Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Mondial 125 ZN Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Motovento
    REKLAM ALANI
    Onour - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    125 Zn
    bende ehliyeti aldım artık rahat gidiyorum yolda basıyorum valla üye oldum dün akşam siteye göz attım bende sticker olayını taksimden halletmeyi düşünüyorum halep pasajında güzel stickerlar var 1.25 tanesi

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    darkform - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SYM - Wolf 125 Classic
    Alıntı kyox adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    not: Bulent mail adresini bulamadım
    kyox, site üzerinden mesaj gönderebilirsin, direkt eposta adresine gidiyor

@ all
    Arkadaşlar web sitesine "downloadlar" alanı açmayı düşünüyorum. bu alana masa üstü resimleri, pdf olarak kullanma kitapçığı gibi eğlencelik ve kullanışlı öğeler eklemeyi düşünüyorum. Aklına bişey gelen var ise ve/ veya kaynak sağlayabilecek arkadaşlarım var ise yardımcı olabilirlermi.

@ Onour
    Hoşgeldin Onour

Sevgiler,
    ii gunner.
    SYM Wolf 125 Classic

Motosikleti
    harley davidson night rod special
    @kyox
    logoyu bana direk mail atarmısın mailim sitede var bu çarşamba ehliyetimi alıyorum bu hafta sonu nereye gitmek isterseniz gelirim arkadaşlar ama pazar olsun
    @bulent sarı
    ben garipçeyi biliyorum çok güzel bir yer istersen bu hafta sonu rumeli feneri tarafına gidelim yada kilyos garipçede olabilir ama hepberaber gidelim
    ]

Motosikleti
    SYM - Wolf 125 Classic
    Niye ööle 4 5 mesaj atmışımki bide nası becermişim...

Neyse, bugün sabah ZeyTiN'i komple söktüm-taktım. Bujiydi, distribütördü, benzin filtresiydi, hava filtresiydi vs... hemen hemen herşeyi söküp söküp taktım ve motoru iice özümsedim buji sökmek takmak, hava filtresi değiştirmek ve temizlemek, motor, şansızman ve frenk yağlarını değiştirmek, fren ayarları ve ön fren havasının alınması gibi periyodik bakım işlemlerinin hemen hemen hepsini resimlerle detaylı anlatan "kişisel bakım onarım" sayfalarımızı yakında hazırlayacağım. Hatta iyi video kayıt yapan bi dijital fotoğraf makinası bulursam küçük küçük videolar bile hazırlamayı düşünüyorum.

Ayrıca, hazır sökmüşken, WD40 mucizesiyle tüm oynar aksamı yağladım. Amortisörler, yaylar, fren disk, balata ve kampanaları, orta ve yan sehpa vs... gibi tüm aklıma gelen ve görebildiğim hareketli aksamı + vidaları WD40'ladım ve tabiki vidaları bir kez daha sıktım. Yani inanın şu anda motordan çıt çıkmıyor ve akıyor. Tüm gıcırdamalar cızırdamalar kesilmiş durumda (zaten sadece ön diskden gelen meşur ses ve yaylardan gelen hafif gıcırdaması vardı). Ön disden gelen ses dahil her türlü ses kesildi. Ayrıca fren ve lastiklere bağlı tüm ekipmanıda yağladığım için sürtünme minimum saffada. Motor istop halindeyken ayaklarınızla motoru ittiğinizi düşünün. Şu anda bu itme işini yaparken dün harcadığımın 1/3'ü az enerji harcıyorum. Kaymak gibi oldu desem durumu tam anlatmış olurum. Hepinize de tavsiye ediyorum.

WD40 la ilgili birde bilgi aktarmak istiyorum. Daha önce söylediğim gibi Antistatik ama Sentetik değil. Bu özellikleriyle WD 40'ı hemen hemen heryerde kullanabilirsiniz. Örneğin yukarda anlattığım gibi motosikletinizin üstünde. Evde kapınızmı gıcırdıyor, Pıssst, sıkın. Jant'mı temizlenecek, Pıssssttt, sık temizle. Biyermi parlatılacak, beze hafifçe Pısssstt.... sürün temizleyin pas pas parlasın. Yüzyılın icadı WD40 ve türevleri

ii gunner.
    SYM Wolf 125 Classic

Motosikleti
    @darfrom
    tecrubelerini bizede en yakin zamanda anlatirsan sevinirim aslinda motosikletin bakimlarini beraber bir araya gelince yapsak super olur
    ]

merhaba arkadaşlar

benim zeytinin ön lastiğinden gıcır gıcır sesler geliyor. sesler hemen değil bi kaç kilometre gittikten sonra başlıyor. önce yine diskte sorun var diye düşündüm fazla önemsemedim (ön fren herkesin başına gelen ses sorundan dolayı değişti) ses ön freni hafifçe sıkınca ortadan kalkıyor ama bırakınca yine aynı. bu sesin yavaş yavaş ön tekerleğin bilyelerinden falan gelebileceğini düşünmeye başladım ses gaz verince artıyor çünkü. bir büyük sorunda direksiyonun sallanıyor olması basbaya direksiyon sağa sola sallanıyor. aranızda bu tür sorunlar yaşayan varsa paylaşırsa sevinirim

devrim

Motosikleti
    SYM - Wolf 125 Classic
    @ thebarbarian

Abi yapıcaz yapıcaz. Bujiydi yağdı... Daha öncede meraktan açıp kurcalamıştım. Ama bu kez iicene söküp takınca, aksamlara ulaşmam tahmin ettiğimden daha da kolay çıktı. Buji değiştirme konusunda tek bir sıkıntı var. Oda şu: Bujiyi sudan nemden vs. korumak için saç bir parça ile çevreleyerek muhafazaya almışlar. Bu parça da 2 tarafından bütünleşik üç-dört metal kelepçe ile bujiye sabitlenmiş. Sanırım bu parça, parçacılardan rahatlıkla bulunabileceği gibi aynı zamanda üzerindeki metal kelepçeler hafifçe gevşetilerek tekrar kullanılabilir. Ehliyet davalarımızı ayarlayıp ilk buluşmamızı gerçekleştirdiğimizde seleyi söker motoru meydana çıkarırız. Ne nerde hepberaber bir bakarız. Ayrıca benim gibi motorlarla biraz ilgili olanlara da uğraşması son derece keyifli. Minik kendi halinde bir 125 cc Bu motordan çok şey öğreneceğimizi düşünüyorum.

Alıntı devdem adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    merhaba arkadaşlar

benim zeytinin ön lastiğinden gıcır gıcır sesler geliyor...
    devrim
    Devrim meraba,

Ön fren diskine basan balata'yı sabitleyen vidalarda bir gevşeme yada benzeri bir gevşeklik problemi gibi gözüküyor. Sanırım çok uğraştırmaz. Serviste ön aksam vidalarını bir sıktırt istersen.

Direksyonun sallanması pek iyiye alamet değil. bi balans sorunu var... Ciddi balon yapmış bir lastik, eğrilmiş bir jant yada direksyon aksamında saçma sapan bir eğilme/arıza olabilir. Net bir fikrim yok.... Garip... Sorunu çözünce bizleride de bilgilendirirsen sevinirim. Birde o gidon ile motoru kullanmak sakıncalı olabilir. Yani eminimki sende bunun farkındasın ancak benim demek istediğim, gidon milllerinin yada bağlantılarının oralarda bir arıza varsa, trafikte seyrederken, allah göstermesin, sorunun ilerlemesi ve gidonun tepki vermemesi gibi bişi...

ii gunner.
    SYM Wolf 125 Classic

umutpoy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 125 ZN namı diğer düldül
    Bende sanzımanın yağını değiştireyim dedim ama nafile millet kendi kendine gevşeyen cıvatalardan muzdarip bende kendi kendine sıkılanlardan. Arka tekerinin orada iki adet cıvata var yağlama yapmak için ama sökmek imkansız 2 adet anahtar kırdım ama lanet cıvatalar sökülmedi nolur bir çare deli olacağım yoksa!

Benim ehliyet tamam darısı olmayanların başına bir buluşalım artık
    sevgiler saygılar

cintonick - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    125 ZN
    Merabalar tekrar.

Ve ilk sorunum

Tumseklerde ve birden gaz verince arkayla orta taraf arasından viyk diye bi ses geliyor surekli , kendi halledebilecegim bi prblemmidir bakımda mı halledilebilir sadece bunu ogrenmek istiyorum.

İyi geceler.

umutpoy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 125 ZN namı diğer düldül
    @cintonick
    galiba birşeyler motora carpıyor ayaklık olabilir mesela yinede bişey söylemek zor görmeden fakat sesin motordan mı yoksa başka bir yerden mi gelip gelmediğini araştırmak lazım

byblade - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 125zn Siyah
    merhaba arkadaşlar
    bende aslında motora bi bakmak istiyorum ne var ne yok ama bu zamana kadar hiç denemedim hiç bişeyindende anlamam bisiklet konusunda herşeyden anlarımda bu konuda hiç... acaba sökersem toparlayabilirmiyim diye korkuyorum darkform arkadaşım sen bunu ticarete döksen yane bakım gibi olmazmı hemde gözümüz arkada kalmaz ???
    bide ehliyeti olan arkadaşla bi ön buluşma yapsakmı ben ve cracus bu cumartesi bi buluşalım diyoruz eğer oolurmu yoksa bekleyip bütün herkez ehliyetini aldıktan sonramı buluşsak...???
    saygıalr...
    [I][B][/B][/I]34 €D 9396

cintonick - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    125 ZN
    buyuk ayaklıktan kaynaklanabilir , doru soluyosun.Denerim biraz oynatmayı.Teşekkür ederim umutpoy.

Motosikleti
    SYM - Wolf 125 Classic
    @ byblade

hehe Barış Tuning

Çok bişi bildiğim yok aslında, sadece motordan anlarım biraz, standart bakımlarını yapacak kadar işte. Bi arızada sçabilirim Ama sanırım bu küçük motorun standart arızalarının üstesinden gelecek kadar anliyorum yada anlicam yakında. Ne biliim Gaz ayarı rolanti ayarı falan ööle basitki mesela... Demek istediğim motor çok basit tasarlanmış. Bayada ilkel. Dolayısıyle bayada anlaşılır. Karmaşık hiçbi düzenek yok gibi. Hani ne biliim beyindi, karmaşık ayar gerektiren aksamlardı, birbirine bağlantılı ayarlardı... avuç kadar motor zaten herşey 30 cm kare alanın içinde ve erişilebilir... Bildiğim herşeyide seve seve gösteririm/paylaşırım tabiki. Olabilecek en ciddi ve halledilemeyecek en büyük sorun ya şanzıman yada motor bloğunun içinde olur gibime gelio. Zaten böyle bir durumda da motor yada şanzıman değiştirmekten bakşa bişi yapılamaz.

@ cintonik
    birşeyler sen gazladığında yada yokuşa geldiğinde geriye doğru ivmelenerek bişeylere sürtüyor gibi anladım. Arkadaşların dediği gibi yan ve orta sehpaları ve civardaki hareketli parçaları bi kontrol edebilirsin ve WD40 ile biraz yağlayabilirsin (her derde deva WD40 ). Genelde ZN'ler de hava filtresi kapağının da tam sıkılmadığını ve acayip sesler yaptığını gördüm. Ama o kapak arkaya baya yakın orası olmayabilir. Bunlar değilse ve ses motor kısmındansa belki açıklarda hortum yada kablo benzeri bişiler sürtüyodur. motor kısmını açıp bu kablo ve hortumlar kelepçelenebilir. Birde o taraflarda vites/şanzıman aksamı var. oralardan gelmiyor değilmi ses ? Ses oradan geliosa daha ciddi bişi olabilir. Ama tabi bi dinlemek lazım arkadaşların dediği gibi.

ii gunner.
    SYM Wolf 125 Classic

Motosikleti
    @byblade
    bu cumartesi iş durumuna göre bende gelebilirim buluşmaya ehliyetimi perşembe alıyorum
    ]

derwish - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    scooter
    selamlar
    ilkin darkformu medeni cesaretinden dolayı kutluyorum.
    darkform haftasonu işin yoksa biraraya gelelim yeri sen seç yakın biryerler olsun ben de video camera var çekim ve bilgisayara aktarımını yapabilirim.

Motosikleti
    o zaman arkadaslar pazar gunu bulusuyormuyuz herkeze ortak bir noktada mesela karsidan gelicek olanlar ,bogaz ve e5 tarafindan gelicek olanlar sirkecide bulussak ordan biryerlere zıplasak nasıl olur biri artık şu organizasyon işini üstlensin))))sirkeciden karsiyada gecebiliriz anadolu yakasına yada boğaza akabiliriz ne dersinizz
    ]

byblade - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 125zn Siyah
    thebarbarian cumartesi yapsak daha iyi belki pazar günü denize gidicek olanları vardır biliyosun havalar sıcak adamlar bunalmıştır bi hafta boyunca ama genede siz bilirsiniz ben hergün gelebilirim 5 kişide olsak bi buluşalım
    [I][B][/B][/I]34 €D 9396

talla - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BLACK ZN
    avrupadan gelcekler e5 in bakırkoy girişindeki ömür plazada buluşalım ne dersiniz?
    [CENTER]34 UVR 93[B][U][/U][/B][/CENTER]

[CENTER][SIZE="2"][B]HATALI DEĞİLSEM ARAYIN[/B][/SIZE][FONT="Comic Sans MS"][/FONT][/CENTER]

latifpolat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 125zn(satildi:()
    Alıntı talla adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    avrupadan gelcekler e5 in bakırkoy girişindeki ömür plazada buluşalım ne dersiniz?
    Bana uyar saat kaçta:D Çok fazla kalamasamda en azınadn bi tanışmış oluruz.
    [B]Motor[/B]la Odun Kesilir:queen:

talla - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BLACK ZN
    @latifpolat

nerde oturuyorsun kardeş ben flash kuruyemişin üstündeyım bende hergun omur plazada sayılırım
    [CENTER]34 UVR 93[B][U][/U][/B][/CENTER]

[CENTER][SIZE="2"][B]HATALI DEĞİLSEM ARAYIN[/B][/SIZE][FONT="Comic Sans MS"][/FONT][/CENTER]

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)

Bu Konudaki Etiketler