Tekrar merhaba arkadaşlar. ER-5 için lastik arayışı içindeyim. Konuda daha önce yazılmış yazıları taradım ama tatmin edici bir bilgiye ulaşamadım.
Öncelikle ER-5 için bulabildiğim lastiklerden başlayayım.
Alfabetik sırayla;
Avon Roadrider AM26
Avon Distanzia AM43 (Önde 120/70R17, arkada 130/80R17 olmak üzere)
Bridgestone Battlax BT-45
Bridgestone Battlax BT-92 (Arkayı 140 yapmak koşuluyla)
Continental ContiGO
CST Barracuda C6000
CST Magsport
Dunlop D103
Dunlop GT501
Dunlop Sportmax Roadsmart
IRC Road Winner RX-01
Kenda Cruiser
Michelin Pilot Activ
Metzeler Lasertec
Pirelli MT 75
Pirelli Scorpion Trail (Önde 120/70R17, arkada 130/80R17 olmak üzere)
Pirelli Sport Demon
Listede iki adet Dual Purpose lastik, Avon Distanzia ve Pirelli Scorpion Trail de mevcut. Bu lastikleri eklememin sebebi çamur olmasa da toprak stabilize yollara da girecek olmam. Lastik ebatlarını bu şekilde değiştirmenin nasıl bir sonuç doğuracağını kestiremediğim için tecrübeli arkadaşlara danışmakta fayda olacağını düşündüm.
Onların haricinde motosikleti 4 mevsim ve yer yer yol dışında kullanacağımı göz önünde bulundurarak hangi lastiği almamı tavsiye edersiniz? Bütçe limiti koymadım zira lastik motosikletin en önemli parçası. Fiyat mühim değil.
IRC ve CST'yi listeye dahil etmemdeki en büyük etken yoğun bisiklet kullandığım dönemde bu iki firma ve özellikle CST'nin lastiklerinden çok memnun kalmış olmam. CST'nin nylon bir lastiği en iyi ıslak tutuşuu vermişti bana bisiklette. Tabii motosiklet lastiklerindeki durum nedir bilemiyorum.
Pirelli Sport Demon halen motorumda takılı olan lastik. Sıklıkla tavsiye ediliyor fakat ben özellikle arkanın yolu kolay bıraktığını gözlemledim. Tabii bunda lastiklerimin 2008 tarihli ve yanaklarında çatlaklar oluşmaya başlamış olmasının etkisi olabilir.
Tavsiye ve her türlü fikirlerinizi bekliyorum.