Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Mondial 125 ZN Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Motovento
    REKLAM ALANI
    kyox - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 125 ZN
    sertifikadan ehliyete gidecek olanlara son bir uyarı daha. Nüfüs cüzdanınızı yanınızdan ayırmayın, ne fotokopisi onun yerini tutuyor ne de B ehliyetiniz.

Kolay gelsin
    [CENTER][SIZE="2"][COLOR="SlateGray"]KERİM[/COLOR][/SIZE][/CENTER]
    [CENTER][B][SIZE="2"]34 YK 2206[/SIZE][/B][/CENTER]
    [COLOR="DimGray"][B][CENTER]Gri ZN[/CENTER][/B][/COLOR]

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    canyerli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    F 650 GS DAKAR
    @kyox
    çok güzel olmuş çanta güle güle kullan ama ben yaptırmam heralde çünkü bazen motora uzun uzun ne kadar güzelsin dermişcesine bakıorum sisy bar da ayrı bi hava katıo motora.mesela shadow larda sisy bar yok bi türlü gözüm aşina olmadı

@millet
    pahalı oto aksesuarcılarında bulunan sticker ların fiyatından haberdar olan war mı?
    Can YERLİ
    06 YC 502

darkform - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SYM - Wolf 125 Classic
    Kyox çanta efsane olmuş

Bizim Anadolu yakasında korna çalarak selamlaşmaya çalıştığım ZeyTiNcikler bana karşılık vermiyor birde aval aval suratıma bakıyorlar. Bende pişmiş kelle gibi sırıtan bi tip... Önceden bööle diildi insan kendini kötü hissedio hehe.

Sertifikamı aldım. Yarın sabahtan ehliyet için sürünmeye başlicam. Gelişmelerden haberdar ederim.

Sevgiler,
    ii gunner.
    SYM Wolf 125 Classic

Motosikleti
    Mondial 125 ZN
    ben sticerimi 10 ytl almıştım gümüş gibi kabartmalı. çeşitler çok, 5 ytl den başlıyor.

Motosikleti
    F 650 GS DAKAR
    saol kyox gidip bakıcam.güzel şeyler bulurum umarım.

@darkform
    üzülme darkform selam vermiyenler kesin pidecidir ya da çok yeni almıştır motorunu.bana hep slm veriolar ama niyeyse hiç bi Zn ye denk gelmedim yolda.
    Can YERLİ
    06 YC 502

Motosikleti
    SYM - Wolf 125 Classic
    Günaydınlarrr

Az önce sıpa'yı servise götürdüm. 2000 bakım dahilinde; Buji ve yağ değişecek. Benzin sarfiyatından hafif şikayetçi olduğumu belirttim. Motor 4 zamanlı olduğu için şöyle bir 3-4 bin km sonra sarfiyat belli olur, ben yinede bujini değiştirip filtrelerine bir bakarım dedi usta. Fiyat bilgisini öğleden sonra motoru teslim almaya gittikten sonra ileteceğim.

Web sitemize mesajlaşma özelliği ekledim. Birbirimize gönderdiğimiz mesajlar doğrudan mail olarak iletileceği için mail adreslerini girmeyen yada eksik giren kullanıcı arkadaşlarım mesaj alamayacaklar. Lütfen üye kontrol panellerimizden eksik bilgilerimizi tamamlayalım.

Ayrıca web sitemizdeki fotoğraflar bölümüne "ibret-i ZeN Alemi Albümü" eklemeyi düşünüyorum. Burada yaptığımız kazalar hakkında bilgi ve fotoğraflar sergileyebilir, bakıp bakıp yusuflayarak dava yavaş kullanmaya güdülenebiliriz.

Birde "Teknik Sorunlar Veritabanı"nın bir benzeri olan "Teknik Sorular Veritabanı" eklemeyi düşünüyorum. Burada üyelerimiz diğer üyelere sorular yöneltebilirler ve yöneltilen sorulara yanıtlar verebilirler. Buda ileride yaşayacağımız problemlere yönelik güzel bir çözüm olabilir düşüncesindeyim.

Bu iki yeni bölüm hakkındaki fikirlerinizi alabilirmiyim... Neler eklemeliyim-çıkarmalıyım, ne gibi özellikler faydalı olur-olmaz vs...

Birde fotoğraflar bölümümüze fotoğraf ekleyen üyelerimiz periyodik olarak "ZeN ScooClub Choppers" slideshow'una ekleniyor ve eklenecektir, bilginize.

ii gunner.
    SYM Wolf 125 Classic

derwish - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    scooter
    darkform
    eklenecek bölümler şimdiden hoş duruyor
    klübün biraz daha işlevsellik kazanması gerektiği kanaatindeyim
    en azından anadolu yakasında ikamet eden arkadaşlarla (ki siyahus yakın olmana rağmen henüz görüşemedik - bir tek darkformu yakalayabildim) bir buluşup kaynaşalım
    klüp ille de motorsiklet ile sınırlı kalmamalı bence ( kendi namıma inceden bir divx arşivim var ilgili olanlar varsa km beklerim)
    tabi diğer konulara fazladan dalıp asıl mesele olam motorlarımızı üzmemeliyiz
    konu daha da genişletilebilir
    bu arada arka frenlerin neredeyse işlevselliğini yitirerek psikolojik fren tavrını almasına bende katılıyorum ön frene dokunmadan motor durmaya yeltenmiyor bile -ki öndiskin çıkardığı sesler bazen önfrenin de elimde kalacağı hissi uyandırıyor -
    motoru 2000 bakımına sevpaya götürdüm buji+yağ+genel bakım 45 ytl ödedim
    bakımdan çıktıktan sonra motorun sesi değişti daha bir karizmatik oldu
    koltuğa deri kaplatmayı bende düşündüm ama terletmez mi o meret
    bir de arkadaşlar ekzos konusunda araştırma yapan oldu mu hiç şöyle nikelajlı bizim motorlara uyacak bir model
    not: web sitesinde bulunan ek farlarla ilgili sorun çıktı ufak ve kuvvetli olduklarından dolayı ciddi ısınıyorlardı yeni bir model aldım son rütuşları da bitsin resimlerini göndereceğim
    herkese selamlar

Motosikleti
    SYM - Wolf 125 Classic
    @ Derwish

ehliyat probleminden dolayı bizim yaka olmak şartıyla ben her-an buluşmaya hazırım ve acayip sevinirim. Göztepe'deyim. Derwish, Siyahus, DarkForm üçlüsü olabilir, hatta diğer katılmak isteyen arkadaşlarda olabilir mesela. Gezi değilde bi tanışma faslı olabilir.

Ehliyet işine gelince, bu sabah gittim karakola ama geç kaldım... sıra dolmuş. yarın sabah bi daha denicem şansımı erken kalkabilirsem. Muameleciye formları doldurttum 10 YTL karşılığında. Tavsiyem sizde doldurtun. Antin kuntin eksikler çıkartıyolarmış yoksa.

Derwish bu arada plaka çok fenaymış yeni farkettim, bizde ruh hastası bazında fenerliyiz bu akşam başarılar GS'lı kardeşlerime de aynı şekilde bu akşam yine başarılar

ii gunner.
    SYM Wolf 125 Classic

ozkansava - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    JONWAY 150 T-2 YY Furnace

selam yrossi

Şu metni bir okumanı tavsiye ederim. ( şikayetim.com'dan bir alıntı.);

17.04.2006 Tarihinde TRUVA Marka 125-T-13 Skutur motor aldım aldığımın 2.günü kilomtre halatı koptu, daha sonra şanzımandan yağ akmaya başladı servis götürdüm keçe değiştiğini ve düzeldiğin bu yağ akma daha sonra tekrar devam etti 4 defa keçe değişti ancak hala devam etmekte bu arıza en son defadada ben cebimden şanzıman yağı ve keçe parasını verdim garantrili olduğu halde bu arızadan dolayı belge istediğimde veremeyeceklerini söylediler 2-3 kez genel merkezini aradım ancak bugüne kadar bir cevap alamadım, ayrıca kaporta aksamında çatlamalar oluştu bu çatlamalarıda istanbul'daki ve adıyamandaki servisine ilettiğimde genel merkez kaporta garantiye girmeyeceğini söylediler ancak ne bir çarpma nebir darbe olmadığı halde kendiliğinden çatlamalar oluştu buna da firma tamamen duyarsız kaldı bu konuda çok mağdur oldum bu skuturu aldığıma alacağıma pişman oldum şanzımanın söküp taka taka vidalarda laşk olmaya başladı bu mağduriyetime umarım bir çözüm bulur firma yetkilileri.

derwish - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    scooter
    aynı fikirdeyim
    geziden ziyade bir tanışma faslı düzenleyelim lakin şöyle havadar bir mekan olsun binaların arasına girmeyelim
    gelecek arkadaşlar olursa buyursunlar
    cumartesileri ya da pazarları ben müsaitim

Motosikleti
    harley davidson night rod special
    @siyahus
    dediğin gibi nazarlık olsun))) beş kaplan gücündeyim ama herşeyden önce hukuk adamıyım kaba kuvvet en son))))

buu arada bugün emniyet müdürlüğüne evraklarımı verdim önümüzdeki perşembe ALLAH kısmetse sürücü belgemi alıyorum)))
    ]

Motosikleti
    Mondial 125 ZN
    @darkform
    "ibret-i ZeN Alemi Albümü" fikrine bayıldım :D .. Chopers bölümündeki mp3 te insanı havaya sokuyor

@öndisk
    Ya bu sorunun ne olduğunu hatta ön diskin ne olduğunu da bilmiyorum biri anlatsın gerekirse foto ile

@arkafren
    Abiler kitapta da yazdığı gibi durmak için iki freni aynı anda kullanın. Daha öncede söylemistim arka fren kampana olduğu için sert bi şekilde durmaz. Daha çok yavaşlatmaya yarar. Tam durmuk istediğiniz de ön fren ile birlikte sonuna kadar basmanız gerekir. yanlışmıyım.

@ısınma
    Arakdaslar ısınma konusunda motor sizce durmadan kullanılırsa kaç km de ısınmadan dolayı sorun çıkar ve bu bu sorun nasıl bi sonuç doğurur aceba, yani tehlikelimidir..

bulent sari - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    125 ZN
    ne oluyo karşı taraf buluşuyo da biz buluşamıyo muyuz
    ahanda yer ahanda saat
    cumartesi günü saat 14:00 te taksim de 5 kuruşta oluyorum
    bizim yakadakilerden gelmek isteyeni de bekliyorum
    çay ıbsmarlicam bakın ona göre...

5 kuruş nerde derseniz büyük parmakkapı sokakta Line'nın karşısıs
    istiklalden girip sıraselviler yönüne giderken solda

hadi bakalım "urum eli kaplanları"... isteyen motorla, isteyen otobüsle, isteyen yaya...
    SIYAH DAMALI
    UZJ 63

Motosikleti
    SYM - Wolf 125 Classic
    Az önce 2000 bakım için bıraktığım motorumu Ziverbey Gediler'den aldım.

Motorda yapılanlar:
    Yağ değişimi, Buji değişimi, bilimum vidaların sıkılması.

Fatura, SIKI DURUN:
    65 YTL

evet. 65 ytl'yi bayıla bayıla ödeyerek motosikletimi gedizlerden geri aldım. Ama Gedizler'de motorun ederinin %5'i kadar bir fatura çıkararak hemen hemen bana sattıkları motorumu geri almaya çalışır gibiydi. Faturaya önce inanamadım. Servis görevlisinden satış elemanlarına, ustasından çaycısına herkeze "noluyo burda" dercesine kibarca veryansın ettim. Tabi elçiye zeval olmaz, onlar da herkez çok şikayetçi bu fiyatlardan haklısınız demekle yetindiler. Bende tüm kibarlığımla bir daha asla motosikletimi bu servise getirmeyeceğimi, hatta fiyatlar yaklaşık konumlarada ise hiçbir mondial servisine hiçbir şart altında götürmeyeceğimi beyan ettim. Garantiden çıkarmış. Yahu defolsun çıksın...

Arkadaşlar. Bu nedir... 65 YTL istiyor adam. Ustaların emeğine son derece saygılıyım. Hatta tüm olanlara ve sinirden gözlerimin kançanağı olmasına karşın yine çıkarken hep yaptığım gibi çırak arkadaşıma bahşişini de verdim. Emeğe saygım sonsuz, ANCAK, değişen nedir; 1 adet kıçı kırık buji, yarım litremidir 1 litremidir yağ. Ne oluyoruz. Toyota Yaris marka aracımı yetkili servise sokuyorum, 4 adet buji, 3 litre yağ ve alttan gelen garip bir sesin onarımı yapılıyor. Fatura 95 YTL. Ve en önemlisi bu işlem 10.000 KM'de bir yapılıyor. Motosiklet ise 2000 km'de bir bakıma giriyor. Buda basit bir hesapla her 10.000 km'de bir 1000 kg, 1.000 cc, iki far, 4 koltuk, 4 tekerlek aracıma 100 YTL harcarken; 95kg. tek far, tek koltuk, 125 cc, 2 tekerlek motosikletime 325 YTL ödüyorum demektir. Bu nası bi saçmalıktır.

Tüm arkadaşlarımı Ziverbey Gedizler ve benzeri fiyat politikaları içeren tüm servislerden uzak durmaları yönünde şiddetle uyarıyorum. Bunun adı fiyat politikasıda değil. bu düpedüz dolandırıcılık.

Zaten tüm amacım garantiden çıkmamasıydı. Bir yağ değiştirmek, bir buji çıkarıp takmak, bir hava filtresi değiştirmek ve zincir yağlamak. Bunların hepsini zaten kendimde yapabiliyorum. Sırf kıçı-kırık ve ne-üdüğü belli olmayan, ve hiç güven vermeyen firma (Mondial) garantisinden çıkmasın diye hırsızlığa varan bu fiyatlandırmayı kabullenecek değilim.

Acayip sinirlendim, kusuruma bakmayınız. Siz siz olun ilki (1000 bakım) ucuzdu diye ikincisine (2000 bakım) fiyat almadan ASLA gitmeyin.

Sağlıcakla,
    ii gunner.
    SYM Wolf 125 Classic

Ahmet Yılmaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 125-ZN @ ZeN Scooclub
    @Darkform; Ben 1000 bakımda aynı işlemleri yaptırdım (yağ - buji değişimi ve sözde vidaları sıkmışlar) 35 YTL verdim, merkezi bir arayıp görüşelim istersen (kaldı ki bana 35 bile çok gelmişti) alt tarafı boktan çin malı buji ve dandik marka bi yağ koyuyolar,

Kız arkadaşım sebebiyle benim bir ayagım izmirde, orada bakıyorum adım başı motosiklet tamircisi var (servis değil) motosiklet sektörü istanbulda yeni gelişen bi sektör, o yüzden servis haricinde dogru düzgün tamirci, iyi bir usta bulmak güç, servisdeki tamirci arkadaşlarında motordan pek anladığını sanmıyorum, sizlere daha önceden bahsetmiştim birisi bana bi tamirciden bahsetti diye, ben eğer bi sorunla karşılaşırsam servisi boşverip o ustaya götürücem motoru, servistekiler hiç işinin ehli gibi gözükmüyo.

@Siyahus,
    Abi sticker hadisesiyle ilgilenicem.

@Kyox,
    Çanta 10 Numara olmuş, güle güle kullan

@Thebarbarian,
    Senin de avatar güzel olmuş

Herkese saygılar sunarım
    [B][COLOR="Black"][CENTER]U-F-A 87'ye bakın, görürseniz el sallayın, [/CENTER][/COLOR][/B]
    [CENTER][B][I][SIZE="2"][COLOR="Orange"]MoMo ZeN[/COLOR][/SIZE][/I][/B][/CENTER]

Motosikleti
    F 650 GS DAKAR
    @darkform
    sinirlenmekte çok haklısın arkadaşım benim arabamada senin yaris e olanlar yapıldı fiyat 75 YTL.bunu sölememin sebebi fiyatı 1.450 gibi astronomik olmayan bir fiyata aldığımız motorların bakımı neden fiyatları neredeyse motorun 10-20 katından fazla olan arabalarımıza verdiğimize yakın.Eminim çoğuna işçilik yazmışlardır çünkü bizim motorun parçaları cidden çok ucuz.Ama artık bazı şeyler geride kaldı düşüncesindeyim.çünkü artık insanlar eskiye nazaran kültür seviyesi daha yüksek.eskiden herkes birbirine geçirme yarışı yapardı.uzaktan dükkana girebileceğini düşündükleri adama 2 dk öncesinden acaba buna nasıl geçirelim hesabı yaparlardı.artık öle değil.Ama şimdi nooldu 65 YtL senden aldı die adam zengin olmadı aksine kendi kaybetti.bence sağlam kayaya çarptı.onun bu forumda propagandasını yapacağımızı bilemezdi dangalak.Bu forumu 100 lerce kişi okuo ve ayda hatırı sayılır derecede görüntülenen bir sitemiz war.Ha nooldu artık asla gidilmicek ustalar ve servisler bölümü açmamız gündeme geldi.kimse eşşek deil eminimki yakın zmanda o adamın müşterisi kalmaz.gönül isterdiki servislerimiz elit birer servis olup sürekli sorun yaratmasalar.ama her nimetin bir külfeti war.
    çinliler öbür dünyada yerinizz yok...

saygılar
    Can YERLİ
    06 YC 502

Motosikleti
    @darkfrom
    senin bu servise 65 tl ödemen benim acaip canımı sıktı bu işte bi yalnışlık olmasın keşke ödemeseydin o parayı itiraz etseydin ne bilim düpedüz sahtekar bunllar bende diğer servisleri bir arayıp bilgi alayım sizide bilgilendiririm
    ]

Motosikleti
    SYM - Wolf 125 Classic
    @ canyerli
    Cancım çok haklısın. yanlız "motorların bakımı neden fiyatları neredeyse motorun 10-20 katından fazla olan arabalarımıza verdiğimize yakın." demişsin. Ancak yakın değil. %300 daha fazla... Bu bakım paralarını aracına 10.000 Km'de bir ve motoruna 2.000 km'de bir verdiğini hesap edersen motoruna bakım parası olarak %300 daha fazla para harcamış oluyorsun. düpedüz saçmalık.

@ thebarbarian
    barbarian bende vermicem bu parayı dedim ilk duyduğumda. Hatta alın kardeşim içindeki yağı da bujiyi de.. işçilik borcum neyse vereyim çıkayım demeyi falan düşündüm. Ancak ordaki ustayla aram o kadar iyiki ona haksızlık etmek istemedim. Bu kez bu parayı ödüyorum, ustalarımın eline emeğine sağlık ancak bir daha asla buraya gelmicem diyip motoru alıp defolup gitmeyi tercih ettim. Zaten 65 demese 55 dicek. hadi dicek 45... bunlar bile çok yüksek fiyatlar. Haram olsun abi...

Orada durum öyle içinden çıkılmaz bi hal almışki, kimle konuştuysam alenen "gelme abicim buraya gelme bitirirler adamı" diyor. Geliceksende bujini yağını dışardan al öyle gel. Nası bi saçmalıktır.

ii gunner.
    SYM Wolf 125 Classic

Motosikleti
    @darkfrom
    haklısın :(

yaw parçayı dışarıdan alıp gidip taktırabiliyormuyuz varmı öle bişey sadece işçilik öderiz ne güzel olur
    ]

Motosikleti
    SYM - Wolf 125 Classic
    Alıntı thebarbarian adlı üyeden alıntı
    @darkfrom
    yaw parçayı dışarıdan alıp gidip taktırabiliyormuyuz varmı öle bişey sadece işçilik öderiz ne güzel olur
    Yaw aslında yok tabi ööle bişi. Ama ordaki ustayla falan aram acayip iyi. Adam beni çaktırmadan kenara çekti ve öyle dedi. Sen dışardan yağını filtreni bujini al gel burda bi şekilde işçilik yazarız gidersin. Çok haklısın faiş fiyat dedi. Hatta hiç gelme biraz anlıyosan 5 dakkada kendin yaparsın herşeyi dedi. Ustacım dedim bizim elimizden gelmezki senin gibi. Sen biliyosun bu işleri dedim hem ona stem etmediğimi anlasın hemde gönlü olsun diye. Yok ööle bişi yağ değiştirmek buji değiştirmek çok basit işler bunları kendinde yapabilirsin ve hatta yazık parana kendin yap zaten dedi adamcağızda. Hakkaten ööle yapıcam artık ya bu ne rezalettir ya.
    SYM Wolf 125 Classic

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 8 kullanıcı var. (0 üye ve 8 misafir)

Bu Konudaki Etiketler