Mondial 125 ZN Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
-
30 Mayıs 2012, 18:22
hayırlı olsun @omeruby öncelikle. kazasız belasız sürüşler dilerim. 125 znu ların sorunlarından biri de yere yakın olması . arkadaşıma aldığımız znu nun da altı sürtüyordu. oda aldığı yere götürdü ve arka amorsitörde sorun olduğunu biraz da benim bastırmam sonucu inandırdık ve garantiden arka amorsitörü değiştirdik. şimdi 3 kişi bile biniyorlar bana mısın demiyo
yetkili servise bunun yere sürttüğünü ve binemediğine sorun olduğuna inandır ve değiştir derim. yoksa 2 kişi binerken zorlanırsın
Reklamlar
-
30 Mayıs 2012, 21:31
wiyyyy adlı üyeden alıntı
hayırlı olsun @omeruby öncelikle. kazasız belasız sürüşler dilerim. 125 znu ların sorunlarından biri de yere yakın olması . arkadaşıma aldığımız znu nun da altı sürtüyordu. oda aldığı yere götürdü ve arka amorsitörde sorun olduğunu biraz da benim bastırmam sonucu inandırdık ve garantiden arka amorsitörü değiştirdik. şimdi 3 kişi bile biniyorlar bana mısın demiyo
yetkili servise bunun yere sürttüğünü ve binemediğine sorun olduğuna inandır ve değiştir derim. yoksa 2 kişi binerken zorlanırsın
Çok teşekkür ederim .
Dün gece motosiklet yağmurda kaldı sabah bir baktım akü bitmiş. Daha 3 günlük motor. Ayak ile çalıştırdım ama akünün bitmesi canımı sıktı. 10-15 km gezdim dolmadı hiç akü.
Amortisör değişimi ne kadar sürüyor ? Parçanın gelmesini bekliyor muyuz ?
-
31 Mayıs 2012, 18:25
omeruby adlı üyeden alıntı
Çok teşekkür ederim .
Dün gece motosiklet yağmurda kaldı sabah bir baktım akü bitmiş. Daha 3 günlük motor. Ayak ile çalıştırdım ama akünün bitmesi canımı sıktı. 10-15 km gezdim dolmadı hiç akü.
Amortisör değişimi ne kadar sürüyor ? Parçanın gelmesini bekliyor muyuz ?
motoru yağmurda çok bırakmamaya çalış eğer zaman zaman kalacaksa wd40 al. pas önleyici ve yağlayıcı. çok etkili bir ürün metal yerlerine sık asla paslanma yapmaz.
sıfır motorlarda akü başlangıçta bitik ama zamanla yol yaptıkça doluyor. benim motor 2010 ve sürekli hareket halinde daha aküyü geçen ay değiştirdim.
amortisör değişimi çok uzun sürmüyor biz parça için beklememiştik , motorcu da vardı parça. ama ne kadar kısa sürede adamın başına gidersen o kadar iyi olacağını düşünüyorum. zaman geçtikçe sen yaptın da diyebilir.
-
01 Haziran 2012, 00:45
wiyyyy adlı üyeden alıntı
motoru yağmurda çok bırakmamaya çalış eğer zaman zaman kalacaksa wd40 al. pas önleyici ve yağlayıcı. çok etkili bir ürün metal yerlerine sık asla paslanma yapmaz.
sıfır motorlarda akü başlangıçta bitik ama zamanla yol yaptıkça doluyor. benim motor 2010 ve sürekli hareket halinde daha aküyü geçen ay değiştirdim.
amortisör değişimi çok uzun sürmüyor biz parça için beklememiştik , motorcu da vardı parça. ama ne kadar kısa sürede adamın başına gidersen o kadar iyi olacağını düşünüyorum. zaman geçtikçe sen yaptın da diyebilir.
Akü bitmemiş sigorta atmış sadece değiştirdim canavar gibi çalıştı. Amortisor değişiminde direk başka bir modelin amortisorü mü takılıyor ? Herhangi bir ücret ödüyor muyuz ?
-
02 Haziran 2012, 23:16
-
05 Haziran 2012, 13:56
Kornada temessızlık vardır bazen çalmıyorsa fişlerini kontrol edin. Buton da sorunlu olabilir. Su almış ta olabilir açık bakmakta fayda var.
-
06 Haziran 2012, 19:29
slmlarrr bende aranıza yeni katıldım. gri renkte yalnız renk değişimi ve koltuğu deri yaptırmak istiyorum... bilgisi olan vasa beni bilgilendirebilir mi?
-
12 Haziran 2012, 19:35
rengini neden değiştiriyorsun ki? bırak orjinal kalsın.koltuğu deri yap yeter...acayip yazılarla saçma sapan işaretlerle doldurulmuş çok motor gördüm...kendi hali daha iyi bence... boyamak istiyorsan siyah yap ama benimki de siyah ben kırmızı olan kaskımı siyaha boyamıştım fena da olmadı.10 tl ye sprey boyalar var daha iyisi varsa onlardan al. ama komple dışını sökmen lazım.akıntı yapmadan boyaman lazım...ben motoru boyamadım hiç...
-
12 Haziran 2012, 20:04
Selam ZN'ciler. Malum konu uzamış gitmiş. Muhtemelen bir yerlerde bahsedilmiş olmasına rağmen bulmak zor gibi görünüyor o yüzden sormak istedim. Ben motoru geçen yaz sonu aldım ve sanıyorum 500 km yi anca aşabildim. Henüz bir bakım yaptırmadım. Şimdiye kadar çok önemli bir sorun yaşamadım. 1. si motor yağını nereden nasıl kontrol edebilirim onu merak ediyorum, ayrıca yağı kendim satın alıp yağ takviyesi yapabilir miyim? Birde servise kontrol ettirmem gerekir mi başka sebeplerden ötürü (Ne bileyim fren hidroliği falan).
-
12 Haziran 2012, 20:42
https://www.motosiklet.net/forum/mot...sligi-426.html
burada yağ ile ilgili deneyimleyenler var... birde sayfalarda bir sorun ile ilgili cevap bulmak zor oluyor. google' a yaz daha kolay bulursun ;)
-
13 Haziran 2012, 15:07
Teşekkür ediyorum. Sanıyorum altından kalkılamayacak birşey değil. Yalnız konuyu baştan okumak gerek oldukça faydalı bilgiler mevcut gibi... İyi günler...
-
13 Haziran 2012, 21:33
Ön disk frenden gıcırtı sesi geliyor. Nedeni ne olabilir ?
-
17 Haziran 2012, 02:33
aynı durum bende de var ya on frenden ses geliyor
-
23 Haziran 2012, 00:34
boxerboy adlı üyeden alıntı
aynı durum bende de var ya on frenden ses geliyor
bir kaç neden olabilir. toz kaçmıştır freni sıkarken sürtme sesi gibi bir ses olur. disk temizleme spreyleri var. ya ondan alın yada motorcuya rica edin sıkar temizlenir. sert sıkarken tak tuk diye ses geliyor ise yavaş yavaş kademeli olarak sıkmanızı tavsiye ederim. kampana gibi değildir ön fren. tekeri kitleyebilirsiniz. dikkatli olun.
bu arada motorumu üzülerek sattım. yeni motor bakamıyorum seneye kısmetse. 19bin km bindim. çok keyifli bir motor gerçekten.
-
23 Haziran 2012, 00:52
Kendisi ilk motorumdur.. Öğrenmek için birebirdir.. Ama o kadar.. Bir yıl kullanıp 3000 KM'de satmıştım..
Pasta cila atın ona, sevinir garibim.. Fıldır fıldır her yere gider o sevinçle..
-
23 Haziran 2012, 13:26
Ya bir kaç gündür arka taraftan inanılmaz bir ses geliyordu bazen metal metale sürtmesi gibi birşey. Önce motordan geliyor diye korktum. Sonrasında dikkatimi çekti o ses geldiği sırada arka freni sıkınca (balata bitikti ve normalde kullanmıyordum arka freni) fren kolunda bir sertleşme oluyordu birkaç kere sıkıp bırakınca geçiyordu. Frenden sandım ve balatayı değiştirmeye gideyim dedim. Yola çıkmış giderken bu sefer o ses çıngır çıngır bir sese dönüştü durup sehpaya aldım motoru arka tekeri elimle döndürdüm ve sanki yatak dağılmış gibi bilye sesi geliyordu. Ayrıca teker hiçte sağlıklı sağlam durmuyordu sağa sola hafif sallanıyordu boşluk vardı. O şekilde yol almak istemedim ve geri dönüp kapının önüne bıraktım.
Sizce durum nedir ne yapmam gerekir?
-
23 Haziran 2012, 21:43
motor da son gazla 5 dk gidince kendini kaptıyor
ayrıca egzozdan da pat pat diye ses geliyor ara ara
yakıt konusunda da biraz sıkıntı var sanırım depo doldurunca 100 km yakın yapıyorum çok değil mi bu sarfiyat
-
26 Haziran 2012, 22:38
kaiserr76 adlı üyeden alıntı
motor da son gazla 5 dk gidince kendini kaptıyor
ayrıca egzozdan da pat pat diye ses geliyor ara ara
yakıt konusunda da biraz sıkıntı var sanırım depo doldurunca 100 km yakın yapıyorum çok değil mi bu sarfiyat
dip gaz gitmek iyi değildir. bu sıcaklarda motor şişebilir. acil durumlarda ve sollamak için kısa süreli dip gaz yapmak en mantıklısı. egzostan gelen patlama sesi gazı birden bıraktığında oluyorsa. karbüratör'ün gaza tepkimesi biraz geç oluyor. gazı aniden bırakınca o bir iki saniye daha aynı şekilde yakıt pompalamaya devam ediyor. dolayısıyla yanmamış benzinin egzosta yanması sonucu o patlama sesi oluyor. yani normal bir durum. yakıt konusu biraz abartı evet. karbüratördendir diye tahmin ediyorum.
-
26 Haziran 2012, 23:12
Merhaba arkadaşlar yaklaşık iki yıldır severek kullandığım zn'mi büyütmek için satıyorum Antalya'da ilgilenen olursa yardımcı olurum.Hepinize kazasız sürüşler.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...90201567/detay
-
27 Haziran 2012, 12:55
Marhaba Arkadaşlar
Yaklaşık 1 ay önce 125 ZNU aldım.Siyah renk.Şimdilik bir sorun yok . Keyifle biniyorum . Ancak jantları siyah yapmak istiyorum. Bu konuda sprey boya olayımı mantıklı. Çok fazla motor konusunda bilgi sahibi değilim. Hazır siyah jant bulabilirmyim.
Birde yanlara alev gibi bişeylar yaptırmak istiyorum.Bu konuda İzmirde yardımcı olan bir yer bilen varmıdır ?
Teşekkürler şimdiden
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)
Bu Konudaki Etiketler