Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
32. sayfa BirinciBirinci ... 22303132333442 ... SonuncuSonuncu

Hero Karizma R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Motovento
    REKLAM ALANI
    hattoi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı Uğur adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Üstadım motosikleti alalı su ana dek 200 km oldu. İstanbul Kocaeli yolunda rampalarda bayılmadan gaz aca aca gittiğimde ivmelenme devam etti.

Açıkcası bir commuterda yasadıgımız acaba sollamaya cıksam mı,sagda mahkum olma hissiyatı yok..

Titreşim tvs apacheden biraz daha az ama var. Yok diyemeyiz. Beni rahatsız etmiyor. Çünkü cc'ye göre ivmelenmesi çok güzel.

Stabil 100-110 cok guzel gidiyor Gazı biraz acınca 130'lara cok güzel cıkıyor.

Disli modifikasyonu ile 150 km hızlara cıkarılabilir ama su an bence gereksiz bir islem olur.

Görünümü ilgi ve dikkat çekici. Frenajlar güzel. Yarın dik bir yokuslu rotam var orada bakalım nasıl gidecek

200 km'lik izlenimler simdilik bunlar.

Bu arada benzin gostergesinde R noktasında ısıgın yanıp sonmesi esnasında motor daha ne kadar gider,kılavuzu bulamadım. Merak ediyorum.

Yakıt olarakta bendeki test motosikletinde performans egzoz olmasına ve zaman zaman devirli kullanıma rağmen 3 litre civarlarında bir tüketim dusunuyorum ama net olcemedim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:11 ----------

Gidon M gidon diye tabir edilenlerden. Cbf,ybr gibi duz bir oturus pozisyonu yok. Biraz racing kullanıyor havası veriyor.

Şehir içi gerçekten kıvrak,güzel gidiyor. Otoyollarda ise cbf ile arasında neredeyse 2 kat performans farkını zaten kullanınca goreceksiniz.
    Teşekkür ederim.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Alıntı Subra adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motosikletimle 2300 kmye ulaşmış bulunuyorum.motosikletin sürüşü daha da keyifli bir hal aldı.depo eskisi kadar titremiyor.eskiden 120de kesiciye giriyor diye düşünüyodum şimdi açıldı sanırım 135i düzyolda görüyor hem de çok ıkındırmadan kararlı bir şekilde çıkıyor.yokuş aşağıya 140ı geçiyordu devirden yana korkup kapattım gazı.uzun yolcular muhakkak yakıt ve konfor için arka dişli küçültmeli.ön dişli alanı küçük olduğu için 14t alfım ama takmadım.servisim oynayacaksan arkayla oyna dedi.çok memnunum motosikletten.dişli mevzusunu araştırıyorum hangi motorunki uyar diye..orj 40t. 34-38 arası düşünüyorum.yeni alanlara hayırlı olsun diyorum.grenajları fazla zorlamasınlar
    Alıntı Uğur adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Test motorum 250 km oldu. CC'ye göre tık diye 120'ye çıkıyor. Sollama,sıkıştırma derdi yok.

Yokuşta bayılma vs asla yok. 120 ile girdiğim yokuştan hızlanarak çıkıyorum.

Artçı ile sürüşte fark yok gibi. Genelde artçı ile temkinli sürdüğüm için fazla zorlayamıyorum.

Son hız denemesi 135 olarak gordum bu aksam. Vites araları kısa.Keske 6. vites olsaymıs diyorum zaman zaman.

Detaylar gelecek ama ondan once değinmek istediğim test motosikleti konusunda bize kolaylıgı saglayan Hero'ya ayrı bir tesekkür ediyorum.
    Hocam merhaba. Yaptigin hizlari hangi devirlerde goruyorsun. Ben 8000 devirde 115 duz yolda goruyorum. Km 1500

Alıntı Subra adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sen bi 2bin kmyi devir.sonra netleşecek herşey.başta yakıtı takma bu kadar.benim motor bi ayar bozdu rodajda nasıl oldu bilmiyorum...arada teklemeler gaza basmadan çalışmamalar falan..200 kmde bi depo bitti.servis motorda bişey yok dedi.yani yakıtı takmıyorum da...tekliyo arada gaz yemiyo falan...neyse sevdiğim bi tamirci var verdim oraya akşamdan sabaha gittim aldım tıkır tıkır maaşallah.10tlye herşey çözüldü ayarları elden geçirmiş.
    Insaallah bklm serviste 2000 km devir dedi suan 1100 km deyim tabiri caizse kopek gibi gidiyo

İstanbul'daki karizma kullanıcıları olarak bi toplansak hem bi tanışma toplantısı hem de motorlarımızın artılarını eksilerini tartışsak ne dersiniz sayın mt üyeleri ?

iskender123 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kanuni Seyhan 150c
    Çok güzel makina taksit var mi acaba ????

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

Alıntı omerongur adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hocam merhaba. Yaptigin hizlari hangi devirlerde goruyorsun. Ben 8000 devirde 115 duz yolda goruyorum. Km 1500
    120 km/h'de 8000 devir hocam

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:23 ----------

Benzin gostergesinde R ısıgı yanıp sonunce ne kadar daha gider.

Arkadaşlar maxiscooter e geçiceğim için karizmam satılık vitesli bana göre değilmiş onu anlamış oldum. 2500 km de temiz rodaj da düzgün yapıldı üzerinde koruma demiriyle sis farları da var. ilgilenen olursa fiyatta anlaşırız

Hero Karizmayı o karizmasız, beğenemediğim görüntüsü yüzünden sevmiyorum ancak grenajlı zmr modeli güzelmiş ülkemize aynı fiyattan bu gelseydi daha çok ekmek yerdi.

pilatini10 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Pulsar200ns
    Alıntı omerongur adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar rodaj bitmeden bu hızlar fazla degilmi

Alıntı pilatini10 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar rodaj bitmeden bu hızlar fazla degilmi
    Bence rodaj doneminde ilk yag degisimden sonra yapilmasi gereken bir hiz. Rodaj nasil yapilir diye sorsaniz eminim herkes farkli bisey soyleyecektir. Bende onlardan birisiyim. Tum yolu 115_ 120 ile gittigimi dusunmeyin ama bu hizlara da cikiyorum. Rodaj donemi dediginiz donemin sonu hangi tarih oluyor? Bana gore rodaj ilk 500 yada 1000_2000 km veya ilk bakim sonu degildir. Binlerce km lik surusu kapsar.

iyi günler arkadaşlar benim motorda 285km oldu benzini çok yiyiyor anlamadım ilk depo 60tl doldurdum 200km sonra bitti 2 gün önce 2.kez doldurdum 30tl lik trip metreyi sıfırladım 80km oldu yine 1 diş gösteriyor oda bitti sayılır aldığım yerdeki kişi ilk depo çabuk biter falan dedi ama birde sizin fikirlerinizi almak istedim ve son olarakta bakım için ne zaman gitmeliyim bu aralar gitsem olur mu ve nelerine baktırmam gerekiyor fazla bilgim olmadığından soruyorum şimdiden teşekkür ederim
    mkitis bunu beğendi.

Red_Whiskers - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Harley Davidson Road King Classic
    Arkadaşlar Hero Karizma ile Aksaray, Konya, Ereğli ,Niğde ,Kayseri ,Nevşehir turuna çıkmış bulunmaktayım dün 220 km yol geldim gayette kayifliydi , 110-115 km/h ile yolculuk ettim kendim 85kiloyum çanta ekipman derken 50 kg da olanlar vardı.

Çıkarken depoyu fulledim şuan 2 dis indi zaten daha önceki denemelerimde motosiklet ridajdayken 1 tam depo ile (17lt) 540 km gitmiştim , bu seferde uzun yol ölçümü yapacağım.

Bu motosiklet teknik olarak belirttiğiniz değerlerde yakmaz, ya benzininizi birisi çalıyor ya da motosiklet benzin kaçırıyor ;)

mkitis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    hero karizma r 2016 model
    Merhabalar ben izmirde ikamet eden karizma ailesine katılan emekli bir kişiyim. izmirde karizma sahibi olanları izmir karzima gurubu gibi bir kategoride toplayıp tanışmak gerek bunun için bir sayfa mı açmak gerek bilen varsa bu toplama konusunu ayarlasa çok güzel olur kanısındayım hayırlı cumalar

Arkadaşlar Rodaj denilen şey sanırım bazıları tarafından bilinçsizce yapılıyor rodaj dönemi demek motorun mekanik aksamlarının birbirlerine alışması demektir bu süre nakadar uzarsa motorun ileriye dönük sağlığı açısından iyi demektir bazıları 1000 km olmadan vurmuş gazın dibine yapmayın o motor 30.000 de yağ yakmaya başlar parçalar birbirlerine alışmadan o parçaya yüklenirseniz sürtüşmeden birbirlerine zarar verirler benim görüşüm rodaj 3000 km yi kapsamalı bu bazılarına çok gelir dayanamaz gaza basarlar rodajda yapılırken 5000 devirde 1000 yapıp sonradan gaza asılmak deyildir her 1000 km de 1000 devir yükselterek yapılmalı ilk 1000km 5000 devir 2000km 6000 devir 3000km 7000 devir sonrasındada yavaş yavaş 8000 devirde redlayna girdiğinden yavaşca zorlanmalıdır 4000 km den sonra yağına bakıldığı taktirde dip gaz gitmekde sakınca olmaz ben cbf de 6000 km den sonra asılıyorum cbf hassas yağ yakmaya meilli olduğu için çok iyi rodaj ister muhtemelen bu heroda cbf esintisi olduğu için aynı hassasiyeti.istiyecektir

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

Renk gelsin;

Devamı için;
    http://www.motosiklet.net/forum/etki...n-turlari.html

Genel olarak motosikletten çok memnunum.

Ah birde 6 vites ya da 12000 devir çevirecek şekilde olsaydı tadından yenmezdi.

Yakıt konusunu yarın detaylı ölçeceğim,performans egzozda var bendeki test motosikletinde yakıtı biraz etkiliyor gibi geliyor ama net ölçüm daha sağlıklı olur kanısındayım.

Kısacası 6500'lere ybr,cbf alma niyetinde olanlar varsa 7000'e su motoru kacırmasınlar der,susarım.
    Red_Whiskers bunu beğendi.

130 km gordum ama cokkkk ruzgar vardi 9000 devir gibi disli degismedem bu hizida gecebilcegini sanmiyorum benim anlamadigim 230 cc 20 bg motor hizlanma cok iy ama son hiz biraz dusuk bence simdilik yetiyo ama ilerde hrde disli degistiririm

Alıntı Ahmet135 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    130 km gordum ama cokkkk ruzgar vardi 9000 devir gibi disli degismedem bu hizida gecebilcegini sanmiyorum benim anlamadigim 230 cc 20 bg motor hizlanma cok iy ama son hiz biraz dusuk bence simdilik yetiyo ama ilerde hrde disli degistiririm
    3000 km'den sonra 10 km daha hızlanır 140 yapar ama en önemlisi yokuşmuş rüzgarmış ani hızlanma sollama 2 kişi farketmez bayılma yok anında 125km hıza çıkıyorsun daha ne olsun. sana benim 125cc motor 120 yapıyo diyene aldırma dişli ile oynayıp yokuşta rüzgarda 60a 70e düştü demiyorlar bisikletide iniş aşagı sal 80 90 km hıza çıkıyor önemli olan her koşulda anında 130a çıkman ;) ha ilerde 3000 km sonra çok küçük dişli oynaması ile gücünü çokta kaybetmeden 10-15 km daha hız olabilir 150-155km hıza çıkar

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

orjinal hızı 126 km hız üzerinden hesaplarsak ön dişli başına 10.5 km hız arkada dişli başına 3.15 km hız. yani 1 diş önden büyütüp 2 diş arkadan küçültürsek 16.8 (17) km hız yapar bu oynamayla çokta güç kaybı olmaz

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

Çekim kamera açısından dolayı istediğim gibi olmadı ama top speedi merak edenler için buyrun video.

1.03'den sonra 140 km hızı görebilirsiniz.

130'la giderken gps ölçümüde 126 çıktı.

Bugün artçımda yaklaşık 10 km rampa çıktık. Babamla olduğum için temkinli sürdüm ama gaza tepki nefis.

Yine otoyolda 90'la girdiğim dik rampadan sadece 2-3 km hız kaybı ile çıktık sabit gazla,artçım ile. Zorlasam 110-120'de çıkardı ama sadece gerektiği an gazı açıyorum.

Sadece aynalar ve 1'den 2'ye geçişte ara ara takılmalar şu an için sıkıntılı gördüğüm şeyler.

Velhasıl alet güzel.

REKLAM ALANI
32. sayfa BirinciBirinci ... 22303132333442 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 7 kullanıcı var. (0 üye ve 7 misafir)