@burakxxxxxxx
kornayı duymadımki:(( saat kaç gibi geldin bugün hep ofisteydim canım sıkılıyordu gelseydin sohbet ederdik.yarın akşama doğru barışa rock tayım
@burakxxxxxxx
kornayı duymadımki:(( saat kaç gibi geldin bugün hep ofisteydim canım sıkılıyordu gelseydin sohbet ederdik.yarın akşama doğru barışa rock tayım
]
Merabalar..
Geçmiş olsun dilekleri için herkese ayrı ayrı teşekkür ederim.
Bakıma goturdum motoru ön diski yamultmuşum.Komple deişmesi lasımmıs on kısmın.150 200 Ytl arası bi fiyattan bahsetti.Öncelikle sizlerin aracılıgıyla bunun dogrulugunu sorgulamak istiyorum.Disk frene surtuyo zaten kendimde gordum onu bakınca.Yamuk yani Neyse yagını fln deiştirttim.Bi kaçta ufak ayar fln.
Sonrasında yıkamacıya giderken araba çarptı saolsun.Duruyodum ben sola donmek için yandan surttu beyinsiz arkadaşımız.Çıkısacak olacaktım.Direk özür dilemeye basladı.Tamam dedim git hadi.İçimdende allahından bul dedim.15 cm gibi bi çizik olustu onu rotuslamaya goturcem şimdi.
Boyle işte aksilikler 2 3 gundur peşimi bırakmıyo.En kısa zamanda parayı denkleştirip yaptırmayı dusunuyorum on kısmı.
Fiyat normalmidir sizce ?
Hepinize kolay gelsin guvenli ve keyifli sürüşler..
@ cintonick
tekrar geçmiş olsun. Çizikler allahın emri... nazar boncuğu olsun o çizikde. takma kafana.
Sorun sadece ön disk ise bana aşırı fazla gibi geldi 200 YTL. Servisleri ve/vaya merkezi arayıp bu fiyatı bir araştır istersen.
ii gunner.
SYM Wolf 125 Classic
çok geçmiş olsun cintonik banada fazla gedi soyle bi hesap yaptım sadece disk motorun fiyatının 8 de 1 i olamaz degilmi )
herkese selamlar,
bugün bir tane kırmızı ZeN de ben almış bulunuyorum.
Hoşgeldim...
@Barbarian
senin mont hiç yabancı gelmedi bana kaça aldın?
@cintonick
arızalı parçaların bir listesini alsan biz de arar sorarız. 200 fazla (hoş bana bir diski değişimi için 55 ytl kasnaklamışlardı üstüne bir de adamın yaptığı iştensonra komple freni değiştirmem gerektiğini öğrendim )
BU ARADA BELİRTEYİM ÖN DİSKİN BAYİYE GELİŞ FİYATI 14-16 YTL ARASI İNKAR EDEN OLURSA İRSALİYESİNİ SORUN !!! (sadece disk komple takım değil )
yeni gelenler hoşgelmiş
saolasın derwish.
ayrıca o ekstra taktıgın farların sana ne akdar geldi bende istiyorum oyle bişeyler.aydınlatma yetersiz baya gerçekten.
arkadaşlar iii ki bişe sordum:(
Can YERLİ
06 YC 502
@canyerli
abant gezisi hakkında kyox bilgi topluyor istanbuldan abant 250 kilometre ehliyet hemen hemen hepimizde var...
@sinanhalac
hoşgeldin forumda iyi vakit geçirmen dileğimle club ümüzün net sayfamıza göz at ....
@all
bugün motorcu arkadaşlarımla görüştüm mondial ile abant gezisi bana ütopik gelmeye başladı motorlarımız yolda arıza çıkartabilir
]
bu akşam forumun tamamını okuma ve zenscooclub adresini inceleme fırsatım oldu, öncelikle şunu belirtmek isterim ki çok büyük bir keyif aldım okurken. Hepinizi uzun zamandır tanıyormuşum gibi hissediyorum şu an. herkese sıcakkanlılığı ve buraya vakit ayırıp elinden geldiğince paylaşımlarda bulunduğu için teşekkür etmek isterim.
Şimdi ben de sanırım kendimden biraz bahsetmeliyim;
dokuz eylül üniversitesi iktisat bölümünde okuyorum ve 6. seneye giriş yaptım. Umarım yakın bir zamanda hayırlısı ile bitecek...
ben bu motoru uzun bir araştırma dönemi sonunda seçtim ve aslında ayırdığım bütçenin neredeyse yarısı olmasına rağmen küçük falan demeden aldım. büyük motor alıp servisten çıkamayacağıma başım ağrımadan yavaş yavaş keyfini süre süre gezerim daha iyi ayrıca kız arkadaşım istanbulda olduğu için ben bol bol istanbula geleceğim o yüzden bazı gezilerde birlikte olma şansımız bile var. bandırmadan feribot ile gelindiğinde aslında o kadar da zor olmayacağı için ayda en az iki kez gelmeyi istiyorum zeytinimle ama neler olur olaylar nasıl gelişir bilemediğim için şu an kesin şeyler konuşmak da istemiyorum.
Bu arada dikkat ettim izmirli tek zeytinci benim galiba. elimden geldiğince izmirde denk geldiğim zeytincilere forumdan ve klüpten bahsedeceğim...
Şimdilik herkese saygı ve sevgilerimi sunuyorum.
[COLOR="Magenta"]pembe de olsalar güvenilmez panterlere...[/COLOR]
Hoşgeldin Sinan,
İzmir'de yanlış hatırlamıyorsam bir arkadaş daha vardı. İstanbul'a gelirsen mutlaka görüşelim. Gerçi biz burada zor toplanıyoruz ama en yakın zamanda bir gezi yaparız.
@ALL
Abant çok uzak arkadaşlar. Daha yakınlara filan gitsek. Gerçi benim katılma şansım her zaman için düşük. O yüzden hiç bir gezi planlamasına pek katılmıyorum. Sonuçta eken taraf olmak istemiyorum. Bu motorla 90-100 km gidilir ve dinlendikten sonra dönülür. Fazlası motoru boğar.
@yalova & Canyerli
Yalova - bolu arası 210 km 100 km rahat 1 saatte gittigimize gore yarım saat dinlenme ile 200 km hayli hayli kolay gideriz bence Bu arada Ankara - Bolu arasıda 190 km düz bir D-100 ile gidilebiliyor.
@sinan
hoşgeldin. Kazasız en azından büyük kazasız sürüşler ;)
[CENTER][SIZE="2"][COLOR="SlateGray"]KERİM[/COLOR][/SIZE][/CENTER]
[CENTER][B][SIZE="2"]34 YK 2206[/SIZE][/B][/CENTER]
[COLOR="DimGray"][B][CENTER]Gri ZN[/CENTER][/B][/COLOR]
Selam arkadaşlar parasızlık durumu yüzünden annemi attım arkama kredi kartıyla bi kask aldım sonunda BARIŞAROCKa gidecek olan baya kişi var ben beraber gideli derim ozman konvoy şeklinde bide motoru nereye bırakcaz orda uygun bi otopark varmı acaba
Kyox mesafeler doğru ama bu hesap biraz yanlış gibi geldi bana.
Saatte 100 km ile rahat diil baya bi zor gidiyoruz aslında. Yani 100 ile giderken benim motorun kı... çıkıyor. Saatte 100 Km ortalama ile gidersem motorun ilk 100 km bitmeden çatlayacağı kanaatindeyim
Uzun yolda motoru yormadan seyretmek için en ideal sürat 60-80 km arası gibi geliyor bana. Ayrıca böylesi uzun mesafeleri almayı gözüne kestirebilenlerin, 45 dakika ile 1 saat arasında motoru dinlendirmelerini, devir'e azami dikkat etmelerini, 80 km'yi aşmamalarını ve yola çıkmadan önce servise genel bir bakım yaptırtmalarını mutlak suretle tavsiye ederim. Hatta böyle bir mesafeye bu motorla hiç çıkmamalarını öneririm.
Bu yol gidilebilir arkadaşlar. Hatta 500 km'de gidilebilir. Belki 1000 km'de gidilebilir. Bir keresinde bir tanıdığımın akrabası mobilet ile mersinden istanbula geldi. Ama dönemedi... Kendisini bursadan aldık geri getirdik. mobiletide blok çatlamasından dolayı orda bi çöp kutusuna attık. Demek istediğim şuki; bu işin "kesin"i kattiyetle yok. Bir garantisi kesinlikle yok. yolda kalabilirsiniz. Yolda kalabilme ihtimaliniz VAR. 1.yi gidersiniz. 2.yi gidersiniz. 3,5,7... ama 8'de bi tel atar, bir boru çatlar yağ atmaya başlar, zincir atar vs... vs... Büyük eziyete dönüşebilir. En azından yedeksiz ve motorda meydana gelebilecek küçük arızaları kendi kendimize tamir edebilecek duruma gelmeden böyle bir işe kalkışmamanızı dilerim.
Ek olarak motosikletlerimiz yeni. En eskisi 3000 küsür km'de. gün geçtikçe problemler artabilir. Diğer modellerin sürücüleri tarafından hunharca kullanıldığını biliyorum ancak, 9000 km'ye gelmiş birçok çin motosikletin halini gözlemlemenizi isterim. Buda uzun yolda bir hayli yorulacak olan ZeyTiN'lerimizin zaten yorulmuşlarına bir örnek olabilir.
1-2 hafta içinde silivriye (toplam mesafe 120 km) yazlık tarafına gitmeyi düşünüyorum. Biraz düşünceliyim bu konuda. Ancak yol üzeri adım başı motosiklet tamircisi olduğu için en fazla 3-5 km itmek zorunda kalırım Bu mesafe (120 km), Zeytin için aklıma gelebilecek en uzun mesafe.
Forumda son 4-5 sayfadır bu tip mesafeler konuşulur olduğu için fikrimi yazmak istedim.
Sevgiler,
ii gunner.
SYM Wolf 125 Classic
@all
arkadaşlar bence yolu gözünüzde çok büyütüyosunuz.gözünü zü seviim 200 km gidemicekse nie aldık bi bu motorları.tamam motorlarımız birer enduro deil ama oraya gitmez buraya gitmez demeklede ne motora rahatca binersiniz nede motorun keyfini çıkartabilirsiniz.daha bir kaç gün önce darkform bakımını kendi yaptıgını söledi.herkezin bildigi gibi sikko bi çin motoru bu mustang deil.kitapcık yanınızda oldugu müddetçe uzun yola çıkılabileceği kanaatindeyim.çıkmadan önce de ufak çapta bi bakım mutlaka yapılmalı.aklıma gelmişken söliim .125 Kt siyle türkiyeyi dolaşan adamın motoruyla bizimkiler aynı.sadece kasa değişik.elinizi korkak alıştırmayın işin keyfi burda.
not:darkform cum eski herzman yeniye göre dahaçok problem çıkartır düşüncesindeyim . eğer sorunsuz ise
Can YERLİ
06 YC 502
Can sana katılmıyor da değilim. Tüm anlatmak istediğim senin de dediğin gibi motorlarımızın biraz nazik ve senin de dediğin gibi birer enduro olmayışı, ve arıza ihtimalinin her zaman var olduğu idi.
200 km tabiki gider. 1200 de gider hatta 5200 de gider. ama arıza yapma ihtimali var. bunu hiçbizaman unutmayalım. Arıza yapma ihtimali diğer motorlara nazaran daha fazla.
Misal, Honda cbf'in benzin aktarma hortumunu gördüm. ZeyTiN'inkini de gördüm. CB-F'in elektrik kablolarını gördüm. Zeytin'inkini de biliyorum. İnanın dağlar kadar farklar var. Ve bu fark doğal tabiki. Ama bu fark varmı ? var. O zaman bunu her zaman aklımızın bir köşesinde bulundurucaz.
Tüm yedeklerim yanımda olsa ve değiştirme/tamir etme becerim olsa en uzun yola aramızdan eminimki ben çıkardım. 2 ayda 2500 km yapmış biri olarak sana katılmıyor da değilim
Yazdıklarımdaki amacım kimseyi korkutmak yada hevesini kırmak değil, sadece biraz temkinli olmamızı sağlayabilmek.
Sevgiler & ii gunner.
SYM Wolf 125 Classic
@darkform
bu arada senin şu yeni avatardan hiç bahsedemedik.yağ işinden sonra peşmelgelie de soyunmuşsun =))
not:o yağı sadece senin arkadaşının mağazasından mı bulacaz.koçtaş da fln yokmudur.
Can YERLİ
06 YC 502
Ninja teknikleri deniyorum
Can'cım WD40 dünyanın en çok bilinen yağlama ürünlerinden biri aslen. Bırak koçtaşı, nalburda bile direkt bulabilirsin. sarı lacivert bi tüpü var. Rota sadece bize çok ucuza veriyor hepsi bu.
Bu arada WD40'ı diskinizin üzerine sıkmayın, temizleme amaçlı ise bir beze azca sıkarak bez ile diski temizleyin ve üzerinde kalan yağı temiz bir bezle sıyırıp alın. Aksi halde ön freniniz 1-2 gün kadar tutmayabilir. Sonuçta yağ...
ii gunner.
SYM Wolf 125 Classic
Bende biraz kilometre yapmak istiyorum ama motor buna hazır mı tam bilemiyorum. Yolda kalırız gibime geliyor. Bence alıştıra alıştıra açılmakta fayda var.
@Darkform
Ben sana özelden mesaj atmıştım benim site bilgilerini kaybettim diye bi zahmet yollar mısın?
saygılar!
Şu an bu konu içerisinde 11 kullanıcı var. (0 üye ve 11 misafir)