Kawasaki ER5 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
20 Nisan 2013, 20:39
orhun67 adlı üyeden alıntı
babaçi abim bu kesin olur Er5'inkiyle birebir aynı bu fakat devir daha fazla Km az 180 ? Acaba mil mi diye baktım milde değil kmh yazıyor.
bu saati yanlış hatırlamıyorsam ankaradan bir üyemiz er-5 ine alıp takmıştı,fakat motorda ateşlemeyle ilgili bir sorunu tam çözemeyip hemen satmıştı motorunu....yinede bu işlerde tecrübeli birinden bilgi edinmeden sipariş vermemek lazım.
motor yuvarlak far,devir saati analog olacak, bu güne kadarki 7 motorumda aynıydı
Ne irfandır veren ahlâka yükseklik nede vicdandır, Fazilet hissi insanlarda, Allah korkusundandır
Reklamlar
-
20 Nisan 2013, 21:11
devir saati elektronik er5 lerde daha komple sökmediğim için bilemiyorum ama okuyucu ya statörden yada şanzımanın içinden selektronik bir okuyucuyla sayıyor bir kaç yerde benim seçimim son mesajımdaki ilk linkte olan gösterge uygulayan birisini görmüştüm hız göstergesinide diske bir mıknatıs yapıştırılıyor karşısınada küçük bir okuyucu takılıyor stabil çalıştığını söylemişti arkadaş ama denemeden bilemeyiz
-
21 Nisan 2013, 00:15
bu gösterge işi yılan hikayesine döndü
-
21 Nisan 2013, 21:36
sahibinden.com da ilanı olmayıpta temiz bursada er5 satan varmı bileniniz varmı
-
21 Nisan 2013, 21:57
M.kemalpaşa'daki er 5 arkadaşımın kilometresi orjinal.İlanı çok önce koydu.İlanı koyarken ona 7500 8000 tl yaz dedim gitti ederi fiyatını yazdı o zamanlar şu sıralar 7500 yazıyor.Sayfaya bakıyorumda 50000 km ye gelmiş ağır bakımları yapılıp yapılmadığı belli olmayan motorlar rahatlıkla alınıyor.Arkadaşın motorunun satılmıyor olması gerçekten garip.Er 5 ağır bakımları tabusuna hiç girmeyeyim.
-
21 Nisan 2013, 23:10
motorcu arkadaşlarım o motoru biliyorlar o yüzden tasvip etmiyorlar mazisi derinmiş o motorun
-
21 Nisan 2013, 23:17
erhan115 adlı üyeden alıntı
sahibinden.com da ilanı olmayıpta temiz bursada er5 satan varmı bileniniz varmı
ben adapazarına gidip aldım,dönüşte de geze geze geldim...sadece bursaya takılma yakın illere de bakabilirsin
Ne irfandır veren ahlâka yükseklik nede vicdandır, Fazilet hissi insanlarda, Allah korkusundandır
-
21 Nisan 2013, 23:35
param kısıtlı olduğu için gezmek istemiyorum çünkü hep düşecek para o yüzden bursadan bakıyorum
-
22 Nisan 2013, 00:43
motorcu arkadaşlarım o motoru biliyorlar o yüzden tasvip etmiyorlar mazisi derinmiş o motorun
Ersan Kocaman'ın sorunsuz dediği motorun mazisini yerim.50.000 km'de motor alıp 2500 tl ağır bakım parası vereceğime gider o motoru alırım.Aldığım hiç bir motorda eş dost tavsiyesi dinlemedim hiçte pişman olmadım.Çevresini fazla dinleyenler genelde gönüllerinin istemedikleri motorlarla mutsuz mutsuz geziyor çok şahit oldum.Ayrıca o mazili motoru arkadaşım Bursa'ya sattı 2 ay sonra gitti geri satın aldı.Kozmetik fetişi olmaya devam.Önemli olan motor kısmıdır motorun sesi hala açık değil.
-
22 Nisan 2013, 00:59
RamonRojo adlı üyeden alıntı
Ersan Kocaman'ın sorunsuz dediği motorun mazisini yerim.50.000 km'de motor alıp 2500 tl ağır bakım parası vereceğime gider o motoru alırım.Aldığım hiç bir motorda eş dost tavsiyesi dinlemedim hiçte pişman olmadım.Çevresini fazla dinleyenler genelde gönüllerinin istemedikleri motorlarla mutsuz mutsuz geziyor çok şahit oldum.Ayrıca o mazili motoru arkadaşım Bursa'ya sattı 2 ay sonra gitti geri satın aldı.Kozmetik fetişi olmaya devam.Önemli olan motor kısmıdır motorun sesi hala açık değil.
birde şöyle bir kanı var piyasada,oooo motor boyalı abi..
tamam boyalıda neden boyanmış,yana düşen her motor genellikle depodan hasar alır.Kimi orjinalliği bozulmasın diye sıkılmış cola kutusu edasıyla gezer kimiside gider adam gibi yaptırıp biner.şuna inanırım boya seni yolda bırakmaz.
bakımları yapılmamış,motoru defalarca açılıp içine muadil başka çinçançon parçası takılmış,az daha hızlı olsun diye ön arka dişli sayısıyla oynanmış motordan uzak durmak lazım esasen.bursada konu olan motorla hiç bir alakam yoktur yazdıklarım tamamen kendi görüşümdür.
misal şuan 2 sene kullanıp 33000 km yaptığım cbf 150'i mi geri almak istiyorum.ben sattıktan sonra 2 defa kafadan duvara girdi.her iki kazada da tüm parçalar orjinal olarak gkn motors ta toplandı.mekanik aksama hala anahtar değmedi.en azından bildiğim motor diyorum ve geri almaya çalışıyorum.
-
22 Nisan 2013, 01:14
Benim motorun depo kısmında hafif bir eziklik var ve bazı ufak tefek çizikleri var ve aldığımda contaları yağ kaçırıyordu.Bu şekilde aldım.Bunlar basit şeyler conta değişti yağ kaçırma olayı bitti.Depodaki bir iki çizik yüzünden taş gibi motorları almayan adamlar dolu piyasada ve benim bunu aklım almıyor.O değil telefonlaşırız anlaşırız gelir bakar birde küstah tavırlarla orası böyle şurası şöyle diyen adamı çok kötü bozarım.26000 de bakıma götürdüm lastikler,balatalar,subap ayarı,conta değişimi 1200 tl para bayıldım.Lastikleri 9 senelik taşlaşmış orjinal battlax lastikleriydi.Bazı salaklar gelip yok düşürmüşlerdir km sini diyorlar.Herkes gerizekalı sen çok akıllsın deyip bozuyorum.Benim motorum sahibinden.com da 2 gün durdu.Geçen 17.000 binde gs 500 vardı.Bazı çok akıllı arkadaşlar ay km düşürmüşlerdir derken haftasında satıldı motor.Kilometre takıntım yok ama çok km ağır bakım anlamına geliyor ve dar bütçeyle zorluyor adamı.Şu an 27.500 de... neden zaman zaman km teyiti yapıyorum.İnsanlar sonuçta forumlara bakıyor motosiklet almadan önce bu yüzden km orginal mi sorularıyla uğraşmak istemiyorum.
-
22 Nisan 2013, 01:57
RamonRojo adlı üyeden alıntı
arkadaşlarımı dinlediğim için hala bi er5 yada gs500 üm yok 7000 lira için ben 8 ay çalışıyorum kardeş ersen kocamanı da tanıyorlar arkadaşlarım zaten motoru da ordan biliyorlar
-
22 Nisan 2013, 12:06
arkadaşlarımı dinlediğim için hala bi er5 yada gs500 üm yok 7000 lira için ben 8 ay çalışıyorum kardeş ersen kocamanı da tanıyorlar arkadaşlarım zaten motoru da ordan biliyorlar
Biliyorlar ama istersen özelden tam olarak nasıl bildiklerini yazarsın.Motor kısmı sorunsuz ve orjinal.Gidişi sorunsuz ara sıra kullanıyorum.Niyetin varsa gel gör abartıklarını anlayacaksın.
-
22 Nisan 2013, 13:42
Bencede yakından bir görmekte fayda var,gidonu bıraktığında kafa sallamıyorsa,kaza geçirmiş olduğunu farz edersek orjinal parçalarıyla toplanmışsa,yağ yakmayıp debriyaj talaş bırakmamışsa düşünülebilir.yazmadığım kıstaslarda olabilir.
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:40 ----------
piyasaya bakıyorumda 250 cc motorlar bile daha pahalı
-
22 Nisan 2013, 14:32
Bu motora bakmaya bir arkadaş gelmişti.Arkadaşın aklını arkadaşları fazla karıştırmış gitmiş 6 bin liraya çinli cross almış daha sonra arayıp abi takas yapalım mı diyor.4 bin tl'ye satar ancak.Birde elinde 6 7 bin tl olanların 97 98 racinglere yönelim ve yönlendirilmesi mevzu var o daha derin.Adam alıyor 7000 tl'ye racing güm! Usta kaça patlar.4000 tl gülüm tamam abi kredi çeker öderim.Oldu mu sana 11 bin.6 7 bin tl si olan adam performans istiyorsa alacağı motor gs 500 veya er 5 tir.Gel gör Kemalpaşaya kendi gözünle gör.Ben 4 5 ay sonra motorumu satabilirim.Benim motoruda görebilirsin.Tur atarsın er 5 le ona göre karar verirsin.
-
22 Nisan 2013, 21:07
4-5 ay değilde hemen satarsan dediğim gibi alıcı ayağına geldi haberin ola :D
-
24 Nisan 2013, 23:22
er5 ime kavuştum arkadaşlar son hzı nedir söylein bakalım kaç gördünüz :D
-
24 Nisan 2013, 23:29
er5 ime kavuştum arkadaşlar son hzı nedir söylein bakalım kaç gördünüz :D
redline'a girmeden 180 gördüm daha hiç zorlamadım makinayı
-
26 Nisan 2013, 00:23
benim makinanın debriyajı kaçırıyor dediler fiyattan düştük kaçırırken 170 gördüm bıraktım tutunamadım rüzgardan bursa otobanında rüzgarlık şart bide debriyaj ı değiştirince deneyeceğim bakalım ne kadar yapıcak :D
-
26 Nisan 2013, 00:51
yüksek hızlarda şerit değiştirirken motorda ufak da olsa kafa sallama oluyor mu? Yoksa yola oturuyor mu? Bende özellikle sert hareketlerde ve gidona yük vermedigimde sallama yapabiliyor. Nedeni nedir acaba...
** 190 dedi ve yol bitti. Ama 170-180den sonrasi zorlayarak olur, ibrede 1cm asagiyi gormek icin motoru zorlamaya gerek yok bence.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)
Bu Konudaki Etiketler