Mondial 125 ZN Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
19 Eylül 2006, 17:17
cathedral adlı üyeden alıntı
yaw millet sizn zenler ne kadar benzinle kaç km gidiyo..?
Tüm benzinler 95 oktan olmak üzere:
Şehir içi 10 YTL ile 90-120 km arası.
Otoban-uzunyol: 60-80 km arası seyir ile - 10 YTL ile 200-220 km
Otoban-uzunyol: 75-100 km arası seyir ile - 10 YTL ile 140-160 km
(otoban-uzunyol verileri, cuma günü istanbul-silivri ve bugün silivri-istanbul istikametlerinde bizzat tarafımca tecrübe edildi.)
ii gunner.
Reklamlar
-
19 Eylül 2006, 17:30
@ kill_nill
kışında gidiceğim sırf o yuzden dünya para verip kask ve mont aldım
@darkform
amma yazmışsın barış walla bazı yerlerini üşendiim okumadım
@all
bu arada perşembe akşamı motor toplantısı var sizleri bekliyorum yer nakkaş tepe 7 tepe cafe www.istanbulriders.com nakkaş tepe topic altından bilgileri alabilirsiniz walla biz sürü kız getiriyorum sölimmm))))))))))))))
-
19 Eylül 2006, 17:41
@darkform
hoş geldin abicim İStanbul topraklarına hakan nın babasını ziyaret etmek çok güzel bir fikir ama bu aralar çok yoğunum umarım bende gelebilirim iyi olsunda gerisi önemli değil zaten sticker olayına ben EVET diyorum
@cathedral
10YTL ile 120-130 arası yapıyorum şehiriçinde uzunyolda ve sabit hızda 200'e çıkıyor birde depo çok küçük benzin çabuk bitiyor senin motorların yedek deposu kadar ancak bizimkisi;)
-
19 Eylül 2006, 17:55
Arkadaşlar benim makinadaki resimler , az çektik maalesef.
Kyox , Sanırım senin tek çektiğim resmi kaydetmemiş çektikten sonra memory full uyarısı vermişti. Üzgünüm arkadaşım ama toplu resimlerimiz var
http://rapidshare.de/files/33673648/ScooClub_Sile.rar
Kendine yapılmasını istemediği başkasına yapma...
-
19 Eylül 2006, 17:59
Tekrar selamlar,
İstanbul-Silivri-İstanbul yol izlenimlerim.
ZeyTiN için pekde kısa sayılmayacak bir mesafeyi (130 km) 10 dakikalık tek bir mola ile aldıktan sonra, Silivri'ye vardığımda biraz soluklanıp ardından motoru açtım ve pekde hoş olmayan 1-2 manzara ile karşılaştım. Bunları sizlerle paylaşacağım.
Önce bi nanelik varmı diye aval aval motora bakmaya, incelemeye başladım. Başta herşey normal gözükmesine karşılık biraz daha detaylı incelediğimde, benzin deposu ile benzin filtresi arasındaki benzin aktarma hortumu'nun, tam filte'nin başlangıcında yer alan metal kelepçesinin, boğumdan kurtulmuş olduğunu ve filtreyi yarı miktarda tıkadığını/kıstığını farkettim. Durumu düzelttikten sonra biraz daha incelemeye devam ettim ve bu kezde benzin otomatiği ile karburatör arasındaki benzin aktarma hortumunun, tam karburatör girişindeki metal kelepçesinin, yine boğumdan kurtulduğunu ve hortumun kendi çabasıyla karburatörü tuttuğunu farkettim. Yine durumu biraz zorda olsa toparladım ve ekstra kelepçe taktım. Sanırım kelepçeler biraz dandik. Arada bir kontrol etmekte yarar var, özellikle uzun mesafeleri aldıktan sonra. Motor kısmındaki vibrasyon kelepçeleri zorluyor... Ha bu kelepçeler çıksa ne olurdu ? Motor seyir halindeyken i-stop ederdi ve sağa sola benzin fışkırırdı. Kaza yaptırma olasılığı düşük de olsa, yinede durumu anlamayacak bir arkadaşımız yolda dımdızlık kalabilirdi.
Birde silivrideki tek yetkili servis olan Özcan usta'ya uğradım. Yağ değişimi 20 YTL.
Paylaşmak istedim, bilgilerinize.
Sevgiler,
ii gunner.
-
19 Eylül 2006, 18:00
siyahus adlı üyeden alıntı
kardes senin mail adresine attıklarımı aldın mı demiştim ama....?
-
19 Eylül 2006, 18:05
-
19 Eylül 2006, 18:19
bulent sari adlı üyeden alıntı
kardes senin mail adresine attıklarımı aldın mı demiştim ama....?
özür dilerim abicim. Aldım aldım çok teşekkür ediyorum.
-
19 Eylül 2006, 18:24
@cathedral
burgmanı ne akdara sattın abi?bizim motrun keyfini diğer motorlarda bulumassın ama hız yapmak istiyosan değiştirecen yoksa 2000de elıne almaya başlarsın allah korusun.cadde aralarında 40la gitmek içinn en ideal motor
[CENTER]34 UVR 93[B][U][/U][/B][/CENTER]
[CENTER][SIZE="2"][B]HATALI DEĞİLSEM ARAYIN[/B][/SIZE][FONT="Comic Sans MS"][/FONT][/CENTER]
-
19 Eylül 2006, 19:09
@cengizhankavak
hoşgeldin
@darkform
abi antipası deponun içine döktük kışın öyle kaldı,sonra nasl boşaltcam bn onu
-
19 Eylül 2006, 19:19
arkadaşlar seçmece 30 resim geziler albümüne eklendi.
Daha fazla resim eklemek isteyen arkadaşlarım:
Albüm sistemimiz bi şekilde, biyerden meme yapmış... sistemde türkçe karakter sorunu var. Yükleyeceğiniz resimlerin dosya adlarında türkçe karakter bulunmamasını sağlayınız. Aksi taktirde yüklediğiniz resimler görüntülenemeyecektir. (En azından ben meme yapan mekanizmayı bulup ortaya çıkarana-dek...)
@ redragon
Abicim güzel soru. Onun bi yolunu bulursan bizimlede paylaşabilirsin antipas spreyleri var yanlız. Bu spreyi deponun içine püskürtüyosun ve depo kapağını kapatıyorsun. Daha sonra morotu kullanmaya başlamadan 3-4 gün önce depo kapağını açıp ve açık bırakıp oksijenle temas etmesini sağlıyorun ve antipas spreyi uçuyor gidiyor. Daha önce hiç denemedim. Ancak bir usta böyle yapıldığını aktarmıştı bana. Tek bildiğim bu ve bu işlem uygulanmaz ise çok yüksek ihtimalle depo'nun çürümeye başlayabileceği.
Sevgiler,
ii gunner.
-
19 Eylül 2006, 20:21
-
20 Eylül 2006, 00:53
Merhaba arkadaşlar,
Epey zamandır bu forumu takip ediyorum ama üye olup ilk mesajı yazmak bugüne kısmetmiş... Öncelikle farklı zamanlarda göz attığım bu forumda, zn 125 hakkında görüş, tecrübe ve önerilerini paylaşan ve heves edip bu motorsikletten almak isteyen ben ve benim gibi çaylaklara değerli görüş ve önerilerini sunan tüm arkadaşlara tek tek teşekkür etmek isterim.
Uzun bir süre almayı düşündüğüm motorsiklet olan mondial zn 125 konusunda internette araştırma yaparken bu forumdan çok yararlandım. Sonunda bu yaz başında ben de siyah bir Zn 125 sahibi olarak yollara çıktım. Ne yazik ki benim daha önce hiç motorsiklet tecrübem yoktu. Ancak aradan geçen 3 ay içinde motorumla çok mutluyum ve neden daha önce denemediğimi soruyorum kendime... Ancak takip edebildiğim kadarıyla, herkeste olduğu gibi birkaç ufak sorun da benim başımda. Bu konuda aynı yada benzer problemi olan sevgili arkadaşlar eğer beni aydınlatır veya problemin çözümü hakkında bilgi verirlerse çok mutlu olurum. Sorun sabahları ilk çalıştırmanın çok zor olması, hatta bağzı günler hiç çalışmayacakmış gibi geliyor. Motor şu anda 750 km'de. İlk bakım için servise gittiğimde, problemin buji ile ilgili olduğu ve değiştirdikten sonra hiçbir şey kalmayacağı söylense de, bujiyi değiştirmemize karşın sorun devam ediyor (hatta daha da beter oldu diyebilirim). Ayrıca farların zayıf olduğunu ve özellikle gece sürüşlerde yeterli güvenlik olmadığını düşünüyorum. Bu konuda da çözüm önerilerinizi bekliyorum. Tekrar herkese merheba.
Urban
-
20 Eylül 2006, 00:57
Urban adlı üyeden alıntı
Merhaba arkadaşlar,
Epey zamandır bu forumu takip ediyorum ama üye olup ilk mesajı yazmak bugüne kısmetmiş... Öncelikle farklı zamanlarda göz attığım bu forumda, zn 125 hakkında görüş, tecrübe ve önerilerini paylaşan ve heves edip bu motorsikletten almak isteyen ben ve benim gibi çaylaklara değerli görüş ve önerilerini sunan tüm arkadaşlara tek tek teşekkür etmek isterim.
Uzun bir süre almayı düşündüğüm motorsiklet olan mondial zn 125 konusunda internette araştırma yaparken bu forumdan çok yararlandım. Sonunda bu yaz başında ben de siyah bir Zn 125 sahibi olarak yollara çıktım. Ne yazik ki benim daha önce hiç motorsiklet tecrübem yoktu. Ancak aradan geçen 3 ay içinde motorumla çok mutluyum ve neden daha önce denemediğimi soruyorum kendime... Ancak takip edebildiğim kadarıyla, herkeste olduğu gibi birkaç ufak sorun da benim başımda. Bu konuda aynı yada benzer problemi olan sevgili arkadaşlar eğer beni aydınlatır veya problemin çözümü hakkında bilgi verirlerse çok mutlu olurum. Sorun sabahları ilk çalıştırmanın çok zor olması, hatta bağzı günler hiç çalışmayacakmış gibi geliyor. Motor şu anda 750 km'de. İlk bakım için servise gittiğimde, problemin buji ile ilgili olduğu ve değiştirdikten sonra hiçbir şey kalmayacağı söylense de, bujiyi değiştirmemize karşın sorun devam ediyor (hatta daha da beter oldu diyebilirim). Ayrıca farların zayıf olduğunu ve özellikle gece sürüşlerde yeterli güvenlik olmadığını düşünüyorum. Bu konuda da çözüm önerilerinizi bekliyorum. Tekrar herkese merheba.
Urban
hoş geldi urban kardeşim.Bunu saymayız,tanışma topiği aç da hoş geldin desin millet.Buralara herkes girip bakmaz.
-
20 Eylül 2006, 02:35
@urban
foruma hoşgeldin iyi vakit geçirmen dileğimle
-
20 Eylül 2006, 11:01
harfendaz adlı üyeden alıntı
hoş geldi urban kardeşim.Bunu saymayız,tanışma topiği aç da hoş geldin desin millet.Buralara herkes girip bakmaz.
Yok canım daha neler Hoşgeldin Urban. ve sende Harfendaz.
Walla biz 125 ZN ciler her gelene 50 tane hoşgeldin mesajı atarız.
Urban arkadaşım www.zenscooclub.com adresine gir , aydınlatma ile ilgili bilgi al hemde soru sor kısmından problemini veya sorunu gir biz yanıtlayalım.
-
20 Eylül 2006, 15:03
@ urban
Selamlar hoşgeldin
Aydınlatma konusunda siyahus'un da dediği gibi sitede birkaç fikir mevcut ( www.zenscooclub.com ) Ancak tam olarak kesin bir çözüm getirebilmiş değiliz. Halen araştırıyoruz. Temeldeki sorun, yüksek ampul taktığımızda akü kaldırmıyor, mevcut farlar da dediğin gibi aydınlatmıyor olarak özetlenebilir.
Çalışmama problemi birkaç sebepten ötürü olabilir. Benzin aktarma sistemindeki hortumları bir kontrol edebilirsin örneğin. (Sitemize dün gece bu konu ile ilgili, fotoğraflarla, çok geniş bir bilgi girdim - teknik sorunlar veritabanı ) Ayrıca ateşleme sisteminden olabilir, karbüratör ayarından olabilir, elektrik marşından olabilir, dinamodan olabilir... baya geniş bir mevzuat kanımca...
Sevgiler, tekrar hoşgeldin.
ii gunner.
-
20 Eylül 2006, 19:51
-
20 Eylül 2006, 20:19
@urban
Hoşgeldin arkadaşım. Benim kide çalışmıyor. Merette bu hata nedir bende anlayamadım.
-
20 Eylül 2006, 20:38
@Kemal, @reDragon, @darkform, @siyahus, @thebarbarian, @harfendaz...
Sıcak hoşgeldin ve ilginiz için çok teşekkürler. Bu mesajı gorüp de cevap yazacak diğer arkadaşlara da şimdiden teşekkürler. Söylediğim gibi tecrübesizlik var bende... Hoşgeldin topiği nedir harfendaz kardeş? Hemen açalım... Bu arada www.zenscooclub.com adresine de girerek gerekli bilgilere ulaşacağım. Harikasınız.
Not:
Yerleşim: Ankara
Motor rengi: Siyah
Plaka: 06 BB 6175
Urban
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 8 kullanıcı var. (0 üye ve 8 misafir)
Bu Konudaki Etiketler