Benim satmadan alma gibi bir durumum yok. Aslında memnunum motordan. Gayer sevimli her ortama ayak uyduruyor. Gerektiğinde basıyorum gerektiğinde yavaş yavaş bakına bakına turluyorum. İşimi görüyor. Fakat şu nikelajlar kışın problem olacağa benziyor. Arka depoda çürüsün istemiyorum. İsteyen varken satmak istiyorum. Hayırlısı diyelim. 1 tane ybr buldum 2011 model bakalım onunlada ufaktan pazarlık yaptım. Motorun sahibine dilimin döndüğünce birşeyler anlatmaya çalıştım. Herkes astronomik rakamlar istiyor motoruna. Tabi adamın malıdır ister. Bakalım benim baktığım 1 tane motor var. Biri 2011 3000 km'de. Diğeri 2009 8000 km'de.
~ - 2012 Skoda Octavia TDI DSG - 2011 Palio Sole 1.4 Premio ~
Keyif kısmında hem fikiriz tabi bende çok seviyorum motorumu ama gel görki motor biraz yavaş kalıyor benim kullandığım yerde. hemen sat derken hazır isteyen varken demek istedim. kışın biliyorsun biraz daha ucuzlar motorlar. şimdi isterler tabi fahiş fiyatları sen pusuya yat bekle. ) benim yeni kasa ybr ler daha çok hoşuma gidiyor. tabi tercih meselesi bi şey diyemem. kaça konuştun bilmiyorum ama 2011 ybr 3500 hakkıdır. motoru çürütme bencede.
Benimde gönlümde o kadar geçiyor. Yapıcağı o zaten sıfır ne kadar bu aletin. Tabi benim baktığım epey aksesuarlı. Xenonu arkada 46 litre givi çantası falan var. Gerekirse sök derim yani. Sök bana dediğim fiyata ver. Benimde yeni kasalar hoşuma gidiyor. Diğerleride güzel ama yenisi ayrı bir güzel. Bakalım ya. Kardeşimde bu piaggio skipperlara merak sarmış. Onlardan mı alsak falan diyor bana. Benimde bu saatten sonra hiç scooter'a binesim yok. Ne yalan söyliyim. Yani insan değişik birşeyler arıyor. Bunda düz ara gaz veriyorum. Başka birşey yaptığım yok. İnsan sıkılıyor. Viteslide habire uğraş dur. Şehir içinde belki scootera göre daha yorucu ama. Yol biraz uzadığı zaman işler değişiyor.
bizim buradaki bayiye sordum 4100 tl. nakite ne yaparsın dedim bi kuruş inmiyor üstüne motor koruma demiri takarım dedi hediye olarak. üstüne bide plaka masrafı var tabi. ikinci el kışın 3500'e az kullanılmış almak daha karlı. ybr ler evladiyelik motorlar. kullananların hiç bir sıkıntısını duymadım. scooter kısa mesafe ve dur kalklarda avantajlı ama dediğin gibi mesafe uzadıkça vitesli daha karlı. hem ybr daha az yakıyor bizimkinden.
hayırlısı olsun. dediğim gibi acelen yoksa kış ortasına kadar bekle.
Yok acelem. Ama o baktığım motoru 3.500'e bırakırlarsa bana alırım. Daha fazla beklemenin bir anlamı olmaz. Hayırlısıyla benim motoru vereyim. Elime geçsin para da. Sonra bakılır duruma. Yani bir yandan da. Çok fazla para vermeden şöyle 2005-2006 model 25-30 binde birşey mi alsam diyorum. 2000-2500 lira arası. Bakıcaz ya. Artık sattıktan sonra her motor benim. Ybr gerçekten iyi motor. Arkadaşlarda 3 tane var. Arada biniyorum. Performans olarakta hiç fena değil. Beni geçemiyorlar rampada falan ama oda arkadaşın saflığından heralde
Benide heveslendirdinizz ya Şimdi 2011 kasa bi CBR YBR olsa kötümü olurdu bee hüseyin yolda geliyorum hep 80 yaptım bakıyorum yolda sonu gözükmüyor kaymak gibi asvaalt içim gidiyo basmıyor motor en fazla 90 yapıyo ozamanda motor zorlanıyo basmıyorum ahh ahh motor sevdası batırcak bizi iflas edicez :D
[B]İnsan paranın sahtesini yapar, parada İNSANIN ! [/B]
Zorlama motoruda almayasın 2011 model motorun pistonunu segmanını krankını eline. Valla benim motoru bugun görmeye gelicekler. 2 motorlada pazarlık yaptım. 2011 model olan olmadı. Anlaşamadık. 2010 model var yeni kasa 12 bin km'de. 3.500 diyor. Bende daha aşağı çekmeye çalışıyorum. Bakalım hayırlısı.
dostum ya 3,500 civarı vericeğine 0 al adam ne yaptı etti nerden biliceksin 3,900 cıvarları zaten 150 CBF sonra mesleğinde olur :D kuryeci :D
Fikrimi değiştirdim sanırım. Scooter'dan şaşmayabilirim. Bugün motoruma bakmaya gelen abinin Piaggio X8 250ie motoru vardı. Benim motoru eşi için istiyordu. Başlangıç motoru gibisinden. O benim motora bakarken. Bende onun motoruna baktım ve anahtarları verdi bin bakmakla olmaz dedi. Bende hemen kabul ettim tabi. Bindim evin etrafında ufak bir tur attım. Motor gerçekten harikaydı. Gelince biraz daha sohbet ettik ayak üstü. Daha sonra bana motorunun satılık olduğunu ve takas yapmak istediğini söyledi. Boyuna göre biraz büyük geldiğini ve Vespa tarzı ufak bir motor almak istiyorum o yüzden satıcağını söyledi. Takas yapalım eğer sen benimkini beğendiysen ve imkan varsa dedi. Bende biraz şartları zorlayıp onun motoruyla takas yapmayı düşünüyorum. Bakalım hayırlısı.
Yok ya 1200 değil ama 650 olur gibi Yani takasta alıcam sonuçta. Üstüne ne verebilirim o şuan için muamma ama araştırıyorum. Güzel motor. Enjeksiyonlu. Gemi gibi. Tamda boyuma göre. Rahat rahat binebileceğim türden bir makina. Bizim asya yavru gibi kaldı yanında. Bir motorun bagajına 3 kask sığar mı ya? O nasıl bir bagaj. Hasta oldum. Mont falan zaten onları saymıyorum. Fenada değil hani motor. Adam temiz kullanmış. Arkada givi çanta aparatı vardı. Çanta evdeymiş uzun yolda takıyorum diyor. Yani ben çok beğendim. Yolda bir gidişi var. Bizim asyalar emekliyormuş
meraba , bende bütceme gore bişeyler almak istiyorum 2-3 yıl kullanmak için. scooterlere baktim en güzel gorünüş ( ve ucuz fiyat ) olarak 125znu ve 125t (asya) var piyasada . ama birsüru yorum okudum. herkesin kesinlikle bir sorunu var bu motorlarla. bazılarinin küçük ama bazilarinin baya buyuk problemi var. servisle ilgili sorunlari var çoğu kiçinin . ve cikardigim sonuc, tamamen iyi yada kötü çikmasi şans işi. buarada bazılari 40ı geçmemeyi ve arkaya kimseyi almamayı öneriyor. o zmn ne anlami var ki motor kullanmamın. (boru değil yani 2000den fazla para veriyorsun sonuçta) o parayi ver taksiyle gez yani. şuan çok hayalkirıkligina uğradim kaliteyle ilgili. :(
Kim diyor onu anlayamadım? 40'la git arkana kimseyi alma. Motor ufak diyoruz tamamda. O kadarda değil. 125'lik motor var onun üzerinde 50'lik değil. Canavar gibi çekiyor. 60-70 gayet keyifli bir sürüş sağlıyor. Motorda çok fazla şans olmaz. Kullanımdan kullanıma fark var. Düzgün kullanıldıktan sonra çin malı motorda epey iş görür. Hor kullanılıyorsa bir italyan'da arıza yapar. Örnekler çoğaltılabilir. İyi bir tercih olur sizin için. Eğer sıfır alıcaksanız. Rodaja dikkat ediceksiniz ve motoru kollayıp düzenli olarak bakımlı yaptırıcaksınız. Ufak tefek arızaları mutlaka olucaktır. Biz bunları en aza indirmeye çalışıcaz. İmkanlar dahilinde. Yeri geliyor bizde basıyoruz. Ben geçen hafta minibüsümün kaza yaptığını duyunca evden nasıl çıktığımı hatırlamıyorum. O kadranda 110 gördüm. Aceleniz olursa o size elinden geldiğince yardımcı olur. Bence çinliler arasında en iyilerden biri. Tavsiye ederim.
gercekten biraz rahatladim.
suan piyasada 125znu var. onu almami oneriyorsunuz yani?
Znu değil. Gokhan arkadaşımız memnun değil ondan. Fabrikasyon hatalı motorlarmış. Yinede bir bayiye git gör motoru. Üzerine otur. Hepsi aynı mıdır bilemiycem. Daha sonrada Asya motor'a bakarsın. Bana sorucak olsan ben asya motor derdim. Daha güzel renkleri var. Hoş duruyor. Zevk senin tabi.
evet renkleri onlarin daha guzel. tesekkur ederim yine devam edicem takibi
Hüseyin motorun amortisorleri inceden sorun yapmaya yine basladı :( yumsadımı anlamadımki ve probleme bak istanbuldaki bayi motoru ilk aldığımda kırılan (çatlak) hava filtremin garantiye girmediğini söyledi artık varya ugraşcak bile gücüm kalmadı.. 2 katı benzin yakıyor motor şuanda ahh ahh basmıza bakalım daha neler gelicek brandasını çektim motorun yatıyo kapıda artık inan binip zevkle gezicek hal kalmadı...
Şu an bu konu içerisinde 17 kullanıcı var. (0 üye ve 17 misafir)