KarabeY adlı üyeden alıntı
Merhaba arkadaşlar.
Uzun uzun zaman önce (8-9 yıl kadar) vitesli motor kullanıyordum. Aradan geçen zamanlarda çoğunlukla scoter kullandım. Çok yakın bir dostumun motorundan heveslenerek motor almaya karar verdim. Önce cbf 150, sonra cbf 250 derken, kawasaki er5 e te takıldık kaldık. Boyum 181, kilom 105. İstedim ki güçlü motor olsun, arkaya biri oturduğunda zorlanmasın, özellikle yokuşlarda üzmesin diye düşündüm. Şunu da belirteyim. Motoru almamdaki maksat, uzun yolda rahat gideyim, top case, yan çanta takıp gezilere katılmak, aşırı hızdan kaçınmak, sonuçta yarışçı değilim, kontrolü elimde tuttuğum hızlarda binerim, sonuçta hata ölümü getirecektir.
Büteçeme de uygun olunca er5 almak kaçınılmaz oldu. Öncelikle Japon olmasına güveniyorum. Birkaç haftadır da araştırıyorum. Nasıl motor, güçlümüdür, parçaları nasıldır pahalımı, bulunabilirmi gibi. Sonuçta motor zevk işi ve zevkin veresiyesi de olmaz diye çıktık yola.
Netice olarak, er 5 arıyorum. Sizin, tanıdıklarınızın da olabilir, satılık var ise görüşmek istiyorum.
Model olarak öncelikle 2006, sanırım son yılı bu, olmazsa 2005 model düşünüyorum. Aralarında ufak tefek birkaç değişiklikler var sanırım. Sizler daha iyi bilirsiniz. 2005 ile 2006 modelleri arasında farklar neler var mesela, şu yıl olanı tercih et dermisiniz, kronik derdi tasası varmı kullanıcı olarak siz daha bilirsiniz, şunlara dik et alırken diyebilceğiniz önemli konular nelerdir, biraz beni bilgilendirirseniz çok sevinirim. İnşallah gönlümüze göre temiz düzgün bir motor alıp bende aranıza katılırım.
Şimdiden çok teşekkürler.