Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Mondial 125 ZN Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Motovento
    REKLAM ALANI
    omeruby - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    125 ZNU
    Merhaba arkadaşlar. ZNU kullananlar motosiklette en fazla kaç km hız gördü ? Düz yolda dip gaz 80 i geçmiyor benim motor. Sizde de öyle mi ? ZN kilometresi fazla gösterdiği için özellikle ZNU kullananlara soruyorum.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Alıntı omeruby adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba arkadaşlar. ZNU kullananlar motosiklette en fazla kaç km hız gördü ? Düz yolda dip gaz 80 i geçmiyor benim motor. Sizde de öyle mi ? ZN kilometresi fazla gösterdiği için özellikle ZNU kullananlara soruyorum.
    Evet 80'i geçmiyor duz yolda

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:02 ----------

Alıntı boxerboy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kilon iyiymiş.tek kişi gideceksen çok sıkıntı olmaz bence. ama yinede fazla zorlama. gaza gelip 100 ü geçme. manual vitesli değil evet otomatik vitesli. daha önce kullanmadıysan bu motoru hiç gitmeni tavsiye etmem açıkcası. ama illa da gidecem diyorsan İstanbul-İzmit-Yalova-Bursa-Balıkesir-Manisa yapman lazım. Telefondan bakıyorum ve km olarak Ayasofyanın ordan manisa merkez 527 km gösteriyor. Bu bence çok fazla uzun bir yol. Ben olsam ortalarda bir yerde kalırdım. yoksa o yol 1 günde zor gidersin. zaten 2 saatten sonra boynun ağrımaya başlıyor işkence olur o yol sana.o İstanbul a gidişimde 90 km yapmışım ve 12 tl ise 500 km de max 100 TL yakar tahminim. Kilon az olduğu için bu azalabilir. hızını çok yukseltmezsen yine daha az yakar. bii de motordan motora az da olsa değişir bu oranlar. Sen bu benim tahminimi baz al ama güvenme yinede. ben azaldığında depo, hep 10 tl doldururum. ayrıca yenikapıdan feribot ile bandırmaya geçme ihtimalini de düşün araştır. ama buralarda görmüştüm sanırım 50-60 TL alırlar sadece motordan birde senden alacaklar işte. sonuç olarak o yol 1 günde gidilmez, pert olursun

zaman olarak da heralde 10-12 saat arası değişir gideceğin yol. ama mutlaka sık sık mola vermen gerekecek. boynun ağrır
    +1 Arkadas cok guzel anlatmıs.

Motosikleti
    Ramzey QM 250
    Arkadaşlar merhaba. Bir konuda fikrinizi alacağım.
    Bana 125zn'nin ön plastiği lazım. Farın altındaki büyük ön plastikten. Bir de ayakları koyduğumuz yerin altındaki yan plastiklerden lazım.
    Renk farketmez, 2nci el nereden temin edebilirim.
    Yardımcı olursanız minnettar olurum.
    İyi sürüşler, İyi forumlar.

Motosikleti
    125 ZNU
    Çok pahalı birşey değildi. http://www.mondialyedekparca.com/ burada vardır aradığınız parçalar.

Motosikleti
    Ramzey QM 250
    Yardım için teşekkürler ama sitede kaporta grubu kategorisi bulamadım. Motor grubu yedek parçaları mevcut. Foruma telefondan giriyorum. İnternetim yok. Biraz araştırmaya çalıştım ama çok zorlandım telefonda. Ön parçanın (çamurluğun üstündeki) fiyatını blien ya da bir adres önerebilen olursa çok sevinirim. İyi forumlar.

Motosikleti
    125 ZNU
    Ön karenaj diye geçer

3 Ön panel (Kırmızı) 79,43 TL
    3 Ön panel (Siyah) 76,08 TL
    3 Ön panel (Gri) 76,08 TL
    76 lira sıfırı.

Motosikleti
    Ramzey QM 250
    Çok sağol omeruby.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    xv 250
    selam arkadaşlar bu scooter da buji nasıl değişir ? 1 saat kullandım park ettim tekrar bir saat sonra çalıştırayım dedim marş motoru çalışıyor ateşleme olmuyor tamirciler cok para istiyorlar kendim yapmayı deneyecegimde

merhabalar arkadaşlar bugün mondial 125zn alarak bende aranıza katıldım 10000 km de bi çarpma sonucu ön grenaj ve çamurlukta ufak çaplı hasar var durumum düzelince degişecem bu işte biraz acemiyim ve bu motor yaklaşık 2 yıl garajda uyumuş hatta ilk çalıştırmak için 20 dakika kadar ugraştık şimdi tek marşla sorunsuz çalışıyor benim sorum buna ne gibi bakım yapılması gerekir servise götürürsem bakım maliyeti fazla olurmu sıradan motorcuya gitmek istemiyorum anlamadıgımı farkedip 3kağıda getirme durumu olabilir bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim herkeze kazasız belasız keyifli sürüşler

Motosikleti
    125 ZNU
    Hayırlı olsun motorunuz. Grenajların fiyatlarını http://www.mondialyedekparca.com/ sitesinden öğrenebilirsin. Servis fazla fiya çekerse haberin olur.
    Yağını bujisini hava filtresini vs. değiştirirsin o da gerekiyor ise. İşçilik dahil 60 lira falan almaları lazım. Grenajların hangisi kırıksa ona göre ekstra fiyat çıkar. Elin yatkınsa kendin yap bakımını çok daha ucuza gelir. Parçaları internetten sipariş edersin. Zaten zn olduğu için garantisi de dolmuştur. Bakımı sen yapsanda olur. Kazasız belasız sürüşler hepimize.

Motosikleti
    125 Zn
    Arkadaşlar tekrar selam herkese..
    Bilgili arkadaşlardan ricam hava filtresi,buji ve yağ nasıl değiştirilir?300 küsür sayfa okumama rağmen açıkcası tam anlamış değilim bu konuyu..Detaylı bir şekilde anlatacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim..

Motosikleti
    125 ZNU
    Ben bujiyi sökemedim anahtar vermediler bana motoru aldğımda. Araba için olan buji anahtarı buna uymuyor. İnce uçlu her halde.Hava filtresinde bir şey yok yıldız tornavidayla söküp alıyorsun filtreyi temizleyip tozunu alıp takıyorsun.
    Yağ içide motorun sağında fanın olduğu yerin alt kısmında yağ tapası var onu söküyorsun aşağıya yağ akmaya başlıyor. Bir kaba boşaltıyorsun yağı. Daha sonra yağın tamamen bitmesi için motoru 5 saniye kadar çalıştırabilirsin içindeki yağı atar. Tapayı takıp üstteki yağ doldurma yerinden 900ml kadar yağ doldurman yeterli olur. Bildiklerim bunlar yanlışım varsa düzeltin :D

Bu arada motorun aküsünün yerini değiştirdim. Bagajda arkada bir kapak vardı açtım baktım altı boş oraya uygun şekilde metal kutu yapıldı. Akü kabloları uzatıldı. Bagajda kocaman yer açıldı bunun sayesinde güzel olur. Fırsat olunca resim atarım.

Motosikleti
    125 Zn
    @omeruby öncelikle teşekkürler fakat ben sizden biraz detay isteyeceğim.Durumumu daha iyi izah etmek gerekirse daha önce buji görmemiş bir adamım,
    Bu buji nerededir,nasıl ulaşırız,nasıl sökülür,nasıl takılır.
    Ayrıca hava filtresini temizlemek için yan kapaktan mı sökmek gerekiyor yoksa grenajlar çıkacakmı komple?Yandaki kapaktan baktığımda üst tarafta vida görmüştüm oralardan sökmek gerekiyorsa grenajların sökülmesi gerekecek sanırım..
    Dediğim gibi biraz detaylı bir şekilde anlatabilirseniz çok sevinirim.Şu parçaya şuradan ulaşılır,şöyle yapılır böyle yapılır gibisinden..Şimdiden çok teşekkürler

Motosikleti
    125 ZNU
    Alıntı Uffie adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    @omeruby öncelikle teşekkürler fakat ben sizden biraz detay isteyeceğim.Durumumu daha iyi izah etmek gerekirse daha önce buji görmemiş bir adamım,
    Bu buji nerededir,nasıl ulaşırız,nasıl sökülür,nasıl takılır.
    Ayrıca hava filtresini temizlemek için yan kapaktan mı sökmek gerekiyor yoksa grenajlar çıkacakmı komple?Yandaki kapaktan baktığımda üst tarafta vida görmüştüm oralardan sökmek gerekiyorsa grenajların sökülmesi gerekecek sanırım..
    Dediğim gibi biraz detaylı bir şekilde anlatabilirseniz çok sevinirim.Şu parçaya şuradan ulaşılır,şöyle yapılır böyle yapılır gibisinden..Şimdiden çok teşekkürler
    Bujiyi sökmek için koltuğun ve altındaki plastigi 10 numara lokma anahtar ile sökmeniz gerekiyor. Plastiği oradan kaldırdıktan sonra motor karşınızda olacak. Sağ ön tarafta buji piposu görünüyor zaten
    Buji piposu budur :

Onu çekip çıkarınca buji altındadır zaten yukarıdan bakınca görünmez.
    Buji de bu

Daha sonra buji anahtarıyla civata söker gibi sökersiniz bujiyi.

http://scooterbilgiforumu.blogspot.c...n-ve-nasl.html
    Burada anlatılmış detaylıca.

Hava filtresi için grenajı kesinlikle sökmene gerek yok. Kapağı söksen yeterli orada görülen. Yukarıdaki vida hava filtresini oradan sökmek için olsa gerek. Hava filtresini komple oradan alabbilirsin. 2 tane 8lik vida tutuyor ondan sonra rahatça temizlersin daha iyi olur. Üst taraftaki vida hava filtresine giden havayı temizler orayıda temizlesen iyi olur. O yüzden hava filtresini oradan komple çıkarman daha mantıklı.

Soru varsa sor boş boş takılacağımıza nette birilerine yararımız dokunsun

Motosikleti
    Asya Motor 125T Nostalji
    Merhaba Arkadaşlar,
    Aranıza yeni katıldım. Asya Motor 125 Nostalji alacağım kısa süre içinde sıfır olarak. Motoru aldığımda değiştirmemi önereceğiniz yerleri var mı? Motoru aldığımda neye dikkat etmeliyim püf noktaları var mı bunları merak ediyorum.
    Teşekkürler.

Motosikleti
    Siyah ZNU 125
    Herkese selamlar! Foruma yeni katıldım, 1 aydır ZNU125 kullanıyorum, inanılmaz keyifli!
    Kadıköy tarafında tavsiye edebileceğiniz servis neresi var? ve ilk bakımda neler yapmak gerekıyor?( neler değişmeli ya da nelere dikkat etmeliyim ve ne kadar masraf yapmak normaldir)

şimdiden teşekkürler...

Motosikleti
    125 Zn
    @omeruby
    Bir süredir giremedim foruma geçte olsa çok teşekkür ediyorum.Gerçekten çok makbule geçti.Yarın erken kalkabilirsem işe gitmeden benim küheylanı şöyle güzelce bir yıkayıp yağını filtresini vs temizleyeceğim inşallah.Siz hangi yağı kullanıyorsunuz?
    Ben castrol 10-40 4t alıp koyacağım scooterlar için özel bir yağmış bildiğim kadarıyla..
    @Onre
    Aramıza hoş geldin
    Bence imkanlar elveriyorsa kesinlikle lastiklerinizi Metzeler yada Michelin markalarından biriyle değiştirin.Motorun üzerinde gelen lastikler sert hamurlu,dolayısıyla uzun ömürlü fakat,yol tutuşu deyim yerindeyse Allah'a emanet..Lastiklerden başka birşeyi değiştirmenize gerek olduğunu sanmıyorum.

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:34 ----------

@Omeruby (hocam on gözüküyorsunuz sitede yakalamışken bir sorum daha olacak..Bu hava filtresini komple sökmek içinde kapağın içindeki vidaları sökmek yeterli mi oluyor?Üstteki gibi resimlerle destekleyebilirseniz minnettar olurum açıkcası çok teşekkürler..

Motosikleti
    125 ZNU
    Sağda ve solda 8 numara anahtarın tuttuğu 2 vida var. Onları sökünce hava filtresi geliyor. Hortumları da çıkarmak gerekiyor tabi motordan. Ben dün temizledim hava filtresini. Plastik kısımları deterjanla yıkattım. Süngerleri ve filtreyi de temizledim. Çıkan toza inanamadım. Sadece hava filtresini temizlemek yeterli değil. 13-14 vida var toplamda sökülmesi gereken hava filtresini aldıktan sonra dışarı.

Motosikleti
    125 Zn
    @Omeruby
    Hocam vallahi çok teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz.Yalnız koca Ankara'da Castrol 10-40w 4t yağ bulamadım bir türlü..Esat,kurtuluş ve beşevlerdeki bp istasyonlarında yok,koçtaşa baktım orada da yok..Sırf bu yüzden bakım yapamadım bir türlü benim küheylana
    Bu arada 4Riders marka üst gövde koruma seti aldım bugün..Gayet güzel birşeye benziyor,Allah ihtiyaç göstermesin tabi..
    Korumanın resmini koyayım isteyen arkadaşlar yararlansın.Ben 150 tl verdim.5 taksit yaptırdım 5.90 kargo ücreti ve vade farkıda eklenince 165 liraya geldi bana herşey dahil.

Motosikleti
    125 ZNU
    http://www.madeniyag.net/Castrol-Pow...Lt,PR-136.html
    Yağ burada uygun fiyata satılıyor

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 8 kullanıcı var. (0 üye ve 8 misafir)

Bu Konudaki Etiketler