Beni sevmeyeni ben hiç sevmem. hayat felsefem budur..
normal bence 130 km de yarım depo. 1 depo 260 km eder buda normaldir kanımca.
Bence de normal bende de anı oranda bu hafta sonu bir uzun yol deniyim diyorum bakalım ne olacak :p
o halde şehir içi kullanım km.de ortalama 27 kuruş a geliyor.hiçte yabana atılır bir oran değil...
eee ne yapacaz abicim tayyip baba sağ olsun 500cc motora biniyoz olur o kadar tüplü şahinle aynı yakıyo
---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:11 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:09 ----------
cebimde para kalsın istiyorsan benim mondial den al sende 10 liralık benzinle 180 km şehir içi götürüyor
şimdi depo yedeğe geçmeden 55 tl ye doluyor. 55 tl 260 km yapıyorsan km de 220 kuruş yakar. Sonuçta arkadaş depo göstergesi yarıya geldi diyor ve yedek depo o gösterge dahilinde değildir.
Gerçi pek o göstergelere güvenmemek lazım.Şayet ben bazen full depo ile 200 km gidebilirken bazen 270 km de gittiğim oluyor.Bu tamamen benim o ayki ruh halimin hırçınlığına bağlı
e tamam işte o 12 kuruş yakıyorsa bizimkilerde 20 krş yaksın 4 katı büyük diye 4 kat yakması gerekmez...benim şirketin arabası doblo bile 25 krş yakıyor be kardeşim
sanırım öyle dostum,bu motorlar red-line da yakıt tüketimini x2 yapıyorlar neredeyse anladığım kadarı ile.. bi kaç kez 180-190 km lere çıktım,seri kullandım vs. gitmesine gidiyor ama güzel içiciler bu makinalar anlaşıldı tecrübe işte kullana kullana öğreneceğiz artılarını-eksilerini...
e-bay de km.kabloları var 3 eur dan (7 TL) 22 pound a (35 TL) e kadar..mesela 96-04 arası farklı fiyat,97 model için farklı fiyat,2005 için farklı fiyat.fakat ürün resimleri aynı,fark ediyormu acaba bilgisi olan varmıdır?bana öyle geliyorki km.kablosu fixtir değişmez çok ufak bir ayrıntı jant aynı,km saatleri aynı...ön disk ve sinyallerdede öyle envai çeşit fiyat var her model için...
Arkadaşlar 18-22 mayıs arası 1300km yol yaptım toplam harcadığım yakıt 59 litre buda 100 km de 4.5 litre yapar benzini 4200 den hesaplarsak km de 18,9 kuruş yakıyor demektir. Bu arada bu uzun yol yakıtı ama yolun hemen hemen hepsinde durduktan veya yavaşladıktan sonra tekrar hızlanmalar tam performans olarak yapıldı.ortalama hız 110-120 civarı maksimum da yağışlı yoldan ötürü 170 km hız yaptım.
cekok
benzin muslugunu kesinlikle pri konumunda bırakma ! depodaki benzin hava filtresine doluyor ordanda dogruca motor yagının içine karışıyor sonrasını söylemiyeyim motoru at gitsin
senin teklemeler bana öyle geliyorki motor yagına benzin karışmış ihtimali var gibi görünüyor.biraz motor yagından boşaltıp bak bakalım benzin kokuyormu veya yağ özelliğini yitirmişmi.
omadı yağ kapağını aç kokla benzin kokuyormu,koku varsa motor yağını hemen değiştir ve motoru çalıştırmadan bir usta kişiye göster derim.
benim er 5 uzun yol ve şehir içi kullanımlarda ortalama yakıt 100 km de 4-5 lt arası yakıyor genelde üst devirlerde kullanırım motoru malum ER 5 yavaş gitmeyi şehir içi trafiği,dur kalk yapmayı pek sevmiyor
5 lt ye kadar gayet normaldir 500 cc makinenin yakıtı,zaten çok yakıyor diye hayıflanıyorsan 125 cc motora bin olsun bitsin.
kazasız belasız kullanımlar hafta sonu yuvacık gezisine katılan olursa orda görüşürüz kısmetse
Hızlı bir Rider olmak için hızlı bir motor yetmez! o hızı yapabilecek (g..) yürek te lazım.. GHOST RİDER
Benim motor uzun yolda 60TL benzinle ortalama 90-100 km hızla 360 km yol gitti. Aynı yolu aynı benzinle 100-120 km hızla gittiğimde yine 360 km yol gitti. Anlamadım gitti bu durumu. Acaba 90 km hızla 4.000 devirde daha mı vazla yakıyor. Ben 110 kiloyum acaba ağırlığımdan dolayı 4.000 devirde motor zorlanıp daha fazla yakmış olabilir mi?
Bu arada karburatörlü motorlarda hızlanırken gazı yavaş yavaş açmak lazım yoksa fena yakıyor. Lastiklerin havası da çok önemli tabi.
hemen dediklerini dikkate aldım abim bu arada yağı vede motorun radyatör suyunu değiştirsem iyi olacak aldığım kişi 500 km önce değiştirdim dedi yağını genede güvenemedim dediklerinden sonra en iyisi baştan bakım yapmak olcak. bu arada şunuda söyliyim zincirden ses geliyordu diyordum yaa o sorun kalmadı gaz yağıyla 1 saat ugrastım temizledim yeniden yagladım düzeldi şimdi canavar gibi alet
bu arada hangi yağı kullanım arkadaslar birde fiyatları ne aralıkta???
ayrıca lastik basıncları nedir ben öne 32 arkaya 36 basıyorum ama arka inik gibime geliyor
Yağı motul almaya çalış, olmadı castrol, mobil gibi bilinen yağlardan kullanabilirsin.
Zincir için castrol kullanıyorum, silikon gibi donuyor zincirin üstünde ve sesi inanılmaz emiyor. Silikon gibi olduğu için de kirin zincire temasını engelliyor. Usta her ne kadar bunu kullanma desede ben memnunum. Önerdiği yağ sıçrama yapıyor.
Lastik basıncını 30,32 yapıyorum ben. Arkaya 32 üstü vurunca çok sert oluyor korkuyorum patlıyacak diye
32-36 iyi bir basınçtır artçılı kullanıma da uygun...
Beni sevmeyeni ben hiç sevmem. hayat felsefem budur..
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)