biraz canlandırim dedim hiç foto yükleyen yok. Site canlansın biraz
Uploaded with ImageShack.us
seksi bir foto daha
birtane yetmedi ikinciyi aldım
buda benim ufaklık diğer motorum çin çan çon amma 8 aydır tık demedi maşallah
ve sonunda bu bebeklerin sahibi ben
amartisörler çok güzel durmuş boyadın mı yoksa film mi çektin? cant seridi çeksen çok çok daha güzel olur bence bende düşünüyorum hafta sonu çekmeyi. bu arada kan grubumuz aynı kan çekiyor valla
filtrelerini yenilemek isteyenler;
ben sipariş ettim, siz de bir bakın, karlı gibi:
http://cgi.ebay.com/Plugs-Air-Oil-fi...5f8514eab#shId
Er-5 im Gitti
Bugün sabah devir işlemlerini yaptık motorumun aramızda baya bir duygusallık olmuştu motorumla herneyse tam satışı yaptım.Çıktım dışarı işyerime gelecem adamla beraber motor benden ayrılcağını anladı herhalde tam giderken birden durdu sonra bir baktım çalışmıyor sonra baktım elektrik geldi çalıştı 10 sn geçmeden gene bozuldu adam da anlamadı bende anlamadım 200 kg motoru süreklemeside zor öldüm baktım olmıcak usta cağırdık ustayla götürdük. komple elektrik tesisatı yanmış motorun ne oldu anlamadım 1 aydan beridir biniyorum motoora tık demedi. hatta akşam son gün diye 100 km nerdeyse yol yaptım hiçbirşey yoktu. sabah notere gelirken falanda yoktu bişey
neyse 200 lira masraf cıktı noterden satışını verdim.Beni bağlamaz abicim yaptırda diyebilirdim ama demedim neyse yaptırdık bakaalım şuanda hala sanayide
hayırdır cekokk neden sattın?...kaça bıraktın sorması ayıp?
---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:13 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:31 ----------
buda benim yakışıklı
6250 ye verdim abim annemle barışmak için
birde sıkışık bir zamanıma denk geldi 2 aydır maaş alamıyorum iyice zorda kaldım ondan ama çok kötü oldum valla. Motorumun son fotoları buyrun;
slm arkadaslar kırklarelinden ben cuneyt 06.06.2011 tarıhınde motorumla kaza yaptım talıhsızlık işte şimdi bana yedek parca lazım acaba elinde olan veya sıfır yada 2.el satılan yer bile varmı lazım olan parcalar ön far , gösterge granj kaplaması , arkakuyruk granaj bunlar lazım yardımcı olursanız cok sevınırım tel:05325587832 .tesekkürler.
anneler ne derse o tabi...neyse kardeşim üzülme daha ne motorlar alırsın sıkma canını.motor çok temizmiş,fiyat makul.
Geçmiş olsun birader.Dediğin parçaları Türkiye'den temin etmen zor.Bu linki kullan;
http://global.ebay.com/kawasaki_er_5...pp=30&Region=0
Üyelik kaydını yaptır,siparişini ver kredi kartı ile pay-pal ödeme sistemi işler.En geç 1 haftaya alırsın parçalarını.
hadi hayırlı olsun cekok
büyük lafı dinlemek çogu zaman iyidir Bekarsan tabiki
ileride tekrar alırsın nasıl olsa
---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:19 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:14 ----------
ben hava filtresini Bostancı sanayi sitesinde AY filtreden alıyorum 20 tl
yağ filtresi çogu yerde var Himlo 303 8 TL
Buji orjinal NGK Z-Moto'dan alıyorum çifti 16 TL
toplam tutar 44 TL
e-bay'da ki fiyat 35 dolar X 1.58 =60 TL + kargo bedeli
bana sorarsan karlı değil ama ebay'da daha uygun satıcılar bulmak mümkün.
Hızlı bir Rider olmak için hızlı bir motor yetmez! o hızı yapabilecek (g..) yürek te lazım.. GHOST RİDER
Bekarlık Sultanlıktır abim bekarım kısmetse abim ilerde alcam zaten gece rüyalarıma girdi valla motor. Sevgilimi bile bu kadar çok düşünmüyorum
---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:19 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:14 ----------
[/COLOR]
ben hava filtresini Bostancı sanayi sitesinde AY filtreden alıyorum 20 tl
yağ filtresi çogu yerde var Himlo 303 8 TL
Buji orjinal NGK Z-Moto'dan alıyorum çifti 16 TL
toplam tutar 44 TL
e-bay'da ki fiyat 35 dolar X 1.58 =60 TL + kargo bedeli
bana sorarsan karlı değil ama ebay'da daha uygun satıcılar bulmak mümkün.[/QUOTE]
bunu iyi demedin yav,neyse, deneyim işte, kargo dahil 70 lira tuttu.bir sonraki sefere artık.
hem yeri gelmişken tekrar sorayım Ankarada servis tavsiye edebilen olursa sevinirim, sübab ayarı gerekli gibi görünüyor: motor sesiyla eş zamanlı hava patırtısı geliyor.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 11:56 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 11:54 ----------
bunu iyi demedin yav,neyse, deneyim işte, kargo dahil 70 lira tuttu.bir sonraki sefere artık.
hem yeri gelmişken tekrar sorayım Ankarada servis tavsiye edebilen olursa sevinirim, sübab ayarı gerekli gibi görünüyor: motor sesiyla eş zamanlı hava patırtısı geliyor.
Arjantinli sen motorla pek haşır neşirsin o yüzden bilirsin bu hafta sonu sağını solunu sökeyim diyorum biraz uğraşayım vakit bulursam eğer, nedir abicim bu motorun şimdi anahtar takımları,tornası vidası filan?numara numara, tip tip rica olunur yarın Karaköy'den alayım diyorum motorda tornavida bile yok
sorma fazla haşır neşir olduk ellemediğim zaman kızıyor kıç attırmaya başlıyor yolda
kendi orjinal anahtar çantası yok anlaşılan,olsaydı gerekli takımlar setin içinde vardı
1 adet orta boy yıldız tornavida
5-6-10 alyan anahtar -set olarak alman daha iyi ve uygun fiyata gelir
8 mm anahtar yan motor kapaklarını sökmek-hava filtresini v.s sökmek için
10 mm anahtar motorun çogu yerin'de geçerli
12 mm anahtar far tası somunu
13mm anahtar far tası somunu
14 mm anahtar arka fren kampana sabitleyici somunu
17 mm anahtar buji sökme aparatını çevirmek için
18 mm uzun oynar kol anahtar buji sökmek için
arka teker mil somunu 24 'tü galiba
aslında en güzeli yıldız ve açık ağız anahtar takımı almalı 1'er set halinde.
şimdilik aklıma gelenler bunlar
birde unutmadan orta boy kurbacık anahtar çok işini görecektir.
merhabalar
yeni kawasaki er 5 aldım yaklaşık bir aydır kullanıyorum ama sanki yanlış olan bişey var depoyu full dolduruyorum ve 4 bin devir üzerine çıkmadan şehir içerisinde 100 km yol yaptığımda depo yedeğe düşüyo yani yedeğe alıyorum ):
şehir içinde ortalama 500 bin lira yakıyo bu mümkünmü
bakım dersen a dan z eye yeni bakıma soktum karbüratör dahil temizlettim
az yaktırmak için ne ypmalıyım
ustaya gidiyorum imkanı yok okadar yakmaz diyo yakıyo işte
ayrıca bu benzin musluğu nasıl kullanılıyo on var prı var ve yedek var
bu prı ne anlama geliyo prı de kullanırsam nasıl bir farklılık olur
kafayı yicem
Kaynak: http://www.motosiklet.net/forum/nake...#ixzz1OxtPvx58
Dostum ben sana yapman gerekenleri sıralayım. Öncelikle Karbüratörün orjinalmi ona baktır , Orjinalse içindeki memelere baktır.
Herangibir benzin kaçağı varmı motorunda gündüz vakti bol ışıklı bir yerde incele , aman çakmakla felan bakma
Sübab ayarı , senkron ayarı , hava ayarı ayarlarını yaptır.
Lastiklerini kontrol ettir , az şişik olmasın.
Bunlara bakıver bi. Birde 200 km yol yaptıktan sonra bujilerini kontrol et , eğer bujilerinde kararma olmuş ise büyük ihtimal motorun zengin karışım yakıyor.Birde vites boşta iken gazı açarak deviri 10bine getir. beş saniye o devirde kaldıktan sonra elini gazdan birden çek ve eksozu dinle . Eksozda pat pat pat diye bir ses gelirse buraya yaz.
[QUOTE=myavuzb;2376841]merhabalar
yeni kawasaki er 5 aldım yaklaşık bir aydır kullanıyorum ama sanki yanlış olan bişey var depoyu full dolduruyorum ve 4 bin devir üzerine çıkmadan şehir içerisinde 100 km yol yaptığımda depo yedeğe düşüyo yani yedeğe alıyorum ):
şehir içinde ortalama 500 bin lira yakıyo bu mümkünmü
bakım dersen a dan z eye yeni bakıma soktum karbüratör dahil temizlettim
az yaktırmak için ne ypmalıyım
ustaya gidiyorum imkanı yok okadar yakmaz diyo yakıyo işte
ayrıca bu benzin musluğu nasıl kullanılıyo on var prı var ve yedek var
bu prı ne anlama geliyo prı de kullanırsam nasıl bir farklılık olur
kafayı yicem
arkadaşım hayırlı olsun hoş geldin kazasız belasız kullanımlar.
sen konuyu kaçırmışsın sanırım buyur link bir incele istersen imkanı yok O kadar yakıt harcamasının yalnış olanları bulman lazım
Abi Allah kaza bela vermesin..Maşallah diyeyim öncelikle..
Sorunuma gelince pert bir cbr 125r'm var abi..Sigortadan parayı alınca üzerine para ekleyip er5 almayı düşünüyorum..
Sahibindene bakıyorum bi aralar 4.5-5 lirayada motor varken şuan millet uçmuş 7-7.5 liradan basediliyo..
Şimdi sizce bu kabartılmış yani halimi yoksa normal piyasası bumudur..
Temiz bir er5 i ne kadar'a alabilirim..
Örneğin senin motorun özelliklerinde şimdiden teşekkür ederim
[34 AY 0494] Büyükçekmece MT
Şu an bu konu içerisinde 6 kullanıcı var. (0 üye ve 6 misafir)