Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Mondial 125 ZN Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Motovento
    REKLAM ALANI
    canyerli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    F 650 GS DAKAR
    saygıdeğer arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim hoşbulduk

@siyahus&all
    arkadaşlar şimdi olmasa bile ileride daha çok kişiyle birlikte şehirler arası yolculuk çok keyifli olurdu bence.Ankara yı ele alırsak 80 km hızla geldiğinizi varsayarsak 5,5 saatte girilir Ankaraya .Ortalama da 85 YTL civarıda bi benzin tüketilir.Yolda molalar falan ohhhhhhhhhhh ağzımın suyu aktı walla acayip keyifli olur.ATA ya saygı da cabası.Club ün çoğunluğu Ankara da olsa İstanbul yapmayı çok isterdim.Zn min ciğeri buna dayanırmı die sorarsanız.Scooter ıyla Türkiyeyi dolaşan adamı herkez bilio heralde.artı kullandığı scooter da mondial.

@Ahmet Yılmaz
    tenk yu

@darkform
    darkform bence sen yağ işine girdin abi.hatta prim bile alıosun diebilir.abi o ne sloganlar öle fıştt mıştt.şaka bi yana her motorcuda bulunması gereken bişe.o zımbırtıyı nerelerde bulabilirim
    Can YERLİ
    06 YC 502

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Kemal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Motora veda etti :(

Sonunda rodaj bitti ilk bakımı yaptırdım !

@ALL
    Öncelikle tüm 125 ZN ailesine merhaba. Uzun zamandır yazamıyordum. Nişandı tatil dönüşü işti derken koptum gittim. Günlerce garajda yatn motoruda ancak ilk bakıma götürebildim. Yine benim özel servisime götürdüm. Sağolsunlar her zaman ki gibi büyük ilgi alaka gösterdiler. Servisin sahibi Erkan ağabey bilakis kendi igilendi Ekrem usta hiç üşenmeden çok kısa zamanda nerede bir hata vardır diye baya bi orasını burasını motorun kurcaladı. Frenler sıkıldı olabilecek olabilecek sorunlara karşı herşeyi gözden geçirdi. Fazl kullanmadığım için ne yazık ki motoru bir kaç gün sonra tekrar sevise bırakmam gerekecek. Erkan ağabey boş bir gününde motoru bırakırsın bi deneme sürüşü yapalım olmadı söküp tekrardan toplayalım dedi. Normal şartlarda yapılması gereken bakımı yaptılar ama sık kullanmadığım için gözden geçirmemiz gerekiyor dedi. Ben ön disk, çatlak ayna, savrulma sorununu ve zaman zaman çalışmama problemini ancak test ettikten sonra anlıyabiliriz dedi.

7. marşta çalışan motor nedense serviste ilk marşta çalıştı. Ekrem ustada trafik yoğun bırakırsan ben sabahtan çıkar test edertim dedi. Benimde kafama yatmadı değil. Çünkü bazen bir hafta kullanmadığım oluyor.

İyi marka kapalı bir kutudan açarak (markasını unuttum ama iyi bir markaydı) yağı değiştirdiler. Bayi/Servis'in sahibide kendiside ayrıca motorcu olduğu için bilgide verdi. Bu arada nasıl olmuşsa arka tekerin oradan bir parçanın vidaları düşmüş. Allah'tan Erkrem usta açıp baktı. Hemen tamir etti. Aküyede bir bakalım dediler ama saat geç olunca başka bir güne bırakmaya karar verdik.

İlk bakım ücreti olarak sadece 20 YTL verdim ki da sadece yağ parası. Motor hala 575 KM olmasından dolayı Erkan ağabey'in eşi baya bi gırgır geçti. Hatta biz hanımlar olarak konuşalımda sen artık şu motora bin filan dedi. Yani anlıyacağınız servisin ilgisi alakası çok iyi. Müşteri servis ilişkisi haricinde dostlukta var. Nuri usta bu sefer başka motorla ilgilenmesine rağmen arada bi gelip benim motora göz attı.

Geziler başlamış. Çok güzel en yakın zamanda bir geziye katılmak çok isterim. Şu sıralarda yoğun bir dönemde olduğum için siteye bile yazamıyorum. Ama yakın zamanda daha fazla yazmaya gayret edeceğim.

Bu arada bazı zamanlarda nişanlımda benim bilgisayrımdan bu forumu takip ediyor. Lütfen küfürlü tabirler kullanmamaya özen gösterelim. Sonuçta amacımız motor sevgisini herkese aşılamak ve burada bu ufak grubumuzu büyütmek.

Herkese iyi sürüşler - kemal

derwish - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    scooter
    selamlar
    aslında gidilebilir ama biraz tehlikeli olur kanaatimce
    sürekli 80 ile gittiğimizi varsayamayız ortalama hız kaba bir tahminle 60 civarı olur. motor hava soğutmalı yaklaşık 100 km de bir 10-15 dak. dinlendirmek gerekli eh bizde android olmadığımıza göre biraz da biz dinlenelim
    benim hesabıma göre biraz uzun sürer

yağ mevzusunda ise en son kozyatağı bauhaus da gördüm 15-16 ytl birşey di yanlış hatırlamıyorsam

kemal
    aslında servisler genel olarak sürünüyor adam gibi motorsiklet ustası bulmaya çalışıyorum Sev-Pa var şimdilik en azından ilgi-alaka-ciddiyet var

barbarian
    zaten şimdiden motor ufak gelmeye başladı
    sebebi ise yukarıdaki paragraflar da var uzun yol yapmak istesek olmuyor gibi birşey
    benim en çok aklıma yatan model HONDA SES DYLAN 150 cc oldu
    sen sanırım regal raptor ile ilgileniyorsun var mı kullanan arkadaşın felan genel kanı nasıl

Motosikleti
    harley davidson night rod special
    @derwish
    uzun yol a kesinlikle zenlerimiz ile çıkamayız yolda bırakma tehlikesi yuksek regal rapptor ingiliz olduğu için ilgimi çekti ama şahsen para verip almam seneye nisan gibi yamaha fazer fz6 favori motorum......
    ]

derwish - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    scooter
    selamlar
    iem in web sitesinden araç sorgulama yapıyorum benim plakaya bir şey çıkmıyor zaten mtv yi de yatırmadım o yüzden
    var mı aynı problemi olan ?
    sorun nereden kaynaklanıyor olabilir ?

kyox - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 125 ZN
    @derwish
    motoru aldığın firmaya sor gözükmüyor diye onlar gerekli bilgiyi verir. bende de gözükmüyor firma faks çek filan demişti ama henüz ilgilenmedim.

Arakdaşlar geçenki gezide rumeli feneri garipçeye çok yakın, aceba gezilmeye değmez olduğu için mi gidilmedi. Bu haftasonu ark ile baya bi gezmeyi düsünüyorum.
    [CENTER][SIZE="2"][COLOR="SlateGray"]KERİM[/COLOR][/SIZE][/CENTER]
    [CENTER][B][SIZE="2"]34 YK 2206[/SIZE][/B][/CENTER]
    [COLOR="DimGray"][B][CENTER]Gri ZN[/CENTER][/B][/COLOR]

Motosikleti
    @derwish
    ruhsatını nakil vasıtaları vergi dairesine götürüp kaydettirmen gerekli

@kyox
    rumeli fenerine gittik

@kyox
    eğer bu taraflara gelirsen haber verirmisin belki bende katılabilirim
    ]

darkform - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SYM - Wolf 125 Classic
    @ thebarbarian
    Aman abi hallolduysa sevindim. Hatırlarsan senin fren'in ayarını yapmaya çalışmıştım ve akabinde motorunun marşı gitmişti. Üzüldüm bende abi hani ben bişi yaptım sanıcaksın diye . Neyse hallolduysa sorun yok, geçmiş olsun.

@ Can Yerli @ ALL
    Ya çok güldürüyosun beni )) Aslında girdim sayılır hakkaten. Olay şu: En yakın arkadaşlarımdan biri, bu WD40 ve benzeri biçok yağlama ürünlerinin baş bayi. Hatta kendisi bizim bu kulüp uygulamamızı'da acayip sevdi ve benden kulüp üyelerine bilmemne kadar indirim dedi dün gece. Hepsiburada.Com üzerinde 20 YTL civarı olan bu WD40 ürününü kulüp üyelerine 8-9 ytl'den vermeyi teklif etti. Ayrıca sadece WD40 değil... WD40 ve benzeri tüm ürünler için bu teklifi yaptı. Bu malzemeleri geliş fiyatı üzerinden sadece ZeNScooClub.Com üyelerine verecek. Aklınızda olsun bu konu arkadaşlar.
    WD40'ı Karaköy Perşembe Pazarındaki ROTA HIRDAVAT'dan bulabilirsin. Açık adresi: Kardeşim Sok. No:20 Karaköy İstanbul. Yanlız gittiğinde "Bimen" Bey'i soruyorsunuz. Kendisi ordadır ve dükkan sahiplerinden biridir zaten. Barış Bıçakcı'nın ve kulübün Referansıyla gittiğinizi söylerseniz en uygun fiyata WD40'ı alabilirsiniz...

Yada toplu alım falanda yapabiliriz herkez hemfikir olursa...

@ derwish & thebarbarian
    Bende Regal Raptor ile ilgileniyorum. ZeyTiN'i satmamak şartıyla seneye Regal Reptor düşünüyorum. Forumlarını takip ettim. 1-2 kullanıcıyla konuşma fırsatım oldu. Su soğutmalı ve diğer çinli motorlara kıyasla oldukça kaliteli ve dayanıklı olduğu gözüme çarpıyor. Regal Raptor koca motor... scooter'ımı satmam

ii gunner.
    SYM Wolf 125 Classic

Motosikleti
    @darkfrom
    canın sağolsun
    ]

Onour - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    125 Zn
    selam arkadaşlar kontok problemimi sonunda giderebildim mondial servisi para almadı 1000km bakımımıda yaptım şuan çok iyi motor bi durumu yok gezi yazılarına biraz göz attım kemere falan gidip kamp yapmışlar güzel olmuş resimlerden gördüğüm kadarıyla ankaraya benimde bu motorla gitme fikrim vardı aslında güzel olabilir ama motordan servis gibi anlayan birinin yanımızda gelmesi lazım kesin yolda bırakır çünkü zeytinler

Motosikleti
    SYM - Wolf 125 Classic
    3 Eylül tarihine düşündüğümüz gezi hakkında.

Programı çıkarmam için önerilerinizi halen bekliyorum arkadaşlar...

ii gunner.
    SYM Wolf 125 Classic

Motosikleti
    @darkfrom
    3 eylül gezisi için siyahusun tercih ettiği yer mükemmel bence ama yol durumu nedir bilmiyorum gittiğimiz yolun kaymak gibi olması lazım
    ]

Motosikleti
    F 650 GS DAKAR
    ooo siz gezilere sardırdınız kardeşim.Başka şey konuştuğunuz yok.adalet mi bu? ) illa istanbuldamı olmak lazım.başka şehirlere de bi çare bulun site yönetimi
    Can YERLİ
    06 YC 502

Motosikleti
    SYM - Wolf 125 Classic
    Alıntı canyerli adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ooo siz gezilere sardırdınız kardeşim.Başka şey konuştuğunuz yok.adalet mi bu? ) illa istanbuldamı olmak lazım.başka şehirlere de bi çare bulun site yönetimi
    Can haklısın. Sende topla ankaralıları onlarada bi gezi sen düzenle. Ben elimden gelen yardımı yaparım gerek organizasyon konusunda gerekse web sitesinden duyuru konusunda

ii gunner.
    SYM Wolf 125 Classic

Motosikleti
    F 650 GS DAKAR
    eywallak darkformcum ilgine teşekkür ler herzman için.ankaralılar çoğalsın klup te , o zman bişeler yapmaya çalışalım.şimdilik zannedersem benimle birlikte 4 kişi var ama benden başka foruma giren yok.
    Can YERLİ
    06 YC 502

Motosikleti
    Arkadaşlar dün gece ilk defa nişanlımı eve motorla bırakmak nasip oldu. Motor fazla zorlanmadı ama devamlı savrulma yaptı. Çok düşük hızda gitmemize rağmen (zaten 50'nin üstünde yavaş diye bağırıyor ) savrulma baya bir fazla. Arada bir gaz verdiğimde savrulma kesiliyor.

Motosikleti
    @scud
    savrulmanın sebebini açıklayabilirmisin rüzgardan dolayımı iki kişi binmenizden dolayımı yoksa nişanlın arkada otururken başını senin omuzlarından sağa sola baktığı içinmi)genelde bende kardeşimin artçısı olduğum zamanlar sıkılıyorum ve sağa sola bakıyorum buda motorun dengesini bozuyor)))
    ]

Motosikleti
    SYM - Wolf 125 Classic
    Evet arkadaşlar thebarbarian'a katılıyorum.
    Aslında bunun fizik kanunlarıyla alakalıda bir sebebi var.
    ZeyTiN 93 Kg. Tek kişi bindiğinizde muhtemelen ZeyTiN'den hafifsiniz ve denge kontrolü ZeyTiN'de oluyor. Ancak 2 kişi bindiğimizde motorun kendisinden epey daha ağır olduğumuz için, denge unsurunda baskın olan siz oluyorsunuz. Ağırlık ve denge kontrolü tamamen sürücü ve yolcuya geçiyor. Dolayısıyla bu kez biz motora değil, motor bize ayak uydurmaya başlıyor. Bizim hareketlerimize ve ağırlık merkezlerimize göre hareket etmeye başlıyor. Halbuki tek kişiyken, ağırlık merkezimizi otomatikman, daha ağır olduğu için motorun kendisi ayarlıyor. Oytun'un da dediği gibi artçı biraz dengeli oturmalı ve hareket etmeli. Geçenlerde yolda giderken artçı "şöyle bi kıçımı toparlayayım" dedi. Artçı zaten benden ağır. ikimiz motordan da ağırız. Altımızdan gidiyodu motor... Büyük ve ağır motosikletlerde bile durum benzer bir hal alıyorken, 93 kiloluk bir scooter da dengeye azami dikkat derim.

ii gunner.
    SYM Wolf 125 Classic

Motosikleti
    @thebarbarian ve @darkform

Mesajı yarken yarım kesmişim ama şıp diye sorunu bulmuşsunuz. Şöyle kafamdan geçirdim nişanlım hep sol omzumun üstünden bakıyordu. Boyu neredeyse benim kadar ve kilo olarakta motordan baya bi fazlamız var :(

Rüzgar etkeninide dikkate alırsak haklısınız artçı ile bu motor bir parça zorlanıyor. Ama kısa mesafelerde kontrollü olarak gidilir.

Yardımlarınız için teşekkürler !

Motosikleti
    F 650 GS DAKAR
    arkadaşlar benim km 390 küsürlerde daha ama şu rodaj ın ne zman biteceği ve benim ne zman bakıma götüreceğim konusunda tam bir bilgi sahibi değilim.bunun da nedeni standart bir rodaj km si olmaması.asya motorun sitesine baktığım zman 300 de ilk bakım sonra 1000-2000 die gidio.sizlerden duyduklarım 1000 km de yapılıo olması.benim aldığım mondial bayisi ise bana 500 de getir demeleri kafamı ii ce karıştırdı.kaçta bakıma götüreceğimi bilmiyorum.bilgilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim.

saygılar...
    Can YERLİ
    06 YC 502

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 13 kullanıcı var. (0 üye ve 13 misafir)

Bu Konudaki Etiketler