Mondial 125 ZN Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
-
23 Ağustos 2006, 00:10
saygıdeğer arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim hoşbulduk
@siyahus&all
arkadaşlar şimdi olmasa bile ileride daha çok kişiyle birlikte şehirler arası yolculuk çok keyifli olurdu bence.Ankara yı ele alırsak 80 km hızla geldiğinizi varsayarsak 5,5 saatte girilir Ankaraya .Ortalama da 85 YTL civarıda bi benzin tüketilir.Yolda molalar falan ohhhhhhhhhhh ağzımın suyu aktı walla acayip keyifli olur.ATA ya saygı da cabası.Club ün çoğunluğu Ankara da olsa İstanbul yapmayı çok isterdim.Zn min ciğeri buna dayanırmı die sorarsanız.Scooter ıyla Türkiyeyi dolaşan adamı herkez bilio heralde.artı kullandığı scooter da mondial.
@Ahmet Yılmaz
tenk yu
@darkform
darkform bence sen yağ işine girdin abi.hatta prim bile alıosun diebilir.abi o ne sloganlar öle fıştt mıştt.şaka bi yana her motorcuda bulunması gereken bişe.o zımbırtıyı nerelerde bulabilirim
Reklamlar
-
23 Ağustos 2006, 11:11
-
23 Ağustos 2006, 11:38
selamlar
aslında gidilebilir ama biraz tehlikeli olur kanaatimce
sürekli 80 ile gittiğimizi varsayamayız ortalama hız kaba bir tahminle 60 civarı olur. motor hava soğutmalı yaklaşık 100 km de bir 10-15 dak. dinlendirmek gerekli eh bizde android olmadığımıza göre biraz da biz dinlenelim
benim hesabıma göre biraz uzun sürer
yağ mevzusunda ise en son kozyatağı bauhaus da gördüm 15-16 ytl birşey di yanlış hatırlamıyorsam
kemal
aslında servisler genel olarak sürünüyor adam gibi motorsiklet ustası bulmaya çalışıyorum Sev-Pa var şimdilik en azından ilgi-alaka-ciddiyet var
barbarian
zaten şimdiden motor ufak gelmeye başladı
sebebi ise yukarıdaki paragraflar da var uzun yol yapmak istesek olmuyor gibi birşey
benim en çok aklıma yatan model HONDA SES DYLAN 150 cc oldu
sen sanırım regal raptor ile ilgileniyorsun var mı kullanan arkadaşın felan genel kanı nasıl
-
23 Ağustos 2006, 12:24
@derwish
uzun yol a kesinlikle zenlerimiz ile çıkamayız yolda bırakma tehlikesi yuksek regal rapptor ingiliz olduğu için ilgimi çekti ama şahsen para verip almam seneye nisan gibi yamaha fazer fz6 favori motorum......
-
23 Ağustos 2006, 14:32
selamlar
iem in web sitesinden araç sorgulama yapıyorum benim plakaya bir şey çıkmıyor zaten mtv yi de yatırmadım o yüzden
var mı aynı problemi olan ?
sorun nereden kaynaklanıyor olabilir ?
-
23 Ağustos 2006, 15:36
@derwish
motoru aldığın firmaya sor gözükmüyor diye onlar gerekli bilgiyi verir. bende de gözükmüyor firma faks çek filan demişti ama henüz ilgilenmedim.
Arakdaşlar geçenki gezide rumeli feneri garipçeye çok yakın, aceba gezilmeye değmez olduğu için mi gidilmedi. Bu haftasonu ark ile baya bi gezmeyi düsünüyorum.
[CENTER][SIZE="2"][COLOR="SlateGray"]KERİM[/COLOR][/SIZE][/CENTER]
[CENTER][B][SIZE="2"]34 YK 2206[/SIZE][/B][/CENTER]
[COLOR="DimGray"][B][CENTER]Gri ZN[/CENTER][/B][/COLOR]
-
23 Ağustos 2006, 15:49
@derwish
ruhsatını nakil vasıtaları vergi dairesine götürüp kaydettirmen gerekli
@kyox
rumeli fenerine gittik
@kyox
eğer bu taraflara gelirsen haber verirmisin belki bende katılabilirim
-
23 Ağustos 2006, 19:43
-
23 Ağustos 2006, 19:52
-
23 Ağustos 2006, 20:53
selam arkadaşlar kontok problemimi sonunda giderebildim mondial servisi para almadı 1000km bakımımıda yaptım şuan çok iyi motor bi durumu yok gezi yazılarına biraz göz attım kemere falan gidip kamp yapmışlar güzel olmuş resimlerden gördüğüm kadarıyla ankaraya benimde bu motorla gitme fikrim vardı aslında güzel olabilir ama motordan servis gibi anlayan birinin yanımızda gelmesi lazım kesin yolda bırakır çünkü zeytinler
-
23 Ağustos 2006, 20:58
3 Eylül tarihine düşündüğümüz gezi hakkında.
Programı çıkarmam için önerilerinizi halen bekliyorum arkadaşlar...
ii gunner.
-
23 Ağustos 2006, 22:11
@darkfrom
3 eylül gezisi için siyahusun tercih ettiği yer mükemmel bence ama yol durumu nedir bilmiyorum gittiğimiz yolun kaymak gibi olması lazım
-
24 Ağustos 2006, 01:07
ooo siz gezilere sardırdınız kardeşim.Başka şey konuştuğunuz yok.adalet mi bu? ) illa istanbuldamı olmak lazım.başka şehirlere de bi çare bulun site yönetimi
-
24 Ağustos 2006, 01:34
canyerli adlı üyeden alıntı
ooo siz gezilere sardırdınız kardeşim.Başka şey konuştuğunuz yok.adalet mi bu?
) illa istanbuldamı olmak lazım.başka şehirlere de bi çare bulun site yönetimi
Can haklısın. Sende topla ankaralıları onlarada bi gezi sen düzenle. Ben elimden gelen yardımı yaparım gerek organizasyon konusunda gerekse web sitesinden duyuru konusunda
ii gunner.
-
24 Ağustos 2006, 01:51
eywallak darkformcum ilgine teşekkür ler herzman için.ankaralılar çoğalsın klup te , o zman bişeler yapmaya çalışalım.şimdilik zannedersem benimle birlikte 4 kişi var ama benden başka foruma giren yok.
-
24 Ağustos 2006, 12:12
Arkadaşlar dün gece ilk defa nişanlımı eve motorla bırakmak nasip oldu. Motor fazla zorlanmadı ama devamlı savrulma yaptı. Çok düşük hızda gitmemize rağmen (zaten 50'nin üstünde yavaş diye bağırıyor ) savrulma baya bir fazla. Arada bir gaz verdiğimde savrulma kesiliyor.
-
24 Ağustos 2006, 12:15
@scud
savrulmanın sebebini açıklayabilirmisin rüzgardan dolayımı iki kişi binmenizden dolayımı yoksa nişanlın arkada otururken başını senin omuzlarından sağa sola baktığı içinmi)genelde bende kardeşimin artçısı olduğum zamanlar sıkılıyorum ve sağa sola bakıyorum buda motorun dengesini bozuyor)))
-
24 Ağustos 2006, 14:02
Evet arkadaşlar thebarbarian'a katılıyorum.
Aslında bunun fizik kanunlarıyla alakalıda bir sebebi var.
ZeyTiN 93 Kg. Tek kişi bindiğinizde muhtemelen ZeyTiN'den hafifsiniz ve denge kontrolü ZeyTiN'de oluyor. Ancak 2 kişi bindiğimizde motorun kendisinden epey daha ağır olduğumuz için, denge unsurunda baskın olan siz oluyorsunuz. Ağırlık ve denge kontrolü tamamen sürücü ve yolcuya geçiyor. Dolayısıyla bu kez biz motora değil, motor bize ayak uydurmaya başlıyor. Bizim hareketlerimize ve ağırlık merkezlerimize göre hareket etmeye başlıyor. Halbuki tek kişiyken, ağırlık merkezimizi otomatikman, daha ağır olduğu için motorun kendisi ayarlıyor. Oytun'un da dediği gibi artçı biraz dengeli oturmalı ve hareket etmeli. Geçenlerde yolda giderken artçı "şöyle bi kıçımı toparlayayım" dedi. Artçı zaten benden ağır. ikimiz motordan da ağırız. Altımızdan gidiyodu motor... Büyük ve ağır motosikletlerde bile durum benzer bir hal alıyorken, 93 kiloluk bir scooter da dengeye azami dikkat derim.
ii gunner.
-
24 Ağustos 2006, 15:35
@thebarbarian ve @darkform
Mesajı yarken yarım kesmişim ama şıp diye sorunu bulmuşsunuz. Şöyle kafamdan geçirdim nişanlım hep sol omzumun üstünden bakıyordu. Boyu neredeyse benim kadar ve kilo olarakta motordan baya bi fazlamız var :(
Rüzgar etkeninide dikkate alırsak haklısınız artçı ile bu motor bir parça zorlanıyor. Ama kısa mesafelerde kontrollü olarak gidilir.
Yardımlarınız için teşekkürler !
-
24 Ağustos 2006, 19:44
arkadaşlar benim km 390 küsürlerde daha ama şu rodaj ın ne zman biteceği ve benim ne zman bakıma götüreceğim konusunda tam bir bilgi sahibi değilim.bunun da nedeni standart bir rodaj km si olmaması.asya motorun sitesine baktığım zman 300 de ilk bakım sonra 1000-2000 die gidio.sizlerden duyduklarım 1000 km de yapılıo olması.benim aldığım mondial bayisi ise bana 500 de getir demeleri kafamı ii ce karıştırdı.kaçta bakıma götüreceğimi bilmiyorum.bilgilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim.
saygılar...
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 13 kullanıcı var. (0 üye ve 13 misafir)
Bu Konudaki Etiketler