Mondial 125 ZN Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
-
02 Haziran 2006, 16:08
Henüz 18 km gidebildiğim için bi cevap veremiyeceğim.
e h l i y e t* problemini hala halledemedim. Ama aldım mıda herhalde üstünden inmeyeceğim.
* Bugünlerde ki en büyük problemim e h l i y e t hala almadığım için her mesajımda yer buluyor. Arttık bir süre sonra reklam için mi yazıp duruyorsun derler diye artık kendi kendimi sansürledim.
Reklamlar
-
02 Haziran 2006, 23:02
BOO_74 adlı üyeden alıntı
size bir iki sorum olacak:
- ful depo ile kaç km gidiyorsunuz? (100km deki yakıt tüketimi?)
- fren ayarsızlığı (arka kampana üzerinden vidası var, kullanma klavuzuna bakıp sıkılaştırabilirsiniz-dikkat fazla sıkılmayacak teker dönmez! ) , takılan km göstergesi harici sorun var mı?
benim motorum 238 de bir sefer 10 bir seferde 5 ytl lik benzin aldım. Çok büyük hiçbir sorunla karşılaşmadım çok şükür. Fakat arka çamurluğu egzosa bağlayan somun gevşedi onu halletim ve sizin dediğiniz gibi arka frenin boşluğu aldım şimdi gayet güzel şekilde tutuyor
-
03 Haziran 2006, 11:16
Bu pazartesi Plaka-Ehliyet-kask işi bitiyor (ehliyetim gelmiş) salı günü rahat trafige çıkarım, o zamana kadar baya bi pratik yaptım otoparta (büyük bi otopark)
Arakdaşlar istanbul trafiğinin artık afedersiniz boku çıkmışken motor ile rahat yol alacağımıza çok seviniyorum :D
Herkeze keyifli sürüşler.
-
03 Haziran 2006, 11:28
@kyox
enim sertifika pazartesi geliyor. Sertifikayı alınca emniytete neler yapacaz. Kaçta gitmek lazım. Biraz bu konuda aydınlanmaya ihtiyacım var. Yoksa sertifikayı almam 15 gün sürdü.
-
03 Haziran 2006, 17:42
@Scud
Aşşağıda ki linkte arkadaş çok güzel anlatmış aynısını bizim oranın karakolunda deniyecem. insallah plaka numarası seçtirirler ama sanmıyorum.. Motoru aldığım yer bizden aldırırsan sordururuz aradığın plakayı varsa aldırırız dediler 200 istiyorlar. Kendin yaparsan 120 ye oluyormuş. Ben sadece ismimin baş harflerini istiyorum bakalım olcakmı..
http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?t=12878
-
03 Haziran 2006, 17:44
Ben ruhsat plaka tamam. Bi ehliyet işi kaldı. Sorun çıkmazsa oda salı çarşamba.
edit - 4Haziran Pazar -Arıza tespiti için
Selam arkadaşlar. Bu sabah bir parça sürmek istedim. Çok nazlı çalıştı. Bir hfta hiç binmeyince nazlandı alet. Neyse esas sorun kilometre çalışmıyor. Ne hız gösteriyor ne kaç km yaptığını. Bakalım servis yolu gözüktü. Frenlerdende memnun değilim. Çarşambe günü ehliyeti alınca gidip servise göstereceğim.
-
04 Haziran 2006, 16:24
lütfen yardımmm
arkadaslar bn 08.06.1990 doğumluyum 8 haziranda 16 doluo 17 den gün alıorm motor için ehliyeti ne zaman alabilirim bide şuan türkiyede 50cc lik motorlar ehliyetsiz kullanılıomuş ama meclise gönderilen bi yazı kabul edilirse onay gelirse 125 cc lik motorlarda artık ehliyetsiz kullanılcakmış bunu asya motorum sitesinde okudum bilgisi olan yardım edebilirmi
-
04 Haziran 2006, 16:42
@the_punisher71
Yaş olayını tam bilmiyorum. Ama kursa yazıldığın zaman ki yaş önemli galiba. Hemen pazartesi sabahı bir kursa git. Temmuz sınavı için son gün pazartesi sabahı. Hatta şimdi git sor.
Yasaya gelince. Geçiceksin bunu derim. Üzgünüm ama mecliste o kadar çok yasa var ki. Sevgili devlet büyüklerimiz biliyorsun ki 20 gün sonra tatile çıkacaklar. Kaldı ki ehliyet gibi ıvır zıvır işler para toplamak için çok müsait ortamlar. Onu bunu bırak yakında bisiklet için bile ehliyet isterler. Ehliyetsiz araç kullanmanın cezası 620 YTL ama vergisi 100 kusur ytl. Sence bu tatlı paradan vazgeçebilirler mi? Son günler deki sıkı denetlemelerin en büyük nedeni bu tatlı para. Sakın ehliyetsiz motor kullanma !
-
04 Haziran 2006, 17:43
cok saol scud dediğin gibi o zaman bir an once ehliyet için basvuru yapmam lazım çon teskkrlr:D
-
04 Haziran 2006, 20:19
arkadaşlar bagaj kısmında vidalı bir yer var...
bir açayım dedim orayı...Eklenti 1797
açtım boş bir yer ne işe yarar burası bilen varmı acaba
gizli göz olabilirmi..
yada aküyü koyacaklardıda sığdıramadılarmı
ölçtüm akü büyük geliyor oraya
-
04 Haziran 2006, 20:44
bu arada trabzondada motorlar konusunda denetim arttı..
bende ne plaka var ne ehliyet var ne ruhsat var.
polisi görünce anında sıvışıyorum
350 kilometrede motor
bir haftaya kalmaz yakalanırım herhalde..
çünkü tüm çevirmelerden göstere göstere kaçtım..
polis elini kaldırıyor dur diye
bende elimi kaldırıp selam veriyorum
adam daha ne olduğunu anlamadan benim gösterge 80 i vuruyor...
arkadaşlar baktınız yakalanacağım kaçın
yakalanırsanız
abi yeni aldım durmayı bilmiyorum falan dersiniz...
-
04 Haziran 2006, 20:58
@antikacı
Sorma laz uşağım bana böyle alangirli sorular. Motoru bi tek garajda görüyorum. Bugün rasına burasına bakayım diye farı yaktım. Garaj değil mağara gibi bir yer. O bölmeye hiç dikkat etmedim. Yalnız bugün biraz sürerken baktım kilometre çalışmıyor. Senin ki çalışıyor mu? Birde frenler sanki biraz gevşemiş gibi veya bugün daha fazla gaz verdim ondandır. Eh nede olsa acemiliği atlatıyoruz.
Ruhsat işine gelince aga ben almadan önce neyse verdim parasını hallettiler. İstanbul polisine selam verilmez valla. Anlamaz vurur filan. Zaten bugün göz göre göre iki defa kaymakamlığın önünden geçtim. Ya bütün yollar kymakamlığa çıkıyor ya da ben aynı yerde dönüp durdum
Ehliyet inşallah bu hafta çıkıyor. Çıkınca artık 1000 km yapmadan inmem üstünde.
-
04 Haziran 2006, 23:51
motorun kilometre sayacına henüz birşey olmadıda...
motor arada bir teklemeye başladı...
öksürüklü hasta gibi...bir tıkanıp bir açılıyor sonra gazı kesince stop ediyor...
ve çalıştırmasıda bir hayli zor oluyor...
kontak kapalıyken birkaç kez marş pedalına vuruyorum...sonra start falan zar zor çalışıyor...
4 kez bu hale kaldım allahtan polisten kaçarken başıma gelmedi...
düşük devirdeyken oluyor genelde biraz hız kazanınca kesiyor...
neyse birkaç yüz kilometre daha yapayım... nasılsa bekıma gidecem...
-
05 Haziran 2006, 00:22
arka fren ayar istiyor ayarladım şimdi gayet iyi durumda, o bölmeye gelince akü yeri gibi duruyo fakat akü bagajın içinde akünün kabloları oraya kadar da gelmiyo zaten Allah aşkına o bölme neden orada? Bir de benimkisinin marş pedalı basılmıyor metal sesi geli kitleniyo kırılmış gibi bir ses geliyo ya ben tam basamıyorum yada bozuk yardım ederseniz sevinirim
arka fren ayar istiyor ayarladım şimdi gayet iyi durumda, o bölmeye gelince akü yeri gibi duruyo fakat akü bagajın içinde akünün kabloları oraya kadar da gelmiyo zaten Allah aşkına o bölme neden orada? Bir de benimkisinin marş pedalı basılmıyor metal sesi geli kitleniyo kırılmış gibi bir ses geliyo ya ben tam basamıyorum yada bozuk yardım ederseniz sevinirim
-
05 Haziran 2006, 09:39
Fren : Arka frenle yavaslatiyor ve sinyal ile millete duracagimizi belli ediyor sonra ön fren ile beraber tam durus yapıyoruz. Olabilir mi? Cünkü kitapçıkta arka fren , ön frenden iki misli daha geç durdurur diyor. durdurmak için ikisini aynı anda kullanın deniyor.
Arkadaslar kitapcıgı iyicene okumussunuzdur insallah.
* Makine start ile caliştirirken en az 3, en fazla 5 saniye basıyorsunuz . Calistiktan sonra bi müddet motor yaginin icerde dolasmasına izin veriyor (motorun ısınmasını bekliyorsunuz) sonra gaza basıyorsunuz. Calismazsa az bekliyor tekrar deniyorsunuz yani hemen ardından peşpeşe denemiyorsunuz.
* 1500 km ye gelene kadar gaz elcigini sonuna kadar basmıyorsunuz. Aynı hızda, özellikle düşük hızda uzun süre kullanmıyorsunuz, bu motoru zorlar. (bilirseniz arabada da motor 2. viteste sürekli kullanılmaz motordan acaip sesler gelir)
* kilometreye gore en fazla ne kadar hız kullanıcağınıza da dikkat edin. Örneğin 0-150 km arası 30, 151-300 km arası en fazla 40.
* Belli bi km ye kadar kesinlikle arkaya yolcu almayın.
* ilk 1000 km bakımının hayati önemi var.
Bütün bunlara uymak zorunda oluşumuzun nedeni, motorumuzun bütün parçalarının birbirini tanıma dönemidir. Yani ilk kullanım zamanlarında, ne makineyi zorlıyacak nede aşırı yük alacaksınız arkadaşlar.
Ben ehliyeti aldım. Plakayı bugun yarın hallederim inş. Kaskıda hafta sonu alacam. Trafige cıkmama az kaldı
-
05 Haziran 2006, 10:44
125 ZN ailesinin yollara dökülmesi an meselesi
Motor ilk marşa basıp çalışınca üç beş dak. beklemek gerekiyor. Bende ses filan yok. Ama nasıl olursa osun ilk aldığımda arka fren daha sıkılıydı. Şu anda 30-40 km arası hızda sürüyorum. Arada bir yavaşlıyorum sonra hızlanıyorum. Bazende gazı tamamen kesp rolantide gidiyorum. Bunu yapmamın amacı motoru hep aynı devirde çalıştırmamak. Umuyorum rodaj dönemini çok güzel bir şekilde tamamlıyacağım.
-
05 Haziran 2006, 12:33
arkadaşlar millet motorlarına neler yapıyor neler
işte size birkaç foto
Eklenti 1808
Eklenti 1809
Eklenti 1810
Eklenti 1811
Eklenti 1812
Eklenti 1813
Eklenti 1814
Eklenti 1815
tabi şimdilik bizim motorun benzerlerini bulabildim asya vespa falan
hele bir rodaj tamamlansın sanatkar arkadaşların elinde ayrı bir hava kazanır zn ler
koyarız o zaman fotoları bizde...
-
05 Haziran 2006, 12:51
Abi böyle gezilir mi kesin nazar değer bunlara Allah korusun. Zaten yeterince çekici motorlarımız. Bence böyle bi bi görüntü harikası.
-
05 Haziran 2006, 13:05
Keretaya herşey yakışıyor valla.
Latif sen ne yaptın kardeş. Motoru alabildin mi? Sahi nerede oturuyordun. Biz çarşamba gibi buluşacağız. Ataköy'de gelirsen seviniriz.
-
05 Haziran 2006, 13:08
yahu bizim motorun 3 tekerlisinide yapmışlarya helal olsun...
bu motor kılıktan kılığa girer arkadaşlar
Eklenti 1816
Eklenti 1817
Eklenti 1818
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 7 kullanıcı var. (0 üye ve 7 misafir)
Bu Konudaki Etiketler