Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Mondial 125 ZN Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Motovento
    REKLAM ALANI

memnunmusunuz peki şu anda kafam çok karısık .. şekillerinden dolayı 150 znx, 125 znu asya nostalji 125 almak istiyorum ama bu bodellerin dogru tabirmi bilemiyorum ama dandik olması çeşitli ortamlarda uzak durulması gerektiği uyarıları yuzunden alamadım bir motor..
    düşünceniz, öneriniz nedir?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Ben yakın mesafelerde kullanmak üzere aldım .fazla bir beklentim yoktu ancak bende çok araştırdım asya motorun servis ve yedek parça şlikayetleri ve satış bayilerinin de ilgisizliği yuzunden mondial 125 znu aldım.Başlangıç motoru olarak gördüğüm için şu ana kadar hiç şikayet edicek bir sorun çıkarmadı.3 gün kullanmasam bile bir seferde çalışıyor.250 km yol yaptımm 30 tl benzinle.ayrıca görüntü olarakda çok güzel bana göre. direksiyonun diğer scooter lardan farklı olmasıda ayrıca güzel.Ben kendi adıma tavsiye ederim.İlk çıktığı zamanlardaki çin motoru yaftası yedikleri için mondial o imajdan henüz tam olarak kurtulmuş olmasada bence ekonomik sınıfda servis ağı nedeniyle en iyisi.

Motosikleti
    125 Zn
    Arkadaşlar öncelikle herkese selamlar,

Bende her erkek çocuğu gibi yol yapmayı,araç sürmeyi severek büyüdüm,halende seviyorum.
    Öğrenci olduğumdan malesef gücüm otomobil almaya yetmiyordu,bu sırada evime çok yakın olan okulum ve işyerime metro ile gitmekten inanılmaz sıkılmış durumdaydım,çare arıyordum.

Neyse efenim birden ampul yandı kafada,dedim neden bir motor almıyorum?Hem daha önce arkadaşlarımın motorlarında defalarca artçı oldum,rüzgarın sesi İstanbul gibi adeta..Benim diyen çekiciliğine karşı koyamıyor.
    Aylardır kısıtlı (ama öyle böyle değil,tam anlamıyla kısıtlı) 2. el motor arıyordum fellik fellik..Ankara'da öğrenci olduğumdan özellikle Ankara'dan motor bakıyordum fakat,Ankara'lı arkadaşlar alınmasın,çoğu motosiklet apaçilerin elinde heba olmuş burada..

Tam umutsuzluğa kapılmışken,moralim yerlerdeyken birde dişim apse yapmasın mı? 23 yaşına kadar dişçiye gitmişliğim yoktur mecbur kalktık gittik..Neyse dişçiden dönerken evin yakınlarındaki bir esnafın hep çok beğendiğim kırmızı bir 125zn'si vardı..Bir baktım 'Satılık' yazmış üzerine..Hemmen daldım dükkana abicim merhaba dedim.Motoru anlattı,birazda hoşbeşden sonra cebimdeki son 50 TL'yi kapora olarak verdim.(Okuyom ben yaa)

Çok uzattım farkındayım,inşallah bir aksilik olmazsa,salı günü maaşımı alır almaz hatunu eve atacağım kısmetse..
    Motorumu alır almaz gözlemlerimi paylaşacağım.Heyecandan ölmezsem tabii..

Kendinize iyi bakın,tekerinize taş değmesin efendim,sevgiler,saygılar,hürmetler diliyorum.

Motosikleti
    zn-125
    Alıntı Uffie adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar öncelikle herkese selamlar,

Bende her erkek çocuğu gibi yol yapmayı,araç sürmeyi severek büyüdüm,halende seviyorum.
    Öğrenci olduğumdan malesef gücüm otomobil almaya yetmiyordu,bu sırada evime çok yakın olan okulum ve işyerime metro ile gitmekten inanılmaz sıkılmış durumdaydım,çare arıyordum.

Neyse efenim birden ampul yandı kafada,dedim neden bir motor almıyorum?Hem daha önce arkadaşlarımın motorlarında defalarca artçı oldum,rüzgarın sesi İstanbul gibi adeta..Benim diyen çekiciliğine karşı koyamıyor.
    Aylardır kısıtlı (ama öyle böyle değil,tam anlamıyla kısıtlı) 2. el motor arıyordum fellik fellik..Ankara'da öğrenci olduğumdan özellikle Ankara'dan motor bakıyordum fakat,Ankara'lı arkadaşlar alınmasın,çoğu motosiklet apaçilerin elinde heba olmuş burada..

Tam umutsuzluğa kapılmışken,moralim yerlerdeyken birde dişim apse yapmasın mı? 23 yaşına kadar dişçiye gitmişliğim yoktur mecbur kalktık gittik..Neyse dişçiden dönerken evin yakınlarındaki bir esnafın hep çok beğendiğim kırmızı bir 125zn'si vardı..Bir baktım 'Satılık' yazmış üzerine..Hemmen daldım dükkana abicim merhaba dedim.Motoru anlattı,birazda hoşbeşden sonra cebimdeki son 50 TL'yi kapora olarak verdim.(Okuyom ben yaa)

Çok uzattım farkındayım,inşallah bir aksilik olmazsa,salı günü maaşımı alır almaz hatunu eve atacağım kısmetse..
    Motorumu alır almaz gözlemlerimi paylaşacağım.Heyecandan ölmezsem tabii..

Kendinize iyi bakın,tekerinize taş değmesin efendim,sevgiler,saygılar,hürmetler diliyorum.

motorunu yeni alan arkadaşlara kazasız belasız sürüşler diliyorum. çok yorumlar yapılmış bu motorcuk hakkında . öncelikle şunu belirtmek isterim 2010 dan beri bu motorun üzerindeyim. gittiğim heryere bu motorla gitmeye çalışıyorum gidiyorumda. düzce- şile - ağva - izmit - hereke bunlar sürekli gittiğim yerler. hatta bazen izmite gidiyorum akşamında da geri dönüyorum . 1 ay önce ağvaya 2 kişi + 1 çadır + 2 büyük kamp taburesi + 2 büyük çanta + 1 ıvır zıvır çantası + karpuz + içecekler olmak üzere yol aldık dur durak vermeden gitti. hiç yolda bırakmadı beni üzmedi ama ben de onu üzmedim aldığım günden beri küçükyalıdaki keleş ticarete mustafa abiye yağını suyunu ıvırını zıvırını değiştirdim. kendi motoru gibi hakimdir. murat şurdan ses geliyor galiba der abi değiştir orjineliyle derim. hatta şuan da motorun parçalarını krank vb. değiştiriyoruz. sibop ayarları falan. eğzozda son zamanlarda ses yapıyordu onu da el değmişken değiştirelim dedim. totalde 500 tl masraf ediyorum. ama 2 yıl sonra bu kadar büyük masraf ediyorum. yoksa normalde 2-3 ayda sürmene bağlı 50-60 tl masraf etmen (20 tl yağ-buji 10 tl buji - 15 tl hava filtresi vb.)yeterli. bu bakımlarını aksatanların şikayet etmeleri gayet normal. zaten 1.250 1.500 tl ye aldığın motora bakmazsan ondan nasıl bir verim beklersin ki ?
    bu motora bok atanlara çok kızıyorum.
    ALAN ARKADAŞLAR ARAMIZA HOŞGELDİNİZ. MOTORLARINIZI ÜZMEYİN ONLAR DA SİZİ ÜZMESİNLER Görüşmek üzere ..

Motosikleti
    125 Zn
    @wiyyyy
    Hoşbulduk,daha motoru almadan geldim aranıza..
    Bakım konusunda size %100 katılıyorum.1500 lira verdikleri makinaya afedersiniz eşek muamelesi uygulayıp sonra yok burası döküldü yok şurası şöyle falan diyenler haksız bence de..Ha ben kesinlikle bu motorlar kalite timsalidir demiyorum.Alt düzey motorlar sonuçta..
    Bende motorumu alınca inşallah önce hemen bir buji,yağ,hava filtresi değişimine gideceğim.
    Birde benim alacağım motorun bir problemi var.Aküsü yeni değişmiş olmasına rağmen sigortası atıyormuş,start düğmesiye çalışmıyor alet,sadece ayak marşıyla çalışıyor.
    Ayrıca ön far ampulü bitmiş galiba,arka stop ve arka sağ sol sinyalde aynı şekilde..Bu ampuller ortalama kaç lira masraf çıkartır bana?Müstakbel motorumdaki bu arıza neden kaynaklanıyor olabilir?
    Teşekkür ediyor,iyi akşamlar diliyorum

İyi bakılırsa sorun yok diyosunuz yani. ama şöyle bir durum var; sıfır motor tecrubesıne sahibim.. bakımları nasıl yapılır hiçbi fikrim yok..şimdiye kadar almama nedenim sorun çıkarmasından korktuğum içindi ama şimdi sanırım sıfırını alıcam.. fiyatı 2500 tl ..sizce bu fiyat fazlamı.. (ikinci eli için izmirde nerdeyse yok.. sahibinden comadakı satıcılara ise güvenmiyorum..zaten uçuk fiyatlarda istiyolar)

ertanos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Asya 125t(siyah) (sattı)
    @wiyyyy
    Hoşbulduk,daha motoru almadan geldim aranıza..
    Bakım konusunda size %100 katılıyorum.1500 lira verdikleri makinaya afedersiniz eşek muamelesi uygulayıp sonra yok burası döküldü yok şurası şöyle falan diyenler haksız bence de..Ha ben kesinlikle bu motorlar kalite timsalidir demiyorum.Alt düzey motorlar sonuçta..
    Bende motorumu alınca inşallah önce hemen bir buji,yağ,hava filtresi değişimine gideceğim.
    Birde benim alacağım motorun bir problemi var.Aküsü yeni değişmiş olmasına rağmen sigortası atıyormuş,start düğmesiye çalışmıyor alet,sadece ayak marşıyla çalışıyor.
    Ayrıca ön far ampulü bitmiş galiba,arka stop ve arka sağ sol sinyalde aynı şekilde..Bu ampuller ortalama kaç lira masraf çıkartır bana?Müstakbel motorumdaki bu arıza neden kaynaklanıyor olabilir?
    Teşekkür ediyor,iyi akşamlar diliyorum
    ampuller fazla bi şey tutmaz. elektrik tesisatında bi problem var motorun. şasi yapıyor o yüzden sigortayı attırıyor. sana satacak olan eleman sorunu muhtemelen biliyordur ama söylemiyordur gibime geliyor. belki fazladır masrafı. satışı almadan önce beraber gidin servise baktırın. masrafa göre tekrar konuşun derim. statörden bile olabilir sorun.

---------- Post added at 09:32 ---------- Previous post was at 09:29 ----------

Alıntı oldholborn adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İyi bakılırsa sorun yok diyosunuz yani. ama şöyle bir durum var; sıfır motor tecrubesıne sahibim.. bakımları nasıl yapılır hiçbi fikrim yok..şimdiye kadar almama nedenim sorun çıkarmasından korktuğum içindi ama şimdi sanırım sıfırını alıcam.. fiyatı 2500 tl ..sizce bu fiyat fazlamı.. (ikinci eli için izmirde nerdeyse yok.. sahibinden comadakı satıcılara ise güvenmiyorum..zaten uçuk fiyatlarda istiyolar)
    bu motora wiyy gibi bende 20bin km ve 2 sene bindim. güzel motor. kendi klasmanında süper diyebilirim. fakat 2500 çok para. hayatta vermem o parayı. sen olsan napardın diyceksin; ben olsam temiz 1000-1500 aralığında az kullanılmış bi ikinci el bakarım yada 2500'ü gözden çıkarmışsam suzuki an125 yada honda spacy110 lar var yada kymco alırım. bu saydıklarım zn'nin yerini tutarmı alakası yok ama o parayı verip sana hakkını fazlasıyla veren motorlar olur. kısaca o para bu motora verilmez.

istediğim scooter fiddle ve znu sadece baska bir model düşünmüyorum sadece bunlar hoşuma gidiyor amadediğiniz gibi 2500 tl izmirde yasıyrum ikinci eli yok olsada cok guvenmıyorum satıcılara bu motorun sıfır alınması gerektiğini düşünmekteyim ama bir türlü cesaret edemiyorum.. gözümü karartım sansıma ne cıkıcak dıyemıyorum fiddle içinde 4000 tl fazla gelıyo onunda izmirde ikincieli yok :s sahibinden com fiyatlarıda 3000 tl nın altına degıl :S yaz bıtıcek ve motor alamıcam sanırım :s

omeruby - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    125 ZNU
    Kymco like alın paranız yeterliyse

Motosikleti
    125 Zn
    @ertanos
    Hocam öncelikle merhabalar,ilginize teşekkür ediyorum.
    Dediğiniz gibi sigortayı attırıyormuş makina,problem statörden olabilir diyorsunuz.Ben motosikletlere tamamen yabancı bir adamım.O yüzden hiç anlamıyorum açıkcası.Acaba bu statör arızası nedir,neden olur,kaça patlar biraz açabilirseniz çok sevinirim..
    Teşekkürler.

Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Bu motoru bi tur denemek isterdim ama bi turcuk sadece, her gördüğüm laf açma şansım olan 125ZN ve benzeri motor sahibine bu motorun sürüşü dengesi rahat mı diye soruyorum. Dengeli diyolar ama inanmıyorum. Scooter zaten dengesiz meret pergel gibi açık kollarla nasıl viraja girilir hayal edemiyorum.

Motosikleti
    125 Zn
    Gecenin(sabahın) bu saatinde yazmak istedim tekrar
    @oldholborn
    Znu için birşey diyemeyeceğim ancak sıfır Zn bulabiliyorsan kaçırma derim.Açıkcası keşke imkanlar el verse de motorlarımızın rodajını kendimiz yapsak,zaten karakteri olan bu motorlara kendi karakterimizide katabilsek..

Bu arada bir aksilik olmazsa salı günü alıyorum motorumu bende..Heyecandan uyuyamaz oldum baykuş gibi bu saatte yazıyorum
    Kendinize iyi bakın,hoşçakalın

ertanos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Asya 125t(siyah) (sattı)
    @ertanos
    Hocam öncelikle merhabalar,ilginize teşekkür ediyorum.
    Dediğiniz gibi sigortayı attırıyormuş makina,problem statörden olabilir diyorsunuz.Ben motosikletlere tamamen yabancı bir adamım.O yüzden hiç anlamıyorum açıkcası.Acaba bu statör arızası nedir,neden olur,kaça patlar biraz açabilirseniz çok sevinirim..
    Teşekkürler.
    hocam kontağı açıp motoru çalıştırmadanmı sigorta yanıyor çalıştırdıktan sonramı. motor çalışmadan atıyorsa şasi sorunu var. bi yerde elektrik kaçağı var demektir. yok eğer kontağı çevirip motoru çalıştırdıktan sonra atıyorsa statör(dür) demiyorum olabilir diyorum. ) masraf olayına gelince biraz şans işi açıkçası. ustaya götürürsün her iki sorundada şasiyi hemen bulamaz arar tarar elektrik tesisatının bile yenilenmesini söyleyebilir. alır 50-100 lira. belki hemen bulur. statör yada ona bağlı beyinde ise onlarda bi 40 lira civarı olsa işçilikle 70-80 ister. satıcıya çok güvenme. dediğim gibi gidin servise usta söylesin sana masrafı öyle al. sonuçta bedava almıyorsun.

Motosikleti
    125 Zn
    @ertanos
    Hocam öncelikle tekrar çok teşekkür ediyorum
    Vallahi pek bir bilgim olmadığı için size şöyle tarif edeyim.
    Start düğmesi çalışmıyor,ayak marşıyla çalıştırıyor alacağım kişi motoru..Bana 100 lira civarı masrafı var demişti.Problem nedir diye sorduğumda elektrik aksamında sıkıntı var sigorta atıyor,oysaki aküyü yeni değiştirdim dedi..Açıklayıcı oldumu bilmiyorum ama lanet olsun cehalet çok kötü birşey
    Açıkcası 100 lira masrafa razıyım yeterki ileride bana devamlı sıkıntı çıkarmasın kronik bir problem olmasın yeterli.

Birde alacağım adam yanında devamlı buji taşı bu çin mallarının sağı solu belli olmuyor demişti..Bu bujiyi nereden nasıl takıyoruz acebaa??

Kafanızı müthiş ütüledim farkındayım fakat,son bir sorum daha olacak
    Şimdi motoru alır almaz direkt servise gideceğim
    Genel bakımlar anladığım kadarıyla yağ değişimi,buji değişimi oluyor.Bundan başka neler yaptırmak gerekir bakımda veya neresini kontrol ettirmek gerekir?Kaça patlar bunun günahı bize?
    Öğrenci olunca,bir yandan çalışıp o parayla geçinmeye çalışıp üstüne delilik edip birde motor alınca çok ufak meblalar bile önemli oluyor takdir edersiniz ki..
    Tekrar tekrar çok sağolun.Kendinize iyi bakın

Gecenin(sabahın) bu saatinde yazmak istedim tekrar
    @oldholborn
    Znu için birşey diyemeyeceğim ancak sıfır Zn bulabiliyorsan kaçırma derim.Açıkcası keşke imkanlar el verse de motorlarımızın rodajını kendimiz yapsak,zaten karakteri olan bu motorlara kendi karakterimizide katabilsek..

Bu arada bir aksilik olmazsa salı günü alıyorum motorumu bende..Heyecandan uyuyamaz oldum baykuş gibi bu saatte yazıyorum
    Kendinize iyi bakın,hoşçakalın
    malesef sıfırı bulamam gibi geliyor sym fiddle 125 alıcaktım beyazı piyasada olsaydı ama fabrikada bile yok.. geriya znu kalıyor ama korkuyorum bu motordan :(

Motosikleti
    125 Zn
    @oldholborn
    Hocam vallahi ne yalan söyleyeyim Zn'den sonra Znu'nun tipine ben ısınamadım.Ancak dediğim gibi motoru,yürüyen aksamı vs hiç bir bilgim yok,sadece 125 zn ekol bir model bence o yüzden söyledim.Kararın ne olursa olsun şimdiden hayırlı olsun
    Bu arada bende az önce Abidinpaşadaki mondial servisinden geliyorum.(askerlik şubesinin yanındaki)Yarın alacağım motor devamlı orada işlem görmüş.Bende gittim usta böyle böyle kırmızı bir zeytin var bildin mi dedim.
    ''Temiz motordur en son bakıma gelmişti birşeyi yoktu için rahat olsun dedi''
    Bu lafın üzerine zn aşkıma aşk kattı adeta usta
    Bu kadarla da kalmadı,
    'Ağabey' dedim,'bunu alınca sana getirsem,bujisidir,yağıdır,filtresidir kaça yaparız bu bakımı?'' dedim
    60Tl dedi,'öğrenciye kaça sayın abim?' dedim
    50 TL'ye hallederiz dedi..

Bu arada@ertanos
    Hocam problemi ustayada sordum.Getir bakalım dedi.En kötü elektrik tesisatı komple değişir dedi.Kaça patlar dedim 100 TL dedi..
    Fiyatlar nasıl arkadaşlar sizce?Bu servisi bilen tanıyan varmıdır?
    Yüceer mondial servisin adı..

Yine uzun uzun yazdım farkındayım.
    Ama daha motoru almadan sevdikçe sevesim geliyor anasını satayım
    Saygılar sunuyorum efenim,tekerinize taş değmesin,kendinize iyi bakın

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:57 ----------

@old
    Senin için biraz araştırayım dedim Znu'ları..
    Malzeme kalitesinin bu modelde iyileştirdiğini söylüyorlar,sorunsuz olduğuna dair bir kanı var (tabi dikkatli kullanımda) çekişi için de fena değil diyorlar..
    Yalnız frenleri pek iyi değil anladığım kadarıyla,bakımla vs halledilmeyecek birşey değil bana sorarsan.Ayrıca Zn lerdeki gibi pek kıvrak bir alet olmadığını söylüyorlar.Benim gördüğüm artı ve eksi yanları bu şekilde..
    Umarım içine sinen bir seçim yaparsın,hoşçakal

Motosikleti
    125 Zn
    Gençler kimse yokmudur yahu,canlandıralım tekrar şu konuyu..
    Yarın sabahtan motorumu alıyorum kısmetse..Hemen paylaşımlara başlayacağım..

ya böyle bişey alırken hep agzım yanar benım illa onun peşinde kosup helak olurum .. sym olsaydı alıcaktım.. ama su anda yok fabrıkanın beyazını ne zaman uretıcegıde bellı degıl kısın olabılır yani?
    geriye beğendiğim tek motor bu kalıyor ama işte tırsıyom arkadas korkuyom basımı agrıtıcak, beni motordan sogutucak diye,,
    motoru sehir içinde kullanıcıam haftada bir bilemedin iki hadi üç olsun 250 kmlık yol yaparımoda belki ama işte yolda kalmak var .. yolda gıderken motorun saglıgı tehlıkeye sokucak bir şaka yapma ihtimali var.. baskada begendiğim motor yok ne yazık ki..

omeruby - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    125 ZNU
    Mondialin en sorunsuz motorlarından hocam. Sıkıntı yaşamazsın. ZNU alırsan arka amortisörü değiştirmen gerekebilir ancak. Orta sehpa yere sürtüyor 2 kişi binince. Motor konusunda sıkıntınız olmasın. Bütün çinli scooterların motorları aynı (gy6).

Motosikleti
    125 Zn
    @old
    Bende bu sabah teslim aldım motorumu,satıcı ile birlikte notere gittik hallettik işlemlerimizi.
    Merak edenler için söylüyorum noterde aracın devir masrafı olarak 86 tl ödedim ve işlem 15 dk gibi kısa bir sürede halloldu..
    Neyse hayatında hiç motosiklet sürmemiş ben bindim motora gayet rahat bir şekilde evimin önüne kadar geldim.Temizliğini yaptım sonra servise götüreyim dedim elektrik aksamı problemliydi çünkü
    Neyse gittim
    4sinyal ampulü değişti,
    ön-arka far ampulleri değişti
    bilimum vidaları sıkıldı,
    elektrik problemini sağ arka sinyalin yuvasındaki kırıktan dolayı şase yaptığını ve bu yüzden bu sıkıntıyla karşılaştığımı söyledi,
    Akü fazla şarj ediyormuş tüm ampulleri patlatmasının sebebi konjektördenmiş konjektör değişti.
    Sıfır aküyle denendiğinde motor canavar gibi,fakat benim akü şişmiş ve dandik bir çin malına 65 ytl istediler bende aküyü değiştirtmedim.Bu şekilde yine sinyaller far ve el marşı çalışmıyor malesef.Aküyü kendi gözlerimle gördüm bombeli bombeli olmuş..Neyse bir tane alıp kendim takarım diye düşündüm,çok zor olmasa gerek.

Yol tutuşu lastiklerin eski olmasından dolayı kötü,yokuş aşağı çok çok düşük bir hızla (yaklaşık 10-15km) ellerim frende inerken biraz fazla kaçırınca freni motor altımdan kaydı,neyseki 2mizde düşmedik hemen ayağımı yere attım.Onun dışında rampa,yokuş dinlemiyor Ankara'nın yokuşlarını bilen bilir ama motor tık demedi maşallah.Bende bir eve geleyim mola vereyim dedim..
    İzlenimlerim bu şekilde.Herkese kazasız belasız sürüşler diliyorum.

Ekleme:Tüm bu işlemler için servise 50 tl verdim..Nasıl fiyat sizce arkadaşlar?

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)

Bu Konudaki Etiketler