Öncelikle çok geçmiş olsun.
Tamamen birebir aynı şekilde ben de kaza yaptım bir iki hafta önce, ve tesadüftür ki aynen ne bende ne motorda bir şey yok
Motorun berbat frenleri sağolsun, en ufak bir ani frene gelmiyor anında yalpalıyor.
Yüksek süratte giderken de bu dengesizliği hissettiriyor, 60'ı geçince bir savrulma geliyor alete. Hadi bu cüssesine göre normaldir muhtemelen. Ama dediğiniz gibi fabrika lastikleri aşırı kötü, afedersin lastiğe tükürsen yol tutuşu bozulur kaymaya başlar. Lastikler mutlaka değişmeli.
Sorunlara verdiğiniz cevaplara gelecek olursak;
1- Hangi parçayı söktü acaba bir bilginiz var mı? Ben de bilmeyen bir servise gitmiş olursam tarif edeyim garanti olsun. Bir şeyler sallanıyor o belli muhtemelen bir zararı da yoktur gerçekten ama güvensizlik veriyor insana işte için rahat rahat süremiyorsun motoru. Siz de aynı şekilde hissetmişsinizdir herhalde.
2- Bunu bilmiyordum, teşekkürler bilgi için.
3- Lastikleri değiştirince fren performansı da bir nebze düzelir diye düşünüyorum, en azından ani frenlerde daha az kayarız. Bakıma gittiğim yetkili servis aynı zamanda Anlaş bayiisiymiş, 150TL'ye çift lastiği değiştirebileceğini söyledi işçilik dahil. Fiyatlar aşağı yukarı nedir hiç bilmiyorum, uygunsa bunu taktıracağım.
4- Bu normal gelmiyor bana çoğu kişi daha az yaktığını söylüyor bu motorun. Belki de 3000KM'yi falan geçince biraz daha düşer.
5- Garantiden halletmeye çalışacağım umarım çözülür.
Cevaplarınız için çok teşekkürler.