Arabalı vapurda motosikleter sıra beklemiyor onlere gecebiliyor diyorlar . forumda bi bolumde.
http://www.motosiklet.net/forum/show...ighlight=vapur
Acaba böylemidir ? sonradan milletle papaz olmayalım durduk yere.
Arabalı vapurda motosikleter sıra beklemiyor onlere gecebiliyor diyorlar . forumda bi bolumde.
http://www.motosiklet.net/forum/show...ighlight=vapur
Acaba böylemidir ? sonradan milletle papaz olmayalım durduk yere.
Bence gidebildiğin yere kadar git. Şarlatanlık yapan biri olursa bir yalan bulursun. Hanımda yanında olacak değil mi? İşte bahane. Kayınvalilere gidiyoruz kayınbabam yemeğe çağırmış kardeş dersin. Hiç meraklanma biz Türk milletiyizdir. Anahtar sözler bazen insanların beyinlerindedir. Böyle bir durumda bir Allah'ın kulu sana laf edemez.
Denicem yarın bakalım neaolcak haberdar ederim . Bu arada plakam çıktı 34 YSD 40 . Bu plakalı siyah 124 zn üzerinde şişman bi adam görürseniz o benim
Kendine yapılmasını istemediği başkasına yapma...
Arabalı vapurda kimse laf söylemez beyler, söyleyene ben laf söylerim
Çünkü motorla arabaların yerini kapmak gibi bi şey söz konusu degil, yani motorla öne geçince kimsenin hakkını almış olmuyosun, motor girse de girmese de vapurun alacagı araba sayısı degişmiyor ki,
Motora laf edeceklerine, hiç sıraya girmeden direk öne geçen belediyenin araçlarına laf söylesinler
[B][COLOR="Black"][CENTER]U-F-A 87'ye bakın, görürseniz el sallayın, [/CENTER][/COLOR][/B]
[CENTER][B][I][SIZE="2"][COLOR="Orange"]MoMo ZeN[/COLOR][/SIZE][/I][/B][/CENTER]
Bakalım daha karşı kıyıyı bırak bizim mahalle aralarından bile uzaklaşamadım. Ne sertifikaymış bu ya.
Merhaba Arkadaşlar,
İsmim Barış. Bende 2 hafta önce Ziverbey Gedizler'e gelen ilk 125 ZN'yi aldım. "Mondial 125 ZN" konusu altındaki değerli mesajlarınızı tek tek okudum ve notlar aldım. Elimden geldiğince yardımcı olmaya ve fikirlerimi sizlerle paylaşmaya çalışacağım. Karakız'ımı bende sizler gibi çok seviyorum
Tercihim Siyah renkten yana oldu. Denildiği gibi siyah kir gösteriyor ve toz tutuyor (tozu da gösteriyormu demeliyim acaba). Ancak renk tercihimden yinede memnunum. Siyah renk yakışıyor serseriye... Yaklaşık 600 Km yol yaptım ve işte tecrübelerim:
1 kez 125 km uzun mesafe yaptım. herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Çekişi gayet iyi, hele hele üzerinde benim gibi sıska bi adam varsa en dik yokuşta bile çeyrek gazla akıyor gidiyor... Rodaj kurallarını sadık kalıyorum ancak 1 kez dayanamayıp uzun ve boş bir düzlükte zorladım. ibre 90 km üzerine çıktı. Bu sürat benim düşük kilomlada doğru orantılıdır muhakkaki :D Şu ana kadar yaşadığım 2 problem var. Bunların biri, belli bir sürat üzerinde gelen bir vızıltı sesi. Muhtemelen montajda yeterince sıkılmamış bir vida veya benzeri bir problem. Diğeride ön frene bastığımda fren papuçlarının oradan gelen ilginç bir ses. Onuda servise göstericez artık.
Motoru İsviçre'den ziyarete gelen ve çok büyük, modelini şimdi hatırlayamadığım BMW marka cruiser motorsiklet kullanan yılların 2 tekercisi amcama gösterdim. kullandı etti... oldukça keyifli buldu ve gerçekten beğendiğini söyledi. Bu paraya bu motor valla helal olsun dedi. Bu yorum baya bi hoşuna gidiyor insanın, heleki çin motorlarına bunca önyargı varken....
Fren ayarı konusunda, arkadaşlar bende de arka fren hafif gevşek gibiydi. kitapçığından bakarak yerini öğrendim ve 30-40 saniye içerisinde ayarını bir anahtar yardımıyla yapıverdim. oldukça kolay.
Benzin konusunda: en fazla 13.5 YTL benzin aldım (biraz dolu idi depo). Kurşunsuz benzin. Bununlada bitene dek 200 Km'nin biraz üzerine çıkabildim. hesaplarıma göre de 10 YTL ile 110-130 km yol yapabildim şimdiye dek.
Ayrıca yine gelen mesajların birinde "1 hafta çalıştırmayınca zor çalıştı" gibi bir ibare vardı. motoru 2-3 gün yatırırsanız ve/veya soğun kış günlerinde sabahları ilk çalıştırdığınızda, anahtar üzerinde değilken marş pedalını 2 yada 3 kez indirerek motora benzin ve yağ göndermenizi tavsiye ederim. Bu şekilde herhangi başka bir problem yok ise marş tık diye alıyor.
Bagaj içerisindeki boş alanın ne olduğunu bende çözemedim. ancak alarm alırsanız, ana mekanizma o alana tık diye oturuyor. Böylece alarm cihazı ile ilgili bir sorun olduğunda (ki benim başıma geldi) ana kumanda kolaylıkla değişebiliyor.
Bu motorda dikkatimi çeken bir başka şeyde, kendisi kadar güzel bir kask seçmenin önem arz edişi oldu Ben COX marka yarım açık bir kask aldım ve arkadaşlarım yakıştığını söylüyorlar. malum zaten motorun tipi acayip şeker. kasında alelade bir kask olmaması gerekiyor sanki... Sizin tercihlerinizi de görmek isterim.
Bir de güvenlik sorusu... Diğer iller hakkında bir malumatım yok. Ancak İstanbul'da nerdeyse her 3 scooter'dan biri çalınıyor :( Büyük motorlar değil, özellikle scooterlar... Buna karşılık nasıl önlemler aldık ? En güzeli kapalı bir garaj tabiki. fakat her gittiğimiz yerde de kapalı garaj olmuyor. örneğin ben kendi güvenlik önlemlerimi sıralayayım. Hem düşünen arkadaşlar içinde fiyat anlamında yardımcı olur belki:
Masterlock Disk Kilidi 29 YTL
Masterlok Motorsiklet Kilidi 43 YTL
Alarm (50 YTL cihaz + 25 YTL Montaj)
Bildiğimiz kiloyla satına zincirlerden 3 Mt. (10 YTL) + 5 YTL çelik kilit.
Bu arada Trabzon'dan o kırmızı ZN'nin resimlerine bayıldım onuda söylemden geçemeyeceğim. Güzelim doğaya'mı baksam, motoramı baksam...
Fun Club olayına kesinlikle bir şekilde start verelim derim. Ufak çaplı, kısa mesafeli geziler ve buluşmalar ilk etap da oldukça keyifli olacaktır. bence Bu Fun Club Mondial ile de sınırlı kalmamalı. Asya 125t gibi benzer modeller de dahil olmalı. Sonuç olarak aksamın %99'u irbiriyle aynı ve destek her türlü karşılıklı olacaktır kanısındayım.
Herkeze sevgilerimle,
@darkform,
Öncelikle hoşgeldin. Verdiğin bilgiler gerçektende çok değerli. Henüz motoru yni aldığımız için sorunları ortak paydada ele alıp çözüm üretmemiz şart.
Fan club olayına gelince, tereddütsüz bu öneri harika. Değerlendirmeye alalım ve başlangıç için bir yol planı yapalım. Türkiyede bir Vespa Kulübü var. Ancak yeterli değil. Motora yeni başlıyacak olanlar için bu tip kulüpler bir yol gösterici olacaktır.
Buluşma ve geziler için beklemeye gerek yok. Çoğumuzun motoru yeni olduğu için ufak tefek eksikliklerimiz var. Bütün bunları halledince gezemek şart.
Evet vespa clup var . bizim bir arkadas gecen hafta vespa clubun gezisine katılmış . Sadece 1 tane klasik vespa vardı onun dısında hepsi farklı marka ve modelde motorlardı diyo.
Bence Fun cluble birlikte birde isim düşünmeliyiz motorumuza . Malum 125 ZN çok hoş değil. Aynı woswosa kaplumbaga dendigi gibi ne biliim Uğur Böcüğü Falan gibi bişii olabilir .
İsim atalım ortaya klasikleştirelim motorcugumuzu.
Selam Darkform sana da hayırlı olsun, kazasız sürüsler dileğiyle
Arkadas kask ın fotosunu atta bizde gorelim. Ben üstünde güneslik kısmı olan açık kask düsünüyorum Gri ...
Ben sadece zincir aldım ve Direksiyonu kilitliyorum. Alarım ilerde olabilir.
EVet kask önerisi bekliyorum. Fİyatı nerden alınır filan gibi. Benim güvenlik önlemim çok klasik olacak. Otoparka bırakıyorum, görevliyede delikanlı gözkulak ol diyip çekip gidiyorum. Onlarda sağolsunlar yerinden hiç hareket etmeyen bir arabanın arkasına koymuşlar. Tam anlamıyla motoru otoparka gömdük.
Bu arada bir başka skandal olayda benim sertifika. Bahçelievler Milli Eğitim Müdürü çok büyük zaat 3 gündür ortlalarda olmadığı için hala sertifikam imzalanmamış durumda. Yani hala ehliyet yok. Eğer perşembeye kadar alamazsam çok ciddi bir dilekçe ile mahkemeye başvuracam.
Selamlar arkadaşlar. benim kask (akabinde kara-kız) budur:
Kaskın markası "COX". Rengi mat siyah. Güvenlik önlemlerinin iyi olduğu söylendiği ve gözüme dolu-dolu, güzel gibi geldiği için bunu aldım. Sanırım biraz pahalıya geldi bana. 3 eşit taksitle toplam130 ytl. Ancak motor değişir kask değişmez bi kere alınır mantığıyla almışken elle tutulur birşey olsun diye düşündüm. Web sitesi:
http://www.cox-helm.com/cox_prod.html
Model: SUPERLEADER
Ayrıca Ist / Kızıltoprak'da son derece uygun bir fiyata, yine aynı web sayfasındaki "Jet Junior" modelinin bire-bir kopyasını buldum. 50 YTL istiyor. Göze hoş gelen ve kesinlikle dandik durmayan ve muhtemelen de dandik olmayan bir kask. Fiyat korkunç ucuz. ben 2. kask olarak düşünüyorum.
Umarım bu bilgiler işinize yarar
Ayrıca deri çanta yaptırmayı bende kesinlikle düşünüyorum. Aramızda yaptıran, fiyat alan, araştıran vs.. var ise lütfen resim ve fiyat bilgilerini paylaşabilirmi
Sevgilerimle,
scud adlı üyeden alıntı
Abi ben dün bi kask aldım 65 YTL'ye gayet güzel bişiy, açıkçası 65 YTL biraz pahalı geldi ama, 150 - 200 Euro'dan aşagı dogru düzgün kask yok.
Bu işin merkezi sirkeci bir çok parçacı, ve aksesuarcı var,
Çok güzel bi model, çenesi açık, yanlız dün çok rüzgar vardı Şişliye gidip geldim, dudaklarım yara oldu rüzgardan, afedersiniz çift dudak olmuşum
Bu arada arkadaşlar bizim motorda direksiyon kilidi oldugunu biliyormuydunuz?
Biliyorsanız neden bana söylemediniz?
[B][COLOR="Black"][CENTER]U-F-A 87'ye bakın, görürseniz el sallayın, [/CENTER][/COLOR][/B]
[CENTER][B][I][SIZE="2"][COLOR="Orange"]MoMo ZeN[/COLOR][/SIZE][/I][/B][/CENTER]
Bende güvenlik için disk klidi ve kalın zincir aldım. Direksiyon kilidi olduğunu bende bilmiyodum nası bişii ki acep.
Bugün böcükle benim ilk uzun menzil sınavımız var malum bağcılardan ataşehire götürecem .inşallah polise yakalanmam
Karakızımla dün akşam şöyle birazdaha gezdim. Valla aldığı parayı sonuna kadar hakediyor. Bana o göre o bir kawasaki, suzuki En çokta motos sesine bayılıyorum. Ama şu manevra meselesi hala canımı sıkıyor. Heralde alışırız ona da
ya güldürdünüz bea direksiyon kiliti bilmiyoz deyince.. Hic kitabı okumaya niyetiniz yok galiba.. motorunuzu iyicene tanıyın arkadaslar.
Bu arada ehliyet ruhsat'tın brokrasi işlemleri bitmek bilmiyor. Trafik şube ehliyetini pazartesi alırsın dedi :(( 90 papel oraya bayıldık zati. Plaka içinde bir belge eksikmiş, şimdi motoru aldığım yerden temin etmem gerekiyor.
Bu arada ben de kaskımı seçtim pahallı ama korunma önemli abi.
kyox adlı üyeden alıntı
Walla benim kullanma klavuzu garanti belgesi dün akşam plaka ve ruhsatla beraber geldi. Normalde bu kullanma klavuzlarını hatmederim aleti kullanmadan önce. Ama işte maalesef bu sefer olmadı ama aksam bitiririm artık.
Ruhsat çok kolay çıktı benim ya 1 günde halloldu. Ehliyet için 80 kaat diye b iliyodum. 90mıymış ?
Kaskın hayırlı olsun güzelmiş .
Anaaaa, bana kullanma kılavuzunu vermediler, vay utanmazlar
neyse ben nasıl oldugunu anlatiym yine de, direksiyonu sola çeviriyosun, anahtarı da bastırmak suretiyle en sola çevirdinmiydi direksiyon kilitleniyor, basit yani.
Arkadaslar basıma geldi siz de ugrasmayın. Motoru aldıgınız bayiye 200 verin paşa paşa 1 günde alsınlar. Kar etcem die kendim yapayım dedim adamların meymenetsiz yuzleri çekilmiyor, bugun git yarın gel...>:(
ikinci olarak ehliyet kursunuz size bi adres verdiyse ordan ehliyeti alın adamlar 10 kagit fazla aliyorlar ama 1 gunde hallediyorlar. Ben oturdugum sehirden alayım dedim bana bugun git yarın gel yapıyorlar ugrasam bunlarla.
Bu arada istediginiz bir plaka numarası varsa 100 kagit fazla istiyorlar. (tabi semtine gore degisiyor bu rakam) tanıdıgınız varsa boyle bir para vermiyorsunuz.
Yazdıklarım tatsız seyler ama. Ben denedim siz denemeyin.
selamlar
ben aldığım yerde alarma taktırmak istedim fakat elektrik sisteminde arıza çıkartabileceğini söylediler vazgeçtim
şu an alarm ile kullananlardan görüş rica ederim
bir de kullanılan alarmın marka ve modeli nedir ?
derwish adlı üyeden alıntı
Merhaba,
Ben yaklaşık 2 haftadır alarm ile kullanıyorum. herhangi bir problem yok. oldukça da stabil çalışıyor gibi. Alarm'ın markasını 1-2 gün sonra ancak iletebilirim (kutusu evimde ve eve gittiğimde yazarım). Alarm'ı daha önceki mesajımda da yazdığım gibi 50 YTL'ye aldım ve 25 YTL'ye monte ettirdim (herhangi bir oto elektrikçisi takabiliyor.) Ayrıca yine daha önceki mesajımda da belirttiğim gibi, alarmın ana mekanizması, torpidodaki boş bölmeye tam sığıyor, aklınızda olsun. Böylece cihazda bir problem olduğunda motoru tekrar komple sökmenize gerek kalmadan cihaz değişebiliyor yada çıkartılıp iptal edilebiliyor.
Kumanda'nın üzerinde alarmı aktif konuma getirme, pasif konuma getirme ve marş butonları var. Ancak ben uzaktan marş özelliği her ne kadar kulağa hoş gelse de bağlatmadım. Çünkü alarm kızıl ötesi sinyali ile değil radyo sinyaliyle çalışıyor bu sayede arada duvar varmış bina varmış dinlemiyor... Düğmeye dokunmanızla 100-150 Mt mesafe den aradaki tüm engellere karşın sinyali alıyor. İstemeden marş düğmesine dokunup motorumuzun sabaha kadar çalışmasını istemeyiz, heleki rölentide fazla uzun çalışması kesinlikle tavsiye edilmeyen hava soğutmalı bir motorun... dolayısıyla marşı bağlatmadım. Sizinde nefsinize hakim olup bağlatmamanını tavsiye ederim
Ayrıca araba değil, motorsiklet alarmı olduğu için, düşük güç tüketimiyle çalışan bir cihaz. Bu sayede mini akümüze de pek bir zarar vereceğini de sanmıyorum. Bendeki alarm aktif konumda iken, motora hafifçe dokunduğunuzda 4 defa "ebiyekk!! ebiyyyekk!! ebiyyek! ebi!" şeklinde itici bi sesle 4 defa uyarı yapıyor. Motora ciddi bir darbede bulunduğunuzda ise çığlık çığlığa bağırmaya başlayarak 45 saniye sonra minik akümüzün sağlığı için susuyor. Yani arabalardaki gibi sabaha kadar bağırarak aküyü tüketmiyor. Daha sonra yine bi darbe aldığı anda tekrar ötmeye başlıyor. 45 saniye sonra yine susuyor. geçen hafta deneme amacıyla 8-10 kere öttürüp öyle bıraktım. Sabah gelip marş bastığımda gayet normal çalıştı.
Alet bu şekilde. ben memnunum ve 2 haftalık deneyim sonunda tavsiye ederim. Bağlayan eli yüzü düzgün oto elektrikçisi arkadaş da benzeri şüpelerime sevimli aksanıyla: "hiç aklvın kalvmasın, motovvsiklet alavvmı bu. hiçbiv sovun çıkavtacavını sanmıyovum" şeklinde cevap vererek içimi rahatlattı... Tüm aklıma gelenleri yazmaya çalıştım.
Sevgilerimle,
Şu an bu konu içerisinde 10 kullanıcı var. (0 üye ve 10 misafir)