tam 1000 olmadan servise götür ilk rodj bakımı için yoksa garantin yanar !
tam 1000 olmadan servise götür ilk rodj bakımı için yoksa garantin yanar !
[CENTER][SIZE="2"][COLOR="SlateGray"]KERİM[/COLOR][/SIZE][/CENTER]
[CENTER][B][SIZE="2"]34 YK 2206[/SIZE][/B][/CENTER]
[COLOR="DimGray"][B][CENTER]Gri ZN[/CENTER][/B][/COLOR]
Merabalar..
Kendi açımdan talihsiz bi haber vercem..
Bugun maltepeye giden sahil yolunda seyrediyodum.Her yeri kazmıslar bide , uzun kukuletalar koymuslar yolun kenarlarına.Nyse giderken aynamın teki çarptı.Çatladı ayna.Sonrasında iyice sinirim bozulda konsantrasyon desen 0 oda.Neyse 10 20 m gittim ve gozgore gore o kazmıs oldukları çukurların birine girdim.Yaklasık bi 50 cm lik derinlik ve 40 cm kadar uzunlugu vardı.Geçtim ordan motor sendeledi benle birlikte gittik gittik durdum sonunda ve motoru yere bırakmak zorunda kaldım.Yaklasık hızım 50 60 km ydi.Motor suruklenmedi bende düşmedim.Ama allah korusun taklada atabilirdim veya hemen yan şeritte seyrden trafigin arasına suruklenebilirdim gerisini siz düşünün.Boyle ciddi bi olayı bu kadar hafif atlatabilmem çok buyuk şans benim için.Vucudumda hiçbir sorun yok.Sadece bi kasılma var oda sinir bozuklugundan olsa gerek.
Motora gelirsek dun zaten amortisorden ses gelmeye baslamıstı.O olaydan sonrada Motorun hızına baglı olaraktan, ön teker civarında tık tık tık sesler gelmeye basladı.Hızlanınca tempo artıyo yavaslayınca oda yavaslıyo
.Dogal tabi o kadar derinlig girdi çıktı.Yarın erkenden ilk bakıma goturcem motoru.Sanırım 530 540 km arası bişeyde.Erken olcak ama zorunlu olcak biraz.
Aynamın çatladıgına deginmiştim sanırım.Onuda uygun bi fiyatsa degiştiririm sanırım.
Kimseye suç atmıyorum o kukuletaları da diken belediyeyede.Tamamen benim dikkatsizligim ve akabinde gelen kaza tehlikesi.
Herkese ama herkese tavsiyem ne'olur gozunuzu yoldan ayırmayın.Kimi veya neyi gorurseniz gorun yavaslamadan gozunuzu ayırmayın ,özellikle önünüzü ve arkanızı kontrol etmeden.
Başınızı agrıttıysam özür dilerim.Paylaşmak istedim.
İyi geceler.
herkeze merhaba...
arkadaşlar benim pc deki sorun büyük çıktı anakartı yakmışım garantiye gönderdim gelmesini bekliorum bide bunun üstüne işe girdim siteye fazla giremiorum anlicağınız....
bugun 4000 bakımını yaptırdım küçükbakkalköydeki sevpa pazarlamada fiyatlardan biraz bahsedim isterseniz...
15 ytl bakım parası
20 ytl yağ parası (15 ytl likte var)
7,5 buji parası (bosh marka)
40 ytl kayış parası( bırak hırpalanmış değiştirdim zaten 4000 binde değiştirmek iyiymi )
15 ytl arka şamurluk
arka firene balata almıştım ben sirkeciden 5 ytl onuda taktı adam allah razı olsun
en son olarakta bi alarm taktirim dedim takmasıyla birliklte 80 ytl aldılar ama adam çok güzel dedi ...
işte böle arkadaşlar bende işe girdim taksim talimanede bakkala yolu düşen olursa uğrasın bi kolamı içsin :D anlatcaklaarım bu kadar 2, buluşmamıza bi aksilik olmazsa vede işten izin alabilirsem gelicem ama şunu bilin çook gelmek istiyorum bişeyini bulup gelirim işallah
nese uzun lafın kısası kendinize iyi bakın allaha emanet kazasız belasız..
görüşmek üzere ...
[I][B][/B][/I]34 €D 9396
@cintonic
yere düsüp bir yerlerini yaralamamış olman önemli ve iyi bir haber. ufak kazalar olmayınca bi keyfi olmuyor heyecen lazım şimdi düşün ki hiç kaza yapmamış birisi motorunu hep laylaylom kullanır, ama kaza yapmış biri daha dikkatli bir şekilde ciddi bir oyun oynar gibi zevk alır :D hahaha laflarım teselli olur inş. sana geçmiş olsun
@byblade kesene bereket baya bir masraf yapmışsın hayrını gör
@darkform
Belki günün birinde kamp yapmalı bir kaç günlük gezilerde yaparız. Çadırlar mangallar felan. Yetimhane fikrine de bayıldım. Mutlaka yapalım bir hafta sonu. Bence sen birde aktivite takvimi yap siteye iyi olur. Bir de aceba feribot kullnarak Bolu abant gölüne gezimi yapsak yaz bitmeden.
iyi geceler. Dikkatli sürüşler
@cintonick
büyük geçmiş olsun ALLAH daha beterinden korusun
@canyerli
benim tavsiyem 500 600 gibi bakıma götür yağını değiştir ve civataları kontrol ettir en fazla 20 lira ödersin rodaj süresini ise 1000 kilometrede tamamlarsın ve ikinci yağ değişimini yaparsın 2000 kilometrede ise tekrar gider gerekirse bujiyi değiştirirsin ve yağını yenilersin (benim ustanın bana göstermiş olduğu yol)
@darkfrom
yetimhane fikri süper giderken çocukların ihtiyacı olan bir kaç şeyde alıp götürürüz hatta onları motosikletlerimiz ile dolaştırırız)))
@byblade
yeni işin hayırlı olsun
]
@ byblade
yeni işin hayırlı olsun byblade
@kyox
abant fikri iyi aslında efribot kullanmak şartıyla ben çok sıcak baktım bu fikre.
@ cintonick
geçmiş olsun, ön taraftan gelen sesler yüksek ihtimalle hatalı üretilen ön diskten geliyodur. İstiyosan "ön disk" yazarak forumu bir arat yada web sitesindeki teknik sorunlar veritabanına bir bak. Orada da bu konuda önemli girişler var. www.zenscooclub.com
@ can yerli
Can 500-1000 arası mutlaka servise bperiyodik bakım amaçlı uğra derim.
ii gunner.
SYM Wolf 125 Classic
@cintonick
büyük geçmiş olsun kardeş şu ana kadar hafif çaplı iki düşme geçirmiş birisi olarak ufak kazalar sinirini bozmasın lakin şu aynayı çatlatma olayı cidden sinir bozucu canını sıkma kafana da fazla takma sadece morotun keyfini sür
@byblade
sevpa ya bende gittim 2000 bakımına yanlış hatırlamıyorsam ismet usta iyi bir usta tok cevaplar veriyor randevulu gidersen hiç bir sorunla karşılaşmıyorsun. olması gerektiği gibi bir servis. öndecen bilseydim orayı motoru da oradan alırdım.
bir maraza çıkmazsa bu hafta ağva ya doğru ufak bir yol alacağım hem motorun performansını iyice bir anlarım hem de ufaktan bir uzun yol işte
mont+dizlik+bellik aldı birader dizlik + bellik 140ytl montu bilmiyorum ne kadar iyi birşeyler almış. (eyvallah birader)
@ byblade, yeni işin hayırlı olsun gezide görüşebiliriz inşallah
@kyox, Abant süper olur veya sünnet gölü , mudurnu falanda olabilir cok güzel yerler ve akyazıdan otobandan cıkınca oldukça güzel bi yolla ulasıyosun mudurnuya. zaten sünnet gölü ondan az önce ve mudurnudanda orman yoluyla 18 km abant bu rota acaip güzel olur aslında.Ama kalmalı plan yapılması lazım 1 gün de olcak iş değil gibi geliyo bana. Ama ben feribot olayını anlamadım , abant boluda feribotla nereye gideceğiz ?
@ cintonick
geçmiş olsun, Allah korumuş . Dikkatli olmaya çalışıyoruz ama bazen farkında olmadan ipin ucu kaçabiliyo.
@ Kemal ,
Abicim ben genelde artçıyla (eşimle beraber) biniyorum motora. Artçı eğer fazla hareket etmezse sallanma olmuyor 60-70 km ile tık demiyo motor hatta ben mecbur kaldım 100 yapmam gerekti tem çıkışına doğru alet hiç sızlanmadı.(MaaşAllah)
Kendine yapılmasını istemediği başkasına yapma...
@cintonick
çok geçmiş olsun,allah korumuş.Trafikte iken çok dikkat etmek gerek şakası yok bu işin.
@cintonick
Büyük geçmiş olsun. Allah daha büyük kaza bela vermesin
@kyox
imrendirmeyin adamı şimdi. Ben nerede geleceğim bu gezilere. Şaka ama bir ara şöyle bi yol yapmak istiyorum.
@byblade
Benim işe yakınsın. Bir ara uğrarım yanına. Bu arada işe motorla gidiyorsan nereye bırakıyorsun. Ben park sorunu olduğu için taksime motorsuz klasik yöntemle gidiyorum. Bu yüzdne motor hep yatıyor. Bu arada baya masraf yapmışsın Allah güle güle kullanmak nasip etsin.
@can
Servise arada bi uğra derim. Ben motoru aldığım yerle sohbetim iyi olduğu için boş zamanlarımda uğruyorum. Sağolsun çok misafirperver insanlar. Lafın belini bükerken hem motora bakıyorlar hem bilgi alıyorum. Servisin sahibide motorcu o yüzden hiç lafı saklamıyor. İyi bak motora dedi 575 km'de en iyi yağı koydu 20 YTL aldı. Bizim motorlarını bakımını bir parça erken yaptırmak gerekiyormuş. Bence sende bi yağ değimi yap derim.
@siyahus
Bir ara eşlerimizi tanıştıralım derim. Hem benim hanımada senin hanım artçılığı öğretir.
@ALL
Bu arada ileri bir tarihte başka türlü bir geziye sizi davet edeceğim. Nikaha artık şöyle 20-30 ZN ile gelinirse süper olur.
@Bolu gezisi
Abant civarında güzel bi otel, pansiyon, klübe tarzı bi yerde 1 gece kalabiliriz yada çadır kurulabiliyorsa herkez çadırla gelir. 2 kişilik güzel bir çadır yaklaşık 25 ytl falan.. Bir gece kalır pazar geri döneriz. Yalnız bunu yapacaksak yağmurlar gelmeden yapsak iyi olur yaz bitti..
Darkform beraber organize edebiliriz. Belki tüm masrafları hesaplıyıp herkezden toplu para alırız gezi ücreti daha temiz olur.. Hem Ankara lı arkadasımızda bi sekilde bize katılmış olur Yol üzerinde İznik gölünede ugrariz.
feribot yenikapidan Yalovaya götürüyor, yalovadan iznik bolu yakın. motor ücreti motor 22 ytl tabi bunun dönüşüde olacak yolcu ise indirimli 10 ytl..
Bakalım yarın motorla nerelere gidicem gezme için
herkeze iyi günler
@kyox
çadıra gerek yok aslında uyku tulumu olsa yeter)))bir organize edin bakalım masrafları çıkaralım ne kadar harcama olucak ona göre bütçe kontrolü yaparız
@scud
sen yeterki davet et biz 10000000 zn geliriz nikaha)))))
]
O zaman asya yakasındakiler içinde pendikten feribot kalkıyor yalovaya gidiyor. Asya yakasındakiler pendikte bulusup yalovaya geçebilir ve orada avrupa yakasındakilerle buluşabilir. Motorsiklet : 13 ytl Tam: 5 YTL Öğrenci 4 YTL
Çadır olmazsa olmaz uyku tulumuyla maazallah bazı bölgelerde istenmeyen donmalar oluşabilir Ama abantta falan çadr kurdurmuyolar diye biliyorum . Mudurnuda çok güzel eski konaklar var . Bu sene kış mevsiminde kişibaşı oda kahvaltı 40 Milyondu yarışkaşı konağında çokda güzeldi.
Kemal , haftaya pazar günkü geziyi kaçırmayalım abicim kız arkadaşı veya eşi olanlar onlarla beraber gelirse hem kalabalık artar hemde herkes tanısır. Düğünde Zeytinlerimize beyaz kurdelaları takar konvoy yaparız gelin arabasının önünde süper olur.
Kendine yapılmasını istemediği başkasına yapma...
@abant
çadır kurulabiliyor.. http://www.sihirlitur.com/gezi/abant/kalinir.html
@siyahus @all
daha önceki kamp tecrübelerimden yola çıkarak uyku tulumunu tavsiye ettim))) -25 dereceye göre tasarlanmış tulumlar var bi çekiyosun fermuarı dil soğuk rüzgarın r si giremiyor))))kamp malzemeleri oldukça pahalı arkadaşlar öle 25 liralık çadırla kampa gidilmez sabah kalktığınızda tepenizde çadırı bulamazsınız )))yol güzergahı için asya yakasında buluşup feribota beraber binsek daha iyi olmazmı ....yoksa biz avrupa yakasını istemiyormusunuz)))))
hemen bir tarih belirliyelim darfrom sitede yayınlar bizde önceden hesap kitap hazırlığımızı yapmış oluruz
]
Herkeze günaydın
Hafta sonu için (3 Eylül, Pazar) polenezköy planını yapıp bu akşam yayınlamaya çalışacağım arkadaşlar. Aklında bu güzergahla ilgili fikri olan arkadaşlarım bana site'nin ALTERNATİF FORUM alanında açtığım "2. ZeN ScooClub Gezisi" konu başlığı altından mesaj yollayabilirler.
http://www.zenscooclub.com/forum/default.asp
ii gunner.
SYM Wolf 125 Classic
@darkfrom
yayınını bekliyoruz darkfrom 3 eylül bir an önce gelsin
barışa rock festivaline gelicekler mesajlarınızı bekliyorum
]
arkadaşlar hepinizin ehliyet tam heralde dimi.Bu ara da feribottan indikten sonra abant kaç km onu merak ediyorum.
saygılar
Can YERLİ
06 YC 502
oytun geldim büronun onunde korna caldim etrafi rahatsız ettim bi sen cikmadın dışarı direk koymuşun motoru sokagın başına bende kocamansura ordan dondugum için bi bakıyım deim plakası ne aha seninki ustede baktım mali müşavir dedim kesin burdasın ama çıkartamadım dışarı bide gezi 3 unde olursa ben gelemiyorum arkadaşlar barışa rock içinde yarın ugrıycam inşallah bi ara yada kalıcam kaç kişi giidyo ki
selamlar bilgisayar arızasından dolayı giremedim uzun bir süre fakat buradayım şimdi.Alarm aldım geçen gün çok güzel bişey 300 metreden motor çalışıyor özellik çocukların " aa motor kendi kendine çalışıyo" demeleri duymak daha güzel
Geziye bende geliyorum siz ayarlayın ben geleyim şaka şaka Barışa rock gideceğim umarım haftasonu fakat akşam gideceğim orada karşılaşırız umarım.
Gezi için anadolu kavağı düşünülebilir. oradan poyrazköy ,polonezköy, riva falan yapılabilir. yalnız anadolu kavağı pazar günleri çok kalabalık oluyor baştan söylemesi
saygılar sevgiler
Şu an bu konu içerisinde 9 kullanıcı var. (0 üye ve 9 misafir)