Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Mondial 125 ZN Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI

arkadaşlar çok sakin kullanmama ve genellikle sahil yolunda 50-60km/h sabit hızla gitmeme rağmen 25 liraya 160km gittim (km'de 15-16 kuruş civarı) bana yakıtı fazla gibi geliyor motorum 1100 km'de yağ bakımı yeni yapıldı.bir problem mi var yoksa normal mi?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Kaangngr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Senin yakıt bana iyi geldi bende daha fazla valla hemen bitiyo anlamiyom neden bu jadar cabuk bide motoru calistiriyom ilk rolanti dusuk baya sora yukseliyo yolda giderkende gazi kesince stop ediyo yarin bi motorcuya gitcem otomatik jigleden diyolar ama bakalim bide fren telini taktim amas sanki kendisi sıkıyo freni biraz zor itiliyo kontak kapaliyken baktircam bi onada balatalarida kontrol ettircem bakalim

Alıntı Kaangngr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Senin yakıt bana iyi geldi bende daha fazla valla hemen bitiyo anlamiyom neden bu jadar cabuk bide motoru calistiriyom ilk rolanti dusuk baya sora yukseliyo yolda giderkende gazi kesince stop ediyo yarin bi motorcuya gitcem otomatik jigleden diyolar ama bakalim bide fren telini taktim amas sanki kendisi sıkıyo freni biraz zor itiliyo kontak kapaliyken baktircam bi onada balatalarida kontrol ettircem bakalim
    valla motoru almadan önce 20 liraya 250 km gidiyo bilmem ne diyolardı yalanmış demek hepsi.dizel fiesta'm var o sakin kullanımda 18 kuruş yakıyo.bu iki tekerlekli motor 16 kuruş yaktıysa ne anladım ben bu işten

Nabalim benzin pahali benimkide yakiyo valla hatta temin fari söktüm bitane ufak park var bi tanede armut ampul dedikleri heralde 12v 35 w uzun kisa ampul var ve aydinlatmasi berbat hangi ampulden takilmali yada xenon nasil olur xenon istiyorum ama kendim takabilcemmi acaba

Alıntı Kaangngr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Nabalim benzin pahali benimkide yakiyo valla hatta temin fari söktüm bitane ufak park var bi tanede armut ampul dedikleri heralde 12v 35 w uzun kisa ampul var ve aydinlatmasi berbat hangi ampulden takilmali yada xenon nasil olur xenon istiyorum ama kendim takabilcemmi acaba
    valla aydınlatmadan ben de şikayetciyim.xenon'a gerek yok sarı hologen olsa da yeter de iyi aydınlatması gerek.ucuz yollu aküyü bitirmeyecek ne ampul takabiliriz marka model verirseniz çok makbule geçer.geceleri çukurları seçmekten gözüm bozuldu

Sorma ya cukurlardan gecerken ayaga kalkiyom artik sarsmasın diye hologen derken nasil oluyo orjinal duya uyarmi

sesiniz çıkmıyor dostlar.neler yaptınız

omeruby - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    125 ZNU
    Merhaba .
    Motorun ön tekerinden sallantı sesleri geliyor çözemedim nereden geldiğini. Tümseğe çukura girer girmez motor paldır küldür sallanıyor. Amortisörler patlamış olabilir ama bence ses fren mekanizmasından geliyor. Bu sorunu yaşayan ve çözen var mı ?

Kardes bende ön freni sıkınca takur tukur yapıyo hafif sıkmalarda çözemedim takur tukur gidiyo firlicak gibi

Motosikleti
    Mondail 125znu
    O sıkıntı bende de var sadece fren sıktığımda değil ufak bi çukurdan geçince felan ön panelin içinden deli gibi ses geliyor plastikler çatladı kırıldı hep zaten sinir oldum. 2 gün önce bıraktım motorcuya krank kolu felan kırdı motor egzantirik zinciri felan dağıldı.Bu bahaneyle 150 lilik yaptırıyorum motoru pazartesi başlıcakmış motora salı akşamı gel al dedi motoru.Dip gaz 80 i geçmiyodu motor bakalım rodajını adam gibi yapayım 1000 km sakin kullanıcam 50-60 geçmicem fazla zorlamıcam sonra dip gaz açıcam bi 20 30 km motor açılsın diye. 110 km hızı görürsün demişti bana değerlendirmeleri yazıcam buraya.Krank,silindir,gömlek,piston hepsi değişiyor.Castrol yağ en kalitesinden buji felan herşey 300 lira.Sabırsızlıkla bekliyorum motoru.Bide bizim sispansiyonlar dandik galiba benimde ön patlamış olabilir o yüzden geliyodur o ses kanımca

150 cc yapmak icin 300 tl vercegime 1.200 1.300 e satip yamaha ybr 125 yada honda cbf150 alirim hem bu motorda 90 dan sonra basliyo titremeye sapıtmaya guvenli degil yani emniyet seridinde beyaz cizgiden giderken bile sağa sola çekiyo tehlikeli baya baya ama senin kararın tip olarak tam bi nostalji ben tipini çok seviyorum diğerlerinden farklı 150cc olsa güzel olur ama tehlikeli

Motosikleti
    Mondail 125znu
    O kadar param olsa hiç düşünmem zaten tvs apache alırım honda yamaha yalan bana göre 150 sınıfında.Hepsinin + sı eksisi var ama benim gönlüm apacheden yana olur.Yarın başlıcak krank geliyo en geç salı günü alıcam motoru sağa sola çekmesi jant olabilir balon yapmış olabilir lastik.Ben kendime güveniyorum sağlam kullanırım motoru.Motor beni değil ben ona binerim yani.Hatta yazın İstanbula bile geçmeyi planlıyourm 550 km yol şuanda Simavdayım.Bakalım herşey nasip

Hocalar merhaba benim motorumun ön çamurluğundan bi ses geliyo çözemedim parke taşta giderken takır takır ötüyo tak tak biyere vuruyo bişey ama anlayamadım. Başına gelen varmı?

Motosikleti
    Mondail 125znu
    Evet arkadaşlar motoru bugün aldım sonunda.Fakat bi sıkıntı çıktı motor 150 cc lik oldu okula gittim park ettim,dersten çıktım geldim baktım motor yağ akıtmış yere neyse bineyim dedim motorcuya kadar götüreyim geri motora yüzde 70 gaz veriyorum sadece bağırıyo deli gibi zar zor kalktı motor gittim motorcuya açtılar hemen motoru yağ keçesi atmış yerinden motorun içi full yağ dolmuş hemen temizlediler benzinle yeni keçe taktılar.Geldim şuanda yurttayım.Bakalım 9200 olunca gidip castrol yağ değiştiricem tekrar 500 km sonra gel dedi 50-60 ı geçme dedi zorlama fazla rodajı iyi olsun dedi motorun.yeni yağı koyunca bi 100 km daha 50-60 gidersin dedi sonra kütahya - uşak yolunda çıkar kapatırsın dip gaz dedi motoru açmak için.Bakalım ama çok farketti gaza dokunduğum anda direk gücü hissettirmeye başladı toplam maliyet. 345 lira..

Motosikleti
    125 ZNU
    Alıntı kalaman adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hocalar merhaba benim motorumun ön çamurluğundan bi ses geliyo çözemedim parke taşta giderken takır takır ötüyo tak tak biyere vuruyo bişey ama anlayamadım. Başına gelen varmı?
    Oluyor bende de aynısı çözemedim

Usta 150 cc yapmak akıl karımı bilemem ama mutlaka bi uyumsuzluk olur ama 150 olsa hicte fena olmaz yani nerde yaptirdin istanbuldami

480 sayfalık konuda 120 sayfa kadar okuduktan sonra yazıyorum, burada motorunu 2006 yılında alanların konu konu ilerleyip 2009'lar da satışlarına kadar okudum diyebilirim Bu motoru almak istiyorum fakat tabi 125 ZNU 2013 modelini. ZN ile farkları nedir 2006 larda bir çok sorundan bahsedilmiş artık bunların bir çoğunu firma çözmüştür diye düşünüyorum bu üst modelde haksızmıyım ?

Kullanan biri olarak uzun yol yapılabilir mi ( uzun yoldan kasıt 85 - 100 km )

Virajlarda tekerlekleri ufak olduğu için kayma riskleri korkutuyor beni acemi olarak ?

Baştan chooper tarzı birşey alacaktım güven vermesi nedeni ile fakat ilk tecrübe için ağır olacağı kanısına vardım , sizlerin fikirlerini almak iyi olacaktır diye düşünüyorum.

Şimdiden teşekkürler.

Fark olduğunu düşünmüyorum çift renk olarak degisir ben motorumu kullandim cok zevk verici yalniz 90 kmh beni tatmin etmiyor 120 130 yapicak bi makina lazim bana tabi buda ayri bi tat veriyo nostaljik bi motor ama rahat kullanimi lastiklerin ufak olmasi kotu bence en ufak cukurda mafediyo insani

Motosikleti
    125 Zn
    Hareketlenmiş buralar uzun zaman sonra..Yaz geldi ondandır herhalde
    @omer acaba bu ön fren sisteminden gelen kronik problem diyebileceğimiz ses olabilir mi?

Motosikleti
    125 ZNU
    Vallahi çözemedim. Kafayı yemek üzereyim teker fırlayacak sanki çukurlarda. Tüm vidaları sıktım alama olacak artık. Kaliper lastikleri varmış birde onları değiştireceğim yarın. Birde havasını alırım frenin. Düzelirse bildiririm.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)

Bu Konudaki Etiketler