Mondial 125 ZN Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
-
13 Eylül 2006, 11:05
Herkeze Günaydun !
Normalde benzinimi BP'den ve hep aynı istasyondan alıyorum. Dün ilk defa yüksek oktan shell aldım. 2 kişi ibre 105 civarlarındaydı. Ve motor böyle çıldırmış gibiydi. Daha önce 100'ü iki kişi veya tek kişi hiç geçememiştim. Ancak tam 100 vuruyodu. Bu arada bahsettiğim 2 kişiyi toplasanız ancak ve ancak 1,5 kişi ederiz, öyle zayıfız ikimizde yani. Birkaç arkadaşım inatla benzin istasyonlarının benzinleri arasında hiçbir fark olmadığını ve hepsinin benzini aynı yerden tedarik ettiklerini söylüyor. Fark eden tek şeyin depolarının temizliği ve iş ahlakı gibi farklılıklar olabileceğini vurguluyorlar. Ekonomik hal bu durumdayken de asıl sorunun katkılı, yüksek oktan ve iyi benzin bulmak olduğunu değil, su katılmamış ve sadece "temiz benzin"i bulabilmek olduğunu savunuyorlar. Sizin bu konudaki fikirleriniz ?
ii gunner.
Reklamlar
-
13 Eylül 2006, 11:49
@darkfrom
motosiklet net ana sayfada benzin ile ilgili ayrıntılı bilgi vardı ayrıca sana katılıyorum yuksek oktanlı benzinin tek farkı pahalı olması ister yuksek oktan alın ister düşük oktan ben ucuz dite düşük oktan kullanıyorum))))))
-
13 Eylül 2006, 11:51
yaw bu konu hakketen araştırılmaya değer. Bende çok merak ediyorum. Arada farklı benzinciden alıyorum ve piskolojikmidir nedir baya farkettiğini düşünüyoru. kimisi yağ gibi gidiyor kimisi gacur gucur
[CENTER][SIZE="2"][COLOR="SlateGray"]KERİM[/COLOR][/SIZE][/CENTER]
[CENTER][B][SIZE="2"]34 YK 2206[/SIZE][/B][/CENTER]
[COLOR="DimGray"][B][CENTER]Gri ZN[/CENTER][/B][/COLOR]
-
13 Eylül 2006, 12:08
opeti tercih edin derim ben
-
13 Eylül 2006, 13:16
banada biraz piskolojik gibi geliyor. Bide sürekli aynı istasyondan benzin almak akıllıcaymış gibi hissettiğim için öyle yapmaya çalışıyorum.
Geçenlerde arkadaşımın Palio'suna, deposu bom-boşken 80 YTL'lik benzin aldık. Bi müddet sonra araba tekledi mekledi... gaz yemiyor... Götürdük sanayideki ustamıza zor bela. Depoyu kople bir bidona boşalttı ve 48 saat sonra bizi aradı, gelin bakın dedi. Bi gittik ki bidon'un içerisinde 2 faklı katman var. Su kıvamında şeffaf bir katman (1/8 oranında) ve benzin (7/8 oranında). 48 saat bekletince su veya benzeri bir katkı diye düşündüğümüz katman çözülerek benzinden ayrılmış. Şok... Bire-bir kendi gözlemimdir.
Bu sebeple daha sonradan bu aracın deposu ve enjektörleri değiştirilmek zorunda kaldı. Ne depo nede enjektörler defalarca temizlenmesine rağmen adam olmadı.
ii gunner.
-
13 Eylül 2006, 14:18
thebarbarian tşkr birazdan deniycm.
dün aksamüstü motorla gezerken biraz basıyım dedim(çok az egim vardı)ibre 120 ye dayandı ama motor hızlanmaya devam ediyodu enaz 130 yaptı yol bitmese daha gidicektim,sonra durması çokta kolay olmadı ama
-
13 Eylül 2006, 14:21
-
13 Eylül 2006, 15:32
Selam Arkadaşlar,
Dün akşam k.bakkalköyde arabayla berbere giderken arkamda sisfarları olan gri karizmatik bi zen gördüm .Kimki bu derkene bide baktım Derwish ağa. Takıldım peşine selektör korna derken bu biraz sonra durdu. İlk anda tanıyamadı sıçtık dedim. (Önceki tacizci otomobil şöförleriyle olan maceralarını biraz bildiğimden )
Neyseki sonra tanıdı. Abicim kusura bakma
Benzin çok farkediyo arkadaşlar . Arabada cok yaşadım. opet ve bp nin benzinleri oktanı yüksek deselerde çekişi olumsuz etkiliyor. Her ne kadar shell gibi şerefsiz bi ülkenin markasını kullanmak istemesemde en iyi performansı ondan alıyorum . PO nun performansıda oldukça iyi. Ama ordada genelde pompacılar insana mal gibi davranıyo. Sanki para verip mal almıyosunda dileniyomuşsun gibi. Sinir ediyolar adamı. Shell dende alırsam sadece bostancı ve ataşehir shellerinden alıyorum. Benzinleri gerçekten temiz. Siz eğer temiz benzin bulduğunuzu düşündüğünüz bir yer varsa değiştirmeyin hep oradan alın. Her şirketin (Shell ,BP ,PO,Opet ...) benzinleri farklıdır kendi tesislerinde karışımlarını ayarlarlar. Ayrıca Her benzin istasyonuda kendine göre önlem alır yada benzine bişeyler katabilir. (su,solvent ...) denetimler bu konuda çok yetersiz kalıyo.
Ayrıca her yüksek performanslı benzin iyi değildir. Benzine solvent karıştırılarak performansı oldukça yükseltilebilir. Ancak bu motorun ömrünü kısaltır ve valflerin erimesine , contanın yanmasına yol açabilir. (Başıma geldi sabiha gökçen sapağından sonra izmite doğru giderken temde solda kalan OPET sağolsun valfleri erittiler yüksek solvent karışımından dolayı)
Kendine yapılmasını istemediği başkasına yapma...
-
13 Eylül 2006, 16:08
siyahus adlı üyeden alıntı
Benzin çok farkediyo arkadaşlar . Arabada cok yaşadım....
Lan amma zor işmiş... Benim araba zaten ne koyarsan koy yerinden hareket etmediği için benzin farkını arabada hiç anlayamıyorum. Su koysam gidicek şerefsiz... "Toyota Yaris 1.0 - 1000cc"
ii gunner.
-
13 Eylül 2006, 16:44
selamlar uzun süre mesaj yazamadım foruma kusura bakmayın kaza yapan arakdaslarıma çok geçmiş olsun diyorum benim düldül 4000i devirdi. zeytini yeni olan arkadaslarıma yol göstermesi açısından bir rapor yazayım.
4000 km de düldülün başından geçenler:
ilk 1000 km motora alışma aşaması olduğundan benzim sarfiyatım çok fazla idi İlk başlarda ön frenden gelen ses beni gıcık etsede şimdi sadece motor soğukken ve düşük hızlarda geliyor(kafanıza takmayın)
kadıköy -izmit, kadıköy büyükçekmece gbi uzun yollarda hiçbir sorunla karşılaşmadım motor düz yolsda ikisi 100 kmye kadar çıkıyor fakat yakıt daha hızlı bitiyor tek kişi 120 km hatta daha fazlasını yapabiliyor(bizzat denedim)
Yaşadığım tek olay çukura hızlı girmemden dolayı çıkan ateşleme kablosu ve yolda kalmam bu yüzden bakımlarda o kabloların soketlerini sıkıştırtın.
benzin konusunda ise bir depo ile 120-160 km arası yapılabiliyor devamlı gaz kesip bırakmak gaz açıp birden frene basmak sabit hızda kullanmamak benzin sarfiyatının artmasına sebep oluyor.
Yağ değiştirme ve bakım konusunda servislerden umudu kestim kendim hallediyorum bir sorunla karşılaşmadım şimdiye kadar fakat geçenlerde motordan yağ sızdığını farkkettim(bir arkasasın başına daha gelmişti kronik galiba) fakat önemli bir sorun teşkil etmiyor en fazla iki-üç damla yağ akıyor ve seviyesi hep aynı.
karşılaştığım bir başka olay ise aniden gaz kestikten sonra egsozdan dan duyulan patlama sesi bu işe karbüratörün hava ayarından kaynaklanıoyr kafaya takılacak bir şey değil
4000 km boyunca yağmurda çamurda tozda toprakta arazide( evet ciddi anlamda Arazi) bana mısın demedi yolda sadece belediye ve benim dikkatsızlığım sonucu bıraktı(aman nazar değmesin)
Bütün zseytinlere ve sahiplerine kazasız belasız sürüşler diler saygılarımı sunarım ...
-
13 Eylül 2006, 16:49
kaza yapan arkadaşlara geçmiş olsun bende benzinin farkettigini düşünüyorum bide size onemli bişi diyim baya onemli ama
mecdiyekoydeki servise sordum dedim ben buna shell v racing 100oktan koyuyorum motor koçlar gibi dedim adamda dediki napıyosun sen hemen motoru garantiden çıkartırım bak bunlar çin malı kaliteli benzin olmaz bunlara .parçaların aşırı ısınmadan yanar düşer erir dedi aklınızın bi köşesinde bulunsun bu motorlara 95 oktandan başka benzin konlumaması lazımmış
-
13 Eylül 2006, 16:54
arkadaslar yuksek oktanlı benzın bızım motorlar ıcın degıl bılgınıze bızım motorlar ıcın olan benzın 95 oktan dır yoksa cıddı sorunlar yaratabılıyor yuksek oktandakı benzınler
Siyah motorlu prens... 34 VIV 17
-
13 Eylül 2006, 17:39
Yüksek oktanlı benzinin performans artışına bağlı olarak motorun yıpranma payını yükseltebileceği fikrine bende katılıyorum.
+1
ii gunner.
umutpoy adlı üyeden alıntı
selamlar uzun süre mesaj yazamadım foruma kusura bakmayın
kaza yapan arakdaslarıma çok geçmiş olsun diyorum benim düldül 4000i devirdi. zeytini yeni olan arkadaslarıma yol göstermesi açısından bir rapor yazayım.
4000 km de düldülün başından geçenler:
ilk 1000 km motora alışma aşaması olduğundan benzim sarfiyatım çok fazla idi İlk başlarda ön frenden gelen ses beni gıcık etsede şimdi sadece motor soğukken ve düşük hızlarda geliyor(kafanıza takmayın)
kadıköy -izmit, kadıköy büyükçekmece gbi ...
Umut bunun aynısını teknik sorunlar'a da girermisin... "ilk 4000 km izlenimleri" gibi bi başlık altında olabilir mesela. Çok güzel olmuş, eline sağlık ve teşekkürler.
ii gunner.
-
13 Eylül 2006, 18:15
darkform adlı üyeden alıntı
Yüksek oktanlı benzinin performans artışına bağlı olarak motorun yıpranma payını yükseltebileceği fikrine bende katılıyorum.
+1
ii gunner.
Umut bunun aynısını teknik sorunlar'a da girermisin... "ilk 4000 km izlenimleri" gibi bi başlık altında olabilir mesela. Çok güzel olmuş, eline sağlık ve teşekkürler.
ii gunner.
ben araştırmıştım bu petrol sektörünü heryerin benzini farklı karışımsız satan yer yok gibi bişey belki vardır ama para kazanamaz yani namusuyla para kazanan çok az yer var ben de kurşunsuzdan yanayım performans isteyen nie zeytine biner anlamam bizim motorlar karizma motor
saygılar...
[CENTER]34 UVR 93[B][U][/U][/B][/CENTER]
[CENTER][SIZE="2"][B]HATALI DEĞİLSEM ARAYIN[/B][/SIZE][FONT="Comic Sans MS"][/FONT][/CENTER]
-
13 Eylül 2006, 18:25
talla adlı üyeden alıntı
ben araştırmıştım bu petrol sektörünü heryerin benzini farklı karışımsız satan yer yok gibi bişey belki vardır ama para kazanamaz yani namusuyla para kazanan çok az yer var ben de kurşunsuzdan yanayım performans isteyen nie zeytine biner anlamam bizim motorlar karizma motor
saygılar...
sana katılıyorum kardes bızım motorların karızması var yeter performansıda yeterınce gusel bu motorara gore 150 cc lık motora kafa tutabılıyor trafıktede cok serı daha ne ıstersınız anlamadım bızım motorlar 120 goruo hayabusa degılkı hız yapsın 360 bassın
Siyah motorlu prens... 34 VIV 17
-
13 Eylül 2006, 19:45
@talla
katılıyorum maxsimum 60 diyorum
-
13 Eylül 2006, 20:30
@thebarbarıan
vd40 saolsn hiç sorun kalmadı çok saol.
@umutpoy
valla ne diyim tam aradım seyleri yazmışsn sende saol
-
13 Eylül 2006, 21:24
@darkform
hemen giriyorum
ve girdim
-
14 Eylül 2006, 00:19
umutpoy adlı üyeden alıntı
@darkform
hemen giriyorum
ve girdim
Süper, harika kaynak. thank you !
ii gunner.
-
14 Eylül 2006, 00:46
KAza yapan arkadaşlara büyük geçmiş olsun. Motoru fazla kullanmadığım için yazacak bir şeyim yok. AMa tıkıt tıkır çalışıyor. Artık genelde eşimle 2 kişi biniyoruz. Beni üzen kasan bir yanı yok.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 11 kullanıcı var. (0 üye ve 11 misafir)
Bu Konudaki Etiketler