Falcon Freedom 250 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
21 Temmuz 2016, 16:15
Merhaba Arkadaşlar,
Bende bugün itibari ile Falcon Freedom 250'mi aldım. Şanlıurfa'da çalışmaktayım. Motor'u Ankara'dan internet üzerinden aldım. 6600 TL'ye mal oldu. Ruhsat, Plaksa vs hariç. Birde LS2 F370 Titanium kask aldım.
Yarın motor gelecek ve montajı yapılacak. Bu forumda ki tüm mesajları okudum. Kafamda bazı şeyler çok net yazan herkese teşekkürler. Yine de yarın montaj sırasında nelere dikkat etmeliyim ? Yazan olursa sevinirim.
Teşekkürler.
Reklamlar
-
22 Temmuz 2016, 14:13
Merhaba,
Bu benim çocukluk hayalim. Küçüklüğümden beri hep böyle 3 farlı (ben böyle tabir ediyorum) , oturaklı, fakat masrafının altından kalkabileceğim güzel bir chopper arıyordum. Çok şükür kendi paramı kazanmaya başladım ve motor hayalimi canlandırmaya karar verdim. Ben önce italyanlar gibi keyif yapmayı denemek hem de ilk defa motora bineceğim için kendimi riske atmak istemedim ve bi nostalji scooter aldım. inşallah önümüzdeki sene sıra Falcon Freedom'da. Forumdaki her mesajı takip ediyorum. Bilgiler için herkese teşekkürler.
Tekerimiz düz bassın...
-
25 Temmuz 2016, 15:16
Selam aleyküm değerli dostlar. Bi hafta önce freedom 250 mi aldım bu süreçte forumda değerli yorumlarını esirgemeyen herkese teşekkürlerimi sunarım ;) bir ikincisi youtube da inceleme videosu da atmayı düşünüyorum alırken eksikliğini çok hissetmiştim alacak arkadaşların bu skıntıyı çekmemesi adına faydalı olacağını düşünüyorum. Sorusu olan olursa itinayla cvplarım motorla bi haftada 750 km yol yaptım 550si uzun yol olmak üzere. dipnot olarak düşeyim dedim
-
26 Temmuz 2016, 01:27
Merhaba arkadaslar
Bende butceme uygun olarak arastirmalarim sonucu bugun freedom 250 aldim 50 km civari yol yaptim inesim gelmedi motordan cok keyifli bir motor bende suanlik km gostermiyor muhtemelen montaj d a unutuldu genel olarak gorunusu ve kullanim rahatligi cok tatminkar yan canta dusunuyorum varmi tavsiyeniz birde istanbul da kullanicilari icin bir toplanti organizasyonu var midir yakin zamanda herkeze kazasiz ve keyifli surusler dilerim.
-
27 Temmuz 2016, 18:44
extra_serkan adlı üyeden alıntı
Merhaba arkadaslar
Bende butceme uygun olarak arastirmalarim sonucu bugun freedom 250 aldim 50 km civari yol yaptim inesim gelmedi motordan cok keyifli bir motor bende suanlik km gostermiyor muhtemelen montaj d a unutuldu genel olarak gorunusu ve kullanim rahatligi cok tatminkar yan canta dusunuyorum varmi tavsiyeniz birde istanbul da kullanicilari icin bir toplanti organizasyonu var midir yakin zamanda herkeze kazasiz ve keyifli surusler dilerim.
Whatsapp grubumuz var hocam ilgilenirseniz siz ve diğer arkadaşlar numaralarını gönderirse sizide alalım gruba..
Bu da en son buluşmamızdan bi fotoğraf..
[IMG][/IMG]
-
27 Temmuz 2016, 19:30
typhoonn adlı üyeden alıntı
bravo şimdiden 9 motor olmuşsunuz, sl200 grubu gibi büyüyeceksiniz galiba...
Gelecekse beklenen, beklemek güzeldir. Özleyecekse özlenen, özlemek güzeldir. Ve sevecekse sevilen; O hayat her şeye bedeldir. Özdemir Asaf...
-
28 Temmuz 2016, 09:47
-
01 Ağustos 2016, 21:16
Merhabalar, ilk motorumu alma arefesindeyim ve uzun süredir Freedom 250'yi takip ediyorum. Yazılarınızın çoğunu okudum anladığım kadarıyla bir iki aksesuar sorunu dışında büyük bir sorun göremedim. Yalnız aklıma takılan bir durum var o da şudur; neden 2015 hatta 2016 model olmasına rağmen bu kadar çok 2.el satışı var? Aklıma hemen "sıkıntılı olmasa satmazlar bu kadar erken" düşüncesi geliyor. Bu endişemde haklı mıyım? Teşekkür ederim şimdiden.
-
02 Ağustos 2016, 16:53
Çunku burasi turkiye,cunku adamlar 6.5 liraya mukemmel bir chopper aldigini saniorlar,cunku japon markalarin bile bazi modellerin parca kaliteleri tirt olabilirken bu aldiklari cinli motordan allah yapisi bir kirilmamazlik bekliyorlar. Ve cunku motoru ilk aldigi andan itibaren ona surekli bu motor para etmez , sat kurtul, sukadar daha verip sunu alsaydin diye surekli beynini yiyenler vardir.
Bu motor kendi turunde ve fiyat segmentinde alabilecegin en sorunsuz motordur. Sanziman dagilmaz, fren diskin yamulmaz, pistonlarin icine supab dusmez (hangi motorlardan bahsetigimi anlamissinizdir umarim 😀 ) . Yani motoru eline almazsin.
En fazla yan kapaklarin catliyor oda 2015 kasim ayi itibari ile yeni ve daha saglam parca getirtmeye basladilar. Umarim herkesin kafasi aydinlanmistir
-
10 Ağustos 2016, 17:42
Beyler merhaba, bu motora çelik jant olur mu? Olursa nerden alabilirim? Teşekkürler.
-
14 Ağustos 2016, 21:24
falcon freedomla mayıs ayında yaptığım 2400 km lik uzun yol gezim için www.motosikletanilarim.blogspot.com adresine bakabilirsiniz.
Artıları ;
+Motosiklet çok gösterişli, görenler bakıyor durduğun zaman inceliyor.
+Uzun yolda çok rahatsız edici değil. Chopperlarin genel özelliği sele çok geniş. Ayrıca arkada sırt dayama var artçı için rahatlık verici
+Ayak koyma yeri mükemmel. Ayağın rahat ediyor.
+yakıtı çok aşırı değil. ben km de 12 kuruşları gördüm. Ama ortalama 80 km hızla gidince. 100 le gidersen 15 kuruş yakıyor.
Eksileri ;
-Yolda km sayacı ve depo göstergesi bozuldu. Garantiden çabuk geldi neyseki. Ama bu seferde gelen depo göstergesi camı çatladı 1 ay içinde.
-100 km ve üzerinde titreşimi hissediyorsun.
-Zincir ve motor yolda çok ses yapıyor. Sessiz sakin giden bir makine değil. Kask varda Allahtan pek ses gelmiyor. Nazi kaskı kullansan gürültüden başın ağrır.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:11 ----------
500 bakımını o zaman İstanbul turunda olduğum için Anadolu yakasında kadıköyde bir servise gitmiştim adını unuttum. 70 tl verdim sadece. ne 250 si istemiş abartmış. Ben telefonla aradım müsaitmisiniz diye sordum ayrıca fiyatta aldım öyle gittim.
flawless423 adlı üyeden alıntı
Mrb. arkadaşlar Cuma akşam motorsikleti Ostimdeki yetkili servise götürdüm 300-500 bakımı için. 40. km'de hız göstergesi bozulmuştu, bunun yanında arka fren pedalı düşmüş basamakla aynı hizaya gelmişti. Bir diğer sıkıntı da yaklaşık 15 gün önce motorsiklet stop ettiğinde yokuş yukarı motoru iterken ortaya çıkmıştı. Motorun direksiyonu iterken katlandı, vidaların çoğu sıkılmamış. Motorun bütün vidaları sıkıldı, bir de yağı değişti. Sonuç olarak 250 TL ücret istendi benden. 1000 km olunca bir daha gel dedi. Siz 300-500 bakımında ya da 1000 bakımında ne kadar ücret ödediniz?
http://www.motogezilerim.blogspot.com
-
15 Ağustos 2016, 00:50
Merhaba arkadaşlar,
Ben de Nisan ayında 2016 model Falcon'umu aldım.
2.250 km yaptım şimdiye kadar.
Rodajda oldukça narin davrandım, 4.000 - 5.000 devri çok geçmedim.
Ancak motorum şu anda 90'ı geçemiyor. Zorlasam 95 ancak, o da 5. vites 6.500 devirde.
Bu normal midir? Maksimum hızı 120 deniliyor. Acaba rodajı kötü mü yaptım?
Siz en çok kaç gördünüz Falcon ile?
Edit: Benzinle alakalı çok soru gelmiş. Aşağıda haftalık harcama tablomu paylaşıyorum sizlerle.
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:34 ----------
Pardon arkadaşlar, ortalama hesaplarında bir hata olmuş. Doğrusu budur.
-
15 Ağustos 2016, 01:01
Dostm motorun cekisi veya son hizi bariz dusukse karburator hava ayarini ve subab ayarini yaptirip bide oyle dene
-
16 Ağustos 2016, 03:35
İyi günler, ben bu motorla başlamak istiyorum ancak boyumdan dolayı bi korkum var. 192 boyundayım acaba bu motor altımda küçük dururmu? Kilomda 90. bana yakın yada daha uzun bir tanıdığı olan varsa birkaç görsel atması mümkünmü özelden. Motoru malesef canlı olarak hiç görmedim o yüzden kestiremiyorumda. Eskişehir'de kullanan yok sanırım ^^
-
16 Ağustos 2016, 04:21
Dostm 3 metre boyunda ve 300 kiloda olsan,eger ölmek istemiorsan mecburen kucuk motorla baslicaksin. Ve dusuk cc motorlarda genelde cok buyuk durmazlar.
Ama bir cok muadiline gore daha buyukdur bu motor.
Saplanmis gibi durmaz,senin boyda arkadaslarda var grupta kotu durmuyor..
-
16 Ağustos 2016, 08:15
nvmfu adlı üyeden alıntı
İyi günler, ben bu motorla başlamak istiyorum ancak boyumdan dolayı bi korkum var. 192 boyundayım acaba bu motor altımda küçük dururmu? Kilomda 90. bana yakın yada daha uzun bir tanıdığı olan varsa birkaç görsel atması mümkünmü özelden. Motoru malesef canlı olarak hiç görmedim o yüzden kestiremiyorumda. Eskişehir'de kullanan yok sanırım ^^
Sırıtmaz merak etme, motor yeterince kalıplı
-
16 Ağustos 2016, 12:19
DegasTrol adlı üyeden alıntı
Dostm 3 metre boyunda ve 300 kiloda olsan,eger ölmek istemiorsan mecburen kucuk motorla baslicaksin. Ve dusuk cc motorlarda genelde cok buyuk durmazlar.
Ama bir cok muadiline gore daha buyukdur bu motor.
Saplanmis gibi durmaz,senin boyda arkadaslarda var grupta kotu durmuyor..
Seko adlı üyeden alıntı
Sırıtmaz merak etme, motor yeterince kalıplı
Gözle gördüğüm ve bu başlıkta da adı baya geçen Kuba SL200 var, ondan dahamı büyük bu alet acaba?
-
16 Ağustos 2016, 16:27
hocam hangi ilde otoruyosunuz? mümkünse gidip bayide yakından bakın oturun inceleyin. burda kim ne derse desin aklınızda bi soru işareti kalacak.
nvmfu adlı üyeden alıntı
Gözle gördüğüm ve bu başlıkta da adı baya geçen Kuba SL200 var, ondan dahamı büyük bu alet acaba?
http://www.motogezilerim.blogspot.com
-
17 Ağustos 2016, 13:02
Tekeriniz duz bassin dostlar...
Planlamalar ve modfiyeler devam eden motorumla(adi cabbar) iskenderundan yola cikisla tum akdeniz ve ege seridi takibiyle izmire kadar planlama tamamlandi. Biraz endise olsada ilk uzun yolculuk icin cesaret ve guven tam.
Daha onceden uzun yola cikmis arkadaslarin tavsiyelerini bekliyorum.
Yolculuk artciyla olacak iskenderun antalya (676km) bir gun yemezse iki gunde atlatip. Antalya sonrasi her gorulmesi gereken yeri ziyaret edip kalarak gececek yani daha kolay olacak gibi sonrasi. Hem motor hemde ziyaretler icin tavsiyeler lutfen. Bu arada brlli noktalarda bulusup beraber devam fikri olana davet simdiden verilmistir.
-
17 Ağustos 2016, 17:36
Kullanıcılar whatsapp grubumuza davetlidir. Bana özel mesajla numaralarınızı gönderebilirsiniz.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)