Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
7. sayfa BirinciBirinci ... 567891757107 ... SonuncuSonuncu

Mondial 125 ZN Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Motovento
    REKLAM ALANI
    Kemal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Motora veda etti :(
    Henüz 18 km gidebildiğim için bi cevap veremiyeceğim.

e h l i y e t* problemini hala halledemedim. Ama aldım mıda herhalde üstünden inmeyeceğim.

* Bugünlerde ki en büyük problemim e h l i y e t hala almadığım için her mesajımda yer buluyor. Arttık bir süre sonra reklam için mi yazıp duruyorsun derler diye artık kendi kendimi sansürledim.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    umutpoy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 125 ZN namı diğer düldül
    Alıntı BOO_74 adlı üyeden alıntı

size bir iki sorum olacak:

- ful depo ile kaç km gidiyorsunuz? (100km deki yakıt tüketimi?)
    - fren ayarsızlığı (arka kampana üzerinden vidası var, kullanma klavuzuna bakıp sıkılaştırabilirsiniz-dikkat fazla sıkılmayacak teker dönmez! ) , takılan km göstergesi harici sorun var mı?
    benim motorum 238 de bir sefer 10 bir seferde 5 ytl lik benzin aldım. Çok büyük hiçbir sorunla karşılaşmadım çok şükür. Fakat arka çamurluğu egzosa bağlayan somun gevşedi onu halletim ve sizin dediğiniz gibi arka frenin boşluğu aldım şimdi gayet güzel şekilde tutuyor

kyox - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 125 ZN
    Bu pazartesi Plaka-Ehliyet-kask işi bitiyor (ehliyetim gelmiş) salı günü rahat trafige çıkarım, o zamana kadar baya bi pratik yaptım otoparta (büyük bi otopark)
    Arakdaşlar istanbul trafiğinin artık afedersiniz boku çıkmışken motor ile rahat yol alacağımıza çok seviniyorum :D
    Herkeze keyifli sürüşler.

Motosikleti
    @kyox

enim sertifika pazartesi geliyor. Sertifikayı alınca emniytete neler yapacaz. Kaçta gitmek lazım. Biraz bu konuda aydınlanmaya ihtiyacım var. Yoksa sertifikayı almam 15 gün sürdü.

Motosikleti
    Mondial 125 ZN
    @Scud

Aşşağıda ki linkte arkadaş çok güzel anlatmış aynısını bizim oranın karakolunda deniyecem. insallah plaka numarası seçtirirler ama sanmıyorum.. Motoru aldığım yer bizden aldırırsan sordururuz aradığın plakayı varsa aldırırız dediler 200 istiyorlar. Kendin yaparsan 120 ye oluyormuş. Ben sadece ismimin baş harflerini istiyorum bakalım olcakmı..

http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?t=12878

Motosikleti
    Ben ruhsat plaka tamam. Bi ehliyet işi kaldı. Sorun çıkmazsa oda salı çarşamba.

edit - 4Haziran Pazar -Arıza tespiti için

Selam arkadaşlar. Bu sabah bir parça sürmek istedim. Çok nazlı çalıştı. Bir hfta hiç binmeyince nazlandı alet. Neyse esas sorun kilometre çalışmıyor. Ne hız gösteriyor ne kaç km yaptığını. Bakalım servis yolu gözüktü. Frenlerdende memnun değilim. Çarşambe günü ehliyeti alınca gidip servise göstereceğim.

the_punisher71 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

lütfen yardımmm

arkadaslar bn 08.06.1990 doğumluyum 8 haziranda 16 doluo 17 den gün alıorm motor için ehliyeti ne zaman alabilirim bide şuan türkiyede 50cc lik motorlar ehliyetsiz kullanılıomuş ama meclise gönderilen bi yazı kabul edilirse onay gelirse 125 cc lik motorlarda artık ehliyetsiz kullanılcakmış bunu asya motorum sitesinde okudum bilgisi olan yardım edebilirmi

Motosikleti
    @the_punisher71

Yaş olayını tam bilmiyorum. Ama kursa yazıldığın zaman ki yaş önemli galiba. Hemen pazartesi sabahı bir kursa git. Temmuz sınavı için son gün pazartesi sabahı. Hatta şimdi git sor.

Yasaya gelince. Geçiceksin bunu derim. Üzgünüm ama mecliste o kadar çok yasa var ki. Sevgili devlet büyüklerimiz biliyorsun ki 20 gün sonra tatile çıkacaklar. Kaldı ki ehliyet gibi ıvır zıvır işler para toplamak için çok müsait ortamlar. Onu bunu bırak yakında bisiklet için bile ehliyet isterler. Ehliyetsiz araç kullanmanın cezası 620 YTL ama vergisi 100 kusur ytl. Sence bu tatlı paradan vazgeçebilirler mi? Son günler deki sıkı denetlemelerin en büyük nedeni bu tatlı para. Sakın ehliyetsiz motor kullanma !

the_punisher71 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    cok saol scud dediğin gibi o zaman bir an once ehliyet için basvuru yapmam lazım çon teskkrlr:D

gerigelenadam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    mondial 125 zn
    arkadaşlar bagaj kısmında vidalı bir yer var...
    bir açayım dedim orayı...Eklenti 1797

açtım boş bir yer ne işe yarar burası bilen varmı acaba

gizli göz olabilirmi..

yada aküyü koyacaklardıda sığdıramadılarmı
    ölçtüm akü büyük geliyor oraya

Motosikleti
    mondial 125 zn
    bu arada trabzondada motorlar konusunda denetim arttı..
    bende ne plaka var ne ehliyet var ne ruhsat var.

polisi görünce anında sıvışıyorum

350 kilometrede motor

bir haftaya kalmaz yakalanırım herhalde..
    çünkü tüm çevirmelerden göstere göstere kaçtım..
    polis elini kaldırıyor dur diye
    bende elimi kaldırıp selam veriyorum
    adam daha ne olduğunu anlamadan benim gösterge 80 i vuruyor...

arkadaşlar baktınız yakalanacağım kaçın
    yakalanırsanız
    abi yeni aldım durmayı bilmiyorum falan dersiniz...

Motosikleti
    @antikacı

Sorma laz uşağım bana böyle alangirli sorular. Motoru bi tek garajda görüyorum. Bugün rasına burasına bakayım diye farı yaktım. Garaj değil mağara gibi bir yer. O bölmeye hiç dikkat etmedim. Yalnız bugün biraz sürerken baktım kilometre çalışmıyor. Senin ki çalışıyor mu? Birde frenler sanki biraz gevşemiş gibi veya bugün daha fazla gaz verdim ondandır. Eh nede olsa acemiliği atlatıyoruz.

Ruhsat işine gelince aga ben almadan önce neyse verdim parasını hallettiler. İstanbul polisine selam verilmez valla. Anlamaz vurur filan. Zaten bugün göz göre göre iki defa kaymakamlığın önünden geçtim. Ya bütün yollar kymakamlığa çıkıyor ya da ben aynı yerde dönüp durdum

Ehliyet inşallah bu hafta çıkıyor. Çıkınca artık 1000 km yapmadan inmem üstünde.

Motosikleti
    mondial 125 zn
    motorun kilometre sayacına henüz birşey olmadıda...
    motor arada bir teklemeye başladı...
    öksürüklü hasta gibi...bir tıkanıp bir açılıyor sonra gazı kesince stop ediyor...

ve çalıştırmasıda bir hayli zor oluyor...

kontak kapalıyken birkaç kez marş pedalına vuruyorum...sonra start falan zar zor çalışıyor...
    4 kez bu hale kaldım allahtan polisten kaçarken başıma gelmedi...

düşük devirdeyken oluyor genelde biraz hız kazanınca kesiyor...
    neyse birkaç yüz kilometre daha yapayım... nasılsa bekıma gidecem...

umutpoy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 125 ZN namı diğer düldül
    arka fren ayar istiyor ayarladım şimdi gayet iyi durumda, o bölmeye gelince akü yeri gibi duruyo fakat akü bagajın içinde akünün kabloları oraya kadar da gelmiyo zaten Allah aşkına o bölme neden orada? Bir de benimkisinin marş pedalı basılmıyor metal sesi geli kitleniyo kırılmış gibi bir ses geliyo ya ben tam basamıyorum yada bozuk yardım ederseniz sevinirim

arka fren ayar istiyor ayarladım şimdi gayet iyi durumda, o bölmeye gelince akü yeri gibi duruyo fakat akü bagajın içinde akünün kabloları oraya kadar da gelmiyo zaten Allah aşkına o bölme neden orada? Bir de benimkisinin marş pedalı basılmıyor metal sesi geli kitleniyo kırılmış gibi bir ses geliyo ya ben tam basamıyorum yada bozuk yardım ederseniz sevinirim

Motosikleti
    Mondial 125 ZN
    Fren : Arka frenle yavaslatiyor ve sinyal ile millete duracagimizi belli ediyor sonra ön fren ile beraber tam durus yapıyoruz. Olabilir mi? Cünkü kitapçıkta arka fren , ön frenden iki misli daha geç durdurur diyor. durdurmak için ikisini aynı anda kullanın deniyor.

Arkadaslar kitapcıgı iyicene okumussunuzdur insallah.

* Makine start ile caliştirirken en az 3, en fazla 5 saniye basıyorsunuz . Calistiktan sonra bi müddet motor yaginin icerde dolasmasına izin veriyor (motorun ısınmasını bekliyorsunuz) sonra gaza basıyorsunuz. Calismazsa az bekliyor tekrar deniyorsunuz yani hemen ardından peşpeşe denemiyorsunuz.

* 1500 km ye gelene kadar gaz elcigini sonuna kadar basmıyorsunuz. Aynı hızda, özellikle düşük hızda uzun süre kullanmıyorsunuz, bu motoru zorlar. (bilirseniz arabada da motor 2. viteste sürekli kullanılmaz motordan acaip sesler gelir)

* kilometreye gore en fazla ne kadar hız kullanıcağınıza da dikkat edin. Örneğin 0-150 km arası 30, 151-300 km arası en fazla 40.

* Belli bi km ye kadar kesinlikle arkaya yolcu almayın.

* ilk 1000 km bakımının hayati önemi var.

Bütün bunlara uymak zorunda oluşumuzun nedeni, motorumuzun bütün parçalarının birbirini tanıma dönemidir. Yani ilk kullanım zamanlarında, ne makineyi zorlıyacak nede aşırı yük alacaksınız arkadaşlar.

Ben ehliyeti aldım. Plakayı bugun yarın hallederim inş. Kaskıda hafta sonu alacam. Trafige cıkmama az kaldı

Motosikleti
    125 ZN ailesinin yollara dökülmesi an meselesi

Motor ilk marşa basıp çalışınca üç beş dak. beklemek gerekiyor. Bende ses filan yok. Ama nasıl olursa osun ilk aldığımda arka fren daha sıkılıydı. Şu anda 30-40 km arası hızda sürüyorum. Arada bir yavaşlıyorum sonra hızlanıyorum. Bazende gazı tamamen kesp rolantide gidiyorum. Bunu yapmamın amacı motoru hep aynı devirde çalıştırmamak. Umuyorum rodaj dönemini çok güzel bir şekilde tamamlıyacağım.

Motosikleti
    mondial 125 zn
    arkadaşlar millet motorlarına neler yapıyor neler

işte size birkaç foto

Eklenti 1808

Eklenti 1809

Eklenti 1810

Eklenti 1811

Eklenti 1812

Eklenti 1813

Eklenti 1814

Eklenti 1815

tabi şimdilik bizim motorun benzerlerini bulabildim asya vespa falan
    hele bir rodaj tamamlansın sanatkar arkadaşların elinde ayrı bir hava kazanır zn ler

koyarız o zaman fotoları bizde...

latifpolat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 125zn(satildi:()
    Abi böyle gezilir mi kesin nazar değer bunlara Allah korusun. Zaten yeterince çekici motorlarımız. Bence böyle bi bi görüntü harikası.

Motosikleti
    Keretaya herşey yakışıyor valla.

Latif sen ne yaptın kardeş. Motoru alabildin mi? Sahi nerede oturuyordun. Biz çarşamba gibi buluşacağız. Ataköy'de gelirsen seviniriz.

Motosikleti
    mondial 125 zn
    yahu bizim motorun 3 tekerlisinide yapmışlarya helal olsun...

bu motor kılıktan kılığa girer arkadaşlar
    Eklenti 1816

Eklenti 1817

Eklenti 1818

REKLAM ALANI
7. sayfa BirinciBirinci ... 567891757107 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 7 kullanıcı var. (0 üye ve 7 misafir)

Bu Konudaki Etiketler